Кметът назначи комисия за опасните сгради

* Комисията се оглавява от арх. Боян Кръстев; предстои назначаване и на комисия за недвижимите паметници на културата
 
СЪС СВОЯ ЗАПОВЕД от 5 февруари 2013 г. кметът Донка Михайлова е назначила комисия с председател главния архитект на Община Троян - арх. Боян Кръстев, която да направи проверка на опасните сгради на територията на цялата община, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Става дума за постройки, които поради естествено износване или по други причини застрашават здравето и живота на хората - негодни са за използване, има опасност от самосрутването им, създават условия за възникване на пожари и нарушават хигиенните норми.

ПРЕДСТОИ да се назначи комисия за проверка и на недвижимите паметниците на културата на територията на община Троян. В тази комисия задължително трябва да участват и представители на Националния институт за паметниците на културата (НИПК), е становището на г-жа Михайлова.

Т21

36 коментара:

Анонимен каза...

Е, като я назначи какво? Да не мислите, че собственицине ще се изпотрепят да ги поправят и заздравяват.
Да видим какво пише в закона чл. 196, ал. 5 от ЗУТ "Когато в заповедта по ал. 3 е допуснато предварително изпълнение или тя не е изпълнена в определения срок, строежът се поправя, заздравява или премахва от общината по ред, определен с наредба на общинския съвет."
Т.е. премахването ще е за сметка на всички нас. Вярно има глоби, но по същество общината ще влага пари за премахване, поправяне и заздравяване на сгради, които са опасни, защото собствениците им не хаят. Вярно, че чрез съдия изпълнител, ще се върнат тези пари, но г-жа Михайлова вече няма да е кмет. Това може и да се случи в необозримо неопределено бъдеще, ама нада ли!
Или вместо да се направи някоя и друга улица, ние ще влагаме пари за тоз дето духа.
Не упреквам ръководството на общината, просто държавата със своите необезпечени неадекватни закони, недомислени, популистки и откровенно глупави закони не вменява задължение директно на собственика, а на кмета, той да проведе процедура, та той кмета в крайна сметка да обере пишкира, ако междувременно нещо се случи, а недай си Боже и някой сериозно да пострада.
Тук може да се пише много.
Никъде в законите ни не пише, ако собственика не поддържа сградата си в добро състояние, какво следва да се случи с имота на такъв левент, който не хае. Някак си странно и глупаво, с цел да се затвори веригата и с цел да има виновен е такова положението.
Аз лично съм против моите пари да се ползват за оправяне на имотите на недобросъвестни граждани. Ще видите каква огромна сума следва да задели общината за тази цел и в колко административни небивалици ще се нахака. Я някой да ми обясни как ще ми поправят и заздравят сградата, как ще влязат вътре, като примерно аз съм в чужбина. Има ред въпроси които си задавам, но не намирам отговори!

Анонимен каза...

Навярно ще се обяви и обществена поръчка за срутване,прочистване,извозване и прочие...Едни наши фирми ще спечелят...

Анонимен каза...

Абе важното е, че другарката Михайлова отчита дейност, а истинските, реалните проблеми нека отлежават за следващия кмет.

Анонимен каза...

Моля комисията да обърне внимание на електроинсталацията на у-ще "Иван Хаджийски".Над двора е надвиснал герлянд от проводници ,а днес е възникнал и пожар за щастие своевременно потушен.За сведение на комисията училището е срещу общината ,а пяната от пожарната тече и по тротоаро!!!

Анонимен каза...

Извинявам се за правописната грешка в края и съжалявам ,че форума непредлага опция за качване на снимки!

Анонимен каза...

Е,значи най-сетне ще се заемат с останките от киното. Около града също има куп незаконни строежи...катуни, дано архитекта и господата от незаконното строителство си свършат работата, но силно ме съмнява.....

Някой каза...

Еврикааааааа (:

Анонимен каза...

Когато видя осигурени пари в бюджет 2013г., на община Троян, предназначени за премахване и/или заздравяване на строежи различна собственост, тогава ще коментирам и ефекта от изпълнението на подобна заповед.Дотогава Ви пожелавам крепко здраве и творчески успехи в нищоправене, понеже съм на ясно за какво става на въпрос за разлика от кметицата на Троян.

Анонимен каза...

6 ти, мога да те уверя, че нищо нама да свършат по незаконото строителство. Комисията е за опасни и самосрутващи се строежи и обекти.
Незаконното строителство от четвърта до шеста категория бяха прехвърлени от РДНСК, т.е. от държавата да ги премахва общината. Това е пълен абсурд и не знам къде бляха сдружението на общините та допуснаха кметовете да премахват тези строежи. Те са близо 90 % от всички строежи. Като се има в предвид, че кметът е пряко избираемо лице, зависим е от хората и от местния бизнес, ха познайте колко ще я свърши. В допълнение, не са им предоставени никакви ресурси нито финансови, нито човешки. Само задържения!

Анонимен каза...

Страшно "умни" коментари. Тази комисия всяка година прави оглед на такива сгради и определено си върши работата, за която е сформирана.

Анонимен каза...

Така лиии, и какво точно направиха та руините от киното още стърчат като след бомбардировка в Сараево?

Анонимен каза...

Киното е на Снежана Мичева, така че по-спокойно със събарянето му!

Анонимен каза...

Кметицата да вземе да назначи комисия за опасните небесни тела, минаващи наблизо до земята.

Анонимен каза...

Дали кметицата ще назначи комисия за опасни улици? Например улица Македония. Такава улица няма никъде. На кръстовището на Македония с улица Стефан Стамболов има толкова голяма дупка , че не може да се сравни с нищо. По тази улица минават всеки ден шефовете на Пътното , но никаква реакция. От Калинел също. Зимата , когато тировете за Калинел закъсват по Македония, шефовете на Калинел веднага се обаждат до Пътното за опесачаване на улицата. Да се обадят и сега на Пътното да запълнят тези ями, но не би.Пълно нехайство от страна и на общината. Докога Донке? Докога да чакаме тази улица да се ремонтира?

Анонимен каза...

Айде стига сте плюли по кметицата. Жената си върши работата и трябва да "си върже гащите". Какво искате - като се случи непоправимото тогава ли да действа?

Анонимен каза...

15-ти, ти си пълен кретен братче. Когато сам се пречукаш в някоя дупка, друга песен ще пееш !
Па барем тогава си извадиш тъпата глава от задника, който така старателно зализваш !

Анонимен каза...

Ей, тая кметица се утепа да прави комисии, консултативни съвети, и какви ли не нищонеправещи групи и групички. Всичките изпълнени с хора нищонеразбиращи и нищонеможещи, ама "наши" хора....

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова,
Да, добре че създадохте тази комисия. НО ИМА НУЖДА ДА СЪЗДАДЕТЕ КОМИСИЯ КОЯТО ДА ОСЪЩЕСТВИ НАДЗОР ВЪРХУ НЕЗАКОНИТЕ /Т.НАР. ВРЕМЕННИ ПОСТРОИКИ/ КОИТО РАСТАТ КАТО ГЪБКИ ОКОЛО БЛАКОВИТЕ В ГРАДА НИ. И ДА ВЗЕМЕТЕ ВЗАИМНО РЕШЕНИЕ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ С ТЯХ.?.?????

Анонимен каза...

Навсякъде е между блоковете е пълно с дърварници, гаражи и заградени с подръчни материали боклучарници на принципа който изпревари. И понеже няма санкции, а съседите не искат да се карат с комшиите си и не смеят да пускат жалби, тези постройки се множат. Мисля че на смирненски и по лъгът взеха някакви временни мерки, но сега кочината е същата навсякъде. Да не говорим за бараките от енергото до нунките покрай реката. Че даже баш до кметицата до кабелната има 4-5 такива "постройки"...

Анонимен каза...

Не само отвън са опасни за сигурността и здравето на хората сградите, а и отвътре:
Мръсотия, натрупана с годините!
Паяжини!
Бълхи и кърлежи в дворовете и градинките!
Прах!
Притичващи котки и кучета, понякога в окаяно състояние, хранени покрай жилищните сгради!
Изключително мръсен въздух в града през зимните месеци/брикети/!
Необезопасено корито на реката в централната част на града!
По улиците виждаш хора, които вече като че ли нищо не виждат, а и нямат сили да направят нещо
От външния вид на сградите, преминах към
вътрешния, а излязох и на улицата. Как да се
сдържи човек.
ПРИЧИНАТА, причината е в липсата на работа и ниските доходи, когато работиш/случайно/!
ХОРАТА, хората се измориха, психически и физически, и нищо не виждат, нито ги интересува!
Кой може да ме задължи да правя ремонт, ако нямам средства!?

Анонимен каза...

20-ти, питаш кой ще те задължи, ако нямаш пари. Ами 20-ти, прочети 1-ви. Там ясно ти е казал, че именно тази комисия ще извърши проверка и предписание за заздравяване, премахване, укрепване и т.н., а като нямаш пари това вместо теб ще свърши общината с парите от нашите данъци, но после те чака съдия изпълнител за да си вземат разходените средства. Това е на теория. На практика какво ще стане-ще мине многоуважаемата комисия, ще освидетелства което освидетелства и.....това ще е. Чак когато някоя самосрутваща и опасна сгада падне и утрепе някои, тогава може и да си мръдне гъза някой от общината/т.е. Михайлова да намери пари/. Доволен ли си от осветляването?

Анонимен каза...

То ако всички троянци бяха крали като Енкин, Акимов и други там другари, щяха да си построят палати с по десет климатика между блоковете, а не дърварници. Може ли да докараш хората до ( и под ) ексистенциален минимум, а да имаш претенции този град да приличал на някой в Германия ? Много лесно тия нагушкалите се и виновните за мизерията правят закони, с които да прехвърлят топката и отговорността на хората, обеднели именно заради тях.

Анонимен каза...

А да ги наречем условно "жертвите", т.е. живущите в този цветущ троянски квартал, потърсиха ли си правата като данъкоплатци? Изобщо в Троян, при наличие на проблем, обществото отсъства. Хората в много населени места ,имат ли проблем, се обединяват и си търсят правата.Тук явно, всичко е наред,и шепа мрънкачи само се оплакват.Пример- Протестите срещу ЕРП-тата...

Анонимен каза...

23 ти, протестите срещу ЕРП-тата, са нищожни на фона на наболелите проблеми, относно българския народ. Той още търпи, необяснимо защо, но търпи. С ЕРП-тата въпроса вече става и политически. Обаче в крайна сметка няма проблем, който да не е с произход политика. Докато партиите властват така ще сме с битието народно.
Не наричайте, моля Ви хората мрънкачи, уважавайте съгражданите си, които са на друго от Вашето мнение. Вместо да ги упреквате застанете с гражданската си позиция по който и да е въпрос, но да казвате на някого, на когото е писнало от проблеми, създадени от политиците, мрънкачи - не съм съгласен с Вас. Приемам Ви един от управляващите или непосредствено свързан с тях, тези, които са се самозабравили и си мислят, че са незаменими. Уверявам Ви такива хора (незаменими)хора, на каквото и ниво да са - няма!

Анонимен каза...

№18 и №19, много сте прави. Навсякъде има временни построики. В ж.к. Буковец се бутнаха преди години само няколко кокошкарница на поляната и нищо друго. Днес до всеки вход има построика. Но тази гледка оформя външността на града ни, във всеки квартал. Г-ЖО МИХАЙЛОВА ВЗЕМЕТЕ СЕ В РАЦЕ СЛОЖЕТЕ КРАЙ НА ВСКИЧКО ТОВА. ГРОЗНО Е. СРАМНО Е. А ВИЕ, СТЕ ЧОВЕК НА ДЕЙСТВИЯТА. ДЕЙСТВАЙТЕ.

Анонимен каза...

Първо вземете че разтуряйте незаконните цигански катуни де са се пръкнали из града/всички ги знаем/, а нащи си бараки сами ще ги бутнем!

Анонимен каза...

№26, ако си искал сам да си бутнеш бараката, нямаше да я правиш. Що се отнася за циганите/роми/ това е една голяма друга тема. Да не я намесваме тук. Те нямат нищо, те мегот да оценавят красотата и да правят разлика м/у хубаво и грозно. За тях е важно да има пари за ядене и пиене. А ние които си направихме жилища, пред тях направихме не площатка за отдих и градинка, а порутена барака или временно гаражче което загрозява всичко и прече на всички наши съседи. Но да няма кавги и разправии те си мълчат. А ние нахалните, си правим кавото искаме и както искаме само да заадоволим нашето "его". Затова Ви молим господа направете каквото трябва да се сложи край на този незаконен времеенен строеж. Надяваме се, че ще вземите някакво решение. Успех в решаване на една общинска трудна задача "НЕЗАКОННИЯТ СТРОЕЖ"

Анонимен каза...

Точно така 27, в най-скоро време трябва да се махнат всички незакони временни построики. Те са направени безразборно пред блоковите. През зимата от тях не може да почистват снегорините. Няма къде пред блока да излезнат да играят децата. Налага се да играят около дърварник пълен с мишки и плъхове, или гараж около който има масло и изхвърляни вясъкви боклуци.

Анонимен каза...

27-ми аз съм 26-ти и за твоя информация нямам барака , тъй като имам 2 мазански помещения и не ми е нужна, ама ти като не схващаш кво да те правя горкия...

Анонимен каза...

Ай, то 27 и 28, големи умници бе! Кой знае от кое полендашко село са се пръкнали, ама знаят.Нали точно циганите и полендачорите научиха троянеца да прави коптори...

Анонимен каза...

30, Асан не е ли ора бре, отворко! Ти в качеството на какъв раздаваш оценки и правосъдие, а?

Анонимен каза...

№30, аз не съм не съм от полендашко село, Аз съм кореняк от Троян. Моите прадеди са от съседни троянски села. Нямам никаква построика навънка. Иам къща в града и апартамен със мазе и гараж. Но мога да ти кажа, че временните построики не са само на поледаци. Всеки които е искал си е направил построика. Дори някои имат мазета, гаражи и временни построики навънка. А самите те са родом от града или наши близки села. Първо провери, а след това говори. Смятам, че не само аз, но и много други хора са против тези врезенни построики. Крайно време е господа общинари да времат решение за тези построики. Те пречат на всички нас.

Анонимен каза...

То ще се наложи скоро хората да си направят и курници навън, защото "хранителните? стоки не са за хранене, а за компостиране. За цените да не говорим.

Анонимен каза...

32, напълно съм съгласен с Вас, но трудно ще стане тази работа, защото всеки има права, и въпреки, че е застроил незаконно грозни и нефункционални постройчици, ще се жалва в съда. Съдът обаче какво ще реши? Е тук вече само Господ Бог може да каже! И друго, те не могат да предприемат масови акции защото нямат административен потенциал и друго, как мислите когато започнат всички нарушители ще се правят на ощипани госпожици и ще имат претенции защо общинският служител е започнал от неговата барака, а не от тази на съседа. И ето Ви пак поводи за дела за тармоз и други подобни. Служителите в общината и 300 души да се занимават с това пак няма да успеят. Причината е по-дълбока, просто българинът не обича или не е свикнал да спазва правила. Той е свикнал да се прави на тарикат и та на дребно. Законите и те са така написани завоалирано не са конкретни и от там е всичката тази бъркотия. Ако се запознаете поне от части със ЗУТ Закона за устройство на територията свят ще Ви се завие, уверявам Ви.

Анонимен каза...

Ами, нали виждате, проблема беше такъв само 2 дни. Нищо не е в състояние да събуди заспалия баългарин(троянец)!
Боже пази България, защото в нея трудно се опознават българи!!!!

Петър Петров каза...

преди много години бях в тази комисия. Обиколихме всички сгради, издадоха се редица предписания. Нямаше добри резултати. Пожелавам на комисията успех.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |