Корнелия разби Добрев и в Троян

* За настоящия лидер на БСП Корнелия Нинова гласуваха 232-ма от тукашните червени (83%), опонентът й Кирил Добрев получи едва 28 троянски гласа * Росен Веселинов: „Изборът бе мъдър, оптимист съм“
 
Корнелия Нинова
БСП Избори Актуализиран

В ПЪРВИЯ в историята на БСП пряк избор на партиен водач, провел се днес (12 септември, събота), резултатът в община Троян бе повече от категоричен в полза на сочения за фаворит настоящ лидер Корнелия Нинова. Г-жа Нинова, бореща се за втори пореден мандат, е получила 232 гласа от троянските си съпартийци, т. е. малко над 83%, а основният й опонент Кирил Добрев – едва 28; вотът за другите двама кандидати за лидерския пост в червената партия Красимир Янков и Валери Жаблянов е пренебрежително малък – съответно 11 и 4 гласа. Отчетени са и 3 невалидни бюлетини, дадени в подкрепа на отказалия се от надпреварата броени дни преди вота Георги Тодоров, а 1 бюлетина е сгрешена и също е невалидна. 
 
ПОДОБЕН резултат в полза на настоящия лидер е отчетен и за Ловешка област. А обявените вече окончателни изборни данни сочат същото и в национален план  – убедителна победа на г-жа Нинова с 43 228 гласа (81,5%), срещу само 7914 гласа за основния й опонент г-н Добрев.

ОБЩО 278 троянски социалисти упражниха правото си на вот в прекия избор на партиен лидер, което представлява изборна активност от 74% (членската маса на червените в общината е 373 души). Според приетите изборни правила вотът е валиден при гласували над 50% от общо 80 901 членове на БСП в страната (бройката бе обявена в деня на изборите с уговорката, че може да има корекция надолу заради починали и напуснали партията непосредствено преди вота и малко по-късно наистина бе направена корекция на 80 236). Ясни са вече и окончателните резултати, обявени от партийната ЦИК – гласувалите са общо 53 807 души, което представлява 67,1%, а сигналите/жалбите за нарушения са определени като несъществени и без влияние върху изборния резултат, т. е. изборът е валиден и Корнелия Нинова е новият стар председател на БСП.

ПОТЪРСИХМЕ за коментар на резултатите общинския лидер на БСП - Троян Росен Веселинов. „Изборът бе мъдър, оптимист съм за бъдещето на партията. Досега БСП се представяше като най-праволинейната и здрава опозиционна партия, включително във връзка с националните протести срещу правителството, и този избор е гаранция, че позициите ни ще се запазят“, заяви г-н Веселинов.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |