„Не” на референдума ще означава край на атомната енергетика у нас

* Румен Овчаров: „Последният високотехнологичен отрасъл у нас, който може да бъде запазен чрез проекта „Белене”

ПО ПОКАНА на Общинския съвет на БСП в Троян в понеделник (21 януари) в салона на Община Троян се проведе среща разговор със зам.-председателя на Националния съвет на БСП и наш съгражданин Евгений Узунов и  депутата от „Коалиция за България” и бивш енергиен министър Румен Овчаров. Тема на срещата беше бъдещето на ядрената (атомната) енергетика в България и провеждането на предстоящия референдум.

СПОРЕД ДВАМАТА представители на социалистическата партия, референдумът за ядрената ни енергетика се е превърнал от експертен и технологичен вот в политически референдум за управлението на ГЕРБ. Румен Овчаров заяви, че с унищожаването на проекта „Белене” управляващите са пропуснали идеалната възможност страната ни да получи огромни чуждестранни инвестиции за изграждането  на втора атомна централа. Г-н Овчаров предупреди, че хората не си дават сметка, че „Не” на референдума ще сложи край не само на проекта „Белене”, но и на развитието на 5-ти  и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

ЕНЕРГИЙНИЯТ експерт определи като „сапунени мехури” твърденията, че страната ни няма нужда от нова ядрена централа и че съоръжението ще се строи  в опасна земетръсна зона. Спекулация нарече той и твърдението на ДСБ, че ще се затворят топлоелектроцентрали. „До 2002 г. България имаше почти 4000 мегавата ядрени мощности и това въобще не пречеше на работата на топлоелектрическите централи”, категоричен бе депутатът.

РУМЕН ОВЧАРОВ поясни, че ако проектът е готов, цената му днес щяла да бъде 5,130 млрд. евро, че такъв проект не може да бъде корупционен, защото е най-евтиният в света. И това е реалност, а не измислица. Според него ядрената енергетика е „последният високотехнологичен отрасъл у нас, който може да бъде запазен чрез проекта „Белене”.

АКО В КРАЙНА СМЕТКА на референдума на 27 януари обществото отговори масово с „Да”, това ще означава развитие на ядрената енергетика у нас с изграждането на нови мощности. Въпрос на тълкуване е какви могат да са те – както нови реактори в АЕЦ „Козлодуй”, така и изграждането на нова атомна централа. Ако отговорът обаче е „Не” -  това ще означава край на атомната енергетика у нас, включително и край на АЕЦ „Козлодуй”, подчерта в заключение Румен Овчаров.

Общински съвет на БСП - Троян

41 коментара:

Анонимен каза...

Така е,затова не ходете да гласувате

Анонимен каза...

Бях ЗА,сега ПРОТИВ..........само като видях кой е дошъл да ни агитира(Р.Овч.) ,или няма да гласувам за първи път от съзнателния си живот!

Анонимен каза...

Ами 2-ри ти си истинска марда, щом ще гласуваш "Против" щото си видял Овчаря. Земи се гръмни, че да те заличат от избирателните списъци.

Анонимен каза...

Ами 3ти ти си истинска марда щом убиждаш 2ри
А за референдума излишни 20 милиона каквото каже Б.Б. това е,без значение от изхода на гласуване...........позабравили сте бай Тошо,а неговия охранител ни го припомни,с тази разлика ДядянкоФ

Анонимен каза...

До -ри: ти кой искаш да дойде: изпълнителният директор на АЕЦ Козлодуй? Нали той е с образование(двигатели с вътрешно горене) голям специалист в енергетиката.

Анонимен каза...

Абе ко стаа с доганя?

Анонимен каза...

Сега разбрах защо 21 януари бил "най-депресиращия ден". Заради посещението в Троян на Р. Овч.
http://econ.bg/Факти/Днес-е-най-депресиращият-ден-за-2013-г-_l.a_i.407381_at.18.html

Анонимен каза...

Крадливи и нагли комуняги-виждаш снимката и се ужасяваш.

Анонимен каза...

Абе къде е И.П. да ни влее акъл...

Анонимен каза...

Р.Овч. защо не си посипе главата с пепел и да не се показва никъде. Още в правителството на Жан Виденов бърка л..ната и навсякъде се меси. 3-ти и аз заради него няма да гласувам.

Анонимен каза...

Комунягите лайняги попривършиха кинтите, които откраднаха от собствения си народ през последните 25 години и сега се оглеждат за някаква аванта... Не че някои от тях не станаха с досега награбеното покрай гьола безсмъртно богати... Колко хубаво би било да им позволим да ни изсерат едно Белене, пък после ако стане гаф можем да ги търсим по островите из океаните.

Анонимен каза...

Неутрален блог,обяснено компетентно, смислено и ясно: http://krasilakov.blogspot.com/2012/10/blog-post_31.html

Анонимен каза...

http://ivo.bg/2012/12/26/8536/

Анонимен каза...

http://ivo.bg/2012/12/27/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0/

Анонимен каза...

http://ivo.bg/2013/01/22/%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BF%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D1%83%D0%B2%D0%B0/

Трифазния каза...

Кармазъ Кочбайрямов да рупа коченя,никви ец-мец,за тях само к*р в гъзец

Анонимен каза...

е що не казахте по-рано че ще идва най-големия крадец в България?можеше поне една псувня да отнесе

Анонимен каза...

11-ти какъв гаф да стане - развитите страни си имат по няколко Белене-та само ние дърпаме назад.

Анонимен каза...

Аз съм ЗА електроцентрала!

Анонимен каза...

йейй какви агитации в последния момент против Белене се правят.май някой има голям интерес да не се случи и то за негови лични облаги.къде спаха последните месеци ами сега 3-4дена преди референдумът пълнят главите на хората с измислици.

Анонимен каза...

Не знам какво се възмущавате срещу Овчаров. Защото наистина той е експерт. Завършил е атомна енергетика, започнал е работа в Козлодуй и доста години е бил там и познава в детайли всичко в централата. По се възмущавам от такива дечурлига като министърчето, което ако влезе в атомната електроцентрала ще се чуди това какво е. Иначе дава акъли. А това с руския "експерт" - хайде не ни правете на малоумни.

Анонимен каза...

Съгласен съм 21ви. Плюс това за какви земетръсни зони се опитват да ни баламосат, че Турция по-малко земетръсна ли е, ами Япония, а?

Анонимен каза...

АКО В КРАЙНА СМЕТКА на референдума на 27 януари обществото отговори масово с „Да”, това ще означава развитие на ядрената енергетика у нас с изграждането на нови мощности. Въпрос на тълкуване е какви могат да са те – както нови реактори в АЕЦ „Козлодуй”, така и изграждането на нова атомна централа. Ако отговорът обаче е „Не” - това ще означава край на атомната енергетика у нас, включително и край на АЕЦ „Козлодуй - това ли става край и на Козлодуй е тогава я оплескахме съвсем.

Анонимен каза...

Дали ще има АЕЦ или не, тези пари Б.Б. веднага ще им намери приложение, от което ние ест. няма нищо да разберем, така че аз съм "ЗА" АЕЦ Белене, поне ще видим къде ни заминават част от парите...

Анонимен каза...

Абе 11- ти, да не би сегашното правителство да не краде от теб???Ако е така ти ще си единствен:)И като казваш "комуняги" - добре че е традиция да ги споменаване в труден момент та да има с кой да се оправдаване!

Анонимен каза...

При премиера Борисов всяко решение е предпоследно. Впрочем той не е автор за идеята за нови мощности в Козлодуй. Той обаче трябва да даде подробни обяснения по тази тема, каквито сам ту искаше, ту даваше за проекта "Белене". Затова за пореден път оставаме с впечатление, че ни управляват лабилни хора, които не знаят какво искат и променят мнението си непрекъснато по важни за страната въпроси. Да не забравяме, че именно ГЕРБ преформулираха въпроса за референдума, измествайки акцента от "Белене" към ядрената енергетика по принцип. Това беше направено с цел приемливост на въпроса за по-голяма част от обществото и предпоставяне на отговор "да". В тази посока се изказаха и редица функционери на управляващите.Резкият обрат в позицията е обрат на уплашени хора със сериозни зависимости.

Анонимен каза...

Аз вече се обърках то ту беше агитация за ту против и то от едни исъщи хора - сега последно искат или не искат, то така всеки ден с различно мнение.утре ще трябва по важен въпрос да решим и пак ли така ще се шикалкави.

Анонимен каза...

А пък аз, наивникът си мислех, че Р.Овч. е в затвора....

Анонимен каза...

абе 11.що не скочи срещу С. Дочков,че си направи пистата на :беклемето:и то през пътя!ами пишеш за туй_дето не ти е ясно!ако не бяха тия:комуняги:на кво щеше да мяза ТРОЯН СЕГА?!или ти още си някъде из колибите?!

Анонимен каза...

11-ти отговаря: докато правосъдието е това което е, не бива да се правят такива проекти, от които 1% комисионна да е 100 000 000 или 200 000 000. Репликата към " компетентните е, че производствата у нас са средно 10 пъти по-енергоемки от средното за Европа. На кого се готвят тъпаците мераклии за Белене да продават ток, след като сами твърдят,че комшиите си строят сами централа?! Или смятате на гърците, да си светят на маслините, щото те друго нямат? Ма те и пари нямат. Сичко е за комисионните, и на мен да ми дават, и аз ще ви я построя, да я плащате, и ви и правнуците ви...

Анонимен каза...

Пак съм аз: Банев от кои е бе, дето ви оправи фабриките, в Георги Димитров не беше ли комуняга на входа и на изхода бе, или сте живели в Комън Уелтф до вчера...

дядо каза...

Тоя овчар(ов) не трябва ли да е в затвора, както впрочем всички комуняги?

Като нямало Белене, нямало атомна енергетика. А Козлодуй какво е? Да не е ... само окончанието?

Това комунягите никога няма да се отучат да лъжат и да крадат, щото това е първото условие за да са комуняги.

А милионите за кухия референдум трябва да си ги извадят от партийната касичка.

дядо каза...

До гунчовците, които още не са разбрали, че от този референдум няма и грам смисъл. Каквото и да каже "народът", няма да бъде легитимно, защото няма да има достатъчно гласували (според закона - колкото на последните избори).

Дори и да я нямаше тази пречка - пак същото.

Ако каже "да" - това какво значи? Нищо! Може да се строи Белене, може да се разширява Козлодуй, а може и нищо да не се прави, щото милиарди не се влагат в супер скъпа технология само в резултат на референдум.

Ако каже "не" - това какво значи? Че в понеделник тръгват булдозерите да събарят "Козлодуй". Надай са Калино, чичо ти Кольо ша дойди, армаган ша ти донесе.

Прав е ББ мнооооого ни е калпав мантериалът след като 68 години се оставя тъпите комунисти да си го шибат откъдето намерят за добре и да си пълнят увисналите гуши до пълно насиране.

Анонимен каза...

и прътовете с отработеното гориво да се складират в гъзовете на феновете на Белене за да светят и да са полезни на останалите поне с това

Анонимен каза...

"Прав е ББ мнооооого ни е калпав мантериалът" ми то като е прав според теб нали знаеш че и за теб го казва, нали си от народа, от тоя същия манталитет. стига са ни мачкали и казвали че сме калпави и неструваме

дядо каза...

И за мен се отнася естествено. Двайсет и седем години вървях все напред и нагоре в работата си. Стигнах високо ниво и много висока заплата. После, понеже много обичам да си казвам мнението и не бръсна никого за слива, си загубих работата и бях една година безработен - даже за пазач не ме взеха. От две години мижитурствам на една службица за една заплатица, дето не ми стига да си храня семейството както трябва. Значи и аз съм калпав.

500 години ни бяха виновни турците. Да, ама като се освободиха от нас, я ги къде са турците, а ние си останахме на място.

После ни бяха виновни руснаците. Да, ама откакто ни освободиха от руснаците, я ги къде са другите бивши соц държави, а ние дръпнахме назад.

Е, не сме ли калпав материал?

Анонимен каза...

Само Дона че ви опрай вас,като ви спре питиетата - амсалаци ;-)

Анонимен каза...

ЪЪЪЪ, утре ша бъде ли отворено да се заредя със стоп патрони по 0,7? че мойто червено сърце бронебоини патрони го не ловят.

дядо каза...

До 21.

Възмущавам се защото комунистът първо е комунист, после баща/майка, съпруг/съпруга, син/дъщеря, човек, а че най-отдире експерт.

А Овчаря вече е толкова експерт, колкото аз съм следващия папа. Експерт не се става със завършване на ВУЗ. Ако трябва да ти обяснявам по-нататък, рискувам да те обидя като не приема, че това ти е достатъчно.

дядо каза...

Ех, овчар(ов), овчар(ов), каква я мислехте, каква стана!

Съвсем се е разхайтила дружинката ви. Я бързо да стегнеш редиците!

Смело товарищи в ноооогу...

Анонимен каза...

На Очаров жена му колко фирми има по веригата Козлодуй - краен потребител.Той е за мислене.Как ще връща рушветите за Белене на руснаците? Трудно му е на човека.Дайте да му помогнем, щото забрави какво е усмивка.Неговата бе като експлоадирал атомен реактор.Блазе ни.Не се налапаха.А.Константинов чрез устата на Бай Ганя ги е определил с една дума - маскари.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |