Вдигнаха си заплатите – светкавично и с абсолютно мнозинство

* Никога досега не са били толкова откровени в наглостта си
 * Държавата се тресе, Троян също, а те си вдигат заплатите, двойно

В Общинския съвет

НАГЛО и гадно! Общинските ни съветници, 22 от всичките присъстващи 24 (двама ги нямаше, други трима не гласуваха или бяха излезли/не пожелаха да гласуват, но предполагам, че ако бяха, щяха да са заедно с другарчетата си – бел. Г.М.), от всички бои, с железен консенсус, абсолютно мнозинство и за по-малко от минута гласуваха две много важни точки от дневния ред на вчерашната сесия на Общинския съвет (13 февруари, четвъртък). Обективността изисква да кажем, че имаше и двама несъгласни - Иван Миховски и Илиян Тодоров от групата на ГЕРБ. Едната точка бе да узаконят с промяна в правилника участие на всички редови съветници в по две комисии. И следващата, която осмисляше предната – да си повишат възнагражденията, по груби изчисления двойно и горница. Стоя изцяло зад думите си - нагло и гадно. Защо? И друг път троянските съветници са го играли този мач – напук на всичко да си вдигнат заплатите. Знам им номера, гледал съм го. Обаче никога досега не са били толкова откровени в наглостта си.

ДРУГ ПЪТ е имало някакъв дебат, опити да се излъже и омилостиви общественото мнение, да се замаскира лакомията. Имало е и напъни да се обясни колко много работят (на полза роду), колко важен и отговорен е съветническият труд и колко е справедливо да се удебели съветническата пачка. Разбира се, на тези гузни и нескопосани обяснения никой не вярваше. Но все пак те издаваха боязън и проблясъци на съвест. Имало е и предложения закачки – примерно съветниците да са без възнаграждения; несериозни, но също издаващи някакъв проблясък. Сега – нищо, ни думичка. Председателят инж. Балев произнесе сладкото „60%” (досега бе 30%), копчетата за гласуване със „за” бяха натиснати светкавично и всичко приключи. За по-малко от минута. Двойно увеличение.

ЗАЩО казвам тези тежки думи? Обяснявам:

• ЗАЩОТО малко преди това, по първите две точки от дневния ред на сесията, същите тези съветници дебатираха по кметския отчет за изпълнението на общинския бюджет за 2013 г, а след това – по проектобюджета за 2014 г. И се ляха едни едри приказки за съдбата на Троян, за хората, които напускат града ни и трябва да ги задържим, за икономиката, инвестициите, социалните придобивки, повишаване на приходите, за икономии, финансова дисциплина, по-висока събираемост и т.н., и т.н. И ако ги чуваш за пръв път, току-виж си им се вързал. Но после – хоп двойно увеличение на заплатките. Каква пародия.

• ЗАЩОТО държавата се тресе, народът недоволства и от месеци е на улицата, отвсякъде ехтят викове срещу политическата класа, статуквото и партизанщината, залети сме от далавери и беднотия, от Европа ни сочат с пръст... И в същото време хората са настръхнали от вихрещото се из цялата страна безочие на общинските съветници да си вдигат заплатите - възползвайки се от една поправка в закона, подарена им от събратята в парламента и без съмнение направена неслучайно, в името на единството на политическата каста и като че ли напук на нарастващата народна „любов” (чл. 34, ал. 2 от ЗМСМА). Държавата се тресе, Троян също, а те си вдигат заплатите, двойно.

• ЗАЩОТО имаме един съветник, от когото микрофонът на трибуната редовно прегрява – зове към смяна на модела, клейми статуквото, сочи останалите с пръст и мира не им дава. Но като дойде точката с председателското предложение за 60% – стана тих, кротък. Още нещо. Същият съветник досега отказваше да участва в комисии, а сега – в две?!

• ЗАЩОТО наскоро в Т21 (вестника и сайта) излезе обширната статия „В Общинския съвет: Вдигат си заплатите, несимволично”, където предупредихме какъв подарък се готвят да си направят общинските ни съветници за наша сметка (на троянските данъкоплатци). Не съм наивник, не очаквах тази статия да пресече неутолимия съветнически апетит. Но там им бе подсказано, че има неяснота/неточност във формулировката на предложението за повишение на възнаграждението им. И си мислех, че поне около това ще се каже нещо – защото въпросната неточност може да ги лиши от близо две стотачки. Но не, за какво да се разлайват кучетата, като работата сигурно ще се натъкми постфактум?! Няма да се изненадаме. Ще видим.

• ЗАЩОТО в Общинския съвет в Троян има заможни хора, които със сигурност не ламтят за съветническите пари. Има и други, които, убеден съм, са се червили от случващото се. Има и трети с добри политически инстинкти, които няма как да не разбират какъв автогол си вкарват. Но и тези категории дисциплинирано гласуваха „за” – в името на статуквото и от партизанска солидарност с алчните си другари – и влязоха в общия кюп.

ПО КОЛКО получават 29-те общински съветници в Троян. Тази информация е „секретна”. Общата сума се е мяркала някъде из разбивките на бюджета, но размерът на конкретните възнаграждения се пази в тайна. А тази информация трябва да е от публична по-публична. Сега, след увеличението, очакваме още по-сериозно засекретяване. Но номерът този път няма да мине, защото от името на Т21 смятаме да направим официално запитване по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и очакваме в рамките на законовия срок от 14 дни да получим отговор, който веднага ще огласим.

ПО НАШИ данни досега редовите общински съветници в Троян са получавали месечно възнаграждение в рамките на около 300 лв. След гласуваното увеличение се очаква месечната им плата да скочи на 500-600 лв. при една сесия месечно, каквато е обичайната практика (ако в месеца се свика втора допълнителна сесия, както ще е през м. февруари, месечната сума нараства минимум с още 300 лв. и ще достигне 800-900 лв. и нагоре). За председателите на комисии месечното възнаграждение ще е над 700 лв. (при допълнителна сесия в месеца - над 1000 лв.). Председателят на Общинският съвет, който е на половин работен ден, ще продължи да получава 45% от кметската заплата.

Генадий Маринов

Още по темата:

62 коментара:

Анонимен каза...

Без думи

Анонимен каза...

Дано вече и най слепите и заблудени овце прогледнат и разберат ,какви нагли и безочливи боклуци са избрали да командват Троян.И на другите избори пак за тях пуснете бюлетинката.

Анонимен каза...

Вие сте нагли и алчни простаци, дами и господа съветници! Елементарни, необразовани, тъпи селяндури, попаднали по ирония на съдбата в пленарната зала.Ти може ли да си такъв безочлив урод, да си увеличиш заплатата с толкова и същевременно с това да обясняваш как общината нямала пари!?Като се има в предвид, че в общинския съвет са на непълен работен ден, понеже всеки един си има основна работа, от която получава също пари... Да си общински съветник е въпрос на чест, като в близкото минало съветниците са работили в полза на обществото съвсем безвъзмездно. ОСТАВКА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ТРОЯН !!!

Анонимен каза...

'' НЕМОТИЯ''-какво да се прави...!!!Те нашите съветници са социално слаби, на тях им е позволено. А и знаете ли колко къртовски труд се полага като общински съветник.Повечето им се налага да си вдигнат един два пъти в месеца ръката,тежък труд затова трябва да е добре заплатен.Нека взимат сега им е паднало,те в тази зала само сиромаси.

Анонимен каза...


"Кметът на Велинград Иван Лебанов официално обяви, че ще обжалва в съда решението на местните общински съветници да си вдигнат заплата, предаде Агенция "Фокус".

На фона на икономическата криза в страната и високата безработица в общината, която е близо 40%, е некоректно да се прави такова увеличение. Общинските сесии са един ден в месеца, а и всички съветници имат и друга постоянна работа. Ако някой от тях е безработен, ще му дам от мен половината заплата, подчерта Лебанов.

Той допълни, че не е морално и справедливо да се получават толкова високи заплати. Служители в общината работят по 8 часа всеки ден, слагат си подписите под документи, за които носят отговорност и ще получават по-малко пари от съветниците. Това е несправедливо и ще го обжалвам в съда, допълни Лебанов."

http://politics.actualno.com/Kmetyt-na-Velingrad-shte-sydi-obshtinskite-syvetnici-zashtoto-si-vdignaha-zaplatite-news_15452.html

За всички фенове на кака ви Донка,ето това се казва достоен кмет!!!

Анонимен каза...

По престъпно и нагло управление на града не помня.Атака,ВМРО и ДПС са другите лица на престъпниците от БСП.

Анонимен каза...

УНИКАЛНИ ИЗРОДИ ,НАЧЕЛО С КМЕТИЦАТА !!!!!

Анонимен каза...

Съгласен съм Генадии Маринов с теб, че не е сега момента общинските съветници да си вдигат заплатите двойно. Може би трябваше да се изчака икономиката да се съживи и тогава. Въпрос на морал. Искам обаче обективно да погледнеш на вдигането на заплатите като отразиш и по-стари факти. Те са, че в момента заплатите на съветниците се връщат на нивата отпреди Дянков да ги намали. Това е факт и трябва обществеността да го знае за да има цялата история на събитието.

Анонимен каза...

илянчо пеевски - най-големия продажник в съвета, при това професионален! Ръмжи и лае, но като му подадеш кокала веднага утихва, че чак можеш да го клатиш доде порасте. Пфу боклук!

Анонимен каза...

Там, където глупостта е образец, разумът е безумие. Тези думи на великия Гьоте са най-подходящия девиз, който трябва да се изпише в залата на Общински съвет - Троян

Анонимен каза...

Айдее,злобарите и завистниците пак се отпочнаха да лаят и плюят !

Анонимен каза...

Мерзост...

Анонимен каза...

Пред сградата на общината,вече се е заформила не малка група възмутени граждани.

Анонимен каза...

Като вършат добра работа да взимат. Ако не-да им се търси отговорност.

Анонимен каза...

Протестиращите се увеличават

Анонимен каза...

*ВОДАЧАТ*
Троянци време е за бунт.
Стига сме им малчали и тапкани.
Време е за действие.

Анонимен каза...

Мишок, трай си !

Анонимен каза...

да ги дадат за свещи

Анонимен каза...

Госпожо кмет, поздравления за успешното увеличаване на заплатата!
Честит свети католически празник, наздраве !

Анонимен каза...

Конфликт на интереси е когато общински съветник участва при вземане на решения, които се отнасят до негови облаги. Разбира се, че кметицата няма да потърси отговорност на съветниците за това нарушение на закона и да върне решението им или да сезира съответните органи за този конфликт на интереси.

Анонимен каза...

Ден петък, ще се покряка още малко,после идва уикенда.До неделя ще се доокряка,и в понеделник всичо ще е забравено.Честит Трифон Зарезан, някои сме почнали от заран...

Анонимен каза...

Абе Пеевски, чета че правиш големи шпакли и плонжове на Корнелия Маринова.Много удобни въпроси задаваш на началната даскалица.Гербаджия ли ще ставаш?

Анонимен каза...

С всяка изминала минута, множеството от хора се увеличава.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Маринов, журналистическият мирновременен героизъм е интересна практика и понякога доста забавна. Особено когато се изпълняват поръчки за черен PR или за реклама и възхвала на поредния властимащ.
Лошото обаче е когато се борави с откровени лъжи и елементарна демагогия.
1. Лъжа едно - онзи, който "прегрява микрофона", изобщо не беше в залата и не участва в гласуването. Вие обаче лъжете и го набеждавате как "заедно с другите натиснал бутона За". Справка - разпечатката на ОбС от гласуването.
2. Лъжа две - по време на "председателското предложение" за 60% "онзи" бил "станал тих и кротък". Как го видяхте, след като не беше в залата? Комплексите ли си избивате с онзи? Защото не пълзи и не се мазни в краката на никого?
3. "Онзи" сега ще участва в две комисии защото закона е променен и правото е заменено със задължение. Вие обаче демагогствате и това му го вменявате като вина.
4. Лъжа три - за размера на възнагражденията на общинските съветници до сега сте направили "проучване" и сте проучили, че са получавали по 300 лева. Моето проучване обаче сочи нещо много по-различно. Банково извлечение показва, че за м.октомври възнаграждението ми е 105,18 /сто и пет лева и 18 ст./, за м.Ноември - 109,03 лв, за м.Декември - 109,03 /сто и девет лв и 3 ст./. Искате ли да ви го предоставя, за да видите колко сте далеч от реалностите?
5. Лъжа четири - кога и от къде разбрахте, че възнагражденията са "засекретени"? А сега - още "по-засекретени"? Или може би за удобство спрямо поредната порция лъжи, където почвате да се упражнявате с някакви бомбастични числа, за да "подгрявате публиката" и да се самогероизирате със заплахата как сте щели да питате по ЗДОИ. Ами направете го, ще е много забавно после да публикувате резултата заедно с вашите "изчисления".
6. Защо никога, когато коментирате възнагражденията на общинските съветници не коментирате "Европейската харта за местно самоуправление" и по-специално чл.7. Многократно съм го цитирал, "подгрявайки микрофона", но така или иначе - троянските медии не си направиха труда да информират населението за тази харта. Защо? Не пасва и е в противоречие с демагогията и черния PR?
*
Само едно не отричам. Имате пълното право да налагате и да разпространявате комунистическите идеи и идеали да се работи "ангария" и без пари. В Европа такова чудо няма, но след последните договорености на правителството с КНДР от последните дни - знае ли човек, може и тези ваши желания да се реализират.
*
Въпреки всичко, вчера се случи нещо доста знаменателно. За първи път "Моделът БСП" се пропука за последните 19 години. Завиден брой общински съветници /9 души от ВСИЧКИ групи/ подкрепиха едно мое предложение, което на практика е нов модел в работа на един ОбС в България. Само четирима бяха против. Не се прие, но мнозина "въздържали се" изразиха желание това да продължи и да се реализира в близките седмици и месеци.
Разбира се, вие, официалните троянските медии, не информирахте и няма да информирате населението /дали пък ще ме изненадате?/. Добре е, че има поне ловешки медии, от които троянци да могат да се информират какво се случва в Троян. Една от ловешките медии нарече това "уникален модел". Друга медия /ловешка/ изрази съжаление защо комисиите на ОбС Троян не приемат това предложение. Народен представител отговаря на мои въпроси, зададени от сайта на ловешка медия и пр..
В Троян обаче се мълчи. Мълчи се и се обругава с лъжи и демагогия.
Кой колкото и каквото може!
И.Пеевски - общински съветник.
п.п. повече от две седмици съм напуснал и прекратил участието си в този сайт. Днешният ми коментар е епизодичен и е само, защото ми се обадиха, че ОТНОВО се лъже и демагогства на мой гръб. Надявам се, че уважаемият г-н Маринов ще коригира НЕ истините от този сайт по мой адрес, преди да ги публикува в хартиеното издание. Има начини на лъжите да се сложи край!

Анонимен каза...

Ами сега?
Кое от двете твърдения е истина ?

- Генадий Маринов каза: „имаме един съветник, от когото микрофонът на трибуната редовно прегрява – зове към смяна на модела, клейми статуквото, сочи останалите с пръст и мира не им дава. Но като дойде точката с председателското предложение за 60% – стана тих, кротък”

или

- И.Пеевски каза: „онзи, който "прегрява микрофона", изобщо не беше в залата и не участва в гласуването.”

troyan21 каза...

До №24: Уважаеми г-н Пеевски, по предложенията Ви за 9-те проекта, внесени и гласувани (9 гласа "за" ) на сесията - моите поздравления, казах Ви го по електронната поща, казах го и на други хора, мисля, че в тази Ви идея има хляб и дано даде тон; това не е премълчавано, просто случилото се е свързано със сесията и информацията предстои.

Но тук говорим за друго - за повишението на съветническите заплати, мнението си го казах, поддържам го и сега. За питането по ЗДОИ - ще го направя и ще публикувам резултатите, ако числата са по-други, по-ниски, ще се радвам. Ако някой друг ме изпревари и изнесе истинските данни, официално - също ще се радвам. Ако не съвпаднат с посочените от мене - още повече.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Как не ви е срам...? Хората са учили по 3 висши образования и взимат 300 лева заплата, а вие с началното си образование и връзките на мама и тате харчите по хиляди левове на месец. Докога ще се търпи това...? Колко още трябва да стоим и да коментираме подобни ситуации? А на госпожата Кмет, мога само да кажа, че не й сторва чест да се проявява подобно алчно и арогантно поведение! Да погледне, че в града Ни няма млад човек, защото на работа се назначават само "специалисти" с "образование" и необходим стаж (измислен от тях самите), да се огледа, че няма нищо нормално случващо се в града ни... За голямо съжаление това са фактите! За мое голямо съжаление се сблъсках с тях....! Обичам града си, но не живея в него, защото от подобни самовлюбени хора не остана място за нас!

Анонимен каза...

ИпИ ставаш жалък с твоята нагла демагогия , а след като не си присъствал в залата при гласуването би трябвало и да покажеш фиш за м. февруари с 0 лева сума за получаване или 3 часа ти се видяха много работа за 500 лева и отиде да си починеш .

Анонимен каза...

Абе Пеевски, чета че правиш големи шпакли и плонжове на Корнелия Маринова.Много удобни въпроси задаваш на началната даскалица и тя обяснявя ли обяснява в захлас как ГЕРБ това, как ГЕРБ онова, изобщо ако управляваха сега ГЕРБ всичко щеше да е по мед и масло.Естествено е даскалицата да възхвалява ГЕРБ и ББ, все пак ако не бяха те, тя щеше да си остане една изблеяла провинциална даскалица. Тя си е пак изблеяла но блее в парламента.Ти обяче де се буташ?Нали си верен на идеите на Атака?Гербаджия ли ще ставаш?Атака ти биха шута и сега накъде?Грешен ход Пеевски. Трябва да отидеш при Бареков, защото тия от ГЕРБ са пътници.

Анонимен каза...

Пеевски, това че чисто си взел 109 лв заплата, не значи че брутното ти възнаграждение, в което има данъци и осигурителни вноски не е доста по-голямо! А тях отново ги плащам аз - троянския данъкоплатец! Осигуровките пък отиват за твоята пенсия, ако не знаеш. А всички тези пари, ти и твойто досадно бръщолевене не ги заслужават!

Анонимен каза...

Абе, Илияне, ами ти защо не се изказа против, а избяга като мишка? Мислиш се за различен от останалите, а си същия мишок, добре че за последно си съветник.

Анонимен каза...

ИП е най-големият демагог от всички. Факт е, че единствен той излезе от комисии, при ниското възнаграждание и единствено той сега се завръща с гръм и трясък за да лапне голямата заплатка. Този просто да се скрие и да спре да се прави на праведник!

Анонимен каза...

Абе само Пеевски ли е в този съвет?
Само той ли си е вдигнал заплатата?
Само той ли не прави нищо?
Не чух ни едно име от останалаа пасмина некадърници !

Анонимен каза...

30ти ГОЛЕМ си икономист бе брато ,при 109 чисто колко е бруто 300лева ли е??
Поздрави на общ. съветници за заплати да са им честити и да ги харчат за семействата с радост.....защото когато те се потиха и харчиха техни пари да правят избори ,други си ходеха на работа и си пийваха ракийка пред телевизора

Анонимен каза...

Толкоз за днес.Утре още десетина коментара, в неделя тихо.Понеделник всичко по старому.

Анонимен каза...

Общ. съвет в Троян , 99% , са шайка разбойници, случайно дошли на власт.
Има ли нужда да цитирам поименно???
Ако пропусна поне един, да не се почувства обиден.
Има един човек който се опитва да направи нещо положително за Троян, но шайката го смачква.
Не съм и толкова учуден, защото болшинството от тях не са троянци. Те мислят като ДРУГОЗЕМЦИ.

Анонимен каза...

-Ало, БСП-то в Монтана ли е?
- Не, тук сега е АБВ-то, няма вече БСП в Монтана. Ама вие не се ли обаждате за десети път с един и същ въпрос?
- Да, бе хора, вярно, ама ако знаете какъв кеф ми е да чувам, че в града ми вече няма БСП, разберете ме . ...........

Анонимен каза...

Ъъъъ, шъ дигаме ли революция, щото имам и друга работа. Келипирец някакъв се ше изпадне, ако не, х.й да е,аванта да е...

НС каза...

Бедни ми, бедни ИП...колкото и да се оправдаваш, я тури ръка на сърце и напусни Общинския съвет! Да,ама не! Такова животно нема!..

Анонимен каза...

24. Анонимен каза...
...Кой колкото и каквото може!
...ами понеже нищо не можеш освен да бълбукаш...ами, заминавай си!

Анонимен каза...

част І.
Странно, ако не ме лъже паметта на извънредната сесия този Четвъртък се гласува бюджетната рамка за разходи на Община Троян за 2014год: 18 192 106 лв. общо разходи на общината и 36 266 676 лв.- пари за капиталови разходи. На фона на натискането на бутончето "за" този амбициозен бюджет, същото натискане "за" увеличаване на заплатите до нива под 1000 лева не заслужава внимание.
Защото:
Приемането на бюджета за 2014год. в този формат предпоставя много напрегната работа на администрацията на общината, като кмета пряко се излага на опасността да остане без възможност за реализация на оперативните задачи по реализация на този бюджет, поради липса на административен капацитет на експертно ниво и ефективно време за работа по тях.
С други думи - този бюджет е свръхамбициозен за възможностите на администрацията на общината и тя "ще прегрее", но за съжаление – за наша сметка.
Ефекта от подобна финансова насока беше описан много точно от Левон Хампарцумян около половин година преди кризата, когато той посочи, че българската банкова система ще "прегрее" икономиката и обществото като цяло, защото то не може да понесе налаганото темпо на поемане на задължения. В същия смисъл - новия общински бюджет 2014год. е "опасно" предизвикателство за състава на администрацията на Кмета, която може и да не се справи за пореден път с поставените задачи и да задължи всички нас - данъкоплатците с нови финансови тежести, които общината да плаща за наша сметка. Това вече заслужава внимание, повече от заплатите на общинските съветници.
Защото:

Анонимен каза...

част ІІ.
Обществото още помни казуса по лошото администриране от администрацията на ГЕРБ и Кмета Акимов по договора за безвъзмездна финансова помощ от 29.12.2008 г. довело до близо 1 400 000 лв. загуби за местния данъкоплатец.
(интересен линк по този повод: http://legalacts.justice.bg/ShowAct.aspx?actId=3846392).
Защото:
Община Троян се готви да инвестира значителни средства в строителство на инфраструктура, но в състава и няма нито един човек, който да е получил съвременно строително образование в тази област, да е работил с тези технологии за строителство и така да е способен да гарантира, че Община Троян получава строителството, което ще възлага - със съответното качество и ниво на вложени технологии. Община Троян няма дори Главен архитект на цял щат...
Защото:
Община Троян и в частност Кмета на Община Троян не разполага с нито един квалифициран финансист в областта на капиталовите инвестиции, оценката на риска и анализа на стратегическите финансови показатели с оглед очакваните стопански ползи за местното общество в краткосрочен и дългосрочен план. Всъщност в Община Троян няма практика да се изготвят издържани стратегически финансови анализи, очертаващи същинското съдържание на поставяните бюджетни цели.
Защото:
Община Троян не разполага с нито един щатен юрист, със солиден опит в изпълнението на договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, съответстващ на размера на поверените инвестиционни средства. Няма и щатен юрист с опит в областта на разходването на публични средства по реда на Закона за обществените поръчки – което е най-опасно.
Защото:
Община Троян е изправена пред ясната перспектива да реализира този бюджет в година на избори за Европейски парламент на 25.05.2014год. След тази датата лявото управление на държавата ще се "предоговори", поради появата на нова лява формация АБВ – със сериозна политическа тежест вляво.
Изборите поначало спират работата на държавната администрация, а нарушаването на темпа на работа на държавно ниво неминуемо ще осуети и изпълнението на без друго амбициозните цели на бюджета. В същия дух - на фона на "шарения" местен парламент, крепен на историческото троянско благоразумие, така добре описано от И. Хаджийски, преди фронтовите му години, че дори и при очаквано крайно консервативно (непроменливо) отношение към местната изпълнителна власт, след появата на нова политическа сила в ляво и биполяризирането на монопола на БСП в този политически сектор( без прецедент в Троянско ), са възможни политически колебания, които да внесат смут в изпълнението на бюджета.
Ето защо, натискането на копчето "за" увеличаването на заплатите на общинските съветници е акт, с по-скоро морално значение, пред гласуването на бюджет 2014г. в стил: "all in", за изпълнението на който е готов само кмета, но не и тези експерти и политически кабинет, върху плещите на които ще се стовари тази задача. А най-малко Троянската Общественост.

P.S. Като стана въпрос за състава на администрацията на Община Троян се сетих за един виц:
Един човек срещнал в гората три джуджета с кирки и лопати и ги попитал:
-Кои сте вие?
-Седемте джуджета!" - отвърнали те.
-Ми как сте седем, като сте три?" - попитал учудено човека.
-Ми нема ора, бартче!.." - му отвърнали джуджетата.

Анонимен каза...

Ами как ще има ора, като никой квалифициран не идва да работи в общината за 400 лв.
Прави ми впечатление, че много коментиращи тук не правят разлика между общински служители и общински съветници и си мислят, че кметицата има нещо общо с повишаването на заплатите на последните.
Общинският съвет е законодател, кметът и администрацията са изпълнители. Каквото се приеме от съветниците, това се изпълнява от кмета.
Така че повишаването на заплатите на съветниците трябва да се избие отнякъде, дали от заплати на администрация, дали от данъци.
В момента много общински служители работят по проекти в работно време, за да си докарват допълнително доходи, от което страда пряката им работа.Това е положението.

Анонимен каза...

Ей, Пеевски, ти как щеше да гласуваш - за или против?
То е ясно, че си избягал от заседанието за да не гласуваш и за да може сега да се оправдаваш, че не си бил там.

Пеевски, искам да те питам нещо важно - ще се откажеш ли от повишената заплата и ще я дариш ли на общината, или на детска градина, или на партия...?

Не, няма, ще си я прибереш...
Защото ти искаш увеличение, ама е неудобно да го кажеш открито гласувайки...

ns каза...

Дреме му на Пеевски как ще гласува, нали има кьор софра и заплатка/увеличена вече/, та през курандо мио му е на него!

Анонимен каза...

Пеевски да се откажеш,викаш?А защо не си така деен в исканията си към николайчо фъфлюто,милко кувата станчев,марин плазмодия радевски,дилян затворника енкин,панталонът миховски ?
Или те не барат парата,а ?

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Маринов, налага се още един път да си редактирате пасажа, който касае "онзи който прегрявал микрофоните". Твърденията ви, цитирам: "като дойде точката с председателското предложение за 60% – стана тих, кротък" са пълен алогизъм, ако не целят някаква поръчка за черен PR, защото когато е дошло това председателско предложение - той, "онзи" не беше в залата. Тъпо е, нали?
*
Може би съм пропуснал, но не видях извинение от ваша страна за премахнатата от вас "неточност", че заедно с другите съм "натиснал бутона За". Може би ще го направите заедно с със следващото премахване на горепосоченото.
*
Един приятелски съвет, ако позволите. Не е нормално един журналист да пише в своя статия, цитирам ви "но предполагам, че ако бяха, щяха да са заедно с другарчетата си – бел. Г.М."
Не е нормално да "предполагате", а като журналист, с диктофон и журналистически бележник да отидете и да ги попитате. Иначе, слизате на нивото на небезизвестните "три троянски чукчи", които от години преследват всеки мой коментар във вашия сайт и както се вижда - напоително са демонстрирали присъствие веднага след първия ми коментар. Иначе са много забавни в естествената си и непринудена простота.
*
Жокер за вас и "трите троянски чукчи" - ако искате да разберете мнението и позицията ми по въпроса, тя е ясно изказана и изразена на 23-та сесия от 30-ти Май 2013. Който се интересува - да изгледа част от дебата от 57:00 до 1:20:00. Днес, нищо повече не мога да добавя.
*
Предложение - Ангарията и безплатната работа са една отлична "опорна точка" за всяка полуграмотна комуняга и радетел за комунистическите идеали. "Трите троянски чукчи" вършат отлична работа. Мадам Селянска пищи каква е европейка, ама започва да заеква и да губи присъствие при споменаване на „Европейската харта за местно самоуправление”. И не само тя.
„Чукча писатель, Чукча не читатель”.
*
Най-вероятно следващия ми коментар в този сайт ще бъде при следващите лъжи и черен PR по мой адрес. До тогава - забавлявайте се с първосигналните "три троянски чукчи" и разбира се, с мадам Селянска като събирателен образ.
Друг общински съветник едва ли някога ще се появи в троянски сайт да ви информира, пряко да отговаря на ваши въпроси и да ви е от полза. Така беше преди, така ще бъде и за напред. В посткомунистически Троян едва ли нещо може да се промени. Може би – само през 45 години и то за кратък период.
„Чукча так пожелала”
*
Вместо епилог
В семейство на чукчи внезапно се родило умно дете!
Цялото село позорно го изгонило.
Така се появили японците…
*
ИП

Анонимен каза...

Генадий Маринов - платената курва на кметицата, чакаме да се извиниш на г-н Пеевски и да кажеш каква част от рекламата на Община Троян ти дава Данка Михайлова. Колко на статия и общо колко ???

troyan21 каза...

До №47
Уважаеми г-н Пеевски, да караме поред:

* За грешното ми твърдение, че заедно с останалите пъргаво сте натиснал бутона "за" - извинения. Не забелязах, не съм очаквал, пък и не бе логично след огромната Ви активност по предишните две бюджетни точки на тази не по-малко важна точка (и също касаеща общинския бюджет) да напуснете. А че напускането и негласуването Ви по деликатната работа с увеличението на съветническите възнаграждения е малко като онази работа с първомайския "протест" на Димитър Немски през 1901 г. (уж вървял с манифестантите, ама някак по-встрани), това е друга тема.

* За предположенията, че отсъстващите биха гласували "за". Вие отлично умеете да иронизирате, правили сте го неведнъж и от трибуната в Общинския съвет, възхищавал съм се на това Ви умение. Затова недоумявам - нима не разбирате, че в случая аз също иронизирам; и че "предполагам" не е информационно, а оценъчно понятие.

* За "трите чукчи" - трябва да поясните. А че в коментарната част на сайта ни върлуват много хейтъри - факт е, от тях си патите не само Вие, но и всички, аз също.

* За казаното от Вас на сесията на 30 май 2013 г. - помня го много добре, макар да не съм съгласен с тезата Ви. Но се чудя, защо сега не го повторихте, защо не защитихте (както тогава) съветническите пари, щеше да е много мъжко и да внесе яснота.

* Казвате: "Ангарията и безплатната работа са една отлична "опорна точка" за всяка полуграмотна комуняга и радетел за комунистическите идеали". Съжалявам, но тук се опитвате да ни пробутвате евтин и, извинете, не особено интелигентен популизъм. Никой не казва да се работи без пари (макар че по отношение на общинските съветници и това не е лишено от смисъл, според моето рабиране - ще ми се да мисля, че общинските съветници са хора със самочувствие и възможности, които от любов към родния град са решили да му помогат, да работят за него на полза роду). Казваме друго - че съветническите пари трябва да са адекватни, съобразени с троянското дередже и с всичко останало. Простете, но в случая аз видях друго - наглост и лакомия.

* За това, че с името си заставате в сайта ни и пряко отговаряте на въпросите ни - поздравления! Позиция отговорна, модерна и със самочувствие.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Генади, поздравления. Може ли да разбереш кои са немите "рибите" в общ.съвет и да ги огласиш тук, в сайта си? Имаме право да знаем как и колко участват, защото ние им плащаме. Пиши им имената. Провери дали си пускат неплатени отпуски, както се изисква по ЗМСМА, за времето когато са на сесия или на заседания на ПКомисии. Искаме имената им!!! В. Стоянов

Анонимен каза...

Толкова ли сте глупави,че да не знаете:общинския съвет узаконява решенията на кмета...с това си действие на узаконяване всички кметски решения са крият зад груповото решение.Груповата отговорност е групова безотговорност...Общинския съвет не трябва на никой друг ,освен на кмета.....трябва му както въздуха и водата...

Анонимен каза...

Общинските съветници са нагли. Те са роба които мислят само за себе си. Без изключение кой от коя партия е. Вземат си паричките и не ги интересува нищо за другите от общината. Те са на принципа важно е аз да съм син. А другите могат да умират от глад. Ще се отнася за техните образования. Дори да има от тях с висше образование. Много са го завършели благодарение на мама и тати. Нямат покритие. Те са поставени мишки. И правят каквото им се кажи.

Анонимен каза...

Интересно защо не мислихте когато заставахте пред урната.По време на изборите имахте възможност на огромни билбордове и плакати, да видите кого избирате.Снимка,име,професия. Ревете сега,а на тях не им дреме. Няколкото олигофрена пак почнаха да се заядат с Пеевски,той си го изкарва на Генади Маринов,той си връща,а останалата смръдлива пасмина от този общински съвет, стои встрани и изобщо не се споменава. Замислете се от сега,на следващите местни избори, кои физиономии отново ще виждаме по билбордове и плакати. Ще променят,градят и прочие глупости на търкалета.Вие ще ги изберете,а после ще си бъркате в носовете,а те ще гушат пачката. Цялата работа е едно голямо нищо за нас, и гуши-муши за тях !

Анонимен каза...

До 41,42 г-н Димов-велик адвокат, защо не обясните вие на тук четящите защо цуцкате от общинската хазна и губите най-нагло всички дела??? Нимо вие не натопихте пръсти в меда??? Я дайте обяснение на простолюдието...Не те е срам, как въобще можеш да се обаждаш, като ти ядеш хляб от кмета и администрацията.Като си толкова можещ защо продължаваш да взимаш пари от общината?Наглец...

Анонимен каза...

Чета си така полекичка и си мисля,ако не се полагат заплати на тези безделници , наречени общински съветници ,дали ще има изобщо кандидати за тази професия?!?

Анонимен каза...

Ама ти верно ли си толкова тъп? Да не би да мислиш,че това им е далаверата,а?Да не мислиш,че са плащали едни пари за челни позиции в листи,за да получава после 300 лева месечно ?Явно си нямаш ни най-малка представа от случващото се...

Анонимен каза...

Ооо ама то се и плащало да влезеш в листите,колко е тарифата ,ако не е тайна?Чак толкова ли е голяма далаверата и краденето,че и плащаш да си в общинския съвет на град Троян?

Бай Посран каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Андриана Хаджийска каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Достойна постъпка на Иван Миховски и Илиян Тодоров.

Анонимен каза...

Такова удоволствие ми достави четенето на коментарите ,каквото отдавна не бях изпитвал!Поздравления и за автора на статията и за написаното от ИП.И двамата сте от"едната страна на барикадата"!.Независимо от някои подробности, които трябва да оцените като маловажни.
Относно нещастниците в градския съвет вие сте написали достатъчно,коментара е излишен.
Поздрави!
Минко Магунски

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |