Право на отговор

Относно публикацията
„Усещането, че съм жалък глупак, вземаше превес”

По-долу публикуваме отговора от отдел „Местни приходи” (Община Троян) на сърдития читателски коментар „Усещането, че съм жалък глупак, вземаше превес”, чийто автор, подписващ се с псевдонима EM/SI, е един от най-активните и експертно изказващи се форумци в сайта на Т21. Припомняме – EM/SI сигнализираше за нередности при регистрацията на новозакупен автомобил и обвиняваше местните данъчни в некоректност и непрофесионализъм. В отговора си от отдел „Местни приходи” обаче са категорични, че изпълняват правомощията си, следвайки стриктно разпоредбите на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ); и изразяват учудване защо се реагира срещу тази тяхна стриктност. Кой прав, кой крив – решавате вие.
Т21

*****

ЛИЦЕТО, ПОДПИСАЛО СЕ ЕМ/SI, е постоянен участник с коментарите си по различни въпроси в сайта на в-к „Троян 21”. В много от случаите неговите становища и изразени мнения са компетентни, точни и нетенденциозни и с това се отличават от останалите.

ЗАТОВА Е НАШЕТО УЧУДВАНЕ, че именно той реагира изключително остро и негативно срещу факта, че изпълнявайки правомощията си, служителите на отдел “Местни приходи” спазват изискванията на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), с цел правилно и законосъобразно определяне на данъчните задължения на гражданите. А именно:

ОБРАЗЕЦЪТ НА ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ е утвърден от министъра на финансите и се обнародва във в. “Държавен вестник”;

ОБРАЗЦИ ОТ ДЕКЛАРАЦИИТЕ са поместени в сайта на община Троян, а на информационните табла на отдел “Местни приходи” са изложени попълнени образци на всички видове декларации (и това е за улеснение на гражданите);

ОТНОВО СЪГЛАСНО ЧЛ. 54, АЛ. 4 ОТ ЗМДТ се изискват документи, удостоверяващи факти и обстоятелства, имащи значение за данъчното облагане: Документ за собственост (договор за покупко-продажба, фактура, документ при внос); Талон №1 за превозно средство; Документ за инвалидност, ако има такъв;

ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ИЗВЪРШВА обработка на списъците от КАТ за регистрирани МПС и сверяване с база данни дали са декларирани. Отдел “Местни приходи” при община Троян получава от КАТ - Ловеч информация за регистрираните превозни средства и при установяване на нерегистрирани такива изпраща съобщение до съответните собственици.

И ПОСЛЕДНО – плащането на данъка върху превозните средства започва от 1 март 2011 г.

Отдел “Местни приходи”,
Община Троян

52 коментара:

Анонимен каза...

Не оправдавайте.Накарайте служителите си да променят начина си дьржание спрямо данакоплтците.А не да ни гледат сякаш сме им задьлжени.

Анонимен каза...

Каквото повикало, такова се обадило, ако всички влизат в администрациите и институциите с тона с който се пише тук в този форум, ясно е защо е такова отношението на администрациите към нас.Аз лично съм срещал винаги добро посрещане и отношение и в Общинска администрация и в данъчното и в кадастъра. Нека все пак не забравяме, че и на тези които работят цял ден с граждани не им е лесно, има хора които наистина незнаят за какво са отишли, дали за да си свършат работата или просто не са имали какво да правят и отиват някъде да освободят напрежението..........като претендираме че сме Европейци, нека бъдем такива наистина.

Анонимен каза...

Много кураж трябва да събере човек, за да застане пред днешната българска администрация. Имаш чувството, че си се върнал десетилетия назад - във времето на ранния социализъм, че и по-назад - във времето на късното турско робство. Самоунижение и раболепничене - с това трябва да се въоръжи човек, когато бива "обслужван" от вездесъщите слуги на народа.

Анонимен каза...

В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ няма такъв вариант като „каквото почукало, това и отвърнало".Който не му се нрави тази работа в Каинел да шие калъфки.

http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html

Анонимен каза...

Оставаше и само това служителките, които сигурно са горди, че първо имат работа и второ, че са от общ. администрация, да не спазват Закона. Авторът е писал за своето тъпо самоусещане след срещата му с тях. За това пише ли, има ли го в Закона.!? Или вероятно при оценяване на тяхното трудово представяне ги карат да цитират наизуст Закона. А грижата за клиента си е негова грижа.!? ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Наглостта на търтеите в това учреждение отново набъбва.Не стига че живеят на гърба на данакоплатците, а си и позволяват да коментират.
По целият свят,администрацията работи ЗА хората и спазва благоприличе.
А тези тук напомнят за онези отминали години, в които служител в тази сграда се сравняваше с Богопомазан!


Ех, къде отиде Румяна Готината....

Н. Генкова каза...

Искам да обърна внимание на нещо. Цитирам: "В много от случаите неговите становища и изразени мнения са компетентни, точни и нетенденциозни и с това се отличават от останалите.". Натъкваме се на следното: отдел "Местни приходи" на Община Троян дава обобщаваща оценка за коментарите в сайта на Т21, които са: некомпетентни, неточни и тенденциозни. Без повече коментар.

Анонимен каза...

Не оправдавайте липсата си на възпитание с обяснението, че така било в "нормалните" страни! Много е прав 2-рият коментиращ - тонът, с който се пише тук, е твърде показателен.
Г-жа Генкова няма какво да се изненадва от оценката на коментарите, достатъчно е да се погледне правописа на повечето, за да се оцени компетентността на пишещите ги. Предполагам, че това е съпругата на Г. Маринов, решила да предизвика вълна на недоволство от коментиращите и съответно повишаване на рейтинга ;)

Н. Генкова каза...

Уважаеми анонимен №8, вълните на недоволство на коментиращите ги предизвикват, струва ми се, други неща и хора, и то доста успешно. Аз не мога да подмина обаче, дори от чисто филологически интерес, как един издайнически определителен член показва чиновническо високомерие. Авторът на официалния отговор от Общината спокойно можеше да напише, че нетенденциозните мнения се отличават от някои останали, а не от останалиТЕ. Така пак щеше да признае, че системно следи коментарите, но и че прави разлика между качествените и другите. Но, както е известно, има пряка връзка между език и мислене. Що се отнася до неграмотността, а, нека добавим, простотията и даже низостта на НЯКОИ коментари, аз не мога да намеря друг начин на съпротива, освен да ги подминавам, а когато искам да кажа нещо - да излизам с името си. Приятно ми беше да си поговорим, още повече, че живо се интересувате от семейния ми живот. Приятна вечер!

Анонимен каза...

Господин Незнайников, Нели Генкова много финно намекна ,че Общински служители(получаващи заплати от нашите данаци), явно прекарват доста време в интернет форуми посред работно време,щом така компетентно обобщават пишешите тук...
Но Вие явно сте от заинтересованата страна,и се опитвате да отклоните вниманието...Уви, не успешно...

Анонимен каза...

Уважаеми 10-ти, струва ми се, че много фиНо ме порицавате за анонимността, може би вие просто сте пропуснали да си напишете името?
Как разбрахте, че общинските служители, получаващи заплата от данЪците ви, следят коментарите точно в работно време?
Искам да ви споделя, че не съм заинтересована страна, но затова пък силно ме дразни глупостта и простащината на ПОВЕЧЕТО коментиращи тук.

ХХ каза...

На мен ми се наложи да отида в данъчното в Троян да попитам как да си попълня декларацията за имот който си закупих в София. Служителката не само ми обясни компетентно,но дори ми попълни въпросната декларация като ми обясни че мога да я пратя по пощата и така ми икономиса едно ходене до столицата. Доволен съм и излязох от там напълно удовлетворен,без чувството це съм жалък или глупак!

Анонимен каза...

"ОБРАЗЦИ ОТ ДЕКЛАРАЦИИТЕ са поместени в сайта на община Троян, а на информационните табла на отдел “Местни приходи” са изложени попълнени образци на всички видове декларации (и това е за улеснение на гражданите);

Анонимен каза...

Факт неоспорим!
Хората влизащи в тази служба, получават внимание според настроението на служителите там!
И наистина не за първи път се издават, че в работно време висят из интернет, а не си гледат задълженията!За които, зане се получават заплати от нашите данъци!

Анонимен каза...

Радвам се, че сте си взели бележка и вече пишете "данък" с "ъ". Така няма да е толкова очебийно, че вие сте и коментиращ с номера 1 и 6, макар че пак си проличава по лайтмотива "заплати от нашите данъци". В последно време не сме чели репертоара за левчетата от кмета, които получават коментиращите, с които не сте съгласен/а...
Чудя се вие каква работа вършите, за да имате възможност да поствате коментари, близки по дух и съдържание, по всяко време?

Анонимен каза...

Много точно 15

Анонимен каза...

До 12-ти. Има разлика между данъчно и т.нар местни приходи -едните са на първия ,а другите на втория етаж. И аз съм ползвала услугите на служителите на ВТОРИЯ етаж...статията се отнася за служителите на ПЪРВИЯ етаж. Разликата е много голяма - включително и в нивото на обслужване.
Аз също съм доволна от служителите на ВТОРИЯ етаж,но винаги очаквам какво ли не от служителите на ПЪРВИЯ етаж.

Анонимен каза...

Наглостта на някои хора наистина няма край!
Навместо да се замислят дали наистина упреците на хората са основателни,визирайки отношението на въпросните, те тръгнали да иронизират.
И да, Вие от държавният апарат, получавате заплати изкарани от нас хората работещи в джунглата на частният сектор.

Анонимен каза...

1,6,10,14 и 18-ти, вече ти обясних, че не съм заинтересована страна, пак ще ти обясня - дразнят ме еднаквите ти коментари, уж от различни хора, които са си за иронизиране. Забелязвам, че не отговори на въпроса ми каква работа вършиш ти, че си позволяваш да постваш множество коментари по всяко време!
Ако така изкарваш заплатите на държавния апарат, хората ще умрат от глад.

АРВи каза...

В никакъв случай, отговора на "сърдития читателски коментар на EM/SI" не следва да се дава от от отдел „Местни приходи”, а от кмета на Община Троян, тъй като той им е работодател и отговоря за изпълнението на техните задължения. Това пак се ядва, но наглостта с която си позволяват да правят оценки на EM/SI, а не на неговият коментар(неговото мнение) е обезпокоителна. Изглежда и те са повлияни от множеството такива коментари тук и не само по този повод. Но дали да не се научим най-напред на цивилизационни спорове, които да водим относно мнението на пишещите, а не да даваме оценки и да съдим самите пишещи, които и да са те-без значение, и тогава да се включвяме с наши мнения тук? Как мислите, нали има разлика в критиките към субекта или към мнението му?

Анонимен каза...

Явно за наглостта граници няма, щом при наличието на сходни мнения по даден въпрос заявявате че са от един и същи пишещ!
Бъркате дами и господа, бъркате...
И бъркате опитвайки се да манипулирате четящите.
А това че Ви дразня, си е лично Ваш проблем.
Какво работя си е лично моя работа, нямам и намерения ни най-малко да Ви давам обяснение!

А каза...

21, изяснете ако обичате до кого се отнася Вашият коментар. В противен случай той е абсолютно безсмислен и неразбираем. Анонимен е изцяло и е отправен към имагинерен Ваш опонент или опоненти, който е материализиран, изглежда само във Вашето съзнание, до което ние останалите нямаме легитимен достъп.

Анонимен каза...

Не са особено любезни и във ВИК,Български пощи, но за там никой не коментира..........а да сетих се ние плюем само тогава когато става въпрос за това което ни изнася, а за върнатите поръчки на Калинел и Лесопласт кой е крив. Нека се замислим върху - В нормалните държави няма такъв вариан- но ние не сме в нормална държава,да не забравяме това, още повече когато става въпрос за плащане на данъци. Аз съм недеволен от обслужването в МТЕЛ,ВИК но за това никой не коментира........недоволстваме само когато става въпрос за държавния апарат.......когато ни вдигат тока,водата,телефоните........мълчим. А че едни и същи хора пишат по тези форуми и че са поставени лица, е това е безспорно.........спор няма

АРВи каза...

Ами, 23 ти, какво пречи и на останалите граждани на града ни да пишат, та подставените лица да се окажат малцинство? По принцип нищо, нали? Но на кой ли му пука? За останалото, което пишете съм на същото мнение и не трябва да мълчим робски, а вече да се проявяваме един по един, та да се заформи най-после дългоочакваното и бленувано от мнозина, гражданско общество, което да с прояви като основен стожер и безстрастен коректив на властимащите. Всичко друго е вятър работа и празни приказки!

Анонимен каза...

Още ли не сте разбрали, че агресията провокира агресия? И аз трябваше за един ден да обиколя всички инстанции, за да си регистрирам автомобила /минах през КАТ-Ловеч, след това през "Данъчното" в Троян и накрая при застрахователя си направих "Гражданска отговорност"/ и всичко това за един следобед без да се изнервя и за секунда. Всички бяха любезни и усмихнати, като мен..... Хора, спрете да се нагрубявате и се усмихвайте повече, не боли, а в много случаи помага да си спестите времето ;)
Поздрави,
Супернова

Анонимен каза...

EM/SI: Уважаема г-жа Генкова, ще Ви поясня защо според Вас съм реагирал „изключително остро и негативно”. Два са основните моменти:
1. Това, че служителка ме разкара до вкъщи, а после изобщо НЕ ПОГЛЕДНА договора за покупко- продажба. Значи тя не изпълни задълженията си да прегледа всички документи, което е разписано в ЗМДТ. Тогава ЗАЩО ме разкарва?
2. Декларацията за която Ви критикувам-спусната като образец от НАП, по чл.54, ал. 4 от ЗМДТ това е вторият основен момент. Тази декларация е пълна глупост/да декларирам данни на автомобил който не аз(гражданина) съм произвел/, при наличие на Талон № 1 от КАТ.
Малко история г-жа Генкова. Отваряйки пазара за употребявани/и нови/ автомобили, някъде след 1990г., Република България, НАП и в случая данъчните общински администрации нямаха информация за точно тези данни/в горецитираната декларация/ и за да могат да си свършат работата приложиха тази декларация. Имало е и недобросъвестни хора- декларирали винаги малка мощност, за да плащат малко данъци. Нещата се промениха откакто КАТ въведоха Талон № 1, а това е от поне 10години. Там е написано всичко необходимо за автомобила, но декларацията остана.
Сега Ви питам г-жа Генкова: „ При положение ,че всичко написано по т. 2 от мен, го знаете прекрасно, какво предприехте Вие за да промените съдържанието на декларацията? Считате ли, че спуснатата по образец декларация от НАП е коректна и правилна? Написахте ли докладна записка до Кмета в която да предложите промяна на декларацията поради въвеждането на Талон № 1, за да може по веригата от Кмета към министерство на финансите и в случая до НАП да достигне информация, че има нещо което е необходимо да се промени поради наличие на официална информация/Талон № 1 от КАТ/? Или считате, че и така може и не сте Вие органа който може да сезира когото и да било?
Уважаема г-а Генкова, не се заяждам, а искам България действително да стане една модерна държава. Това според мен може да стане, ако всеки професионалист работи компетентно и в интерес на гражданите.

Анонимен каза...

EM/SI такива са законите, няма да ги промениш, това е работа на Министерски съвет, не на Общината и нейните служители, оплачи се на Омбусмана.Законите са за всеки и ние също ги изпълняваме, това че на теб не ти изнася да попълваш данни в декларация си е твой проблем, с който няма нужда да занимаваш нас.Хубав ден!И много поздрави на Арменския поп!

Анонимен каза...

EM/SI е напълно прав. Частният случай на един човек може да е проблем за много хора, които поради различни причини не се замислят. Наистина е недопустимо да се декларират факти и обстоятелства от лице, което не е нито производител, нито вносител. Още по-недопустим е отговорът на Местни приходи. Те просто обясняват как като коне с капаци сляпо работят. Не разбирам защо е нападнат човек, изразил своя проблем и обръщайки внимание върху противоконституционни задължения. Хайде, замислете се и вие какво декларирате и как това един ден може да ви вкара в нови разправии.

АРВи каза...

27, това което сте написали изобщо не Ви прави чест, нито с него пък демонстрирате някаква оригиналност.
Драги EM/SI, подозирам, че това е неофициален отговор от "Местни приходи " в община Троян. Ако е така браво на тях. С мижитурска работа нищо не можем стори за себе си, града си и държавата.
Тук въпросът не е кой с какво ви занимава 27- ми, а кой как мисли, кой какво прави, как го прави, защо го прави и най важното считам за дълг на всеки, който забележи нещо нередно в нормативната уредба на държавата ни да сигнализира органите от които зависи промяната им. Това е гражданското общество. Не мисля, че трябва да си мълчим, когато ни карат да изпълняваме стари наредби, въпреки че са всила все още поради нечие чиновническо недоглеждане. При това когато тяхнто съдържание не кореспондира с вече променени други нормативни документи, какъвто е случая тук.
Иначе Вие, като не искате да Ви занимават, не четете тук кой какво пише и ще живеете щастливо. Обаче когато се сблъскате с неуредени въпроси, като този, тежко Ви.
Колкото до арменския поп, иронията Ви е наобяснима, та точно за това си мисля, че сте част от "Местни приходи". Такова отношение не би имал редови данъкоплатец, ако не е пряко заинтересован от написаното, а още по-вече, ако с написаното се ревизира и критикува дейността му.

Анонимен каза...

EM/SI е много прав и наистина не прави чест на 27-ми.Още повече,че същия проблем го има и на други места.В социалните служби по същия начин предлагаш оригинал и копие на Талон №1,а попълваш същото в някаква бланка дето се чудя дали я поглеждат при наличието на преснимания Талон №1.Но иначе преписваш с часове като идиот същото което представяш като документи.Има нещо сбъркано в цялата тази работа и хората са прави да негодуват.Още повече,че след като си писал до посиняване обръщат внимание на копията най-вече.Замислете се обаче ако при преписването някой недовиди и на по-късен етап се види разликата,какво ще стане....?Като има и такива случаи и аз съм един от тях!

Анонимен каза...

Към EM/SI:Ако сте адвокат ,искам веднага да Ви наема. Ако Ви издигнат за кандидат-кмет на Троян - ще гласувам за Вас!

А.

Анонимен каза...

EM/SI не е адвокат,но......и не е толкова глупав,та да стане кмет :)

Анонимен каза...

аз съм 27 и нито съм от Местни приходи, нито съм от Троян,но ми е интересен този форум и за това реших да се включа,ако съм нарушил личното Ви пространство-Моля да ме извините!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

EM/SI: Уважаема г-жа Генкова, ще получа ли отговор на зададените ми към Вас въпроси? Любопитно ми е как мисли един ръководител на структорно звено.Или не Вие сте писали от името на Местни данъци и такси?

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Извинете-от името на отдел " Местни приходи".

Анонимен каза...

EM/SI, нищо лично към теб, но малко преиграваш с проблема. Длъжен си при регистрация на автомобил да си носиш договора. Мисля, че се нанасяше номер и дата на договора в декларацията. Освен това има законов срок за регистрация на автомобила, след който срок, ако не бъде спазен, подлежиш на глоба. Така че служителите са задължени да поискат документите! Това, че служителката е била "кисела" с теб го отдавам на твоя подход или по-скоро липса на подход в комуникациите с държавни служители. Дай малко по-весело и ще си спестиш време /изпитано е/. По отношение на декларацията - попълва се за 5 до 7 минути /ако можете да пишете/.
С най-добри чувства.
Супернова

Анонимен каза...

БРАВО 36, СТАНА БАНАЛНО ДА СЕ ПОВТАРЯ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО, ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е ТОЛКОВА В ОБСЛУЖВАНЕТО А В ДЕКЛАРАЦИЯ. EM/SI ДА НАПИШЕ ПИСМО ДО МИНИСТЪРА И ДА ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ОТМЕНЯТ ВСЯКАКЪВ ВИД ДЕКЛАРАЦИИ, КАТО ТОВА Е ПРОБЛЕМА, НО ПОСЛЕ АКО НЕ МУ СЕ ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛНО ДАНЪКА, КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН, ДАНЪЧНОТО ИЛИ САМИЯ ТОЙ, ЗАЩОТО НЕ Е ДЕКЛАРИРАЛ ДАННИ?????????????

Анонимен каза...

До 27. и всички подобни :
Напълно прав е човека EМ/SI и не преиграва избщо!
Принципно "Местни приходи" са прави, а и няма какво друго да кажат, да не говорим пък да възразят.
Като "съвестни" служители със съмнителна компететност /ще се изясни по-нататък какво имам пред вид/ те,тя,той просто изпълняват действия в определен порядък, без да се замислят какво всъщност произтича от тях.Науката описва това с редица примери от рода :
"Кучето на Павлов" - светка лампата - идва храната и респективно потичат стомашните киселини...същото и там в "Местни приходи"...идва Г-н/Г-жа "Х" да си регистрира МПС-то и хоп...попълвай Декларация, носи си Договора, пък нищо,че в Талон 1 си има дата на регистрация!
Обаче какво се декларира,има ли смисъл от него, ползваеми ли са данните или вече ги имаме от друг източник и само губим времето на Г-н/Г-жа "Х",не се ОСМИСЛЯ ИЗОБЩО!Защото така е наредено,така е процедурата, така е казал/ла началника, "съвестния служител" спазва и точка по въпроса!!!
Него/нея не го касае загубеното време на "клиента", той/тя не е способен/компетентен да разбере, че механичното изпълнение на поредица действия може да се извършва и от дресирано шимпанзе, дори и в Космоса!
И отново EМ/SI е прав и за това, че във всяка една работеща фирма/учреждение, където се работи реално с мозъка и знанията на служителите - когато една процедура/операция или схема на работа не е ефективна, затруднява работата и губи време - тя се ПРОМЕНЯ ОТ САМИТЕ СЛУЖИТЕЛИ - и ако каже той/тя на гишето - "аз нямам правомощия", то ръководителя има, ако той/тя също няма, ще се отнесе по-висш, после до още по висш - докато стигне до където трябва и се промени каквото трябва!Това е КОМПЕТЕНТНОСТ !!!
А пък ако считат всичко това за "глупости" и "това не се отнася за мен" - "Местни приходи" и всички тям подобни, на всеки "доволен клиент" могат да цитират нормативни актове и да чакат деня в който "Министерството" ще внесе от Африка, маймуни /дресирани/да приемат Декларации, на които ще се плаща с банани от ТРИЦИ !!!

Без уважение,
Дедо Йоцо

Анонимен каза...

до 37.
Какво да декларира ЕМ/СИ като всичко си е в талона или в данъчното им пречи от къде ще преписват, от декларация или от самия талон ?
Ставката на данъка се изчислява от софуера в който се въвеждат данните - нищо не пречи той да декларира правилно и после някой да въведе грешно, пък и нали тогава ще трябва да се сверяват данни от официален документ със декларация на която може да не се чете добре.

ККК каза...

Къде в талон №1 пише колата дали има катализатор или не?

Анонимен каза...

ККК ти тъп ли си или си инат и работиш в данъчното ???
А ако няма и той го декларира някой ще провери ли?
Или ако е над 100 к.с. има някакво значение?
Тогава Договора за какво му е?
Тогава просто си питай за катализатора чекни си го и толкова?

ККК каза...

ККК- нито съм тъп, нито съм от Данъчното, а съм от Ловеч и до колкото знам данъците на колите се определят на KW, а не на конски сили, а договора е за следното-когато придобиваш МПС с договор си негов собственик от датата на нотариалната заверка и няма значение датата на талон №1, защото това е дата на регистрация, ако си я вкарал от чужбина и няма регистрация на територията на страната, тогава се взима датата на първоначалната регистрация от талон №1. И това го знам със сигурност, зашото се занимавам с продажба на автомобили, ако искаш мога да ти дам и координати.........заповядай да разгледаш :)

Анонимен каза...

цитат "Българинът е странна птица. Винаги му е виновен някой друг - или политиците, или журналистите, или лекарите, или военните и полицаите, и кой ли още не, но никога ТОЙ - Негово Величиство Българинът. И затова сме на тоя хал... "

Анонимен каза...

До ККК :
Радвам се за тебе, че внасяш автомобили особено ако има кой да си купи от Троян,но 1KW=1,36к.с. т.е. няма значение дали автомобила и 100 к.с. или 74KW и ти явно го знаеш.
Също така знаеш че срока в който трябва да декларираш в данъчното се отчита от датата на регистрация в КАТ, паралелно с придобиването и също така знаеш, че докато не регистрираш в КАТ и не се сдобиеш големия талон в данъчното не можеш да подадеш нищо, нали ?
А доколкото чета, въпроса не е до това, а затова че те правят на идиот в тая институция и се пишат много принципни както гледам - а колко коли вероятно си регистрирал и ти с доста по-малко от реалните KW, само ти и още някой в данъчното си знаете нали ?:)

Питанката каза...

Кого визираш 43 ? Споменатите професии не са ли българи ? Цитата ти е много не на място.

Анонимен каза...

Може ли някой да ми каже с колко са повишени данъците - днес получих писмото с данъка...повишен е с около 20лв за жилището ми! Никой не е споменавал за процентно повишение,та не мога да си обясня тази разлика.

Анонимен каза...

до колкото четох Наредбата на Общински съвет за определянето и администрирането на таксите - има я в сайта, няма увеличение на размера на данъка и таксата, но има зониране от което явно се е повишило,ако си бил в една зона,а сега си вече в друга..........при мен е намаляло и в данъчното ми обясниха че по старото зониране съм бил 2, а сега съм в трета зона

Анонимен каза...

Генадий,много те моля...разнищи го този въпрос със зонирането,тук не е София която непрекъснато се разраства.Троян се е свил наполовина,а те се опитват да правят ново зониране. Имам едно гаражче което е направено на магазинче - дори не е на главна улица/на улица без изход е/ - данъка който са му определили е 301лв,патентният данък е отделно от това.....е как да вървят нещата в този град?Мога да донеса документа в редакцията.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: 46-на твоите въпроси най -компетентно може да отговори г-жа Генкова от отдел " Местни приходи", ако иска обаче. Напомням, че за това подаде оставка столичният зам. кмет М. Герджиков/от Терзийското/, когото лично познавам и уважавам като административен капацитет. Постъпи достойно като напусна и недопусна някой да си бърше гъза с него!

Анонимен каза...

Минко Герджиков - кмет на Троян!!!

Анонимен каза...

Началник на отдел "Местни приходи" е Галя Нанковска

Анонимен каза...

УВАЖАЕМИ ФОРУМЦИ,
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО АКО ВИ ПОПИТАМ ЗА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ- НЕ КОМЕНТИРАТЕ СИТУАЦИЯТА ,А СЕ КОМЕНТИРАТЕ ЕДИН ДРУГ.АЗ ОТ ДАНЪЧНОТО СЪМ ДОВОЛНА,НО МИ СЕ ИСКА ДА КОМЕНТИРАМЕ И ДРУГИТЕ.НАПРИМЕР СЕМЕЙНАТА ,ПРИЯТЕЛСКА ФИРМА НАРЕЧЕНА ОБЩИНА ИЛИ СОЦИАЛНИТЕ ,НО "НАЙ-ВЪЗХИТЕНА" СЪМ ОТ БЮРОТО ПО ТРУДА.ТАМ КАТО ОТИДЕШ ТЕ КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАШ ОТРЕПКА.АЗ СЕ ОТКАЗАХ ОТ ТЯХ ЗАРАДИ ОТНОШЕНИЕТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ.ДЪРЖА ДА РАЗГРАНИЧА САМО ГОСПОЖАТА В ПЪРВА СТАЯ.И МНОГО МОЛЯ,НО АЗ СЪМ БЕЗРАБОТНА И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ-И ДА НАИСТИНА ТЕ СА МОИ СЛУЖИТЕЛИ И АЗ ИМ ПЛАЩАМ ЗАПЛАТАТА.ТОВА НЕ Е КЛИШЕ,А Е ФАКТ!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |