Инж. Лили Цанкова: „Щяхме да озарим цял Троян!”

* Пожар пламна в офиса на „Строител Троян” в центъра на Троян, светкавичната намеса на троянските огнеборци спаси сградата; вероятната причина – късо съединение

Инж. Лили Цанкова - цялата в сажди след гасенето
Ад под небето

ПОЖАР пламна в офиса на известната троянска строителна фирма „Строител Троян” ЕООД  в късния следобед във вторник (12 май) и можеше да изпепели както офиса, така и цялата сграда в центъра на града. Тук се помещават клоновете на две банки, други офиси, дискотека, а на едната част (бившия Китайски ресторант) в момента се прави мащабна реконструкция. „Всичко тръгна от късо съединение, пламна много бързо и можеше да стане страшно”, сподели пред Т21 собственичката на строителната фирма инж. Лили Цанкова. А страшното не станало заради светкавичната и изключително професионална намеса на пристигналия веднага гасачески екип от РСПБЗН - Троян.

„ГАСЕНЕТО не е било сложно, проблем е имало основно с голямата задименост на помещенията, но всичко е приключило добре. Момчетата са използвали пожарогасител, не е изливана вода/пяна и помещенията и техниката не са пострадали сериозно. Все още не е доизяснена причината за пожара”, коментира за Т21 шефът на троянските огнеборци гл. инсп. Инж. Иван Шайлеков. Ще допълним, че пострадали хора няма, но на офиса на „Строител Троян” му предстои сериозен ремонт.

А ЕТО КАКВО написа в страницата си във фейсбук след приключването на акцията инж. Цанкова: „Благодарение на супер професионалната намеса на екипа на РСПБЗН - Троян с ръководител Детелин Янев и участници Илиян Маринов, Боян Бенев и Стоян Петров пожарът бързо беше потушен. Ако не бяха момчетата, цялата сграда заедно с двете банки - Пощенска и Райфайзен, и офисите на третия етаж щеше да пламне, тъй като обшивката на фасадата е дървена. Освен това непосредствено до нас има строеж - дървена конструкция, кофражи, подпори и т. н. Щяхме да озарим цял Троян! Благодаря ви, момчета и Господ да ви пази!”

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

Лиле, съчувствам ти! Преживял съм такива моменти в собствения си дом. Важно е, че няма човешки жертви. Всичко Друго ще се оправи.

Анонимен каза...

Браво на огнеборците ! Обаче по нормативни уредби в тоя офис трябва да има ПОНЕ ЕДИН пожарогасител . . . . и щяха да приключат за минута - още преди да е станал пожар

Анонимен каза...

Снимката кърти...

Анонимен каза...

Всеки инцидент е една обеца на ухото,но обикновено бързо се забравя и когато отново ни сполети нещо лошо , пак започваме да се упрекваме.
За тази сграда мога да кажа нещо , на което се натъкнах още преди да станат офиси и банки там.Бях извикан за един електро ремонт и след като отстраних повредата установих че инсталацията е направена с несъответстващи кабели като дебелина и качество.В последствие се появи нова структура,изградиха се офиси.Естествено пуснаха се нови инсталации,но дали е обърнато внимание на старите линии дълбоко се съмнявам.
Като четох статията това беше първото , за което се сетих . Дано да не съм прав.

Анонимен каза...

Оставете го Лилето! Вижте какво правят на хората КМЕТИЦИТЕ...
http://www.standartnews.com/mneniya-intervyuta/restavriranata_vila_armira_stana_hit_za_turistite-284693.html

Анонимен каза...

От както този сайт хвали непрестанно нашата кметица, не смея да вярвам на нищо написано в сайт. Абе аз гледам че в Троян цари разруха, тук непрекъснато пише какви велики дела сътворила кметицата. Аз на ..... си ли да вярвам или на този сайт?

Анонимен каза...

Не знам какво гледат очите ти, 6-ти! Улици, които десетилетия стояха в окаяно състояние сега са като булеварди. Такъв център Троян никога не е имал. В кварталите - нови детски площадки. Да изброявам ли още?

Анонимен каза...

Ето пак. Улици като булеварди... Наистина, на очите си ли да вярвам или на този сайт?

Анонимен каза...

7-ми, ти добре ли си?
Въпреки, че много обичам Троян ....площада ни е като селски мегдан, освен стомната и часовника нищо не се е променило, даже китайския ресторант затвори. Улиците са тесни и мръсни, главната ни улица е по-тясна от главна улица в Орешак, за дупки и останки от разкопки да не говорим.

Анонимен каза...

Да не говорим с тези гениални детски площадки колко
пари окраде Банко-разрушителя.
А на тези детски площадки защо вече не им светят лампите?
И защо не се потърси фирмата да си ги оправи?
Ама то как да я потърсят. Те са си платили да "свършат работа" или да отбият номера и повече да не ги занимават.

Анонимен каза...

Троян най-после има кмет. И за всички това е очевидно. Мнозина искат кметът за им слугинства и да ги обслужва. При Михайлова това не се случва и ще се опитат да я смачкат, защото не е марионетка. Аз съм с нея.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |