Сребро за Деси Цонева от Световното в Румъния

* Талантливата троянка спечели вицешампионската титла в кат до 68 кг – пето отличие за нея от световни и европейски първенства
Самбо
Деси Цонева и треньорът Николай Матев след награждаването
ЗВЕЗДАТА на троянския Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ Десислава Цонева спечели сребърен медал в категория до 68 кг на провелото се в края на миналата седмица в Плоещ (Румъния) Световно първенство по самбо за юноши и девойки. Участваха 374 самбисти от 30 страни и конкуренцията бе много тежка, което е допълнителна гаранция за високата стойност на състезанието. Това е петото подобно отличие за талантливата ни състезателка – тя е носителка на още два сребърни и два бронзови медала от Световни и Европейски първенства.

„ОТЛИЧИЕТО на Деси освен че затвърди традициите на клуба ни да произвежда състезатели на световно ниво, също така за пореден път доказа, че в града ни растат деца с висок дух и потенциал за победи, които ние трябва да развием. За да се радваме на успехите им, които показват къде се намира малък Троян на картата на света“, сподели треньорът на шампионката и президент на СК по джудо и самбо „Чавдар“ Николай Матев.  

СЪС СП в Плоещ състезанията от такъв ранг за изявените ни състезатели завършиха и започваме работа по подготовката за следващата състезателна 2017 г., уточни г-н Матев. Като припомни и успехите през 2016-та: медал (единият от двата за България през годината) за Добромир Калистерски от Европейските купи по джудо, европейска титла по самбо и бронз от Балканиадата по джудо за Изабела Христова, сребърни медали от ЕП и СП по самбо за Десислава Цонева плюс общо 20 титли и още десетки медали от шампионатите на България за състезателите на „Чавдар“.

ТРЕНЬОРЪТ използва възможността да благодари на спомоществователите, подкрепили и подкрепящи през годините отбора – инж. Марин Радевски („Калинел“ ЕООД), Христо Йовчевски“ („Рико Стил“ ООД), Александър Петров („Мебеликс“ ООД) и не на последно място Община Троян.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Намали зопта че взеха да мучат

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |