Обедният влак в петък и неделя тръгва отново

* Общи действия на кмета Донка Михайлова и зам.-областния Сашо Данков убедиха ръководството на БДЖ * От компанията ще следят натовареността, при липса на достатъчно пътници – пак спират

ОТ ДНЕС (ПЕТЪК, 13 ЯНУАРИ) се възстановява обедният влак по линията Троян – Ловеч – Левски – Свищов и обратно в дните петък и неделя, когато се използва предимно от студенти и ученици. Влакът пристига в Троян в 12:35 ч. (от Ловеч тръгва в 11:36 ч.) и потегля обратно от Троян в 12:59 ч. (в Ловеч пристига в 13:54 ч., а в Свищов е в 16:12 ч.). Цената на билета до Ловеч е 2,70 лв., като за учащи се и пенсионери има допълнителни отстъпки.

ОБЕДНИТЕ ВЛАКОВЕ от и до Троян в дните понеделник, сряда, петък и неделя бяха спрени на 10 декември миналата година като част от пакета от общо 150 влака в цялата страна. Причината – финансови проблеми на БДЖ и неефективност на някои линии, както и натиск срещу компанията от железничарската стачка. Тогава кметът на община Троян Донка Михайлова, след консултации с началника на Гара Троян инж. Венелин Стайковски и стиковане на действията с градоначалника на Ловеч Минчо Казанджиев, направи стъпки срещу спирането на четирите троянски обедни влака.

В ПЪРВИТЕ ДНИ на м. януари 2012 г. г-жа Михайлова и зам.-областният управител и наш съгражданин Сашо Данков с посредничеството на областния управител Ваня Събчева са провели няколко срещи с ръководството на БДЖ, на които е било постигнато съгласие двата обедни влака от и до Троян в дните петък и неделя да тръгнат отново. От БДЖ обаче ще следят натовареността на тези влакове и ще ги оставят в движение само ако има достатъчно пътници. И дано новото начало във „фаталния” петък 13-ти не се окаже началото на края.

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Генадий, моля коригирай-написано е името на кмета на общината с малки букви.

Анонимен каза...

Дано тръгне отново и тока в Балканец ,за да неставаме отново за смях по БТВ.

Анонимен каза...

Някои мегастани правят разходки в Космоса, а ние правим опити, да открием пътуващия влак!

Анонимен каза...

Дали ще има/или няма влак е важно. Но като видях снимката се изкефих и искам да припомня на всички мъже които са ходили в казармата любиматапесен на подлежащия на уволнение войник :...." Щом на гарата пристигне дизела червен и на него ще напишем-набор уволнен...." Ех какви години бяха пичове!Налей!

Анонимен каза...

Генадий Маринов, я тури една истинска снимка на " дизела червен"/не тази мотриса/ , та да спомни всичкото КЕЧ за казармата!Уво!

Анонимен каза...

Хубава новина, ще има влак, но още по- хубавото е, че зам. областния и кмета, които са от различни партии, работят заедно за Троян. Дано и в бъдеще има повече такива новини.

Анонимен каза...

Данков обещал да дава първака от пърцуцата къде я вари за гориво на влака,те за това го билЕ пуснАли един вид ...

Анонимен каза...

Хубава новина. Браво, Кмете!

Анонимен каза...

Хубава новина. Браво,Саше!

Анонимен каза...

Няма казарма, няма влак :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |