Катастрофа под болницата

* „Ситроен” без предимство се нацепи във „Фиат”, движещ се по ул. „Христо Ботев” * Двата автомобила – намачкани; 36-годишната М.М. – със счупени нос и челюст

НЕЛЕПА КАТАСТРОФА на едно от най-натоварените троянски кръстовища – на възловата ул. „Христо Ботев” с ул. „Радецки” под болницата, като по чудо се размина без тежки последици (изключвайки двата намачкани автомобила и контузиите на единия водач). Около 9:30 ч. миналия вторник (27 март) лек автомобил „Ситроен Саксо”, идващ по „Радецки” в посока МБАЛ – Троян, не спира на знак „Стоп” и се блъска в движещия се с предимство по „Христо Ботев” „Фиат Пунто”. От удара двете возила се завъртат и се спират в съседната къща, като хубавото е, че по тротоара в този момент нямало пешеходци.

ОТ СБЛЪСЪКА пострадала водачката на фиата – 36-годишната М.М. от Троян, която е със счупен нос и горна челюст. Виновният шофьор на ситроена – 23-годишният троянец К.Б., се отървал без наранявания. При проверка на място с дрегер се установило, че К.Б. не е употребил алкохол, от М.М. пък е взета кръв за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Т21
Бележка на редакцията

И АКО ТОВА КРЪСТОВИЩЕ е опасно – заради лоша видимост на колите, движещи се без предимство по ул. „Радецки”, и скоростните изпълнения по правата, засега без дупки и имаща предимство ул. „Христо Ботев” - то какво да кажем за друго още по-натоварено кръстовище на същата възлова ул. „Христо Ботев”. Говорим за кръстовището под Вила „Ванна” – тук видимостта на слизащите по ул. „Симеон Велики” и без предимство МПС-та е почти нулева и май единствено Господ ни е опазил досега от нещо по-страшно; за леките катастрофи не говорим – те са ежедневие. И се питаме дали вече не е навремило да се потърси цивилизовано решение за това троянско кръстовище, което на всичкото отгоре не толкова отдавна бе основно реконструирано?! Сещаме се за светофарна уредба, а може би има и други начини… Кой да ти каже?!

28 коментара:

Анонимен каза...

Филанкишията, Генади, филанкишията само може да ти каже !
Щото разумен човек няма как да ти даде отговор. Сигурно някой ще се наеме да обяснява,но това само би показало колко е "разумен ".

Анонимен каза...

обикновенно в по-големите градове улиците са еднопосочни и движението е много по-добре устроено.може би ако се върне старото положение на "Хр.Ботев" до това кръстовище да бъде еднопосочна ще се решат някои проблеми с лошата видимост каквито има по цялата тази улица

Анонимен каза...

На кръстовището на "Вила Ванна" има огледало,а на въпросното злополучно кръстовище между "Радецки" и "Ботев" видимоста е ограничена заради постоянно паркираните по тротоара коли.А къде е полицията?

Анонимен каза...

Чудя се ако общината закупи дори един "паяк" и направи общински паркинг за взетите коли, след колко ли време ще се избие всичко :) Моето предположение е 1-2 месеца :)
Светофар или регулировчик могат да оправят работите само ... Но имайки предвид културата на троянските шофери не съм голям оптимист за регулировчика :)

Анонимен каза...

Тая новина е от преди 11 дни - направо си е старина.
Ако се спазват правилата за движение и за двете споменати места, то няма да има проблеми. Аман от селяндури...

Анонимен каза...

Тази катастрофа не стана ли преди 2-3 седмици или още един си е заплюл това ел. табло. По принцип всеки ден минавам от там с кола (а понякога, и като пешеходец) и наистина това кръстовище, както и на Вила Вана (както споменава по горния абонат) са най опасните.
От отдавна им е време да се вземат доста сериозни и драстични мерки.
На кръстовището Хр. Ботев и Радецки е редно да намалят (буквално изчезнат) паркираните автомобили от към посока Ловеч. 2 пъти съм молил насрещния водач на автомобил да ми показва с жестове дали идва друго МПС именно заради паркирани автомобили. И другото което е редно да се направи, е да се постави някои легнал полицаи (Троян не е Монте карло). Щом пред училищата може и там ще може.

Красимир Балински

Анонимен каза...

Дали няма да е по-удачно Ул.Радецки да е главна , а тези по ул.Христо Ботев да имат знак СТОП???

Анонимен каза...

Няма натоварено кръстовище в Троян,а идиотски паркирани коли по тротоарите.....

Анонимен каза...

В америка с изключение на големите булевардите ,на всички кръстовища КЪДЕТО НЯМА СВЕТОФАРИ има стопове от всички страни,без значение 3 или 4етири пътно е.И всеки спира като потеглянето става по реда на спирането ,коЙто под ред си спрял този подред тръгваш.Тогава просто няма как да минеш със 100 през кръстовище и да кажеш ,че някой ти е пречел или ти е виновен.Но ние сме на светлинни години по култура на движение от нормалните държави и ако това се въведе в БГ ще се избием ,но може би с юмруци кои кога е спрял.В миндилска държава нищо не може да е наред.

Анонимен каза...

Аз пък не се сещам за друг град където да няма нито един действащ светофар.Но може би вече ни броят за село и затова е така в Троян.Ако не може общината да плаща тока на 5-6 светофара да е ключат и всеки да се оправя както може.

Анонимен каза...

При неспиране на знак стоп трябва да се отнема книжката и понася глоба като при шофиране в пияно състояние.

Анонимен каза...

Пътното движение е абсурдно, а 90 процента от водачите на МПС в Троян, са тотално малоумни!

Анонимен каза...

Всяка сутрин пред училище Кирил и Методий има патулка, но явно на полицаите не им е обяснено за какво точно са там. Стават задръствания, но никой не взема отношение, просто си стоят там всяка сутрин на кротка раздумка. Да мине Ичев и да види за какво става въпрос. Те не са там на приказки а на работа. Следващия парадокс е от преди една седмица, когато патрулката прави проверка на документи и пише акт на водач, неправилно спрял на ползва банкомата при р-т Явор. В същото време Г-н П.Данов кротко си пие кафето в така наречената Джамия, лъскавия му джип е на самото платно на ъгъла но на него никой нищо не му прави. Ами да се събуди вече Ичев и цялата му рая и да се осъзнаят за какво точно ходят на работа.............

Анонимен каза...

Ичев и раята му ги назначават такива като Данов.Не случайно Яшев преди него беше поставил знак "край на всички забрани" преди джамията за да не го притесняват.Ичев го махна но от това страдат случайно спрелите само.Дановците и на осовата да спрат пак нищо.Така,че не разсъждавайте ,ами гледайте къде спирате ,ако не сте от наще ,защото с такива като нас си изпълняват нормата за актовете.А това със знаците ,ако не сте забелязали отдавна е законен рекет спрямо търговците които не снасят на когото трябва.Знаци има навсякъде но се глобяват клиентите на определени обекти.А за такива като собственика на ЦБА даже му се направи паркинг на главното платно плюс целия тротоар за пешеходци в същото време пред магазините на основните конкуренти почти ежедневно дежурят патрулките докато ги фалират.Примери бол в целия град стига да иска човек да ги забележи.

Анонимен каза...

А за онова НПО, което спонсорира милицията в Троян,чували ли сте за него?Идва един олигофрен,подписваш се,дава ти копие,превеждаш дадена сума на РПУ,и си осигуряваш комфорт...И ако се опита да те спре заблуден милицай, стой та гледай сеир!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Верно в Троян няма действащи светофари, че тогава Минака добре се е справил да докара стандарта на родното му Трапе :)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Така е,за едни може,а за други неможе!За съжаление двойният стандарт в Троян продължава!Дановци,Фердовци и тем подобни могат да си позволят всичко в този град!

Анонимен каза...

Има си правила (ул. Ботев е републикански път ) , а който не спазва знака STOP е едно от 2-те : УБУЕЦ<->Самоубиец !

Анонимен каза...

За къкъв бяс е на Троян сфетофар,като след 1-2 годинки я останало 5-6000 души

Анонимен каза...

21-ви, светофари има и в ненаселени места???

Анонимен каза...

Какви ти светофари, нали още на другия ден няма да работят. Моето предложение е да се поставят "легнали полицай" по ул. Радецки откъм лентите, навлизащи в кръстовището.

Анонимен каза...

Мила троянска картинка! Направиха ни кръгово движение между три пътя, което е прецедент, но налични светофари, от които има голяма, ама много голяма нужда, стоят неработещи? Докога???

Анонимен каза...

Поне 10 пъти ВЪТРЕ в кръговото аха да ме натрапи поредния местен малоумник,защото на животното не му е ясно кой е с предимство и как се маневрира в кръгово движение.Барем светофара като светне ,и полуидиота зад волана,ще се сети ЧЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ!
Сигурен съм,че това лайно предизвикало катастрофата е с купена книжка!

Иванко каза...

Има ли друг град в България без светофари?
Поне аз не знам.

Ст. Борджуков каза...

Аз сигурно съм единственият балък в тоя град дето е нацелван и на едното и на другото кръстовище на улица Ботев... и на болницата и на Вила вана. На болницата беше страшно, с много голяма сила та ме завъртя пияния плевенчанин чак на 180 градуса ... да вървя майната си... Според мен кръговото на Вила вана е задължително. И място има. А на болницата трабва да се подновява маркировката на вски 2 месеца и да се турят легнали полицаи. Особено от страната на болницата.
Трябва ли да умре някой за да се направят тези прости неща?! Трябва ли някой да бъде изяден до смърт, за да избием помиярите? Трябва ли?!

пострадалата каза...

Носа не само счупен, ами се чудиха как да ми го съберат! Челюстта счупена на 3 места (още не мога една ябълка да отхапя..... след година и половина) и ухото разкъсано на 2 (ама в Троянската болница въобще не го бяха забелязали) . Колата остава забита в таблото, а теб те пращат на операция в Ловеч, че тук нема кой.... Ама как ще стигнеш до там.... с какво.... никой не го интересува! Съграждани, продължавам да се боря с вятърните мелници за сигурността на това кръстовище, но сама не мога! Моля помогнете!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |