Отмъкнаха пенсията от ръцете на 86-годишната баба Христина

* Авантата стана посред бял ден във фоайето на Пощата в Троян, крадлата е 53-годишната Венета Димитрова от Троян * След светкавична полицейска акция престъпничката бе заловена
Крими
ГРОЗНА сцена се разигра във вторник предиобед (8 септември) насред Троян, в пощенския клон на централния площад. 86-годишната баба Христина (р. 1929 г.) от с. Шипково слязла до града да си вземе пенсията; по-точно две пенсии, тъй като възрастната жена е трудноподвижна и предишния месец не успяла да дойде. Взела парите - 630 лв., свила ги в плик заедно с личната карта и бавно поела навън. Но във фоайето на Пощата старицата била нападната от жена на средна възраст, която й издърпала от ръцете плика с парите и документите и побягнала навън. Лесно е да се досетим какво й е било на баба Христина – и заради открадната немалка сума, единствения й доход, и от уплахата да те нападнат посред бял ден, и от безсилие, и от всичко. 

ВЕДНАГА в РУ на МВР – Троян бил подаден сигнал (около 11:00 ч.) и след светкавична полицейска акция наглата крадла била открита и заловена; заедно с плячката – парите и документите на баба Христина, които са иззети по надлежния ред и ще бъдат върнати на потърпевшата. Сега внимание! Името на престъпничката, нападнала и ограбила 86-годишната старица, е Венета Димитрова от Троян, на 53 години (р. 1962 г.). Тя била задържана временно и срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. 


ПОВТАРЯМЕ името на крадлата – Венета Димитрова от Троян, на 53 години. Повтаряме го, защото съществото, извършило грозното деяние, позори и плаши всички ни. Но по-важното – защото престъпниците не бива да остават анонимни, тях трябва да ги знаят всички, за възмездие и предупреждение. Да напомним какво предвижда споменатият наказателен член - това деяние (отнемане на чужда движима вещ с намерение противозаконно да се присвои) се квалифицира като грабеж и се наказва със затвор от 3 до 10 години.
 
И ОЩЕ нещо. Научихме, че в споменатия пощенски клон, където се извършват и парични операции (получаване на пенсии, изпращане и получаване на парични преводи), няма охранителни камери и никаква друга охрана, което е недопустимо. Защото полицията, колкото и добре да действа, както е в случая, не може да огрее навсякъде и трябва да й се помага.

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Предполага се , че престъпничката е от ромски произход....Или греша ?

Анонимен каза...

Публикувайте снимка на крадлата...........Сложете снимка и в-Пощата. Да се пазят бабите.Изобщо ,,рекламирайте" ги тези негодници.

Анонимен каза...

Новинaтa ок, стигa дa не я бях проче преди дни от другa троянскa медия. Aмa товa си е нa Генaди вестникa, той решaвa. Ние сме просто негови подчинени читaтели. Дaно по изборите не е в отпускa, че и кмет нямa дa рaзберем кой е стaнaл :)

Анонимен каза...

А, как така няма да разберем, Донка му плаща редовно и добре, за да я хвали в аванс.

Анонимен каза...

Май №4 е разбрал кой ще е кметът прозорлив човек...

Анонимен каза...

Тя крадлата пак е от Бсп...

Анонимен каза...

Много добре си се справя Генадий. Щом критикарите, които четат Т21 не напускат и все висят тук, чакайки с нетърпение да освободят малко жлъчка в писмена форма след всяка статия, значи човекът добре си списва вестника.

Анонимен каза...

Сори, обаче за ваш ужас Донка ще ви трови живота още 4 години!ХАХАКато не ви изнася хайде метла!Свят широк!!!

Анонимен каза...

Искаме снимка на крадлата!!! Не е ВИП личност, за да я знаят всички как изглежда. Така по-лесно ще се пазим от нея!!!

Анонимен каза...

8-ми дано не си прав,тая донка трябва да се смотае ниакаде и нито по тв нито на снимки да я дават,че тя сложи акимов и енкин в ъгала на малкя си джоб.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |