Троянските момчета – отново на националните финали

* „Чавдар” (14 г.) изпълни задачата си на зоналния турнир във Велико Търново и се нареди сред 16-те, които ще спорят за шампионската титла * Тафьо: „Основната си цел я постигнахме”

 Баскетбол, U14

МОМЧЕШКИЯТ тим до 14 години (U14) на БК „Чавдар” (Троян) за втора поредна година се класира на националните финали, които ще излъчат шампиона на България в тази възрастова група (финалите ще са в края на м. юни в София). Нашите, водени от своя треньор Радослав Столаров-Тафьо и от наставника на представителния ни мъжки тим Лъчезар Диков, добиха правото да спорят за титлата след трудно, но в крайна сметка успешно участие в зоналния турнир, състоял се в събота и неделя (31 май – 1 юни) във Велико Търново.

В ЗАЛА „Ивайло”, където се играха срещите от зоналната надпревара, троянските момчета записаха победи над „Светкавица” (Търговище) и „Шумен” (Шумен) – съответно с 58:43 и 64:46; но допуснаха и две поражения – срещу домакините от „Етър 49” (Велико Търново) и „Шампион 2006” (София), съответно с 56:66 и 61:76. С този си баланс „чавдарци” се добраха до 3-тото място в зоната, наредило ги сред 16-те финалисти, които ще спорят за титлата (класират се по два/три отбора от шестте зонални групи – Плевен, Велико Търново, София, Видин, Силистра и Бургас).

„ТЕЖЪК зонален турнир във Велико Търново, но основната си цел я постигнахме и отиваме на финалите. И искам да подчертая, че там няма да сме фигуранти и както и миналата година ще се борим докрай”, коментира пред Т21 треньорът Радослав Столаров. Той открои четирима от 12-членния ни отбор, представили се най-силно във Велико Търново – Камен Пенчев, Леонид Бажанов, Мартин Шкодров и Габриел Йонков.

Момчетата на БК "Чавдар" (възрастова група U14) с треньора Радослав Столаров-Тафьо
ЩЕ ПРИПОМНИМ, че на миналогодишните републикански финали момчетата (U14) на „Чавдар” (Троян) преминаха груповата фаза, постигнаха победа и в директните елиминации и в спор за 5-6-то място загубиха в оспорван мач от „Левски” (София) и се класираха шести. Един сериозен успех за младите ни баскетболисти и за троянската баскетболна школа. Айде, наш`те!

Т21
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |