Грейва най-високата жива Коледна елха в Европа – елпромската

* Запалването на светлините ще е в 17:00 ч. във вторник, 4 декември; поканени са всички – на светлинното шоу и на почерпка с греяно вино и наденички на скара * Този път няма да ядосаме Фандъкова
 * На 5 декември, 17:30 ч. – грейва и градската елха на площада, очаква се Дядо Коледа
Предстоящо Актуализиран
Украсата е в ход, 2 декември
На фона на административната сграда на "Елпром Троян"
ЗА ВТОРА поредна година в Троян ще грейне най-високата жива Коледна елха в България, а по неофициална информация – и в Европа. Става дума за 24-метровата елха на „Елпром Троян“, извисяваща ръст пред административната сграда на завода, точно срещу емблематичния за троянци Пачов мост (точният й ръст е 24,60 м, а за сравнение – световноизвестната жива Коледна елха в Прага е с височина малко над 21 м).

СВЕТЛИНИТЕ на елпромската красавица ще бъдат запалени в 17:00 ч. във вторник, 4 декември и всички сме поканени. Но това не е всичко. Празничният ритуал ще бъде „дооформен“ от почерпка с чаша греяно вино и наденички на скара върху маси от… бъчви (немската „заемка“ с глювайна и вурстчетата е явна, но няма лошо, нали и Коледната елха се е родила някога в Германия – бел. ред.). Шоуто предстои и надеждите са то да повлече крак за един по коледно светъл, оптимистичен и много празничен троянски декември!

Голямата вишка вече е в действие, 3 декември
ПОСТАВЯНЕТО на украсата, както научихме, не била никак проста работа и задачата поверили на професионалисти. Най-напред цялата светлинна част (същата от миналата година), която по обем изпълва една средно голяма стая, била детайлно проверена и тествана. След това с „малка“ 16-метрова вишка била украсена долната половина на дървото, а в понеделник (3 декември) пристига голямата вишка, с която работата ще бъде довършена.

Гледка от миналата година, Троян, м. декември 2017 г.
ИМА И ДВА любопитни момента. Този път елпромската елха няма как да разсърди столичната кметица Йорданка Фандъкова, тъй като елхата пред НДК грейна по-рано. Спомняме си как миналата година в сутрешния блок на Нова телевизия водещият Виктор Николаев съобщаваше за запалването на Коледната елха пред НДК, а по погрешка илюстрира събитието с впечатляващи снимки на... троянската елпромска елха, блеснала дни по-рано. И друго – Троян продължава да подобрява... собствения си рекорд; известно е, че в периода 2008/9 г. пак имахме най-високото живо коледно дърво – „ролята“ тогава бе поверена на 23-метровата секвоя гигантея на централния площад. Весели празници!

***

НА СЛЕДВАЩИЯ ден, 5 декември, сряда, ще грейне и градската Коледна елха на централния троянски площад. Светлините ще запали кметът Донка Михайлова в 17:30 ч. и се очаква най-важният сред важните гости – Дядо Коледа. А за малчуганите, и не само за тях, ще има много изненади. Заповядайте, канят от Община Троян.

Т21
Начало
Още по темата:

3 коментара:

Unknown каза...

http://www.glasove.com/categories/komentari/news/banev-v-aresta-dobre-a-mondeshki-koga

A.Dimitrov каза...

Очакваме с нетърпение отново да присъстваме на запалването на светлините на елхата.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/unikalna-elkha-blesna-v-troyan-snimki_news562567.html

Unknown каза...

№2 кои сте вие ,че очаквате? А да троловете на мондека!
https://bivol.bg/mondeshki-brothers.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |