Приеха рамката на Бюджет 2012

* Параметрите – 17 млн. и 402 хил. лв. приходи и толкова разходи * Донка Михайлова: „Социално отговорен и премерено консервативен”

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ в Троян прие (26 януари) предложената от кметската администрация рамка на троянския Бюджет 2012. Планираните приходи са 17 млн. и 402 хил. лв. (8,413 млн. лв. приходи с държавен характер и почти 9 млн. лв. местни приходи), толкова – 17 млн. и 402 хил. лв. са и планираните разходи; ниво, напълно сходно с предишните 3-4 години и неподсказващо ръст.

„РЕШИХМЕ ПРИЕМАНЕТО на бюджета да стане в две стъпки – първо рамката, след това детайлите по пълната бюджетна класификация”, заяви кметът Донка Михайлова, вносител на предложението. Г-жа Михайлова очерта и основните фактори, повлияли при подготвянето на бюджета: национални – повишението на минималната работна заплата от м. септември м. г. (от 240 лв. на 270 лв.), запазване нивото на заплатите в бюджетната сфера и нивото на осигурителните вноски, прогнозирана инфлация от 3,2%, увеличение на общата субсидия за делегираните държавни дейности (с 73 900 лв.), но намаляване на общата изравнителна субсидия за местните дейности (с 60 500 лв.) и целевата субсидия за капиталови разходи (с 4100 лв.); и местни – намалението на троянския данък върху превозните средства, намаление на неданъчните приходи (заради по-малкия дивидент от „Комунални услуги” след преобразуването на дружеството в общинско предприятие), подготвяното увеличение на таксата за Детските градини, погасяването на заеми и непризнати разходи (санкции) по европроектите, наличието на преходен остатък от 2,317 млн. лв.

„СОЦИАЛНО ОТГОВОРЕН и премерено консервативен”, така г-жа Михайлова определи троянският Бюджет 2012. Като направи и уговорката, че дори големи финансови анализатори се въздържат от прогнози за периода 2012/13 г. заради неяснотите около световната финансова и икономическа криза.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

„СОЦИАЛНО ОТГОВОРЕН и премерено консервативен”,това ми харесва.

Анонимен каза...

С 17 млн.лв за кое по-напред?

Анонимен каза...

След като погасяването на непризнати разходи (санкции) по европроектите са заложени в бюджета,дефакто ги плащат гражданите.Тези пари липсват на други необходими места.Виновните да се накажат и средствата да се въстановят е правилния подход.

Анонимен каза...

Е сега на този бюджет ни трябва само воден цикъл и ще зациклим отвсякъде

Анонимен каза...

От световната икономическа криза, която е и политическа, не очаквайте нищо в посока оправяне! Намалявайте си заплатите, както са направили в италианския парламент! Пред 2013 година, помнете какво казвам, няма да има за хляб. А тая минимална заплата, за какво стига на ден? Струва ми се, че някой лъже, и краде/на държавно ниво/

Иванчо каза...

Г-жо,що ми се струва,че взе да понамирисва и около вас.

Анонимен каза...

Около мен не може да понамирисва, защото не съм яла, или ям малко, за да има за детето! Така че грешите. Мирише там, където преяждат, и след това им се подуват дебелите черва. Има и случаи, когато за да не изпуснат лапачката преяждат, а след това си бъркаг в гърлото/сещате се защо/. Извинете, ако сте от тия, които не преяждат, ала не сте осъзнали ситуацията! Целият ми живот мина в недояждане, за да има за лапачите, които и сега са същите! С уважение към Вас Иванчо, и ми дължите извинение, защото не ме познавате! Ако сте от лапачите, внимавайте за здравето си!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |