Осмият Празник на билките иде

* Дупнишката Мадона ще пее за гостите от близо и далеч * На обичайното място – Айдушкото сборище, в събота, 26 юни

ФОЛК ФУРИЯТА САШКА ВАСЕВА – известна и като „дупнишката Мадона”, ще весели гостите на 8-ия Празник на билките, планината и туризма, организиран от Сдружение „Съвет по туризъм” (Троян) с подкрепата на Община Троян. Събитието - провеждащо се винаги около Еньовден (24 юни), когато според народните вярвания билките имат най-голяма сила – този път ще е на 26 юни, събота. На обичайното си място – Айдушкото сборище (над с. Балканец, под Беклемето). Наред с именитата чалгаджийка, прочула се още в зората на попфолка, гостите от близо и далеч ще весели местен оркестър (надяваме се той да свири по-друг тип музика - бел. Т21).

КАКТО ВИНАГИ ЩЕ ИМА и много приятни изненади за публиката. Плюс една спортна новост – открит старт по ориентиране, организиран от местния клуб „Хемус” (Троян). Разбира се, без магическия чай от 22 билки (и нещо) на Ценка Дуковска, който ще се лее безплатно и на корем, е невъзможно да мине. Както и без няколко други традиционни екстри – фирмени щандове с разни вкусотии на ИПЖЗ и Хлебозавода (Троян), конкурс за най-добра Еньовденска украса (билков венец и букет от билки), конни атракции, осигурени от Конна база „Алфа Даниел” (с. Балканец)…

„ТОЗИ ПЪТ БЮДЖЕТЪТ НИ Е ПО-СВИТ от обикновено – криза е, но се надявам, че празникът ще се получи, както се е получавал без изключение от началото през 2002 г.”, коментира пред Т21 председателката на Сдружение „Съвет по туризъм” Стела Карамфилска. Която, заедно с колегата си и председател на Комисията по туризъм в местния парламент Даниел Сираков, са моторите на проявата.

Т21

* Заб. Кликни върху афиша, за да го уголемиш.

27 коментара:

Ивайло Трифонов каза...

Браво на Стела и Даниел ...

Полендачката каза...

Не мога да повярвам,за избора на певицата...

Анонимен каза...

Едва ли ще дъни турбо чалга,сигурно ще кара на македонско и некви народни тропаници.Стига да не вали дъжд там сме,пък и ориентиране щом ще има аз ще се дезориентирам първо с бири и се пускам в надпреварата.А по-миналата година дъщеря ми искаше толкова да участва в конкурса за самодиви че се беше направила на ходещ храст!

Анонимен каза...

Прогнозата е за много горещо време през почивните дни, така че смело се дезориентирай и се мятай в шубрака.

Бонд каза...

Полендачката,
Наистина избора на певица е малко странен. Но най-вероятно, заради парите с които разполага тази година сдружението, това може да се спазари!

Полендачката каза...

Да разбирам Бонд,но все пак мисля,че имаше и други възможности.Дано са я спазарили само да пее "некви македонски и народни тропаници":):):)...и дано не се опитва да пее "О соле мио"-български вариант:):)

Анонимен каза...

Каквото - такова, важно е да се продължава започнатото, дори и във време на криза. Поздравления за организаторите. Освен Сашка ще има и други атракции - за всекиго по нещо.
Балканджийката

Анонимен каза...

7-ма година се провежда и с всяка все повече хора ходят на празника.И понеже съм лумпен се сещам за онова "нещо" миналия ден на центъра....Така и не разбрах,ЗАЩО и КОЛКО пари му се дават на тоя човек от общината за подигравката която сътворява всеки път.

Полендачката каза...

Между другото винаги съм харесвала Айдушкото сборище.Ораганизаторите Даниел и Стела заслужават похвала.Редно е да се извиня,че първоначално така реагирах,но повярвайте,не мога да я понасям тази Сашка.Но никой не е длъжен да мисли като мен,разбира се.Иначе,като организация е добре.Миналата година пяха Мими и Развигор,затова казах,че може би е имало и други алтернативи.Но както и да е.Хубаво са се подготвили.Браво!!
До горния,не мисля,че някой ще ти отговори,колко пари са им дали.Тази информация няма да я получим.Концерта на децата и китариста беше прекрасен,създаващ наистина много настроение,но по мое мнение-не разбрах какъв сезон се открива:).Та тук сезона/туристическия/си е целогодишен.А надали и други са разбрали:)

Бонд каза...

Поли,
Що се отнася до това, колко пари е спечелил другаря Нико, ще кажа само, че събраните от спонсори пари са между пет и седем хиляди лева. Направете си сметката, колко са разходите и съответно колко е прибрал от това "откриване".

Полендачката каза...

Е като разходи,аз и на око бих отгатнал,че е много малко.На децата едва ли са платили,на златната китара със сигурност заплащането е по прилично,бих казала,малко ваучери за по двайсет лв,бутилка вино и др. незначителни неща....:)Но приходите са си стабилни!

Анонимен каза...

Такаааа....Пак съм аз лумпена...
Като един виден лумпен няма как да не попитам чисто по лумпенски:

Аве бацета,не можеше ли тва там дет зетят на куцкова го прави,да го направят при айдуците горе на Балканец?Дето 6-ти там и 24-ти!Таман ша спестят някой лев на спонсори и общината,ем програмата ще е по-шарена,ем 2 в 1.
Пък и щеше повечеко зяпачи да се съберем там,а не шепата хора на мегдана...

Недоумяващ гост каза...

Аз ли нещо не съм в ред? Почти нищо за „Златната китара на Европа” и твърде благосклонно приемане на Сашка. Добре дошли в Троян!

Анонимен каза...

Кой е "Златната китара на Европа" ?
Кой го кръсти така?
Защо го кръсти така?
Кажи ми поне 5(пет) негови песни!
Колко продадени албума има?
Колко концерта и в кои държави?
Къде ще свири в разгара на музикалния сезон,вчера Rage Against The Machine са били в Лондон,а той къде?
И понеже си малоумен ще ти уточня,че не съм чалгар и не съм благосклонен към Сашка Васева,а просто те питам и тоя измислен геой откъде се пръкна?
Разбра ли ме?

Троянец каза...

Даааа, хубави въпроси....И справедливи.... Може ли някой да отговори дали наистина Христо Кирилов е толкова голяма работа колкото ни го представят някои.Ако има музиканти да кажат че ми е любопитно много.

Гост каза...

Важното е, че всички знаем за Сашка и за непреходната стойност на нейното творчество!

Анонимен каза...

Полендачке ми недей да идваш като не можеш да я понасаш д'ге...Мен ми са пий и ми са играй майна...пък ти яхай фелостопеда и марш по полето да садиш дини и пъпеши....
Абе я ,недей стой тук и ходи там на сборището и изпей някоя народна,полендашка песен,от твоя край!
Ай сиктош от претенции!

Полендачката каза...

До горния:Ти на няколко пъти вече ме пращаш на някъде,но за съжаление ще си остана тук да ти се радвам.Но особенно съм впечатлена от вниманието,което ми обръщаш.Май на друг не обръщаш толкова внимание.Да не би да чопля някой твой комплекс:):)?

Анонимен каза...

Ми и аз туй викам бе ханъм.
Стой тук,къде ти форум без психичноболни сказвачи по общи теми за запълване на свободното време...

Анонимен каза...

Ало, горния, нали ти казах вчера - дезориентирай се и хайде хлътвай в шубрака!

Анонимен каза...

Горната,не става въпрос за тебе,теб те знам,готина си,става въпрос за тая с претенциите,неква полячка!
Що не те видях онзи ден на големия рок концерт на платинената струна на Азия и Мала Азия да развяваш коси и да куфееш ,щом мразиш чалгата?
Или ти си почитателка на Модерния Джаз навярно или на съвременно балетно изкуство в Троян?

Полендачката каза...

До горния,ми аз бях там бе приятел,ама се чудя защо не ме видя:)

Анонимен каза...

До горната...

Самоубий се...

Анонимен каза...

Ааа, тия двамата сваляте ли се нещо? На такова ми намирисва. Знаех, че след голямата любов идва голяма омраза, ама не знам дали след нападките ще разцъфне нещо любовно.
Хайде, давайте, че да ви видя.

Анонимен каза...

До горния...

Самоубий се...

Анонимен каза...

Не искам бе, човече. Що ти да се кефиш, а аз не?

Полендачката каза...

До двамата самоубийте се,ще си остана само ваша мечта:):):):):)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |