В Троян: спират водата от 22:00 ч. тази вечер до 6:00 ч сутринта

* Донка Михайлова: „Правим всичко възможно това да е временна мярка и да успеем да напълним резервоарите, за да няма спиране на водоподаването по празниците” * Инж. Тонимир Гечев: „Ако не се полива, има шанс да избегнем режима”
ВНИМАНИЕ!

ВОДАТА В ТРОЯН СПИРА от 22:00 ч. тази вечер (4 септември, вторник) до 6:00 ч. сутринта (5 септември, сряда). Мярката се налага заради намалените с 25% количества, подавани за Троян от група „Черни Осъм”, която се контролира от ВиК – Плевен и ВиК – Ловеч – от 40 на 30 л/сек; и от намалелия заради незапомнената суша дебит на останалите водоизточници. „Правим всичко възможно това да е временна мярка и да успеем да напълним резервоарите, за да няма спиране на водоподаването по празниците”, каза ни в разговор по телефона кметът на община Троян Донка Михайлова.

ДРУГ ВАЖЕН МОМЕНТ, за да се избегне режимът, е жителите на Троян и останалите селища в общината да преустановят всякакво използване на питейна вода за поливане и други подобни дейности (миене на балкони, МПС и т.н.). От Общината са категорични, че контролът ще бъде затегнат максимално, а недобросъвестните ги очакват тежки глоби. Потърсихме и становището на управителя на троянския воден оператор „ВиК – Стенето” ЕООД инж. Тонимир Гечев, който бе пределно категоричен: „Ако не се полива, има шанс да избегнем режима, в противен случай спирането на водата е неизбежно”.

ЗА СВЕДЕНИЕ - в съседния Ловеч режим на питейната вода е наложен от 27 август, а за нарушителите, позволили си да ползват водата от чешмите за поливане, миене на автомобили и т.н., са предвидени солени финансови санкции: от 100 до 1000 лв. за граждани и от 500 до 10 000 лв. за юридически лица.

Т21

37 коментара:

Анонимен каза...

В Ловеч няма режим.

Анонимен каза...

Затова пък в Троян ще има.

troyan21 каза...

"...кметът на община Ловеч издаде заповед № 865 от 24.08.2012 г., с която се въвежда режим на водоползване в град Ловеч.

Водоподаването ще бъде спирано всеки ден от 23,00 ч. до 06,00 ч., считано от 27.08.2012 г...."

За справка вижте тук:

http://www.lovechtoday.eu/%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE/

Анонимен каза...

Тия дивотии не свършиха ли бре? Докато бях ученик и живеех в Троян при родителите си, всяко едно лято ядохме дървото и така през 80-те и 90-те. Докога ще е тази гавра?

Рицар без доспехи каза...

Къде е парадокса се пита в задачата според мен? От около месец очаквам новината за този режим, тази суша си е доста дълга, безпорно! Обаче ми се иска нещо друго да попитам хората, които мислят нещата относно дали и кога ще има режим. Уважаеми, наясно ли сте, че сега хората ще почнат да се запасяват с вода по разни бидончета, кофи, шишета, туби? И така в един момент не само, че няма да се намали драстично потреблението на вода, а според мен дори ще се повиши, дори и да не се повиши, няма да се стигне до резултата на, който възлагате надежди. Относно поливането също имам специално отношение. Чудя се от известно време, какъв е смисълът цяло лято да поливаш 5 стръка домат, 3 реда краставици, 2 реда боб, 1 ред люти чушки и да отглеждаш един петел с две пилета в града? Копаеш, поливаш всеки ден или поне през ден, хаби се толкова много питейна вода и какъв е смисъла? За три четири наяждания и после хайде пак на пазара за домати и краставици. Винаги съм признавал селския труд и съм уважавал хората, които си отглеждат продукция и с нея се изхранват и дават на чедата в града. Да си направиш зимнина,пък и да си хапваш сладко през лятото, но в тея малки дворове в града, какъв е смисълът от тая простотия? Онова дето е на село е селски начин на живот, тежък, суров и труден, а този маниер пренесен в града вече е селянията. Да слугуваш цяло лято и да хабиш от златната течност за да се наядеш 5 пъти с домашна ,, уж" продукция, това не е ли идиотизъм? Пък и за какви чисти храни да говорим в този прашен и мръсен град? Нищо няма да се постигне с този режим, ми дано майката природа се смели над нас неразумните юроде и завали дъжд да напои хубаво майката земя и водоизточниците ни!

Анонимен каза...

Браво 5-и !Много точно е написано.Живея в централната част на града.В близост до нас едни с големи претенции за изисканост и добър вкус си построиха нов дом.То не беше обзавеждане,то не бяха технологии.За финал-в задния двор домакинята насади колците с доматите и краставиците.Не е трудно да се досетите с каква вода се поливат.СЕЛЯНИЯ,СЕЛЯНИЯ....

Анонимен каза...

ami dokato davame na Pleven i Lovech 6te ima rejim

Анонимен каза...

и докато такива простаци си поливат доматите....

Анонимен каза...

Яки промоции има до 10 септември в T-MARKET !!!!!

Анонимен каза...

Яки глоби за поливачите му е майката като дерната двама трима селяндури с по 5 стотака другата селяния ще и светне лампичката

Анонимен каза...

И аз не се занимавам със земеделие,но не виждам нищо лошо или срам в това,че някой си е сложил стрък домат в двора.Ако е на балкон в блок съм съгласен,но за къща с двор няма нищо лошо.А и не съм много сигурен кой хаби повече вода,този с домата или оня дето си мие колата през 3-4 дена.

Анонимен каза...

В една държава, в която вали 2 пъти на годината, сняг не вали, водата не е спирана никога, освен когато се налага ремонт, а това е много, много рядко, а и за 2–3 часа.
Вместо да прилагаме методите на режима, при който се хаби повече вода, защо не се потърсят нови водоисточници. При толкова сняг през зимата, режим на водата!!??
Спомням си режимите от преди години–спират тока, пускат водата и обратно, и така до безкрайност. Скъсаха ни нервите!!!
Все пак е добре, че е през ноща.

Анонимен каза...

Защо оскубаха чимширите ограждащи шадравана?

Анонимен каза...

Михайлова, накарай си прехваленото от теб инженерче Гечев да възстанови асфалтовата настилка на ул. " Симеон Велики", на първата пресечка след детската градина в посока " Атлант". Там има и монтиран хидрант за колите на пожарната. Това безобразие продължава вече втори месец. Пращам снемки на БиТиВи, да дойдат да те питат защо допускаш това безобразие. Строшихме си колите, а прахта е в домовете ни и по дрехите ни. Ако това беше пред твоя дом щеше ли да го търпиш?

Анонимен каза...

Браво на кмета на Ловеч,забранил е каруци да се движат в града.

Иванко каза...

Сушата не е незапомнена.

Анонимен каза...

Да си асфалтирам градината ли бе-да ви .....в гражданите,полендаци и др.

Анонимен каза...

Защо съм пиян отново...

Анонимен каза...

А де...

Анонимен каза...

Ето как един западнал град в Обединеното кралство е станал туристическа атракция:
http://www.ted.com/talks/pam_warhurst_how_we_can_eat_our_landscapes.html
Има и български субтитри.

Анонимен каза...

Ако не се поливало, имало шанс да избегнем режима!
А ако инж. Гечев не беше крал толкова много от ВиК, а беше вложил тези пари в нови каптажи от нови водоизточници, никога нямаше да има режим. Че е срамота да сме най-близкия град до изворите и да сме на режим.

Анонимен каза...

Инж. Гечев е много добър ръководител, има за него , има за хората му.Ето сега изпраща главната си счетоводителка на почивка в Албена за 5 дена (както всяка година),с три млади жребчета.Естествено за сметка на ВиК , т.е. за сметка на абонатите.

Анонимен каза...

Само с 3 ли?Много малко бе! Тонка за кво не звънна да пратим няколко народни лечителя с каката :)

Анонимен каза...

Парламентът отхвърли законопроект на депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев за временно въвеждане на ограничения за заемане на ръководни длъжности на лица, които са били щатни сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Тошев предлага тези лица временно да не могат да заемат ръководни длъжности в държавната и общинската администрация, във ВСС, в Министерство на отбраната, в БНБ, в съвременните служби за разузнаване и сигурност, в МВР, в институцията на Омбудсмана и в ръководните органи на НЕК и Българския енергиен холдинг и дружествата с преобладаващо държавно участие.
БТА

Анонимен каза...

Каката си пада по агнешко,нищо , че надхвърля 50 :)))

Рицар без доспехи каза...

На тези места в община Троян ще бъда спряно подаването на ток от ЧЕЗ в периода 10.09- 13.09.2012г.
Община Троян
На 10.09.2012 г. /10.00-12.00 ч/ - гр. Априлци - с. Орешак - трафопост 2
На 10.09.2012 г. /11.30-12.30 ч/ - гр. Априлци - с. Добродан - трафопост 3
На 11.09.2012 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Дълбок дол - трафопост 2
На 11.09.2012 г. /09.30-10.00 ч и 15.30-16.00 ч/ - с. Голяма Желязна, с. Старо Село, с. Борима и
с. Дълбок Дол
На 12.09.2012 г. /08.30-11.30 ч/ - с. Балканец - ул. „Христо Петков"
На 13.09.2012 г. /09.30-12.30 ч/ - с. Чифлик - трафопост 6

Източник на информацията: http://novinal.com/show/1644/Vij-kade-spirat-toka-ot-10-do-14-septemvri

Анонимен каза...

Тъй като забраняват поливането защо не забранят и къпането с питейна вода и прането. Никой в града няма декари градина и да полива 5 стръка или цветя той си плаща водата.

Анонимен каза...

С нощния режим на водата ще се повиши дневната консумация на ел.енергия. Дори и възможността за икономии ни се отнема. Така ни се пада!

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Защо не бъде"ограничена" дейността на автомивките в града ни, защото те използват САМО питейна вода?
Трябва да посрещнем на фестивала гостите на града / хотелите/ ни подобаващо!!!

Анонимен каза...

ееееее

Нели Генкова каза...

Благодаря на №20 за линка. И един цитат от TED речта, който индиректно припомня кога нещата ще се променят и при нас: "Нищо от това не изисква пари и няма бюрокрация, но това изисква да мислите различно".

Анонимен каза...

Дочух, че Михайлова се стяга за депутат през изборите догодина. Няма лошо. Трудно е/обидно е/ от депутат да станеш общински кмет-отговорност голяма, пари малко. Друго си е да си депутат-далавери, пари и никаква отговорност. Проблема къде е? За Михайлова гласуваха хора, не защото я познават и не защото изборната и платформа е била кой знае какво. Хората гласуваха против Акимов, гласуваха против некадърното му управление. Ако последва това предателство, за нас редовите граждани на Троян ще е ясно защо тя не подреди града ни-да е чист, да е асфалтиран, да е подреден, да личи ме жена управлява дома ни. Чакам опровержение от кметицата.Да каже-слух е и аз си оставам Ваш кмет.За работата на ВиК Троян е видно от състоянието на уличната мрежа. ВиК не възстановява асфалтовите си настилки.За Гечев няма закони и наредби. Защо кметицата не се намесва не знам. Но трябва да знае, че гражданите не псуват Гечев, а нея, когато колата им попадне в дупка. Може пък да и е кеф, кой знае?

Анонимен каза...

Има още време 33-ти. Първа година от мандата й е все пак. Също като теб смятам, че Михайлова я избрахме ,за да махнем крадеца Акимов и шайката местни пиявици. Само че, тая работа с наказателния вот все повече заприличва на Параграф 22. Така се завъртат нещата,та избора винаги да е към по- малкото зло. Едни и същи хора са вече 20 години в управата на Троян, и видно е забогатяват с всеки изминал мандат. Промяна не се допуска, напротив, всеки дръзнал да потърси сметка бива гонен като преди 1989-та. Най- грозното, обаче бе постъпката на Радевски и Йовчевски, които чрез заплаха заставиха служителите на фабриките им да гласуват за този и онзи. А за продължаващото нищо правене на отговорните служители в общината и общинските фирми, просто няма смисъл да се говори-всичко е видно и на лице.

Анонимен каза...

33, сигурно и за сестра ми нещо си чул. Само че нямам такава...
А относно подредбата на града, за която копнееш -мини по В. Левски и погледни какво се случва с тротоарите, мини по площада също така.

BOND каза...

33-ти, ти правилно си чул, ама не баш - другарката Михайлова се гласи за изпълнителната власт, ако партията-майка спечели изборите! Депутат няма да става, защото няма кой (разбирай от областното ръководство) да я сложи на избираемо място в листите! А що се отнася до опровержениe от нейна страна, и да го направи, все тая - нейната дума тежи точно колкото на ББ! Все нещо ще се е "променило" и ще е наложително да "спасява" страната!

Анонимен каза...

Оставете я другарката Михайлова, тя си пече "питката" и то доста професионално.
Въпроса е за липсата на вода.
Ами, докато не се инвестира в разумен, безопасен, екологичен и сигурен язовир, който да акумулира излишъка на вода през пролетта, вместо тя да си тече на вятъра в Черно море, а ние всички от Троян, Ловеч и Плевен да си хапем през късното лято и есента пръстите, все по-лошо ще става.
Доколкото знам "Екогласност" начело със съвсем не безизвестния Петър Слабаков е имало жестоки протести и строежаът на такъв язовир е спрян, като че ли окончателно и безвъзвратно. Да не изпаднем в ситуацията на Свищовлии, които протестираха против Белене някога, а сега протестират за да я изградят.
Интересно, че малко хора подхващат този въпрос сега при липсата на вода! Не мога, аз лично да си обясня това положение-да вали зимата сняг 1-2 метра, всички ние да спим и да се правим, че нищо не става, а после да искаме вода? Откъде, бе братя троянци ще дойде тя? Ами ние свободно я пускаме да си тече, когато е в излишък и даже се страхуваме от интензивното снеготопене. Това не ви ли напомня на"Вода гази, жаден ходи"
Да ви е хаирлия безводието!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |