Милко Диков с приза „Доньо Донев”

* Отличието се дава от Столична община, церемонията бе на 1 април - при откриването на годишната изложба на карикатурата на СБХ

ПОЧЕТНИЯТ гражданин на Троян – прочутият български карикатурист и наш земляк Милко Диков, на 1 април т.г. бе удостоен с годишната награда на Столична община на името на Доньо Донев. Церемонията по награждаването по традиция се състоя при откриването на годишната Национална изложба на карикатурата, която се организира от Съюза на българските художници (СБХ) и е сред най-представителните форуми в това направление на изобразителното изкуство у нас. Научихме, че г-н Диков не успял да присъства лично, но респектът и уважението към изкуството и личността му се усетили много силно.

ПРИПОМНЯМЕ – Милко Диков получи най-високото троянско звание „Почетен гражданин на Троян” през 2010 г., когато отбеляза и своята 80-годишнина. Тогава именитият художник се представи с ретроспективна изложба в троянската галерия „Серяковата къща”. Постоянна негова изложба пък има в Музея на занаятите – илюстрации към емблематични текстове на Иван Хаджийски.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Честито на г-н.Диков с пожелания за още творчески успехи!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |