На сбор в Белиш

* Официална промоция на новото лилавосиньо белишко знаме с герба
 * Наместникът Тодор Радевски черпи с „Кметска ракия” собствена селекция * Армагани за кмета Донка Михайлова
Наздраве!

НА ТАЗГОДИШНИЯ с(ъ)бор на с. Белиш (1 юни, мах. Маргатина) бе официалното представяне пред публика на новото знаме на селото – лилавосиньо, с белишкия герб, което гордо се вееше на специален пилон редом с националния трикольор и знамето на Обединена Европа. Но имаше и друга важна премиера – кметският наместник Тодор Радевски почерпи гостите си, сред тях и общинският кмет Донка Михайлова и заместникът й Кольо Кацаров, със специалната си „Кметска ракия”, домашна сливовица от белишки сливи, варена саморъчно от селския първенец. За г-жа Михайлова имаше и друг армаган – погача с надпис „Белиш”, голям букет и стикер с герба на Белиш.

МНОГО за настроението на сборяните – млади и стари, дошли от близо и далеч – направиха изпълненията на чудесните танцьори от фолклорен ансамбъл „Траяна” (Троян), които не жалеха сили; както и любимката не само на троянската публика – попзвездата Ели Наумова, финалистка от „Гласът на България” (2011 г.), която наскоро пусна втори клип със своя авторска песен. Да не забравим атрактивната водеща – Краси Коларова-Аманфо. За скарата, бирата, многото настроение е излишно да говорим. Както и за хубавото време, като за сбор.

Т21
Снимки: Руслана Попсавова

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Не съм бил в Белиш, но случайно на тази дата бях в Бели Осъм.От това което виждам тук и това което беше там оставам с впечатление че е по-добре по селата всички да бъдат кметски наместници.Всички в Общината знаем че в Б.О. кмета е четвърти мандат /СДС , ДСБ , ГЕРБ-2/но въпреки това само отби номера, никаква организация, подготовка и рекламиране, Много слаб интерес от жителите на селото, гости нямаше / от Общинската администрация даже не са канени/, нямаше музика и за едно читаво хора.Кооперативния магазинне работи, кебапчетата на единствената скара свършиха рано,рано.Изобщо село със затихващи функции.

Анонимен каза...

Кметът на Белиш не се казва Б.О. Като смяташ, че само е отбил номера - организирай ти един празник,без да го отбиваш.
Аман от хора, които нищо не могат да направят, пък дават акъл като за трима!

Анонимен каза...

2-ри, под "в Б.О. кмета" вероятно 1-ви разбира кмета на Бели Осъм. Чети внимателно преди да се възмущаваш.

Анонимен каза...

За първи път и аз бях на този празник в Белиш и много ми хареса! Трябва всички кметове и кметски наместници по селата да се размърдат и да правят поне по един такъв празник за съселяните си!

Анонимен каза...

3-ти, дори Бели Осъм да е имал предвид, това нищо не променя. Аз стоя зад думите си и пак ще го кажа - аман от хора, които само дърдорят. Да организира той един празник, като много знае.

Анонимен каза...

Освен това аз познавам лично кмета на Белиш и знам, че прави всичко от сърце за селото. Питайте всеки от Белиш и ще ви каже същото.
А бе кажете един път една добра дума бе! Какви са тия злобни, дребни души!

troyan21 каза...

---------------------------------------------------------
Коментарите на латиница заминаха за ЕЛВАНГЕН ... при свети Методий...

Админът ви... ;-))
---------------------------------------------------------

СЛРД Троян каза...

Т ук е мястото да поздравя господин Тодор Радевски за перфектната организация на тазгодишния ежегоден събор на селото под наслов "407 години с.Белиш".
Аз присъствам вече 3 година .И всяка година събора става все по интересен .Доста хора идват да се повеселят,Наиграят се и наслушат на хубавата народна музика. И като гледам архивните си снимки множеството от хора е много пъти повече.
А кой как организира събор или друго културно-масово мероприятие е доста индивидуално..Не всеки има качества на организатор.

СЛРД Троян каза...

http://ruslana111.blog.bg/drugi/2013/06/03/407-godini-s-belish-i-silata-na-balkanskiiat-duh.1116433

Анонимен каза...

БРАВО И ЕНКИН И ВЕЛЕВ СТАВАТ . ЛОВЕЧ НИКОГА. ДОЛУ ЛАВЕШКИ МУТРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ

Анонимен каза...

велев е добро и симпатично момче, най вече е човек и обича хората

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |