Майкъл подписа с белгийския „Vamo Racing Team“

* 19-годишният троянец и съотборникът му Ларс Ван Беркел ще карат в Световния шампионат през 2017 г. с най-новия модел на „Хонда“
 * „Нямам търпение да стартирам с „Honda CRF250R“,
 ентусиазиран съм от новата възможност“
Мотокрос 
Майкъл (вляво) със съотборника си Ларс и мениджъра на тима Стивън Вандевейер 
МАЙКЪЛ ГРИША ИВАНОВ – 19-годишната звезда на българския мотокрос, който през миналия сезон бе с екипа на „Маркети Рейсинг КТМ” (Италия), преди дни подписа договор с белгийския „Vamo Racing Team“. Троянецът ще кара за новия си отбор в Световния шампионат (СШ), клас МХ2 и в шампионатите на Холандия и Белгия. От началото на м. октомври Майкъл тренира в Белгия с новия си мениджър Боян Станчев (бивш треньор на друг български ас - заводския пилот на „Кавазаки“ Петър Петров). 

ЗА НОВИЯ сезон „Vamo Racing Team“ е получил подкрепата на японския производител „Хонда“ и нашето момче и съотборникът му в Световния шампионат – Ларс Ван Беркел от Холандия, ще карат с хитовия нов модел „Honda CRF250R“ (до този момент Майкъл караше с КТМ, а Ларс с „Хускварна“). Първият старт на двамата в СШ 2017 г. е на 25 февруари на пистата „Лозаил“ в Катар – състезанието там ще е на осветление през нощта заради високите температури; второто състезание е в Индонезия и така общо 20 шампионатни кръга до края на сезона.

Майкъл Иванов
„МНОГО съм щастлив, че подписах с „Vamo Racing Team“ и ще бъдем подкрепяни от „Хонда“. Догодина ще се състезавам с пълна програма в световния шампионат MX2. Тази зима ще бъда в Белгия, за да съм по-близо до отбора и до механиците и да мога да се подготвя на 100% за новото предизвикателство. Нямам търпение да стартирам с „Honda CRF250R“, ентусиазиран съм от новата възможност“, споделя Майкъл Иванов пред сайта www.hondaproracing.com.

А МЕНИДЖЪРЪТ на „Vamo Racing Team“ Стивън Вандевейер заявява: „Развълнувани сме, че през 2017 г. ще направим стъпка в Световния шампионат, клас MX2, с подкрепата на „Хонда“. Нашият нов отбор включва 19-годишният български пилот Майкъл Иванов и 22-годишният холандец Ларс Ван Беркел. Двамата състезатели и екипът са изключително мотивирани да започнат работа с новия мотор „Honda CRF250R“. Майкъл и Ларс са талантливи пилоти, машините също са силни и на това ново предизвикателство беше даден старт“.

Красимир Марешки, Мотополигон Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |