Благотворителният коктейл на „българките”

* Гейша от Япония и индианец навахо пристигнаха за партито в „Троян Плаза” * Събраната сума – 2409 лв. * Индустриалецът инж. Марин Радевски се окичи с орден на труда, златен


2409 ЛЕВА БЕ РАВНОСМЕТКАТА от традиционния годишен благотворителен коктейл на най-активното местно гражданско сдружение – дамското „Българка - Троян” (31 март, „Троян Плаза”). Средствата, както обяви председателката на сдружението Цветомира Гечева, ще отидат за обичайните им благотворителни кампании – в подкрепа на нуждаещи се и даровити деца. Дарителската сума бе събрана от билети за томболата, търгът (на предмети на изкуството и др.) и дарителската кутия.

И ТОЗИ ПЪТ „БЪЛГАРКИТЕ” ДОКАЗАХА, че не само имат добри идеи, но и умеят да ги реализират. Да започнем от „маскарадния” характер на партито; в поканите бе обявен задължителен дрес код - карнавален костюм или поне домино, като за най-ефектните ще бъдат наградени. Разбира се, имаше и гости, пренебрегнали „нареждането”, но имаше и изключителни попадения – подготвени грижливо и с много фантазия.

ВЕДНАГА СЪОБЩАВАМЕ ДВАМАТА ПОБЕДИТЕЛИ в маскарада. Една изящна гейша, току-що пристигнала от Страната на изгряващото слънце (инж. Лилия Цанкова, собственичката на фирма „Строител”); и една кючеклийка, която демонстрира завидни танцувални умения в този нелек ориенталски жанр (Боряна Мирчева, притежателката на салона за красота „Боди стим”). Имаше и други достойни за похвала (Котаракът в чизми, петролен шейх, загадъчна венецианка, богат евреин и др), но двама от тях задължително трябва да споменем. Индианецът навахо, „барнал” се с автентична шапка (корона или както там се казва) на индиански вожд, щедро окичена с пера от орел, заешки кожички, а на върха – вълна от североамерикански бизон; колоритният „червенокож” бе не друг, а големият приятел на „Българка – Троян” бизнесменът Дако Даков („Универсалстрой”). И един загадъчен и изискан френски пер – също голям приятел на „българките” и дългогодишен щедър дарител за всички техни благотворителни кампании; сещате се - говорим за Йохан Петков.

ГОЛЯМО ШОУ СЕ ПОЛУЧИ и на благотворителния търг, на който наред с другото бяха разиграни и няколко соцартикула; голямо наддаване падна за автентичен орден на труда, златен, чиято цена достигна 205 лв. (от начални 50 лв. при стъпка за наддаване 10 лв.). Трудовото отличие отиде при един човек, който, както се пошегува и водещата на търга Мариела Шошкова, най-много от всички го заслужава – собственикът на най-голямата производствена фирма в района инж. Марин Радевски („Калинел”).

ЗА СЪБИТИЕТО МОГАТ ДА СЕ КАЖАТ още много хубави думи, като не бива да отминем атрактивните водещи – колежката от ТВ „Оптиспринт” Ралица Бенчева и нейният сценичен партньор Валко, дегизиран сполучливо в стил „хорър”. Чрез нас (Т21) към „Българка – Троян” бе отправена и една най-сърдечна благодарност – от възпитаниците на паралелката по хотелиерство и ресторантьорство в СОУ „Васил Левски”, които отговаряха за кетеринга на партито, и техните преподавателки Иванка Църова и Милена Мартинова; за оказаната им финансова подкрепа при практическите занимания по специалността.

Т21

26 коментара:

Анонимен каза...

Смешно, смешно, смейно, смешно ! Май само се чудят какъв повод да имат , за да се напие трянския "ИЛИТ"... Простотия до шия.. Такава показност няма никъде освен в България! Който иска да дари пари трябва да го направи лично, без да се показва по ТВ и т.н. Стига сме помагали на някого с цел реклама....

Анонимен каза...

Събрана сума - 2 409лв, а колко е похарчената за този банкет? Много е прав 1-ви!

Анонимен каза...

Марин Радевски, който по ТВ7 гордо заявява че нямало криза при него...Как да има когато хората работят за по 300 лева...
Пир по време на чума, господа "благотворители"...

Анонимен каза...

дори и тези пари ако не ги бяха дарили хората-кой щеше да ги даде,сигурно Вие,които критикувате

Анонимен каза...

Ние, които критикуваме, даряваме също средства на нуждаещи се, но не си правим реклама чрез такъв акт на милосърдие!

Анонимен каза...

Ако не се даряват пари-нищо не се предприемало,ако се даряват-пак не е добре?!

Анонимен каза...

Не намирам за порочно факта,че хората са се събрали и са дарили.
Към 3-и:Никой не ги е карал насила да работят при Радевски за 300лв.,но че този човек е един от основните дарители на всички благотворителни мероприятия е ФАКТ.

Анонимен каза...

Нека има повече такива хора като него в нашия град!

Анонимен каза...

Да спре да дарява пари Радевски и да плаща по-добри заплати на работниците си !

Анонимен каза...

Пак питам - колко пари са похарчени за този банкет и откъде? А който иска да дарява, има и други начини, без такава показност.

Пол..... каза...

Към 10-ти,винаги се харчат пари за коктейли,но и да бяха на улицата ги изкарали,пак щяхте да сте тук плюещи и недоволни.Към всички недоволни-Всъщност,цялата ви болка е това,че ИЛИТА се черпи.Изобщо не е за друго.И вие се черпите,но не дарявате.Може да са известни и богати,но най-малко заслужават критика.В крайна сметка всеки е постигнал това,за което се е трудил."Българка" винаги е правила такива партита,превърнало се е в традиция и аз ги аплодирам за това.Попитайте сирачетата или другите на които е помагала,па тогава плюйте.В днешно време,когато всеки се е свил в черупката си,притиснат от хиляди проблеми,такъв акт е достоен са похвала,не за хулене...

Анонимен каза...

Стига баданосва,11,а обърни внимание на правописа,че няма да те вземем в ИЛИТА и ЕНТИЛИГЕНЦИЯТА.

Анонимен каза...

Сдружение "Българка" организира своите коктейли изцяло със свои средства и доброволен труд. Всички продукти за коктейла са дарени от фирми, нищожна част от тях е закупена, но със собствени средства на сдружението. Целта на тези коктейли винаги е била да се съберат пари за деца в неравностойно положение (сираци, болни деца, социално слаби деца, а също и даровити деца). През годините, от както съществува "Българка" са раздадени повече от 50 000 лв. Сдружението освен с благотворителност се занимава и с организиране на празници, например "Лазарица". Най-стилните пролетни концерти, обикновено с класическа музика са под патронажа на "Българка". Въпреки че голяма част от делата на сдружението са останали анономни, те са стотици. Дамите, които членуват са около 30 и едва ли се нуждаят от реклама, защото повечето от тях са доказани професионалисти в техните области. Това, което ги обединява е желанието да помагат на Троян и го правят доста успешно в продължение на 12 години. Факт е, че най-щедрите дарители не само на коктейлите на "Българка", но и на коктейлите на всички училища са Марин Радевски и Йохан Петков. Децата, подкрепени от "Българка" знаят за какво става въпрос и то е изписано в очите им, когато получават...а онези тук, които оплюват без да знаят истината, нека Господ им прости за омразата!

Една от всичките дами в "Българка"

Пол..... каза...

Не баданосвам 12-ти,а ви имитирах правописа.А ти се научи да четеш и мислиш правилно.И прочетете внимателно коментар 13 на дамата от "Българка".

Анонимен каза...

Марин Радевски, който по ТВ7 гордо заявява че нямало криза при него...Как да има когато хората му работят за по 300 лева...
Марин Радевски..БЪДЕЩЕТО НА ТРОЯН е в промишлеността, а не в туризма!
Егати бъдещето?!?!?!?!?И според мен това изказване на 13 ПО РЕДНО Е ДА ЗВУЧИ ТАКА..."" най-щедрите дарители не само на коктейлите на "Българка", но и на коктейлите на всички училища са работниците на Марин Радевски работещи му в 21век в Европеиски град за 150 евро на МЕСЕЦ и Йохан Петков. и т.н..

Анонимен каза...

Дако,Дако,хич биваше ли заради една снимка да оскубеш всички пуеци из Терзийското и Балабанското?Пуста благотворителност....

Анонимен каза...

"голямо наддаване падна за автентичен орден на труда, златен, чиято цена достигна 205 лв. (от начални 50 лв. при стъпка за наддаване 10 лв.)"

Тук познанията ми по математика се оказаха недостатъчни,за да сметнат начина по който тръгвайки от 50 лева,със стъпка 10,накрая се получава сумата 205 лева,А въъъъъъ ......

Анонимен каза...

Ха-ха!Радевски дава по 13лв.надница за работа на норма,а все дарява,дарява...
Хей,седми ,ти защо не поработиш в "Калинел" на норма за без пари.

Анонимен каза...

Калинел,като просперираща фирма прави дарения,но за сметка на заплащането на работниците си...Каква благотворителност е това?!Стига с този наш провинциален панаир!Втози ред на мисли искам да кажа на г-жа Лилия Цанкова,че не е мястото там да се прави на интересна!Много е далеч от гейшите(ако изобщо знае за какво иде реч),стига се е чудила на кой селски купон да се пощипва с онази торба А. Балев.Той май минава за ангажиран?!!

Анонимен каза...

А снощи тича към банкомата да тегли левове, и да ги раздава балготворително на поредната мизерна проява, в новата троянска чалгаджийница...
Белите роби в Калинел,по нищо не се различават от Китайците!

Т21 каза...

До 17-ти: Няма грешка - началната цена бе 50 лв., а стъпката за наддаване - 10 лв., но на няколко пъти играещите за ордена наддаваха с по-големи суми (15 лв., 25 лв.) и така се стигна до крайното 205 лв.

Анонимен каза...

19-ти, то затова е маскен бал, за да се направим на нещо, което никога не бихме могли да бъдем. Ако въпросната госпожа се беше облякла като сумист, то нямаше да е маска:)

Анонимен каза...

От 19. :Прав си 22.-не ми беше хрумвала тази идея.Признавам,че имаш добро въображение!

Анонимен каза...

Радевски дава по 13лв.надница за работа на норма!?!?!?!?!....Абе хора това истина ли е?Ами това си е 6.5 ЕВРО на ДЕН,по малко от минималното заплащане на ЧАС в най-бедните държави на ЕУ.Ама и какво и да очакваш от човек които може да се изкаже така.
""Не може така - ние, българите, много искаме, а нищо не даваме, това е! кой каквото иска да говори – че българите били много работливи и т.н. - вятър и мъгла! Много народи са по-работливи от нас."
Ами господинът голям бизнесмен да вземе да се гръмне,като е такъв отворко що не вземе да кажи къде се плаща по 0.80 ЕВРОЦЕНТА на час та да има правото да иска да му се работи качествено.Това е по малко и от в Китай вече.Пълни смешници и цървули са Българските"бизнесмени"все работниците им виновни,пък тези хора като отидат да работят по светът излиза ,че са най работни.И нека незабравя ,че благодарение на тези мързели стана милионер и изобщо е това което е.

Анонимен каза...

24-и прав си,но пиши по- грамотно!

Анонимен каза...

Радевски дава по 13лв.надница за работа на норма в най-голямата производствена фирма в района.
Единствено само за нас Българите важи правилото, ЧЕ СМЕ РАБОТЕЩИ БЕДНИ, никъде по светът го няма това положение!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |