Първа титла за СК „Багатур Троян“

* Водещият състезател и главен треньор в новоучредения троянски клуб Преслав Кулеков спечели златото в дисциплината санда на фестивала „Страйкинг геймс 3“ в столицата
Златен дебют
Награждаването, най-високо на почетната стълбичка - Преслав Кулеков ("Багатур Троян")
Момент от финалната схватка, донесла злато за троянеца
ПРИ ДЕБЮТНАТА си изява новоучреденият клуб за бойни изкуства „Багатур Троян“ записа първо сериозно отличие в своята сметка. На провелия се на 20 май в София фестивал „Страйкинг геймс 3“ водещият състезател и главен треньор в клуба Преслав Кулеков грабна титлата и златния медал в дисциплината санда тотал контакт файтинг. Железният троянски боец записа няколко ефектни победи по пътя си към титлата, като единствено във финалната среща не успя да откаже противника си преди гонга.

ЗА Т21 шампионът сподели: „Много съм щастлив, че отборът ни вече спечели първото си отличие. От тук нататък следва да продължим тренировъчния процес, но дано по-скоро успеем да намерим помещение, което да пригодим за нашите нужди. Освен състезателната част, ние искаме и да популяризираме и развиваме бойните спортове в Троян, което без подходящо помещение/зала няма как да стане. Проведохме няколко работни срещи с председателя на Общинския съвет Николай Тодоров и съм обнадежден, че в най-скоро време ще можем да се похвалим с тази нужна за клуба придобивка“.

Преслав Кулеков
МИНАЛАТА година (2016 г.) Преслав Кулеков стана шампион в категория над 100 кг на Европейското първенство по комбат рестлинг в София и грабна приза за най-атрактивен състезател, тогава троянецът се състезаваше за столичния Боен клуб „България“. През същата година той бе фаворит за световната титла в същата дисциплина, но пневмония преди Световното първенството в Унгария го лиши от тази възможност. Кулеков има бронзов медал в комбат рестлинга от СП през 2015 г. 

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Няма нужда боя да се превръща в спорт.
Достатъчно пият и се бият по "дискотеките".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |