За трети път – Лятно училище по занаяти в Орешак

* „Семестрите” са два – от 13-ти до 17 юли и от 27-ми до 31 юли * Наред с грънчарство, тъкачество и дърворезба тази година участниците ще се занимават с народни танци и пирография
Предстоящо
ЗА ТРЕТА поредна година Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак ще бъде домакин на Лятно училище по занаяти. Първият „семестър” е от 13-ти до 17 юли, а вторият – от 27-ми до 31 юли, като на разположение на младите участници от различни краища на страната ще са изложбените зали №№ 1, 2, 5 и 7. Освен до традиционните занаяти – грънчарство, тъкачество и дърворезба, тази година учениците ще могат да се докоснат до магията на народните танци и рисуването с огън, пирографията.

„ЦЕЛТА ни е младите хора да усетят непосредствено духа на културните традиции на района чрез характерните за Троянския край занаяти. Създавайки с ръцете си нещо самобитно и оригинално, младите майстори ще вдъхнат живот на богатото ни културно наследство”, коментира управителят на Изложението Иван Чакъров. Допълвайки, че Лятното училище по занаяти е част от ангажимента на НИХЗИ – Орешак за насърчаване на визуалните изкуства.

КАКТО бе и в предишните издания, изработените по време на Лятното училище по занаяти произведения ще бъдат експонирани в обща изложба в зала № 5. Изложбата на младите таланти ще се открие на 16 август (от 12:00 ч.) и ще бъде част от културните събития на Традиционния панаир на занаятите – Орешак 2015, който пък е свързан с празненствата около Голяма Богородица (15 август), храмовия празник на Троянския манастир „Успение Богородично”.

ПОВЕЧЕ информация за условията за участие и записването в Лятното училище по занаяти в Националното изложение в Орешак можете да получите на тел. 0888/088411 и 06952/28-16.

Т21 

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Май от скука се чудите каква глупост да измислите. Лятото купона е на морето!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |