1:1 в първия ни домакински мач

* Убийствена задна ножица на Боби Иванов даде преднина за „Чавдар”, но вторият гол бе в нашата врата * Великолепен троянски стадион, представяне на отбора и футболен дар за кмета * Президентът Мирослав Тодоров: „Трябва да сме реалисти”
Цар Футбол, СЗ В група

„ЧАВДАР” (ТРОЯН) не започна по най-благоприятния начин тазгодишното си участие в Северозападната (СЗ) „В” група – завръщане на троянския тим в сериозния футбол на национално равнище след десетилетно отсъствие. В първия си мач (26 август) записахме разгромна загуба като гост на „Ситомир” (Никопол) с 1:4, почетното попадение за нашите заби Деян Недев; последва домакинско равенство 1:1 във втория кръг в неделя (2 септември) срещу „Левски 2007” (Левски).

СЪС СИГУРНОСТ този неубедителен старт е разочаровал троянските запалянковци, които бавно, но, надяваме се, неотменно ще пълнят обновения, приветлив и изглеждащ все по-истински и европейски троянски стадион „Чавдар”. Тук трябва да отдадем дължимото както на предишното кметско ръководство, по чието време бяха укрепени и ремонтирани трибуните, така и на сегашното, което продължава започнатото и подава ръка на новия спонсор и отскоро президент на ФК „Чавдар” Мирослав Тодоров; не може да не си спомним и за ентусиазма на бившия отговорник за спорта в общинската администрация Кольо Стоименов, вечна му памет, който вгради сянката си за възраждането на троянския футбол.

„ОЧАКВАНИЯТА за първите мачове бяха по-високи, но трябва да сме реалисти”, коментира пред Т21 минути преди мача с „Левски 2007” президентът на „чавдарци” г-н Тодоров. Той призна, че лично неговата идея била да започнем участието си в СЗ „В” група от догодина, след по-сериозно обиграване на тима, но надделяло мнението да се включим веднага. Което си има както плюсовете, тъй и минусите.

ДРУГ ВАЖЕН МОМЕНТ – засега спонсорът президент дава основната сума за издръжката тима и сезонът е осигурен. Но за да върви отборът нагоре, трябва да се бръкнат и други – най-вече Община Троян; както е при повечето отбори от нашата СЗ „В” група, пък и изобщо при отборите от „В” група – малки градове, в които няма кой знае какъв голям частен бизнес и където без подкрепата на Общината нищо не става. Дано и в Троян системата сработи. А оптимизъм има – както в заявеното положително отношение от различни посоки (включително от други троянски частни фирми), така и откъм сериозния интерес у подрастващите и сформираните групи с вече над 100 деца в школата на ФК „Чавдар”. „Това е най-голямата ни цел – да изградим собствени футболисти и да доведем децата на стадиона, вече имаме няколко изявени таланти, пред които би могло да се открие голямо бъдеще”, заяви г-н Тодоров.

И ТАКА - как се разви домакинският ни мач срещу гостуващия „Левски 2007” (също като именития си адаш от столицата гостите бяха в изцяло сини екипи; нашите излязоха в официалната жълто-синя клубна „униформа” – жълти фланелки и сини гащета). Преди първия съдийски сигнал пък имаше кратко представяне на троянския отбор (направи го ветеранът коментатор Христо Радев), на което присъства и официална група от Общината – кметът Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет Минко Акимов, секретарят на общинската администрация Нели Стайкова и отговорникът за спорта Тодор Комитов. От името на клубното ръководство на г-жа Михайлова бе връчен и символичен дар – футболна топка и голяма снимка на представителния отбор на ФК „Чавдар” с президента и треньорския щаб.

ЛЮБОПИТНОТО БЕ, че в състава на „чавдарци” играха доскорошната звезда от международен мащаб и настоящ старши треньор на „Славия” (София) Мартин Кушев и неговият помощник-треньор в столичния клуб Йордан Петков; двамата са картотекирани като играчи на „Чавдар”, но ще се включват когато е възможно и само при домакинските ни срещи. Мачът започна надъхано за нашите, обаче грешките не бяха малко, а и „левскарите” от Левски оказаха сериозен отпор. Все пак в 43-тата минута голмайсторът на троянци Боби Иванов с убийствена задна ножица от наказателното поле даде преднина за „Чавдар” – 1:0. Логиката подсказваше, че ще има и още, но още-то дойде в нашата врата – гостите вместо да се оклюмат се активизираха и малко след почивката върнаха попадението (1:1, 58 мин., Венци Миленов). Така вместо желаните, възможни и логични 3 точки „Чавдар” се задоволи само с една.

С ТОЗИ СИ АКТИВ – 1 т. от два мача и голова разлика 2:5, троянци са на 8-мо място (от 12 отбора) във временното класиране на СЗ „В” група. Водач е „Локомотив 1929” (Мездра) с пълен актив от 6 т. и голов баланс 5:1.

Генадий Маринов
Снимки: Бистра Българанова
Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Какво е общото между порнофилмите и футбола в Троян?
- Лош сценарий, лоши изпълнители, тъп край.

Руслана Попсавова каза...

Поздравления за фотографката..И за момчетата от отбора

Анонимен каза...

И от мен!

Анонимен каза...

...неотменно ще пълнят обновения, приветлив и изглеждащ все по-истински и европейски троянски стадион „Чавдар”.

Този откъс си е направо за виц на годината !

Анонимен каза...

За някои местни индивиди, да ходиш на пазара в четвъртък, или на орешашкия панаир си е истинско светско събитие. Някои от тях са ходили в Европа дори.До магистралата на Абланица.Ограмотяват се от вестници, и трупат знания от телевизора. Подражават на Слави Трифонов и Христо Стоичков и си вярват...

Анонимен каза...

Евала

И. Ц. каза...

Направете нещо по въпроса да се наслагат повече афиши преди домакинските мачове, а не само на централното тото (ако и там изобщо е имало). Със сигурност ще се събере повече публика на обновения стадион. Бай дъ уей, колко струва билета за вход?

Рицар без доспехи каза...

Вчера минах да оставя 2лв. след мача, защото мислех, че трябва да си платя задето не съм отишъл да гледам. С голямо разочарование разбрах, че трябвало да се плаща единствено ако присъстващ на цирка!

Анонимен каза...

Цирк е било като те е правил баща ти!

Анонимен каза...

9-ти направо разцепваш от акъл, да не би да си футболист?

Анонимен каза...

Ей таз наща Доца ,немой без Миня и туй то:):)

Анонимен каза...

Или Мню се тътри след все слад нея, да не го забравим! След откриването на мача се покри някъде!

Анонимен каза...

Бях на мача. Чакаше на терена като Гюро Михайлов. Като дойде кметицата се присламчи като като първа лепка и след това се стопи яко дим.

Анонимен каза...

С такива играчи,като този от първата снимка/някъде около 100-те кг.,трудно ще бием някого/Но ако прочетеш статията на Бай Христо Радев в "Тр.глас",нашите са играли като "Барселона"и са скъсали противника.

Анонимен каза...

Чест и почитания пред достолепността на Христо Радев, но наистина четейки писанията му ,аха да се подлъжа, че не става въпрос за тия пияници и наркоманчета подвизаващи се в А окръжна, а за професионални футболисти.

Анонимен каза...

Генчо наистина това ,че има нещо Европейско в Троян него пиши вече ,че се излагаш поне пред хората ,които наистина са ходили и живеят по истинската Европа.Още повече за стадиона.Само като погледнеш панорамата зад кметицата и Миня и ти става ясно за какво става дума.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №16:

Може да сте прав, но не съвсем, все нещичко европейско има и в Троян, или ще има, трябва да има.

За стадиона - нека сме наясно. Троянският стадион е уникален, не само за България (хора, които са изръшкали цял свят и други, които от десетилетия живеят в чужбина, го потвърждават), едновременно хем в гората, хем в центъра на селището. Друго - според троянски спортни деятели е един от стадионите в страната с най-продължителна огрятост от слънцето. Трето - гледката от нашия стадион наистина е впечатляваща, а че сме свикнали с нея и него (Балкана), това не ги прави по-малко впечатляващи. Четвърто - стадионът ни допреди 2-3 години беше пълна занемара, срам, троянска работа, но лека-полека потръгна нагоре - укрепване на свлачището (по европроект), част от трибуните, сега Мирослав Тодоров и Co стегнаха сградата, има идеи помощното игрище да се рехабилитира, после пистата и т.н.

Тъй че не ги хвърляйте толкова на едро; самият г-н Тодоров, който живее в Испания и често ходи на мачове там (Барса, Виляреал, Валенсия) твърди, че гледката и природните дадености при нашия стадион са нещо страхотно. Затова - нека сме малко по-толерантни, а защо не и по патриоти. А дали се излагам пред "чужденците", това си е мой проблем.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Откраднахте ми думите от клавиатурата г-н Маринов.

Анонимен каза...

А на мен една така преди години ми открадна девствеността...

Анонимен каза...

Гигант Белене записа класическа победа с 3:0 над Чавдар Троян в двубой от 3-ия кръг на Северозападната "В" група. Така Гигант събира 6 точки и заема 3-о място в класирането. Чавдар Троян е на 8-а позиция с едва една точка. Лидерът Червен бряг днес надигра Локо Горна с 1:0 и е с пълен актив от 6 пункта.

Анонимен каза...

И мойте уважения г–н Маринов ,ама щом троянския стадион е по хубав от тези на отбори като Реал Мадрит,Барса, Виляреал, Валенсия значи живеем на различни планети.И не знам само как го оценявате с г–н Тодоров този уникален стадион,като спортно съоражение или като парцел за спа хотел за отдих и почивка.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №21: Не, разбира се, че троянският стадион не е по-хубав, дори още не е и нормален стадион, така е. Но в последните две години почна да се прави нещо, сега пак се прави, бавно и полека, но се върви напред, това трябва да се поощри и да продължи, мисля, че го искат всички. А мястото му наистина е фантастично, факт.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

За поощряването ,толерантноста и патриотизма съм съгласен,но до там.Вкарването в заблуждение на неукото поколение ,че едва ли не това което се прави в Троян има нещо Европейско ,а не задкулисни игри и келепир ще изиграе лоша шега на бъдещите поколения.Наистина Ви пожелавам да поживеете поне малко в една бяла страна за да разберете за какво става дума и как се правят истинските неща.И без да се изхвърлям на едро само ще спомена ,че живея от години в един по малък град от Троян в една от най белите държави в Европа ,който има два професионални стадиона огряти от слънцето от първи до последни лъчи плюс още три полупрофесионални във всяко от трите училища в града.И тук никой не ги има за нещо интересно и уникално.Повтарям става въпрос за 15 хиляден град.Та тези дето са изръшкали целия свят и не са видели по уникален от Троянския стадион мога да ги поканя в наше село да се нагледат. Имено за това ми беше думата да не се изхвърляме и заблуждаваме хората,защото за вас съм сигурен ,че сте наясно ,че това така на 100%.Пожелавам Ви успех на весника послучай юбилея и мисля,че е дошло време нещата да се наричат с истинските си имена за да може поне малко да се съвземе тази държава.Щото ,ако слушаме това което ни говорят лидерите и вярваме на това което пишат весниците ,то по добре от България в Европа няма и всички други са на дъното и едва ли не трябва да се учат от нас.Лека вечер.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |