Калина Станчева – с 6.00 на двете матури

* Първенецът на Випуск 2012 в СОУ „Васил Левски” получи новоучредената награда „Знание” и 1000 лв. от бизнесмена Иван Радев

НАЙ-ГОЛЯМОТО троянско училище – СОУ „Васил Левски”, спази традицията да излъчва първенец на випуска, изкарал пълни шестици на матурите и по всички предмети в дипломата. За сбогувалия се преди дни с училището Випуск 2012 това е Калина Станчева от 12а клас – получила 6.00 на двата зрелостни изпита (задължителния по български език и литература и втория по избор - английски език) и 6.00 общ успех от целия 5-годишен гимназиален курс. Освен златния медал и почетната грамота за първенец на випуска отличничката получи и новоучредената награда „Знание”, придружена с премия от 1000 лв. (наградата се дава от бизнесмена Иван Радев, също възпитаник на училището и първенец на Випуск 1978).

КАЛИНА има предпочитания към хуманитарните предмети, но смята да кандидатства в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – София, а най-желаната специалност е „Международни отношения”. Упоритостта и последователността са може би най-необходимите качества по пътя към успеха, казва в интервю за училищния сайт първенецът на Випуск 2012 на СОУ „Васил Левски” – красивата и амбициозна Калина Станчева.

Т21

33 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Успех във всичко!

Анонимен каза...

Да даваш пари на някого,затова че е изкарал успешно училище? На това ли учат сега децата в училищата, как да се продават най-добре и срещу колко?За господин назначения бизнесмен, и почитател на младата женска плът, няма какво да говорим.Деградирал изрод!

Анонимен каза...

Успех и късмет в кандидат студентските изпити.Бягяй, мило дете от тази страна,тук няма хляб за кадърните,мачкат ги хора с 50 думи в речника си.

Анонимен каза...

Номер 2: А да им даваш затова, че не учат ли? Крайно време е на интелигентните хора да им се плаща, дори само че ги има.
Една лека неточност в статията. Средно образование се учи 4 години, независимо, че е започната специалността след 7. клас. След 9 се връчва диплома за завършено ОСНОВНО образование, така че това момиче има 6.00 от 9. до 12. клас включително, но и това е огромен успех, който не е за подценяване. Успех, Калина!

Анонимен каза...

А защо изобщо става дума за пари?Дипломата не е ли достатъчно голяма награда, а оценките удовлетворението ?Всички ревете за опорочаване,опростачване,материализиране на живота на децата, а от най-крехка възраст им се набиват пари,пари и пак пари !?!?!?!?
Радевски да вземе да почна да плаща на работниците си малко по-нормално заплати,защото за тези дори и в Китай няма кой да шие (:

Анонимен каза...

Браво на девойката

Анонимен каза...

Номер 5: А не им ли се набива, че ако са безмозъчни силиконови к*рви ще изкарат много повече?! Затова нека да се радваме за успеха и материалния успех на това момиче и дано да продължи така.

Анонимен каза...

5-и,чети внимателно.Иван Радев,а не Радевски.

Анонимен каза...

Поздравления за Калина. Нормално е когато майката е учителка в същото училище в което учи и детето, да придаде знания, опит и амбиция на детето си.

Милко Станчев каза...

Днес ще имам стахотно настроение !!! Сякаш моя синковец е станал N1 ;) Малко е едно " Браво! ", този успех се постига с дългогодишен труд и с възможности ( до N2 - това означава да имаш акъл в главата ). Това са ти първите пари изкарани с учене и знания, пожелавам ти да стават много повече ! Не обръщай внимание на злобни анонимници, сякаш те не работят за пари, разликата е, че на тях не им плащат заради това, което имат в главата.
Продължавай така, Кико, да ни радваш и да си все N1 !
Хубаво е, нали ?!

Анонимен каза...

Милко Станчев...Жалко, че не е онзи Милко Станчев, за да попитам какво се случва с Лидл и кога да очакваме отварянето му?Нали каза,че няма проблеми,тази година със сигурност ще отвори.

Анонимен каза...

ITod :
Браво на красавицата и много успехи за напред !

Анонимен каза...

Браво! Познавам и майката и дъщерата - много се радвам за успеха, напълно заслужен е ! Браво и на този бизнесмен , не го познавам,но явно може да оцени двете шестици на матурата.
Първенецът на випуска е лицето на едно училище, Калина е хем умна,хем красива...хем скромна.
Надявам се,че СОУ " Климент Охридски" също ще излъчи ученик с две пълни шестици на матурата.

Анонимен каза...

Хубаво момиче, а явно и умно. Браво!
А този Иван Радев не е ли човека, дето съсипа Машстрой?

Анонимен каза...

Браво и поздравления на Калина , Мария и Венци , но най вече на детенце и майка ... УСПЕХ - КАЛИНА - в науката и в живота ...

Анонимен каза...

Браво на момичето.Дано и за в бъдеще така да се справя.p.s Троян продължава да е пълен с еснафи-злобари(просто констатация).

Анонимен каза...

Браво и на всички останали! Нищо, че не са пълни отличници.Браво и добър път в живота!

Анонимен каза...

СОУ:В.Левски излъчва отличници не без участието на учителите от СОУ"Св.Климент Охридски"....

Анонимен каза...

18-ти, я поясни, че не се разбира тънкиО намек???

Анонимен каза...

Ето причина за да поговорим за българското образование. Учителите оценяват с шестица всеки, който успешно копира в мозъка си текстове от учебниците и ги приложи на изпитване,тестове, олимпиади и др.Когато отидат да следват или да работят копирането и поставянето се сриват. Има възможност да се дискутира и след толкова много години нещата да се променят.

Анонимен каза...

Отличниците в Троян трябва да имат и идея за бизнес, след като завършат висше образование и този бизнес да го реализират в Троян.Спонсори, които дават пари, трябва да изискват това. Пари се влагат в умни хора, но те трябва да ги изработят. Защо завършили висше образование получават много пари в чужбина, а държавата губи - т.е. НИЕ.

Анонимен каза...

Kъм всички - мнителни . Във въпросното семейство на Калина - отличничеството е - унаследено призвание ... Честито - Калина и успехи във всичко и навсякъде ...

Анонимен каза...

Я помислете сега върху това:

Колко работещи предприятия има в Троян?
Колко от тях изобщо имат структура( офис,счетоводител,асистент,маркетинг и т.н.)?
Колко млади хора в Троян имат образование,а работят каквото и да е?
Ако някой вече е събрал 2 и 2, знае какво имам предвид :)

Анонимен каза...

Прекрасна майка и учител - резултатите са на лице ...
Браво Калина успехи и за в бъдеще!!! :)))

Анонимен каза...

Лошото е, че отличниците в училище обикновено не са отличници в живота!

Анонимен каза...

25, донякъде си прав, има малък процент, които получават двойка в живота и това е 100% сигурно ако по някакви причини останат в Троян. Иначе осъзналите се кадри на СОУ В.Левски успяват, реализират се. От моят випуск има доктори, адвокати, икономисти, техничари, хора доказали се.

Мариана каза...

Много ми е неприятно да чета подобни злъчни изказвания и то от мои съграждани. Троянци не би трябвало да са толкова злобни в думите си.Госпожицата сега навлиза в живота с отличен старт и някой си неуверен в силите и възможностите си индивид иска да я смачка! Осъзнайте се ,хора!На Калина ще пожелая един широк и светъл път по който да върви и следва мечтите си!

Анонимен каза...

Май си нямате друга работа, та си играете на нащо,ващо...Майки си скубят косите като побеснели,че тяхното не е като на ония. Тая пък ще се спука от гордост,че са писали за детето й у местния вестник на умиращото село.Засрамете се бе, серсеми!
Как един не написа, че днес се навършват 175 години от рождението на Васил Иванов Кунчев-Левски?
Как се не засрамихте поне веднъж от първенющината и лицемерието което ви изяжда от вътре.Всички ви били завиждали и злобеели!

Това е за всички вас, които пред шепа банкноти и 15 минутна слава сте готови да смените име и религия и да продадете всичко свято :

"Не се полъгвайте, че тези които, държат парите, държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни и давал ли е пари или е казвал: нека да стане, па тогава. "

Анонимен каза...

28, Левски е роден на 18 юли, а не на 6-ти. Така че не знам кой какво трябва да се засрамва и защо просто не се радваме за успеха на момичето?

Анонимен каза...

Абе,чухме как се изкарват шестиците в това училище....!Скоро и обществеността ще го научи как директорката организира подсказването!!!!

Анонимен каза...

Браво,но има една неточност в Унсс се влиза по направления, а не по специалности. Едва след 2 години ако има достатъчен успех ще влезе МИО. При две шестици на матурите няма да е проблем влизането и там.

Анонимен каза...

Очакваме статия за първенеца на випуска на СОУ " Св. Климент Охридски".

Анонимен каза...

28) Пишеш глупости, добре че нямаш смелост да си сложиш името пред тях, а използваш анонимността си.
30) Както се изкарват 6-тици в това училище така се изкарват и в другите Троянски училища (относно Калина ще кажа, че нейната наистина е залужена).
32) Не мисля, че някой в СОУ " Св. Климент Охридски" има две пълни 6-тици на матурите + пълно 6 на целия гимназиален курс на обучение, така че не очаквай стания за тамошния първенец.
Браво Калинке!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |