Интерес към Пътуващото училище на Тодор Гладков

* Учители от страната проведоха работна среща за запознаване с уникалното изобретение на троянския си колега

ГОЛЕМИЯТ ТРОЯНСКИ УЧИТЕЛ географ Тодор Гладков – създателят на уникалната извънкласна форма „Пътуващо училище”, бе лектор на работната учителска среща, чийто домакин бе Общинският педагогически център „Шошковата къща” (7 ноември, неделя). Целта на събитието, на което присъстваха учители от различни краища на страната, бе една – запознаване с опита на г-н Гладков и с неговото „ноу хау” за пътуващите училища.

СПЕЦИАЛНО ЗА СЪБИТИЕТО бе пристигнал зам.-ректорът на Лесотехническия университет (София) доц. д-р Петър Желев - многократен участник в троянското Пътуващо училище, имащ своя принос за обогатяването му с нови дейности. Сред участниците бяха и редица троянски учители – съмишленици и помагачи на делото, работили с Тодор Гладков през годините.

В НАЧАЛОТО НА СРЕЩАТА г-н Гладков направи кратка ретроспекция – от зараждането на идеята в началото на 80-те години, „прототипа” (експедиционните отряди с екологична насоченост) и същинското начало през 1994 г., прекъсването в края на 90-те (след пенсионирането на инициатора), възраждането през 2005 г. до настоящия момент, когато извънкласната форма „Пътуващо училище” е станала практика на няколко троянски училища, обхваща всички възрастови групи (началния, основния и средния курс) и смелата идея всяка образователна степен да завършва с Пътуващо училище вече е реалност. Презентацията продължи с документален филм за троянското Пътуващо училище, одобрен като учебно помагало от Министерството на образованието; и завърши с дискусия, в която въпросите към г-н Гладков валяха от всички страни, а той не се щадеше в отговорите.

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Поздрави и пожелания за дълголетие УЧИТЕЛЮ!

Анонимен каза...

Ако общината раздава награди - то учителя Гладков ги е заслужил всичките. респект и благодарство

Анонимен каза...

Това е един от най-кадърните учители в нашия град!

Анонимен каза...

А вие всичките сте за доктор!
Гладков е мръсна дърта комунистическа и отдавна изкукуригала гад!

Троянец каза...

№4 ти явно имаш някакви ментални проблеми- давай го по-кротко...

Анонимен каза...

да не обръщаме внимание на такива като номер 4,поздравления Г-н Гладков,неговите часове бяха едни от най-интересните за нас неговите ученици.

Анонимен каза...

Ей, професионалния оплювач 4, тук едва ли някой ще ти плати, или го правиш за тренировка? Или по навик?

Анонимен каза...

Най-вероятно го сърби кратуната отвътре.

Нора Нанева каза...

Гладков е от онези учители,които завинаги остават в сърцето ти!Трябва да има повече учители като него!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |