Николай Нанков: БСП и нейните сателити спекулират с хората

* Никой не отнема правото на глас на хората от малките населени места - те ще гласуват за кмет на съответната община и за общински съветници

Лидерът на областната структура на ГЕРБ и областен управител на Ловеч Николай Нанков направи изявление в отговор на острите нападки на БСП на национално ниво и организирания от червения депутат Димитър Горов протестен митинг в Ловеч (1 декември) срещу приетия на първо четене нов Избирателен кодекс. Една от залегналите промени в кодекса е, че в селища до 500 жители избори няма да има и селските кметове ще се назначават от общинската управа (на предишните избори границата бе 150 жители). Новото правило ще засегне и седем села от община Троян – Гумощник, Добродан, Дълбок дол, Ломец, Старо село, Терзийско и Чифлик. По-долу ви представяме с незначителни съкращения становището на г-н Нанков.

Т21
*****

БСП ПРОТЕСТИРА, защото новият изборен кодекс е изготвен в полза преди всичко на избирателите, а не на партиите. Това е и причината промените да са така ожесточено критикувани. Нещо повече – БСП и нейните сателити не пропускат случай да спекулират с чувствата на хората. Правят го и сега, днес, тук, в Ловеч. Такива партийни функционери като депутатите от БСП и партиите от Тройната коалиция непрекъснато повтарят, че се отнема демократичният принцип на гласуване с въвеждане на промяната населените места с население под 500 души да не избират директно кметове, а те да се назначават. Всички трябва да са наясно, че с тези твърдения се цели да се манипулира общественото мнение.


ПЪРВО, никой не отнема правото на глас на хората от малките населени места - те ще гласуват за кмет на съответната община и за общински съветници. Второ, тази промяна е в интерес единствено на избирателите. Крайно време е да се разбере, че в тези населени места кметът не разполага със собствен бюджет и изцяло зависи от кмета на общината и Общинския съвет. Ако хората в тези села искат предизборните обещания да бъдат изпълнявани, ако искат наистина да има промяна и в най-малките населени места, то местният кмет трябва да има обща политика с кмета на общината и да бъде назначен от него, да бъде част от неговия екип. Тук дори не говоря за средствата, които ще бъдат спестени от това, че няма да се организират избори в населените места под 500 жители.

НОВИЯТ ИЗБОРЕН КОДЕКС предвижда мерки срещу купуването на гласове и изборния туризъм. Сред тях са увеличаване на срока за уседналост от 10 на 12 месеца, за да се упражни правото на вот, ограничаване на възможността за гласуване на две места, въвеждане на гласуване само със знак „Х” и със син цвят, за да се спре използването на други начини на отбелязване, чрез които тези, които купуват гласове, следят вота на гласоподавателите. С новите правила за регистриране на партии и коалиции се ограничава и безпринципното коалиране преди изборите, използвано за влизане във властта.

ЗАЩО ДА СЕ ГЛАСУВА само с един знак и един цвят химикал? Защото това е една мярка срещу купуването и броенето на гласове. Нали няма нужда да обяснявам колко по-лесно се броят купените гласове, ако знакът пред името на кандидата е предварително уговорен. БСП чудесно знае това и затова протестира. Затова и организира днес този мини митинг, за да употреби тези в болшинството си възрастни хора, дошли в студа от селата в пазарния ден за свои цели.

Николай Нанков,
областен координатор на ПП ГЕРБ - Ловеч

17 коментара:

Анонимен каза...

Стига сте давали снимки на комунистически мутанти

Анонимен каза...

Добре е добре е нека да ги видим тия червени боклуци.Нямат свършаване бреййййй мама им сталинистка

Анонимен каза...

На тия двамата отгоре им снимайте сегашните управници, които направиха от България световен икономически център, а от Троян най-добър град за живеене. Прост народ.

Анонимен каза...

Ей не щяха да изпукат тия гадове!
Имам чуството че се въдят все повече!
Изроди изкукуригали,решаващи бъдещето на младите хора в България!

Анонимен каза...

Коментари за Къща за гости Памела


26.06.2010 14:49:16 Елена

Изключително грубо отношение, неспазване на първоначалната уговорка на резервацията!


26.08.2010 08:52:55 Мария

Иключително удобна и прекрасна къща.Вече три пъти я посещаваме с приятели.Препоръчвам я на всеки, защото там може да се намери спокойствието и разтухата,които все по-често липсват в нашия живот.Собствениците са чудесни хора.Винаги ни предлагат безплатно кафе и билков чай и никога не досаждат с присъствието си, както се случва за жалост на много места в България.


28.08.2010 13:20:46 Стефан Стефанов

Райска природа,кристален въздух,тишина,спокойствие,уют.Всички удобства.Собствениците-много мили и гостоприемни хора,които всячески се стремят клиентите им да имат всичко необходимо и да останат доволни.Човек не може да желае нещо по-добро ако наистина е тръгнал да почива.Горещо препоръчвам "Памела" на всички.
http://hoteliinfo.com/hotel-pamela-comments

Анонимен каза...

Аууу ,вече и в Троянските форуми се появиха спамери!
Тц тц тц,ама мили мои,недейте така,че само ще си направите беля така...Или някой умишлено го плесва тук с тази цел...

Анонимен каза...

Съгласен с 6-ти!Иначе харесвам идеята за служебни назначения, но нека котата падна леко надолу, примерно 300 жители.

АРВи каза...

След това изказване на г-н Нанков, трябва да ни светне още по червено лампичката, защото трябва да си отваряме очите на четири, дори на шестнайсет, за това кого ще изберем за кмет. Какво се получава на практика.
Хората от по - малките населени места наистина, както и живущите в града, ще трябвя дя избират единствено кмет на общината, е и общински съветници. Но като гледам "назначението" на Калинка, в Министерство на земеделието и храните, и с каква "вещина" е управлявала след назначението и от ГЕРБ, не мога да кажа нищо друго освен, "БОЖЕ ОПАЗИ" от такивИ назначения! Намате кадрова политика господа от ГЕРБ!!!! Това е! Наред с всички отрицателности на комунистите, те това, подбора на кадри, го умееха на отлично ниво. И впрягаха тезе кадри в 200 % действие в тяхна полза. Но това правило през изтеклите, проблемни 20 години и те не го можеха вече и това е защото се гледа от тях само келипира.
Държавата? Че какво е това държава?
Гледайте, мислете, почесвайте се тъй на еднъшки ..........,братя троянци, но внимавайте на кого и как ще налетим при следващите избори! ВНИМАВАЙТЕ БРАТЯ МЕЛИ, КОГО ИБИРАТЕ! Това се отнася за всички троянци и най вече за мен, колкото и от мен да не зависи нищо. Така е със всички ни. Време е да озреем.Време е сериозно доа се замислим!

Анонимен каза...

Като ще избирате кмет на Троян , що не помислите и за Никола или Димитар Пиронков

Анонимен каза...

Боже опази!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

що бе 10 ?

Анонимен каза...

Стават стават . Директор , Банкер ? Опит , млади от сой.

Анонимен каза...

Минко Минков-СОБСТВЕНИКА на "търговията" за Кмет!

Анонимен каза...

???????????????????????????????? Бравооо бе Магелан,откри Америка

Анонимен каза...

Повърхностен и нискоинтелигентен материал на областния управител. Жалко е, че той не е в състояние да вникне в проблема в дълбочина и демонстрира отсъствие на воля да отстоява собствена позиция.

Анонимен каза...

Ха-ха, каква собствена позиция - той ако отстояваше такава, нямаше да е там!
Друг е въпроса, какво собствена позиция може да има по тези въпроси един младеж на 25 години!

Анонимен каза...

"...новият изборен кодекс е изготвен в полза преди всичко на избирателите, а не на партиите".
Господин Нанков или лъже откровено или е изцяло неориентиран...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |