Събор на Голяма Богородица в ресторант „Дим такси”

* Собственикът Иван Макариев гощава гостите с агнешка курбан чорба, ще пее Еми Стамболова * 15 август (четвъртък) – начало 17:30 ч.
 
Предстоящо
27 април 2013 г., Иван Макариев бърка казана с попска яхния
ПО СЛУЧАЙ големия християнски празник Успение Богородично, наричан още Голяма Богородица (15 август), собственикът на транспортната фирма „Дим такси” и на едноименния ресторант в жк „Лъгът” - Иван Макариев, организира поредния народен събор. Домакин на събитието е ресторант „Дим такси”, а всички ще бъдат почерпени с агнешка курбан чорба, приготвена от г-н Макариев. За гостите ще пее добрата приятелка на собственика Еми Стамболова. Всеки е добре дошъл, начало 17:30.

ТОВА Е ТРЕТИЯТ народен събор, който организирам. Идеята е да се повеселим, защото в тези трудни времена трябва да има и хубави неща. Но има и друго – да зарадвам пенсионерите и социално слабите от квартала с безплатна почерпка”, коментира пред Т21 Иван Макариев. Предишният подобен събор в ресторант „Дим такси” бе на 27 април т. г., тогава всички бяха нагостени с попска яхния, пак приготвена лично от собственика. Ще припомним, че всяка неделя г-н Макариев осигурява безплатен обяд на 10 нуждаещи се троянци, посочени му от Социалната служба.
Т21

Още по темата:

35 коментара:

Анонимен каза...

Браво, Иване!

Анонимен каза...

Малко са такива хора като него да повесели комплекса!

Анонимен каза...

На Големия празник, някаква долнопробна кръчмарска чалгаджийка-гюбеклийка ще нарива за ромите от квартала. Това добре...Чалгата си е ромски продукт, ама трябва ли и нормалните хора да ѝ слушат маанета и гюбеците?

Анонимен каза...

Живея наблизо, всеки път когато Макариев си прави реклама чрез тия чалга-гощавки е истински ад! Това е жилищен комплекс, а не стадион за концерти! Може ли всеки, където си поиска да вдига толкова шум? Искам да живея в европейски град, а не в циганско гето!

Анонимен каза...

Злобар (4) сигурно си някой мухльо неудачник и си сърдит на целия свят и на всички хора които се веселят.Поздравления за Макариев!!!

Анонимен каза...

Не, просто тази чалга не е веселие за мен, още повече на християнски празник като този.И не само за мен! Аз като слушам метъл трябва ли да вдигна на крака квартала!?!?

Анонимен каза...

4-ти, мухльовци и неудачници са тези които му ядат чорбата на този и му слушат циганските маанета. Чалгата е "веселие" за ромите и тези българи с цигански манталитет. Наистина хората не са длъжни да слушат циганските гюбеци на онази "певица". Аз моята музика си я слушам със слушалки, но и не искам да слушам циганскита помия на някой, който е решил да се прави на "ларж" пред простолюдието. А и БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА !

Анонимен каза...

Преди време в Пловдив, кметът беше забранил чалгата по време на Коледните празници, което му спечели овации от цялата страна. Не е редно на светият празник (един от 12-те големи християнски празници)да звучи сатанински продукт, каквато е чалгата. Просто това мероприятие заедно с циганията (т.нар. "панаир") около Троянския манастир ще бъдат обида за истинските християни. Редно е тези , които търсят да се наплюскат, напият и да въртят гюбеци, да си намерят друг ден. А този бизнесмен с вид на кръчмар, едва ли някога е прочел книга в живота си, като го гледам как мазно върти черпака

Анонимен каза...

Не съм фен на чалгата. Но някой като иска да я слуша, нека си я слуша. Браво на Макариев. В тези трудни за всички времена малко са хората които се сещат и правят добро.

Анонимен каза...

Ами Донка нали също уж е интелигентна дано я забрани и тя, ама не вервам:)))

Анонимен каза...

Тоя продаде киното на Троян за жълти стотинки, няма ли съд за него, а концерти

Анонимен каза...

Все пак да изясним за кого е доброто? Доброто трябва да е добро за всички.

Анонимен каза...

Ще се пиееееееее. :)

Анонимен каза...

Да,да,да....оха.....а

Анонимен каза...

Само не разбрах, какво "добро" е направил този и на кого? Това, че ще дадеш една чорба на някой не означава, че го храниш. Човек яде всеки ден. Значи нещата опират до плитки рекламни трикове и политически щения (предполагам, че е обвързан с някоя политическа групировка). А относно това, че прави "народно веселие", подплатено с чалгия-цигания навръх Успение Богородично е от простотия. Човечецът така разбира "веселието", така го прави. Щом тази кючеклийка му е "приятелка"-работата е ясна...поредният селянин "благодетел".

пАтРиОтЪ каза...

Г-н Макариев, ще съм Ви безкрайно благодарен ако кажете на всичките си служители, които карат таксита да карат с по- разумна скорост, защото ме побиват тръпки когато профучават като рали състезатели из града. Благодаря Ви !

Анонимен каза...

А ако никой нищо не прави в този град, тогава какво ще плюете? И по кого? Защото не се прави ли????

Анонимен каза...

Ами по-добре НИЩО, отколкото простотии. Междудругото, бакшишите на тази фирма(както и всички бакшиши в България) карат като на Формула едно, без фарове, отнемат предимство и ходят като прошляци по потници и джапанки. Този "чорбаджия" да вземе да им ушие униформи, като в нормалните държави

троянец каза...

Една чорба значи много 15ти!Няма да нахраниш човека,но е доброта,съпричастност,хубаво е!Поздравления за Иван Макариев!!!

Анонимен каза...

Истинските благодетели не афишират своята благотворителност. Напротив-гледат да не се разчува, защото Господ вижда всичко. А този постоянно го пишат по вестниците колко е милосърден. И да вземе да си оправи служителите, защото са много далеч от европейската ни представа за таксиметрови шофьори.

Анонимен каза...

НЕуважаеми критикуващи, едва ли сте наясно, та да ви кажа. Когато критикуваш, демек, даваш акъл, подпиши се, пиши сичките си дипломи и постижения, белким не остане народът в заблуда, че си някой гольо, добрал се гратис до интернет. Направете нещо добро, па го пишете, да знае народа, да се води подир вас. А не, да плямпате залудо....
Браво, Иване!

Анонимен каза...

Наближават избори.Пламен Данов плаща за фефруарските протести........сега и за една чорба ще плати.Важното е да са нащи/БКП-то/ на власт!21!Тъпо и селско употребяване на празника и чалгата.

Гочо Гочев ул"Комсомолска" №23 каза...

21-ви, народ не се води с чорба и чалгия, а с ум и разум. Великият Васил Левски, например, не е правил шкембе чорба никому, а с ум и воля е водил хората след себе си. С чорба, бира, кебапчета и чалгия, както в последните десетилетия, можеш да накараш само ромите да вървят след тебе (но не заради тебе)! Този Макаренко ли е, Макариев ли е, да вземе да си стегне таксиметраджиите. Гледам днес на автогарата един шофьор от пловдивска превозваческа фирма, с черен панталон, бяла риза и вратовръзка и табелка с името си. Да му е удоволствие на човек да го вози такъв спетнат служител. А този с черпака, вместо да прави чорби и чалги, да си въведе униформа на служителите, защото ходят като гащници!

Анонимен каза...

Я се скрийте бе. Като не ви харесва превоза на такситата ходете пеш. Никой не ви насилва да се качвате.

Анонимен каза...

Наистина трябва да се стегнат бакшишите. Знам , че започнала кампания за това и дано ги стегнат здраво. А униформи трябва да се въведат, наистина. Това са служители на обществото и трябва да приличат на такива. Да са чисти, прилично облечени(най-добре е да ги задължат да бъдат с костюми и вратовръзки-тогава климатиците ще бъдат винаги включени), да не пускат цигания(чалга) в колите си, да отварят почтително вратите на клиентите и да бъдат пример за прилежни водачи на пътя. В момента са облечени като прошляци, редовно нарушават ЗДП, масово карат без вклюени светлини, вместо музика пускат чалга, фамилиарничат с клиентите си и те гледатасякаш не ти им даваш пари, а те на тебе. Затова и ги подиграват хората!

Анонимен каза...

Униформи ще им ушие, но лечението на миризливите крака е много трудно и скъпо! Мирише и през затворени обувки! Ужас!!!

Грую каза...

Има лаф,че който не става за нищо-става таксиметраджия.

Анонимен каза...

Прочетох, че този човек е завършил икономика, а сега учи право...А слуша чалгия цигания?

пАтРиОтЪ каза...

Селянията не приема образование, то е призвание. Между другото, защо едните пият и ядат на масите, а другите седят на отсрещния тротоар прави и обсъждат нещо ? Егати сцената, беше много смешно като минавах от там тази вечер. Беше точно като филм за гето.

Анонимен каза...

Селянията не е местожителство, тя е състояние на душата!!
Селски Гъзар
Кратко описание : Вирее главно в малките градове и селата. Гледа да се води по модата, до толкова до колкото простия му овчарски манталитет му позволява. Обикновено е странна кръстоска между няколко вида гъзари. Обича да се перчи със семейното наследство : “Червената разпилена жигула на тате и пендарите на мама от детството”. В крайна сметка, обаче самочувствието му е с покритие само в границите на неговия регионален окръг.
Агресивност : 10/10
Самочувствие : 9/10
Вървежност : 1/10

Анонимен каза...

Коментарите са все едни и същи от 5 човека това са безделници който няма какво да правят и създават само интрига в целия град перачи на пари , искам да Ви кажа , аз бях снощи на тържеството което беше в ж.к. Лъгът стана една много хубава вечер имаше много хора и хората се веселиха апък по отношение на чалгата изобщо не е имало така , че коментарите на едни и същи всеки път само за Ваша информация имаше и икона и се запали свещ и беше осветен курбана чорба за 500 човека и пак да кажа в 22.00 часа музиката спря така , му благодарете и дано има повече такива хора а не само да дремят по кафетата и парадират у че имат пари браво Макариев да си гледат работата и като са отворени да си напишат имената аз се казвам Петър Василев от 2 ри блок горе главата Макариев

Анонимен каза...

има градски транспорт не се возете на таксита глупаци такива ама като се напиете ги търсите отфорковци такива

Анонимен каза...

Браво на мъкариев аз се казвам васил петров от 3 блок на 80 години пенсиьонер голямо веселие беше и чалгата беше на ниво добре се е сетил за нас простите троенци ние от музика не отбираме ама обичаме циганийката и авантата

Анонимен каза...

Който е опитал от чорбата да помни........Идват избори и Макариев ще ви каже как правилно да гласувате..........ще има и кИбапчета!

Анонимен каза...

ei (4) tapanar takav kaga si 4ul 4alga az seki pat sam na tova tarjestvo kat ne ti iznasq se mesti ot lagat ti kat ne moi6 da si go pozvoli6 mlakvai idiot\

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |