Куп награди за Троян

* Община Троян и състезателите ни Майкъл Иванов, Борислав Стоименов, Калин Лесидренски и Краси Михайлов получиха отличия на БФМ за постиженията си през 2012 г. * Майкъл подписа договор с
 KTM Silver action team (Италия)
Мотоциклетизъм

В НАВЕЧЕРИЕТО на Нова година в столичния Парк хотел „Москва” Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) връчи годишните си награди за 2012 г. На церемонията бе поканен и кметът на Троян Донка Михайлова.

ОБЩИНА ТРОЯН бе отличена с плакет за „За изключителен принос в мотоциклетния спорт” - заради успешните домакинства на сериозни стартове на троянския мотополигон и постиженията на троянския клуб по мотоциклетизъм „Троян моторспорт 01”, чийто председател е Камен Ангелов-Кардаша. Отличието получи г-жа Михайлова, която от своя страна пък връчи наградата на мотокросист №1 в клас 85 куб. см в Републиканския и Източноевропейския шампионат Майкъл Гриша Иванов („Троян моторспорт 01”). Други двама представители на троянския клуб също се качиха на подиума – Борислав Стоименов, победител в Републиканския шампионат и 2-ри в Източноевропейския в клас „Супермото”, и двойният вицешампион в клас АТВ Калин Лесидренски.

НО ТРОЯНСКОТО присъствие на церемонията в Парк хотел „Москва” не приключи дотук – плакет за постиженията си през годината получи и Краси Михайлов, който стана републикански вицешампион и 3-ти в Източноевропейския шампионат в клас „Супербайк”. По-рано същия месец (11 декември) Краси Михайлов и Калин Лесидренски участваха и на церемонията в Турция, където бяха раздадени годишните отличия на Балканския съюз по мотоциклетизъм (Balkan Motorcycle Union). И от нас – браво! 

Т21
Бележка на редакцията

БЕЗСПОРНО Троян е име в мотоциклетизма, а няколко талантливи троянски момчета са сред българските надежди в този мъжки, красив, но и много скъп спорт. Неплатените такси на БФМ към световната федерация обаче ни отне домакинствата на големи стартове, както и възможността за изява и развитие на родните таланти. Дали българският мотоциклетизъм загива? Едва ли, но е факт, че през следващата година/години троянският мотополигон, който през 2009 г. бе определен за трасе №1 в света в клас МХ3 (до 500 куб. см), няма да домакинства на големи стартове; подобна е и съдбата на няколкото други елитни български трасета.

ПОСЛЕДИЦИТЕ? Имаме информация, че голямата надежда на троянския и българския мотокрос Майкъл Иванов е на път да премине в италиански клуб и да замине за чужбина***; вероятно подобни варианти обмислят и други перспективни български състезатели. От друга страна – мотополигонът ни, в който през годините бяха вложени толкова амбиция и средства, включително от общинския бюджет, няма да бъде закрит, но ще приема само дребни вътрешни стартове и това със сигурност няма да се отрази положително на съоръжението.

ПРИПОМНЯМЕ, че през м. септември 2012 г. кметът на Троян Донка Михайлова изпрати писмо до вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и спортния министър Свилен Нейков, в което настояваше за финансова подкрепа на БФМ. „Отнемането на лиценза на БФМ, спиране на състезателните права на българските състезатели и лишаването на България за следващата година да бъде домакин на състезания от Световната и Европейската купа и Купата по нации ще лиши и Община Троян от провеждане на състезания, а младите състезатели – от мотивация за развитие и постижения”, се казваше в кметското писмо. Цитираха се и цифри - до момента в троянския мотополигон са вложени над 1,1 млн. лв., а в съседство с финансовата подкрепа на държавата се изгражда модерно трасе за летен биатлон, чието стрелбище вече е готово; така двете бази се развиват в един модерен комплекс от най-висок ранг. 


*** Вчера (9 януари) в официалния сайт на БФМ бе обявено, че Майкъл Иванов е подписал 1-годишен договор с италианския KTM Silver action team – най-успешния фирмен отбор на КТМ в Европейския шампионат по мотокрос в клас ЕМХ 125. Мениджърът на отбора Мирко Мадасчи изразил задоволство от привличането на 15-годишния български талант. Съотборници на Майкъл в KTM Silver action team (Италия) през 2013 г. ще са словенецът Тим Гайсер - световен шампион за миналата година в клас 125 куб. см двутактови мотори, и испанецът Хосе Бутрон, завършил 8-ми в Световния шампионат в клас МХ2 за 2012 г. И от нас – успех, Майки! 


Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Браво на нашите момчета! Нека и ние най-послед да се гордеем с нещо! Пожелаваме им за напред все така да гонят първите места, да изискват все повиче и повиче от себе си. Защото на Троян му трябват амбициозни хора, за да се постигне нещо в града ни. Също така нека бъдат здрави, щастливи, късметлии и винаги радостни.

Анонимен каза...

Иииии какво точно се постига в града ни,че не ми стана ясно?Както не ми стана ясно,след като Майкъл има професионален отбор в чужбина,федерацията е фалирала, к'во правим с пистата?

Анонимен каза...

Е как какво, Донка ще утъпква периодично пистата с триколка :)))) а да и ще праи вятър, тя туй го може

Бай Иван каза...

3-ти имаш ли у вас нещо за утъпкване от женски пол.

Анонимен каза...

Браво!!!

Анонимен каза...

3-ти, много си кух, бе драги!
Отиди се прегледай, но внимавай че може и да не те пуснат от лечебницата.

Анонимен каза...

Горките пенсионери!

Dj Дамян каза...

4-ти от утъпканите ли си? Че недовиждам 2-рата ти буква Б ли е,що ли?

Анонимен каза...

Тези младежи наистина заслужават похвала!
Но господата ананимни са прави, че в града ни нищо не се прави!
Всеки се спасява както може и с каквото може! Затова господа управници започнете да работите!!!!
Още веднъж поздрави на тези младежи, успех, здраве и късмет!

Анонимен каза...

Браво на момчетата, наградили са ги защото са го заслужили с постоянство, труд и талант! Само не разбрах "Класната"/Донка Михайлова/ защо са я викали там.Тя ква заслуга има?Докъде писа и кво направи та да запази мотопистата и да принуди федерацията да си плати лиценза?Кичи се с чужди лаври. Нормално за класна/до 4 клас/, но не и за кметица.

Анонимен каза...

10-ти,има нещо с което не съм най-съгласен с теб,и то е, че г-жа Михайлова няма как да задължи тъпите управници в София да извадят пари и да платят лиценза,това е все едно да команваш началника си където работиш и ти да му определяш кога и колко да ти плаща,защото ако не беше написала писмо до шопите ще има недоволни "защо" не е написала,сега пък има недоволни "защо" е написала,мисля,че трябва да бъдем по-реални в коментарите си и да не се стремим само да плюем който и да било.Що се отнася до нашите момчета,мога само да и пожелая здраве и много спортни успехи...!!!

Анонимен каза...

тъкмо сега ще се пусне пистата за всички троянски моторджии, а не да тичат все по Севлиево защото тук не ги допускат да покарат.

Анонимен каза...

№11, може би си прав, че не можеш да комадваш началника си. Но можеш да поговориш с него и да се помъчеш заедно с него да направиш нещо, за успеха на фирмата му когато има проблем. Що се отнася до господата от общината ни няма от тяхна страна много хъс и желание да се постигне каквото и да е било в града ни. Ето има много примери: икономически сме в критично състояние, съществуват само няколко фирмичтки дърводелски, Калинел и т.нар. ХФЗ преди години. Учелищата ни са с маломерни паралелки.Магазините се затварят един след друг. Т-маркета прилича на смесен селски магазин. С една дума когато фактите говорят и боговете мълчат. Що се отнася за господата от общината нищо не правят по тези въпроси. А младите хора отлитат в други градове или чужбина.

Анонимен каза...

Като се дистанцирам от правописните ти грешки, по ме притеснява липсата на мисъл в писанието ти.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |