Шилер: „С вас сме!”

* Българските студенти във „Фридрих Шилер университет” (Германия) подкрепиха софийските си колеги, сред инициаторите – троянката Елица Маринова * Оставка на кабинета Орешарски и нови парламентарни избори, са основните искания
Оставка! 
Фридрих Шилер университет: „С вас сме!”; Елица от Троян държи буквата Е
ЕДНО ТРОЯНСКО момиче – 19-годишната първокурсничката по психология във „Фридрих Шилер университет” в Йена (Германия) Елица Маринова, е сред инициаторите на Отвореното писмо на българските студенти там, с което се солидаризират с колегите си в София и България и искат оставка на кабинета Орешарски и нови парламентарни избори. Общо 19 младежи са подписали депешата, с трите си имена и саморъчно положен подпис; и в допълнение са приложили своя снимка пред „Фридрих Шилер университет” - с българския трикольор и красноречивия надпис „С вас сме!”.

ОСНОВНИТЕ адресати на Отвореното писмо, изпратено случайно или не на датата 10 ноември, са президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, министър-председателят Пламен Орешарски и националният омбудсман Константин Пенчев. Разпратено е, както научихме от г-ца Маринова, и до доста национални и други медии, вкл. Т21; и, разбира се, до групите на протеста във Фейсбук – „NОрешарски”, „Ранобудните студенти”, „Протестна мрежа”.

„НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ студенти, учещи и работещи в университета „Фридрих Шилер“ в гр. Йена, Германия, изразяваме своята подкрепа към българските студенти и сънародниците ни в исканията им за демократично и отговорно управление на България. Заставаме твърдо зад призива за промяна в изборния закон, оставка на кабинета Орешарски и насрочване на нови парламентарни избори”, се казва в началото на писмото. В края студентите от Йена са заявили допълнителните си искания, сред които са: прозрачност и демократичност при назначаване на кадри, ликвидиране на двойния стандарт в съдебната система, повишаване качеството на здравните услуги, модернизиране на висшето образование и увеличаване на субсидиите за университетите, създаване на благоприятна среда за реализацията на младите специалисти и др. (пълният текст вижте отделно).

ОТ НАС – браво, момичета и момчета! С вас сме!

Т21

*****

Отворено писмо
До:
Г-н Михаил Миков, председател на Народното събрание
Г-н Пламен Орешарски, министър-председател на Република България
Г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България
Г-н Константин Пенчев, омбудсман на Република България

Ние, българските студенти, учещи и работещи към университета „Фридрих Шилер“ в гр. Йена, Германия изразяваме своята подкрепа към българските студенти и сънародниците ни в исканията им за демократично и отговорно управление на България. Заставаме твърдо зад призива за промяна в изборния закон, оставка на кабинета Орешарски и насрочване на нови парламентарни избори.

През изминалите повече от 20 години както родителите ни, така и ние, живеем с очакване и надежда за демократично и прозрачно управление и върховенство на закона. Вместо това ставаме свидетели на преследване на корпоративни и лични интереси от страна на властимащите, занемаряване на националните интереси на България и на българските граждани. Всичко това поражда у нас недоверие в институциите, погнуса от липсата на морал  у "силните на деня", както и усещането, че нашият глас няма да бъде чут.

Жертва на това порочно управление сме и ние, българите зад граница. Но макар да сме вън от страната си, ние не сме престанали да се наричаме българи; не сме спрели да се вълнуваме какво се случва в родината ни; не сме спрели да доказваме, че сме умен, талантлив и работлив народ; не сме спрeли да живеем с надеждата, че ще получим реализация у дома.

Не желаем повече корупцията, олигархията и монополът да подронват авторитета на България в Европа и по света. Заставаме твърдо против некомпетентността, нехайството и цинизма на политиците. Дистанцираме се от решенията им и ги призоваваме към оставка и разпускане на 42-то Народно събрание.

Нашите искания:
• Прозрачност и демократичност при назначаване на кадри, при взимане на решения и одобряване на закони и проекти;
• Ликвидиране на двойния стандарт в съдебната система;
• Реформа в здравеопазването, целяща повишаване качеството на здравните услуги;
• Модернизиране на висшето образование – увеличаване субсидиите за университетите и научните проекти, актуализиране на учебните планове, подобряване на материалната база;
• Финансова стабилност, подпомагане малкия и среден бизнес в България, създаване на благоприятна среда за реализацията на младите специалисти и повишаване на жизнения стандарт на българските граждани.

10 ноември 2013 г., Йена, Германия

Подписали: 
Следват имената и подписите на 19 студенти


15 коментара:

Анонимен каза...

КОЙ? МОЯТ ОТГОВОР
Взех участие в протестния марш на студентите. Разговарях и слушах мнения. Естествено главна тема бе въпросът дали правителството ще подаде оставка. Поспорихме по въпроса „кой?“ Аз го намирам за безмислен, защото откакто съм се родил имам отговор на този въпрос. И той е: БКП/БСП. Примерно:
- Кой изби елита на нацията след Девети септември? – БКП
- Кой създаде лагерите? – БКП
- Кой обслужваше Съветския съюз? – БКП
- Кой ликвидира свободата и демокрацията? – БКП
- Кой създаде ДС? – БКП
- Кой дъндурка 35 години на власт Живков? – БКП
- Кой уби Георги Марков? – БКП
–Кой скри истината за Чернобил? – БКП
- Кой създаде БСП? – БКП
- Кой докара „Лукановата зима“? – БКП
- Кой свали първото демократично правителство? – БСП
- Кой измисли тезата „всички са маскари“? – БСП
- Кой ограби банките и спестяванията на хората? – БСП
- Кой създаде кредитните милионери? –БСП
- Кой беше против НАТО? – БСП
- Кой създаде олигархията? –БСП
- Кой докара Царя? – БСП
- Кой направи Тройната коалиция? – БСП
- Кой върти с руснаците далаверата „Белене“? – БСП
- Кой назначи Пеевски? –БСП
- Кой ръководеше Бисеров? – БСП.
- Кой не подава оставка? – БСП
Мога да продължа с въпросите и естествено с отговора. Изненан съм обаче, че една голяма част от българската интелигенция вместо да дава отговори, повтаря като папагал „КОЙ?“ Една държава успява, когато интелигенцията в нея ДАВА ОТГОВОРИ, а не само когато чинопоклонно пита. Когато студентите питат, това е нормално. Млади са и не знаят. Но ние сме длъжни да дадем ОТГОВОРИТЕ. Ето аз дадох моя.

Анонимен каза...

Защо ли не са го изпратили и на Донка Михайлова?

Анонимен каза...

Браво 1-ви. Копирам си го. Чумата на XX век- комунизмът не само унищожи елита на нацията. В момента престъпните комунисти правят всичко възможно да няма нов елит и в страната да останат само ромите, изперкалите 80 годишни червени пенсионери и неграмотниците, защото всички те-могат лесно да бъдат манипулирани. Това е стар трик на безродствениците-болшевики, завещан им още от Ленин.

Анонимен каза...

Много е лесно "С вас сме"-то от далече :(

Анонимен каза...

Браво!!!
#оставка

Анонимен каза...

№4, не, и от далече не е лесно... Цитирам плакат от днешния протест: "Победата обича старанието" - Затова вземи се постарай първо, пък тогава критикувай.

Анонимен каза...

Госпожо Михаилова, защо вместо да назначавате млади хора в общината продължавате да я тъпчете с изкукуригали пенсионери? Само от поделението има 5-6 маймуни,които не знаят какво работят при Вас. Борис-морис, Кънчо-мънчо, а сега разбрах,че и на другарката Русинова шурейчето е на заплата + тлъстата му пенсия.
Да, знаем че всичките тези търтей като Банко и манко са от БКП - иски произход, но не забравяите, че пенсия не се дава случаино. Стига вече шуробаджинащина. Изметете си оборите
г–жо Михаилова и даите път на младите. Ще Ви бъдем благодарни ако сторите това. Ще има свежи приходи в 10–на семеиства в града.
Както каза някой по–горе – време е тези пенсионери да друсат зарчетата в някои клуб. Знам, че отпора от "вашите" ще е неимоверен защото трабва да се грижите за благоденствието на БКП иците в тази община. Също така знам, че ако направите това,което Ви съветвам ще Ви изберем за МЪЖ на годината!!!!

Анонимен каза...

Долу правителството на олигарсите Цветан Василев, Делян Пеевски, Васил Божков, Христо Ковачки.
Само за два месеца олигарха Василев спечели
- 1.8 МИЛИАРДА ЛЕВА от пенсионен фонд Доверие
- нов ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ за 1.3 МИЛИАРДА и Още толкова за лихвите. Познайте банката на кой ще облажи на много
- опростяване на дълг от 300 МИЛИОНА на БТК, пак НАРОДА ПЛАЩА !!!
До тук = 3.4 МИЛИАРДА, ето така се става милиардер, когато ЗАРОБИШ ЦЯЛ НАРОД, техните деца и внуци

ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, Българоубийци!ОСТАВКА!

Анонимен каза...

Че тя Донка ли беше, Цонка ли, ако го направи това нещо (да измете червените пенсии от общината и назначи млади хора) няма шанс на следващите избори изкукалите старчоци и ромите да я изберат отново . На болшевиките това им е проблемът, че ги избират хора, които нищо не правят за нацията (дъртаци и роми), а работещите, произвеждащите, творящите и учещите – не гласуват за тази кървава и престъпна болшевишка партия !

Анонимен каза...

Гласуват за другите курви от БКП!Това правят "работещите,произвеждащите,творящите и учените". Взаимно си ебаваме майката. Сори за цинизмът, но истината е такава !Начална учителка в Австралия преди 6-7 години,вземала 280 долара на ден. Пък колкото и ще да е бил тогава австралийският долар...Ама хората независими, а създадени от каторжници...

Анонимен каза...

Георги Марков

"Не зная друга политическа религия, която да е въздействувала така силно върху низките човешки инстинкти и страсти и да е поощрявала така всестранно човешките пороци, както прави това комунистическата идеология. Настъпиха времена, когато се искаше човек да изяви себе си единствено чрез правене на зло, което се оправдаваше като диалектическа необходимост на партията. И тъкмо в правенето на това зло, в причиняването на болки и страдания на другите, някои хора у нас разбраха, че могат да изпъкнат в живота на обществото, да се издигнат, може би и да получат място в историята. "

Георги Банков каза...

Сваляме пионките на руската олигархия и издигаме отново ГЕРБ - марионетките на финасовия спекулант и враг на човечеството - евреина Джордж Сорос! Супер, няма що! Кеф ти платени протести, кеф ти платени контрапротести! Абе изобщо... будни хора! С вас сме!

Анонимен каза...

Гоше 12 ми да си трайкаме дядовото и да похъркваме и попръцкваме под юргана това ли предлагаш

Анонимен каза...

13-ти, предлагам да те изхвърлим от партийната хранилка, че вече много смърдиш

Георги Банков каза...

Не, предлагам неспирни протести, масово гражданско неподчинение и блокиране на възлови пътища и транспортни коридори до пълното премахване на партийната система и съд за всички национални предатели в последните 69 години! Скъсване на всички връзки с Тел Авив, Ню Йорк и Москва, национализация на всички природни богатства и гонитба на всички търгаши от родината ни. После ще започнем на чисто, от нулата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |