Днес Христос се ражда!

Митрополит Гавриил
Драги читатели на в-к "Троян 21",
скъпи епархиоти!

ДНЕС Христос се ражда! Безсилно е всяко слово и няма език човешки, нито ангелски дори, да обхване величието на Витлеемската нощ, в която се роди Богомладенецът Христос. Сиянието на нетленната и вечна красота на Бога ни приканва да се радваме, да тържествуваме, да ликуваме и пеем.

БОГ се въплъщава и става човек не за да Му служат, но да послужи и отдаде живота Си за нас.

„СМИРЕНИЕТО е одежда на Бога”, възкликва свети Исаак Сирин. И наистина „какво би могло да бъде по-бедно от пещерата и по-смирено от пелените”? Защото Христос се ражда „не сред скиптри и престоли, а сред най-последна нищета”. Но именно в тази нищета и „просиява богатството на Христовото Божество”. Просиява с любовта, със светостта, с премъдростта и знанието.

ОЗАРЕНИ от светлината на Христовата Божествена любов, нека помним, че и ние сме се родили на този свят не за себе си, но да послужим на Бога и хората. „Любовта (на Бога) познахме по това, че Той положи за нас душата Си: и ние сме длъжни да полагаме душите си за братята, ако тъй ни възлюби Бог, и ние сме длъжни да любим един другиго” (I Иоан. 3:16, 4:11).

ЧЕСТИТ празник! Благословено новолетие! Благодатта на Господа Иисуса Христа да бъде с всички вас.
Рождество Христово, 2015 г.

С Божие благословение за радост, здраве и спасение:
+Ловчански Митрополит Гавриил

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |