Да се изпикаеш пред кръста?!

* Някой трябваше да хване пикльото за ухото и да го изрита нанякъде; а на Йордановден в Троян трябва да има дежурни полицаи - задължително
No comment
ЕДИН натаралянкан до козирката на видима възраст не много над 20-те – и може иначе да е добро момче, но нещо със сигурност му липсва, я първите 7, я гадже, я минимална образованост – буквално се изпика пред кръста на Йордановден в Троян (6 януари). На площадката на пешеходния мост, точно при отклонението към кафене „Антик” и чудесните експозиции на открито на Музея на занаятите, където вече се бе насъбрало множеството в очакване на ритуала с хвърлянето на кръста. Въпросният си го извади тържествуващо и се изпика, като не спря да фъфли нещо и да се хили. Отходното изстъпление смути дори неговата компания, застанала на метри от пикаещия; другите наоколо бяхме втрещени. 

ЧЕ БЕ ПОЧЕРПЕН и развеселен – ясно, нищо лошо. Но то не оправдава тъпигьозлъка, не оправдава агресивната простащина да се изпикаеш като добиче на метри от мястото, където ще хвърлят разпятието, не оправдава дебелащината. Не оправдава обидата, нанесена на всички нас, дошли да наблюдаваме светия ритуал, а не подобни кенефни изцепки, сквернящи и културността, и вярата.

СЛУЧИЛОТО СЕ може би не се нуждае от коментар – просто някой трябваше да хване пикаещия за ухото и да го изрита нанякъде. В други държави, където има ефективно бързо съдебно производство, за подобна хулиганска проява пикльото начаса щеше да се озове зад решетките. По друг повод вече казахме, че на Йордановден в Троян трябва да има дежурни полицаи и лекар, случилото се го потвърждава.

Генадий Маринов

Още по темата:

48 коментара:

Анонимен каза...

Господин Маринов в другите държави има обществени тоалетни.Точно на това място преди около двадесет години имаше обществена тоалетна,както и от другата страна на моста в градинката.Бяха съборени.В момента в Троян обществени тоалетни има на големия пазар,която не се вижда от магазините на търгояците,на автогарата също не се вижда от бурени ,на гарата стои заключена и от лятото на 2012 г. в градинката до киното която е нова придобивка.Можете ли да ми отговорите когато доидат туристи непознаващи Троян къде могат да отидат до тоалетна.Доколкото ми е известно физиологичните нужди на човека не могат да се планират.Сега е момента да повдигна въпроса защо в сградата където се събират местните приходи,където е агенцията по кадастъра тоалетните в коридорите стоят заключени и се ползват само от служителите в тези служби.Чакаш на опашка да си платиш данъците и ти се допикае,къде да отидеш,къде е най близката обществена тоалетна след като същите в сградата са заключени.Въпроса който трябваше да повдигнеш е за обществените тоалетни при вида на този човек ,а не да го порицаваш.

Анонимен каза...

Не му липсват първите 7г., а му липсва обществена тоалетна, както и на мен много пъти ми се е случвало!!!

Анонимен каза...

Всички троянци с памперси!

Анонимен каза...

1-ви,на дваесе метра от тва място са тоалетните на "Ривърсайд",които даже са на на долния етаж.Има и други заведения по центъра където можеш да влезеш да се облекчиш дет се вика.
Само градски тоалетни липсват на центъра да се носи вонята по целия мегдан.Явно си някой изтрещял пенс дето няма кво да прави по цял ден а се чуди ква глупост да напише.Нямало кенеф видиш ли на центъра ...

Д. Йотова каза...

Уважаеми анонимни 1ви и 2ри,
Че в Троян липсва обществена тоалетна - всички знаем, но това не е оправдание за подобна дебелащина. Но на 20м метра от въпросното място мога да посоча поне две места, където да облекчи физиологичните си нужди в тоалетна, а не пред очите на всички: кафе "Антик" и МНХЗПИ. А на такива и десет тоалетни да построиш, пак ще си пикаят където им падне. Ако мислите, че не съм права, погледнете боклуците ОКОЛО кошчетата и в тревните площи в централната част на града, а такива има на всеки 10 метра. Май наистина иде реч за първите 7 години или нещо в манталитета ни е сбъркано...

Анонимен каза...

Един достатъчно почерпен гражданин се прибирал доста късно от кръчмата, и както предполагате достойно подпийнал. Валяло дъжд, липсвала тоалетна, както в случая и човека се изправил до един олук, за да се облекчи.
Зазорило се. В един момент се чул вик:– Помоооощ, изпикавам сееее!
Горкият, течащата от дъжда вода го държала цяла нощ прав до олука, мислейки, че облекчава малката си нужда!
За горния, благодарете се, че не е имал ГОЛЯМА нужда, а за останалите проблеми–много сме назад!!!

Анонимен каза...

Така е! То някой да сподели най-малкото и реакциите на персонала на въпросните заведения само при споменаването че ти се ходи до тоалетна. Майко мила, ще ти се отще да си питал и по добре да си се напикал!

Анонимен каза...

Как няма тоалетни....Само да премине през моста, в градинката отсреща се намира обществена тоалетна! Убеждавам се за пореден път, че троянецът е един голям мрънкалник! Не оправдам постъпката на младежа, но не пишете глупости, че нямало тоалетна!

Анонимен каза...

До 2-ри и 5-ти. То явно трябва или да си болен от кокоша слепота или да си много тъп, прост и т.н. та да незнаеш (по-точно казано да пишеш глупости), че поне от половин година в Троян има обществена тоалетна на не повече от 100 метра североизточно от мястото на случилото се в посока градинката пред киното.По точно на метри от кръговото движение зад цветарските магазини. На метри от детската плокадка в градинката.

Анонимен каза...

Не оправдавам изпикалия се, но...действително няма градски тоалетни или мобилни химически. Такива не се поставят и на провеждащия се панаир нито в Троян, нито в Орешак, нито в което и да било населено място провеждащо масово мероприятие.Така е било е, така е, но дано така не продължи.На ход е кметаи администрацията на община Троян. Бюджета за 2013г. още не е приет и има време за предвиждане на средства за мобилни химически тоалетни, транспортирането им на мероприятия и поддържането им.А и комуналните ще прихванат някой лев.А дано, ама нада ли-казало Айшето....., дотогава ще има репортажи като този на Т 21, но не само за пикаещи а и за насиращи се със или без разстройство.

Анонимен каза...

в нормалните страни снимката е достатъчна да си понесе санкциите.иначе е вярно че нямаме никаква култура.дори и в градинката пред киното през лятото може да се види как много родители водят децата си в храсталака вместо в новите тоалетни.едва ли е само до 30ст. т.к.кафетата и цигарите не липсват.по-скоро липсва закон и някой който да контролира спазването му.

Анонимен каза...

Как ще няма обществена тоалетна?През моста,покрай детската площадка има такава. Или поради това,че Троян е предимно населел с бабички и старци,които не могат да стискат, дай да строим на всеки ъгъл кенеф?Ми носете си памперси и системи бе !

Анонимен каза...

Поздравления за снимките! Така трябва, дано да е обеца на ухото за всички, които си го позволяват.
Ако наистина няма тоалетни, а то не е така, всички ли трябва да наклякаме по центъра? Всички подобни постъпки трябва да се разобличават по този начин.

Анонимен каза...

Стига глупости, не защитавайте простащината !
В ривесайд, антик и в градинката има тоалетни.

Анонимен каза...

Като се замисля, не се сещам в Ловеч да има прилична обществена тоалетна.
Проблемът е не троянски, а национален.И разбира се - на възпитание. Колко пъти сте виждали "облекчаващи се" до пътя,вместо в най-близката бензиностанция, или поне не "на показ"?

Анонимен каза...

В Ловеч може да няма нищо друго, но обществена тоалетна за чудо и приказ има в градската градина, където си беше и преди. Сега обаче е европейска и с цвета на властта в града :)

Анонимен каза...

до 15: Изказваш се неподготвен. Отиди в центъра на Ловеч и ще видиш чисто нова градска тоалетна с червен цвят/срещу РУП/. Ще се изненадаш, тъй като е с подово отопление, чисто и свежо.

Анонимен каза...

Обществена тоалетна има на 100 метра - зад будките за цветя, по път за пазара. Един възпитан човек не би се изпикал на сред центъра на града, пред множество хора, на Йордановден, дори да примира от нужда. Генади Маринов е прав и напълно оправдавам съркастичния му тон! Аман от простотия вече, и сред народа, и сред управляващите!

Анонимен каза...

В Плевен няма ли обществена тоалетна, че Румен Петков оп... шадраваните? Простотия е налице, лошото, е че правоохранителните органи не са го санкционирали тоя образ. Добре, е че не е при.. фотографа.

Анонимен каза...

То като не е пред общината,това е най-малката беля. Виждал съм пред дискотеките какви ли не облекчавания......задни,предни,устни абе цветна работа

Анонимен каза...

Вярно бе тоя пикаещият в Троян да не е рода на плевенчанина Румен Петков...сигурно са братчеди

Анонимен каза...

Абе тоо само пикае ли?

Анонимен каза...

Май лъска и бастуна?

Анонимен каза...

Щото не сте ги виждали мамините сладки злата излизащи на по цигара пред дискотеката(разбира се),как припикават като улични псета периметъра.Та това си е цяло упражнение от гимнастиката "Ходене на дискотека".Самостоятелно или по двама се изнизват и опикават квото намерят. Ще се оправдаят,че кенефите пълни и има опашка,ама не за пикане а за чертане .Тоя утрепаняк е типични лице на Троян. Глъв като манерка, но запознат с джиесемите,коя с кой се е.е,притежанието на кой модел те прави ебати вървежния и прочие...3 дни да го биеш в кофата с летва,няма да усети чуство на вина!

Анонимен каза...

Това за какво говори, не че момчето е лошо, а че няма една свястна обществена тоалетна в Троян, освен това вероятно човечеца е и разочарован от минималната заплата, която получава евентуално, т.е пари му липсват, не образование, години или не знам си какво ...

Анонимен каза...

Братчед,ако бе попрочел коментарите,и ако изобщо си нормален,сам шеще да знеш,че КЕНЕФ има на 20 метра от тоя мухъл.Даже са 2 ,в кафене Антик,и в оня другия мизерлич до реката.А ако пък преминеш моста,има и обществена такава.

Анонимен каза...

Абе сигурно е случайно, ама няколко пъти като ходя по пътеката на Турлата точно на средата на пътеката, която върви под гората, някой се изсира... Знам че е тъпо, но ми е много любопитно как изглежда този любител на гората, какво демонстрира така и дали самият той смята че е простак или пък не.

Анонимен каза...

Чакай,Тинке, аз да кажа...
Боже,Боже, Чудомир колко прав е бил...

Анонимен каза...

Коментарът на 25-ти трябва да е сарказъм ли? Иначе не си обяснявам как стигна до заключението, че момчето не е лошо, ама няма пари, та затова пикае на площада посред бял ден. Може би 25-ти си обяснява пикаенето насред площада като някаква форма на социален протест.

Анонимен каза...

Социалният протест на българина се трансформирал от
злоба и отрицание,в опикаване на публични обекти. Какви реки ще потекат...... сега вече дойде края на Света.

Анонимен каза...

Чудесен пример от набора........и предлагам на ОбсТроян както има празник на сливата ,билката и какво ли още не. ПРЕДЛАГАМ:
28.02.2013 "Ден на надпикаването в Троянът" и
естествено с правила:
1 Най-продължително пикане
2 Най-далече
3 Точност-оцелване на предмети
Това от мен,другото оставям на Обс и кмета,награди,място около шадравана,възраст на участниците.........абе решавайте пък вие затова вземате пари
Предложението е сериозно и моля да се вкючи в дневния ред на следващото заседание
Кандидат за участник

Анонимен каза...

31ви БРАВО,па то може да се кандидатства и по европейска мярка(на сливата-256000лева),тука 50000 да вземем .........все пак за сливите може ,а за к'ру''те защо да не може

Анонимен каза...

Да,да 31-ви,а женурята как да участват в това състезание,а?Хайде ние сме лесни,ама те завалийките,ще търчат като протекли каци нагоре надолу по мегданя,оставяйки дъъълга мокра диря.
За тях регламента трябва да е по-ралзичен,нещо от този род:
-Най-бързо клякане и запретване на фустата
-Състезание по двойки ,до общинската тоалетна-първият печели, и т.н...
Наградата е трикрако куче.Като вирне лапа да пикае и пада !

Анонимен каза...

Айде,айде,едно време дали някой отрази когато така извесния Нанко "фестото",се изпика на патрулката пред "Зинк",и полицаите го гледат и се чудят в участъка ли да го водят,бубата ли да му изтръскат ...

Анонимен каза...

Айде, айде, актове са му писали редовно на Нанко.

Анонимен каза...

Айде,айде,я се изпикай ти на патрулката да видим само с акт ли ще минеш.

Анонимен каза...

Един се изпикава пред кръста , петима се мокрят и зъзнат` да извадят кръста , над хиляда протягат вратове да гледат сеир , а тук 35 , с мен 36 анонимковци се "оливат" да сипят "бисери"....... Е ,та това е ТроенЪт, да ни е Честит и през тая и през оная.

Анонимен каза...

Оооо баджанак,наздраве !

Анонимен каза...

ГоУема раота ми е малката раота,дреме ти на простатата баю ...

Анонимен каза...

Гледайки последните 5 статии си задавам въпроса това ли са събитията в тъпия ни град? Явно да.
Докъде сме се докарали!!!

Анонимен каза...

Това са събитията брат ми ,това са .

Анонимен каза...

Какъвто собственика, такъв и сайта.Простащина.

Анонимен каза...

Сериозната журналистика се занимава с сериозни теми. Явно с този репортаж се запълват липсата на новини. В другите градове все едно няма простаци.

Анонимен каза...

Кво стаа ша има ли надпикаване?

Анонимен каза...

Толкова проблеми има в тоя град вие сте намерили за кво да се запънете ... :X:X:X

Анонимен каза...

В затвора! Сто години!
Тия, които унищожиха държавата и докараха хората до лудост–на свобода, а и управляват на всичкото отгоре!
Колко сме назад, Боже! Занимаваме се толкова дни с един пиян, вместо да се напомни на младите хора за вредата от алкохола. Ще дойде момент, когато този човек ще започне и да се напикава по улицата, ще е една грозна и жалка гледка.

Анонимен каза...

mnogo dobre e napravil coveka. prosto e pokazal na obshtinata ce celiq grad prilica na edin ogromen ^KENEF^

Анонимен каза...

Не ме учудва вече нищо в тоя град. Преди около десетина дни видях нещо, което в сравнение с постъпката на това момче е нищо! Посред бял ден, 11:15 ч. преди обед, един субект (явно малоумен или пиян) беше клекнал пред кръчмата "При Братята", пред едно голяма дърво с лице към пътя и очевидно се облекчаваше... хората минаваха и гледаха в недоумение... за какво говорим?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |