Слънце огря жк „Буковец”

* Тук се събраха заедно отговорността на Общината, амбицията и упоритостта на ръководителите, изпълнителите и екипа, всеотдайността на целия персонал

СБЪДНА СЕ една дългоочаквана мечта! В навечерието на 40-годишнината от откриването на Детска ясла ,,Буковец”, отново засия прекрасен детски дом (12 октомври 2012 г.). ОДЗ ,,Буковец” е вече обновен от европейски фонд по интегриран проект за образователната  инфраструктура на община Троян (проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. и е на обща стойност 5,664 млн. лв., реконструирани бяха общо шест учебни заведения в общината – детските градини в Орешак, Калейца, Борима и ОДЗ „Буковец” и училищата в Орешак и Черни Осъм – бел. Т21).

ЗА ВСИЧКО ново и красиво, на което днес заедно се радваме, от името на децата, техните родители, колегите и лично от свое име, казвам сърдечно ,,Благодаря!” на Община Троян в лицето на кмета Донка Михайлова и цялото ръководство, на ръководителя на проекта Верка Добрева и екипа по изпълнението, на фирмите изпълнители (троянското дружество „Гарант – Перфект”, обединяващо „АС Гарант” ЕООД и „Перфект Строй” ЕООД) и на фирмите, осъществявали технически надзор по проекта, както и на предоставената възможност от ОП ,,Регионално развитие” всички деца на община Троян да имат нови, цветни и слънчеви детски градини.

СТРОИТЕЛНО-РЕМОНТНИТЕ дейности  продължиха дълго. Фирмите изпълнителки и екипите им вложиха желание и усърдие да завършат качествено и в срок поетата задача - благодарим ви за това! Вие направихте всичко необходимо нашата детска градина да е красива и уютна. В Троян се появи още един малък детски дворец, едно слънце огря жк ,,Буковец”. Дворецът ни грее със своята пъстра фасада, сияе с нови багри в топлите, приветливи занимални за игра, обучение и почивка на децата. А в сърцата ни остават спомените от направеното добро и удовлетворението от постигнатото.

ТУК СЕ СЪБРАХА заедно отговорността на Общината, амбицията и упоритостта на ръководителите, изпълнителите и екипа, всеотдайността на целия персонал, за да може обновената сграда на ОДЗ ,,Буковец” да се открие предсрочно - на 12 октомври, по случай Деня на българската Община! Нека да е честита на всички ни!

Ценка Данкова,
директор на ОДЗ  „Буковец”

10 коментара:

Анонимен каза...

Всичко е много хубаво и градината и госпожите но ...деца няма.

Анонимен каза...

Всичко е ново и чудесно. Дано качеството на ремонтите да е на висота, а и качеството на занимание и обучение на децата също.
Генади, ще е много хубаво, да се влезе и вътре в детските градини. Нека се предостави някаква информация за менюто на децата, начина на приготвяне на храната, качеството на продуктите. Не по–маловажно е и програмата за обучение и игри, които също спомагат за развитието на децата. Липсата на средства предполагам се отразява и на тия неща, но развитието на децата започва в най–ранна възраст, и загубеното време ще е фатално за след това. Друг въпрос, който предполагам вълнува и други хора, са играчките, с които разполагат детските градини. Знаем китайското евтино качество, до какви опасности може да доведе играта.
Хубаво ще е да се напишат мнения на родители с деца в детските ясли и градини относно храната, режима и играта на децата, а също и обучението под формата на рисунки, пеене, игра с пластелин и много други неща.
Тук може би не е мястото, но в отделен материал. Ще се радвам да прочета мнения на родители с деца в детските заведения.
Благодаря предварително!

Анонимен каза...

Проблем има с децата-вегетарианци. Никой не се съобразява с тях, което създава трудности за родителите! Според мен трябва да се помисли по темата.

Анонимен каза...

Деца вегетарианци? Ти реален ли си бе човек?

Елена Митева каза...

Когато бях малка, именно менюто в детската градина ме караше да не искам да стъпвам там. Естествено, че има деца вегетарианци. Даже повечето деца не ядат месо, но възрастните понеже смятат, че трябва да се яде, ги карат на сила.

Анонимен каза...

Беше преди доста години, когато ходех на детска градина. Един ден реших да си отида в къщи, по простата причина, че не ми даваха да пия вода, когато ми се пиеше. Вдигнах на крак учителките...в близост имаше рибарник и представете си кошмара, който са изживели.
Беше преди доста години на село, но колко безотговорност трябва за да се намира в близост /100 м/ до детска градина необезопасен рибарник.

Анонимен каза...

Здравейте,
Живея точно до тази детска градина и има дете в нея. найстена вънка е вънка и вътре е направен супер ремонта, двора е ремонтиран и освежен, може да се поставят и още играчки. Менюто на децата е много хубаво и го харесват. Директорката,госпожите, леличките, мед. сестри, готвачки и др. обслужващ персонал се толечават със своята доброта и професионализъм. с една дума много съм доволен от всичко в градината. Но има едно НО, тази градина нощно време не е осветена. Улечно осветление както на всякъде в ж.к. Буковец и около нея нема. Директорката си позволява да остава да светят 2-3 лампички. За такава градина е престъпление да няма около нея улично осветление. Господа Вие които пресъствахте на откриването и видяхте отличният ремонт, моля Ви направете осветление около детската градина. Защото около нея вечер може да се видят спрени всякъкви коли и хора които се движта по една или друга пречина в тъмното. с една дума тази градина е апетитна за крадци и може всичко да се случи, нека не рошим хубавото, за готето сме дали много пари, за което аз като дете мечтаех в тази градина. направете осветление улично около нея.
Искам да пожелая на персонала на ОДЗ Буковец крепко здраве, много, много радост, щастие лични и професионални успехи.

Анонимен каза...

Горният пост ми звучи като предупреждение за кражба, директорката да внимава! Малко подозрителен правопис!!!

Анонимен каза...

Към №8 това не е предопреждение за кражба. А №7 казва самата истина градината и всичко около нея и в нея е супер. Но за голямо съжаление нама улично осветление в ж.к. Буковец не само по улицата около ОДЗ, и по другите улици в квартала няма улично осветление. Нека господата от общината се замислят и обърнат внимание на някои улици в града ни и направят улично осветление. Селото ми е малко на има много по-добро осветление.

Анонимен каза...

Защо да изразходват ел.енергия, като е огряло слънцето?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |