Нов прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони

* От средата на юни заявления могат да се подават по седем мерки, от началото на септември – по още три

ОТ 14 ЮНИ 2010 Г. ЗАПОЧВА НОВИЯТ ПРИЕМ на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), включително и на такива за изграждане на инсталации за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), научихме от PR-ката на областната управа Елка Баръмова. Новите проекти ще бъдат финансирани с предоставените на България в рамките на Европейския план за икономическо възстановяване допълнителни средства по програмата в размер на близо 37 млн. евро (заедно с националното съфинансиране), от които 35% ще бъдат насочени към инвестиции във ВЕИ.

ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, че от 14 юни 2010 г. заявления могат да се подават по седем мерки, както следва: 121 "Модернизиране на земеделските стопанства", 122 "Подобряване икономическата стойност на горите”, 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи", 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности", 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности"и 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия". Приемът по мерки 313 "Насърчаване на туристическите дейности", 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и 322 "Обновяване и развитие на населените места" ще стартира от 1 септември 2010 г.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Само като си помисля, кой ще ги приема, и всичко ми е ясно?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |