Дебнево се весели

* Че народът дебневенски е зажаднял за веселба и повече общоселски срещи, го доказаха пълните маси и веселата глъч * Поводът – годишнините от строежа на църквата и на Камен мост
Празнично
Народът дебневенски, 21 октомври 2017 г.
ПО ОБЕД на слънчевия 21 октомври (събота), в бившата столова на някогашното ТКЗС, сега обновена и ремонтирана от председателката на кооперация „Единство“ Румяна Лазарова, започнаха да се събират жители и гости на Дебнево. По идея и инициатива на кметицата Галя Керезова всички те бяха поканени да се повеселят по случай съвпадението на две важни събития – годишнините от строежа на селската църква „Св. Петка“ и на прочутия дебневенски Камен мост; веселбата бе кръстена от инициаторката Празник за здраве. Доколко празникът ще пребъде занапред – времето ще покаже, но адмирации за инициативата. А че народът дебневенски е зажаднял за веселба и повече общоселски срещи, красноречиво го доказаха пълните маси и веселата глъч.

Масата с важните гости
А ПЪК когато заприиждаха официалните лица, джуката на бай Михал - селския зевзек, увисна и очите му се ококориха. А гостите бяха от ниво нагоре и се боя да не объркам субординацията. Евродепутатът Андрей Новаков, депутатите д-р Валентина Александрова и Иван Миховски, председателят на Общински съвет в Троян Николай Тодоров, началникът на РУ на МВР - Троян с дебневенски корени Радостина Петкова, троянският зам.-кмет Ангел Ангелов, общински съветници от Троян.

Наздраве с кметицата Галя Керезова
ПРАЗНИКЪТ започна с водосвет за здраве на всички присъстващи, отслужен от малиновския поп. А във встъпителното си слово Галя Керезова поздрави присъстващите и също им пожела здраве и късмет. Цветя, букети и приветствени слова поднесоха председателят Тодоров и депутатите Миховски и Александрова. После всички се насладиха на вкусно приготвената селска гозба от баш майсторките дебневенки Димитринка, Тодорка и Николинка и на сватбарското жито на Стефан Матеев. А чаровната певица и дисководеща Илина Рогашка часове наред редуваше ритми за младо и старо. Кръшни хора и танци се виха до късния съботен следобед. Народният певец Марин Дуденски пък поздрави съселяните си с две от незабравимите си песни „Овчарче мило байново“ и „Пуста Пено“, записи на които има в златния фонд на БНР.

Дида, Цура и Нуша – най-дейните помагачи
СПЕЦИАЛНИ благодарности бяха отправени към спонсорите на празника – Дарин Благоев, Марин Маринов, Пенко Бояджиев, Иван и Мирослав Стойчеви, Нанко Елисеев, Николай Топалов, Христо Станчев, Радослав Чолаков-Роко, Стефан Бояджиев, ЕТ „Стефани - Стефана Николова“, ЕТ „Илина Мичева“, Радка Витанова, Светла Стоименова, Драгомир Йорданов, Катрин Цонева, Диана и Георги Георгиеви, както и Фондация „Дебнево 21 век“.

ДО НОВИ срещи и нови празненства, дебневени!

Един от вас: Стефан Генков-Лимона

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво. Догодина да сте още
повече.
Бъдете живи и здрави.

Анонимен каза...

Благодарим на Генков, че ни осветли къде техни величества са плюскали за пореден път !
Ако не са те, човек и до тоалетна не може да отиде.Чудя се как изобщо успява господин Депутата да окряка и в парламента и по софрите по троянско. Работа,работа,работа...Дали да не го изберем за Мъж на годината на Троян? Генчо, кво ш'кайш?

Анонимен каза...

Браво на организаторите. Много хубаво беше. Хората имаха нужда от това, още повече,че последното голямо празненство беше когато Румяна беше кмет. Евала на такива хора.

Анонимен каза...

Дебнево е живо село , има хора , има работа за младите. Има и деца и въпреки малоумните решения на управляващите , затворихме училището във Врабево. Сега остава да си върнем името му Любен Каравелов и седалището на управление.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |