Трима от ЦИК проведоха разяснителна среща

* Специално внимание бе обърнато на новостите – изискване на 6-месечна уседналост, без удостоверения за гласуване на друго място, гласуване с преференции за общински съветници
Местни избори 2015
Цачев, Матева и Нейкова дават разяснения за Местни избори 2015
РАЗЯСНИТЕЛНА среща, организирана от Централната избирателна комисия (ЦИК), се състоя миналата седмица в Областната управа в Ловеч (15 юли). „Всички сме наясно колко е важна организационно-техническа подготовка на изборите и приветствам инициативата на ЦИК да проведе тези разяснителни срещи в страната и даде отговори на всички въпроси, които ще възникнат”, заяви при откриването областният управител и домакин на събитието д-р Мадлена Бояджиева. Подобни срещи на ЦИК се провеждат в цялата страна и преминават под мотото „По-близо до избирателите”, а целта е да разясняват важни моменти, свързани с предстоящите през м. октомври Местни избори 2015.

В ЛОВЕЧ пред представители на общинските администрации в областта, местните медии и граждански структури за особеностите на наближаващия местен вот говориха членовете на ЦИК Росица Матева, Камелия Нейкова и Румен Цачев. Гостите окачествиха вота като труден в организационно-технически план, тъй като ще се гласува с три бюлетини – за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства, а в големите градове – и за районни кметове. Освен това най-вероятно ще бъде насрочен и референдум, който ще се проведе успоредно с местните избори. Специално внимание бе обърнато на новостите при тези избори – изискване на 6-месечна уседналост, отсъствието на удостоверения за гласуване на друго място, възможността да се гласува с преференции за общински съветници.

ПОДРОБНАТА презентация, подготвена от ЦИК за всичко, свързано с Местни избори 2015, можете да намерите в сайта Областна администрация – Ловеч www.lovech.government.bg, секция „Местни избори 2015”.

По информация на Елка Баръмова, 
PR на Областна администрация - Ловеч

3 коментара:

Анонимен каза...

А как точно ще отчетат купуването на гласовете на мургавите братя с общински пари? Имам предвид това, че кметицата си затваря очите за всичките им золуми. Те всички ще гласуват за нея, защото никой кмет не е бил толкова толерантен към противообществените им прояви.

Анонимен каза...

Явно има дежурен трол във всяко време на денонощието, който да пише срещу Михайлова с повод и без повод. Жалки сте!

Анонимен каза...

ГЕЙберюгенд подлогите на великия и безсмъртен Тиквоний Бокволан Тиквонапутра-Ленторезец, да се свети тиквата му от Банкя, Вие не почивате ли бе, кьопеци?!...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |