Право на отговор: Изпълнител на строителните дейности в Изложението не е избран

* Обществената поръчка може се обяви само след предварително съгласуване с органите на финансиращата Оперативна програма

Относно материала „Шанс 1 млн. и 258 хил. лв. европейски средства да влязат в Изложението в Орешак” и редакционната бележка след него в броя на Т21 от 27 май 2010 г. и някои повдигнати въпроси в коментарите под същия материал в сайта на вестника, предоставям следната информация, за верността на която гарантирам.

ПРЕЗ 2009 Г. ОБЩИНА ТРОЯН, след като оцени туристическите атракции на територията на общината и техния потенциал, подаде формуляр за предварителен подбор на кандидати по Оперативна програма “Регионално развитие 2007-2013 г.” (Приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма”, Операция 3.1 „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”), представяйки своето проектно предложение „Развитие на туристическите атракции в община Троян”. Това предложение включваше реконструкция и модернизация на изложбени зали в „Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата” ЕООД в Орешак (общинска собственост), обучение на персонала и допълнителни дребномащабни инфраструктурни дейности.

ЗА ЦЕЛИТЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ ПОДБОР към формуляра бяха приложени съответните актове за общинска собственост, които легитимират Общината като собственик на обектите на интервенцията (т.е. – изложбените зали). В актовете за общинска собственост коректно е отразено, че Общината не е собственик на терена, но е отразен и фактът за учреденото й право на строеж и право на ползване от собственика на терена (собственик е Троянският манастир, респективно Българската православна църква – бел. Т21).

С ПИСМО ОТ 8 ФЕВРУАРИ 2010 Г. (изх.№ 99-00-6-512) Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) уведомява Община Троян, че е поканена да представи цялостно проектно предложение за горецитирания проект със съответните приложения и техническа документация, крайният срок за което е 1 юни 2010 г., 16:00 ч. За целта бе необходимо да бъде изработен технически проект за реконструкцията и модернизацията на изложбените зали, разходите за което са допустими за възстановяване по посочената програма.

РАЗХОДВАНЕТО на бюджетните и извънбюджетни средства, както и на средствата от европейските фондове се осъществява при стриктно спазване на нормативната база в областта на обществените поръчки. В изпълнение на нормативните изисквания бе проведена процедура за възлагане на малка обществена поръчка по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки за избор на проектант. За изпълнител на услугата бе определена фирмата “Троянарх” ЕООД с управител арх. Пенко Терзиев.

ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ на проектираните строителни дейности не е провеждана, тъй като проектното предложение бе подадено в определения срок – 1 юни 2010 г., и все още не е оценявано от органите на ОП “Регионално развитие”. В случай, че проектът бъде одобрен за финансиране, цялата документация за бъдещата обществена поръчка подлежи на предварително съгласуване с органите на Оперативната програма и обявяването й ще стане едва след тяхното одобрение. На самата процедура ще присъства техен представител.

46 коментара:

Анонимен каза...

"ПРЕЗ 2009 Г. ОБЩИНА ТРОЯН, след като оцени туристическите атракции на територията на общината и техния потенциал "....

Някой снощи да е гледал и слушал глупостите на другаря Акимов по кабеларката,който е бил дори в Банско и говори като един дългогодишен туристически деятел?

Анонимен каза...

Ей този човек не се отказа да се омазва пред обществото и после някой или той дават пресконференции/изявления да обясняват.Писна ми!

Анонимен каза...

някой да намери линк към снощното предаване по кабеларката,щото чух че цирка е бил пълен ?

Анонимен каза...

Никакав отговор за изчезналите картини от Изложението.

Бай Бочо каза...

Що ли прокуратурата мълчи за картините и другото-да не би и тука Красьо Черничкия да действа?!?Чух че на проверката не бил даден ход...някои знае ли нещо повече...

Бай Бочо каза...

Айде бе дайте линк към изявата на на кмета по кабеларката снощи чува се че било "върховно"...хахахаааа

Анонимен каза...

Я да попитам аз другарката от отдела по "Връзки с обществеността" знае ли кой асфалтира дупките по главната от пазара до Автогарата?
Питам защото едните дупки направени от ВиК ги замазаха и на разстояние 50 см до метър от тях старите си останаха.
В същото време милиционера снощи като един комунистически диктатор се ежеше как непалтениет данъци ще си ги вземе барабар с лихвите!!!

Е другарю милиционер,не си ли малко (за пореден път),нагъл да се показваш и едва ли не да заплашваш ората,че ако не платели еди кво си,при положение че плащаме данъци като по турско а файда йок???!?!?!?!?

Анонимен каза...

А аз пък да попитам анонимния. Ти защо снощи не си си задал въпроса директно, ами се криеш под анонимност. Нямаш смелост. АААА????????
Петър Петров

Анонимен каза...

Понеже го хванаха накрая предаването и Красимира обяви че вървяло към своя край!

А ако ти си Петър Петров аз съм Иван Иванов и съм ти баджанак !

Бонд каза...

Поздравления за горния коментар /отговор/.

Анонимен каза...

Като прочетох статията и после коментарите на форумците си задавам следния въпрос - ако картините са били откраднати при предходния управител на НИХЗИ/дано не съм сбъркала съкращението/, как точно новият го е констатирал, какви документи има по случая, къде са предадени, или не? И тъй като общинската управа, в частност г-н Кмета са си били същите, те по какъв начин са взели мерки за опазване на общинската собственост? Защото всичко останало като съмнения остава в нас, гражданите.
Валя Букарева

админ (Борджуков) каза...

http://optitroyan.net/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=1

Тук са новините на Оптиспринт, ама аз не го намерих - сигурно предстои да го дигнат...

Анонимен каза...

Разбира се че това са недоказуеми неща!
Каквото е станало е станало и е замаскирано и заличено.
Едва ли може да се намери каквато и да е следа за случилото се там.
Но виж мизерията и разрухата в палатите показват цялата ни действителност...

Анонимен каза...

Това не е така. От сигурен източник знам, че при направената ревизия е установено и доказано. Направен е и доста дебел ревизионен акт. Но акта дали е предаден в покоратурата, това само кмета може да каже.

Анонимен каза...

Ей,като чета за снощните изяви на Кмета,почва да ме хваща яд,че имах работа и не можах да го гледам.Верно ли ,че чак в Банско бил ходил-направо да не повярваш?То бива жертви заради Троян,ама чак пък такива-мисля ,че е прекалено!Ами показа ли оня номер на кандидат кмета на ГЕРБ в Габрово-Николай Сираков/имам сведение,че Барабойко ги е събирал на семинар всички кметове и кандидат -кметове.Семинарът е воден от истински индийски йога-СВАМИ и СНАМИ СЕТАКА,на 123 години,има близнаци на година и два месеца!/Та този бъдещ кмет на Габрово,като му зададат труден въпрос,на който не може да отговори,вади от горното си джобче една връвчица две педи дълга,мушка си я в носа,вади я през устата и почва да я движи......Журналята и електората онемяват,гледат като хипнотизирани и се стягат на 19-ти да гласуват "ЗА".А после има да пи-и-и-и-ишат из форумите....И да правят групи за срещи.Номерът е отработен в Индия,Непал,горното течение на Инд и Брахмапутра,Габрово,така че,очаквайте го и в Троян!За целта са отпуснати средства за ремонт на трибуните на стадиона-това съобщи говорителят на общината.АЙ с-с-с-с-с......

Анонимен каза...

Че и за четирийсет лева е апвал първо,второ и трето нашия убавец!
Видиш ли в Троян скъпо,и той не можел да ги накара да смалят цените,нищо че кака Краса му казва че Троян е скъп град като цяло!
Демек той мисли за външните туристи а нас ни третират като терористи!
На минчо ще му кажа че в Банско сега хвърлят боб да се обърка некой да иде,а по наще земи е бъкано с народ,целогодишно при това и затова ще си плащат.
По ми е интересен как се е правил на туроператор и е ходил на борси,след около минута загря и се поправи на туристически борси и е сключвал договора.Браво на Минчо туроператора !

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-,
нещо ми понамирсва, че почваш да се гаргараш с хората, които искат все пак нещо да се случи в Троян. Не бива така, друже, да се гавриш с инициативните!

Анонимен каза...

Напротив,друже,напротив!Желая им още инициативни троянци.Но нали съм дърт и без да съм злопаметен-много помня....Аз казах,хау!АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Подкрепям горния коментар. Това на нищо неприлича вече. Явно нямат друга работа тези хорица - дребни душици. И как г-жа Букарева е толкова заета, като чета само от вчера и миналия ден колко осторожно е писала и отговаряла, та чак и автобиографията си е пуснала. Че за какво ни е тази автобиография. За работа ли ще кандидатства или много се хвали???? Нещо не се връзва..

Анонимен каза...

Уважаеми анонимецо,
редно е когато пускаш коментар или изказване, да следиш за отзивите и да отговаряш на тях. Колкото до работата ми, тя не е свършена от други хора, наваксвам си до късно, което надявам се отговаря на въпроса ти. Ако случайно си забелязал/а, малко са случаите на мои коментари, защото за разлика от всички вас, аз си пиша името. Същият въпрос е валиден към останалите, включително и към теб.
Валя Букарева

Анонимен каза...

Извинявай, пропуснах - работа си имам, при това много добре платена, и за никъде не кандидатствам, нито пък се хваля. Това са фактите за мен, както и нещата, които съм постигнала АБСОЛЮТНО сама. Нямам и комплекси за избиване, просто отговорих на един също анонимен форумец.
Валя Букарева

Анонимен каза...

До тоя дето се гневи на г-жа Букарева:

Ти си подреди дворчето като нея първо,нареди си цветята и оправо лехичките,пък тогава давай акъли.
Доколкото знам тя е директор на частна компания и отговаря сама за себе си за действията си.
А и ако попиташ подчинените и какво и е работното време ,ще ти отговорят че тя винаги е на работа.
А това че ти си заслепен от злоба така присъща по тия земи не е добре.Отвори си очите и чети какво пише Валя и ще разбереш че тя изказва гражданската си позиция и никъде не се споменават лични амбиции.
Но едва ли ще успееш,просто защото си злобар...

Поздрави

Иван Иванов

Анонимен каза...

Повторение на предаването с Минко Акимов може да гледате в неделя, 13 юни, от 18.00 ч. по ОПТИСПРИНТ

Анонимен каза...

ДО КАПАЦИТЕТА, КОЙТО ПИШЕ ПРОТИВ ВАЛЯ БУКАРЕВА.
ЕЙ УМНИК,

ако г-жа Букарева не ти харесва, кой тогава ти харесва?
Може би Николай Банев или Енкин или онези айдуци(собственици на "Машстрой" и "Хемус").
Троян много би спечелил ако човек като нея се навие да стане кмет.Но едва ли? Виж че само нейния завод остана и продължава да се развива от тези в индустриалната зона.

Младежа

Анонимен каза...

ДО КМЕТА и ЗАМ.КМЕТИЦАТА
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
НАЛИ УЖ СА ВИ МНОГО ЯСНО РЕГЛАМЕНТИРАНИ И КОРЕКТНО ПРОВЕЖДАНИ КОНКУРСИТЕ И ОБЩ.ПОРЪЧКИ.
1.АЗ ДА ВИ ПОПИТАМ КАКВО СТАНА ТОГАВА С КОНКУРСА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ТЪРГОВСКА СГРАДА НА МАЛКИЯ ПАЗАР?
2.КАКВО СТАНА С КОНКУРСА ЗА ГАЗИФИЦИРАНЕ НА ГРАДА?

МЛАДЕЖА

Анонимен каза...

Съгласен съм напълно и с двата поста на Младежа по-горе.Троян болезнено се нуждае от умни млади хора с позиция.Само така момче!!!

Анонимен каза...

До Кмета и секретарката му която следи форума!

Другарю Акимов,

Преди няколко дни някаква фирма асфалтира главната улица от Общинския пазар до Автогарата,след ремонтите на ВиК.
Тази фирма замаза копаното от ВиК и остави останалите дупки,които са непосредствено до замазаните незамазани!
Ще направите ли нещо по въпроса,или майната ни на всичките,асфалтиране ще има като дойде време за избор?
Май с другаря Енкин един Ви е правил!

До другарката секретарка на Кмета!

Секретарке,Пилота на самолета наречен Троян вдига ли го още,или от февруари не е лятал?
Ако не е,обади ми се ще ти покажа хватки,пък може и Пилота да викнем да заформим тройка!

Анонимен каза...

Браво, Младежо!
Много умно хлапе си, продължавай все така, мислещите хора в този град те подкрепят!
Балканджийката

Анонимен каза...

Е то на всеки е ясно,че кмета е подкарал секретарката работещите в общината да не са глухи слепи и неми?Ама на мен ми е по-интересно как оня мънинкия от атака се оправя с дългата кака,като и е едвам кръста ,проблем ще да му е ръста.

Анонимен каза...

И аз си задавах същия въпрос-той Пеевски вярно и до кръста,как се оправят?Веднъж срещнах Голямата Кака и я питах.Тя вика:А-а-а ,ние противозачатъчни не ползваме-ползваме само ТАБУРЕТКА!Качвам,вика,Пейо на табуретката и го гледам-щом почне да бели очите.....ритам табуретката.Няма грешка.

Анонимен каза...

А аз се чудя, колко ли му е акъла на нашия кмет, че да се подкара секретарката и то точна тази...

Анонимен каза...

Минчо,кога ще закърпиш дупките по улиците на Троян?

Анонимен каза...

УТРЕ,четвъртък,около 10 ЧАСА ПРЕД ПАЗАРА В ТРОЯН телевизия СКАТ ще събира подписи ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!Нека се подпишем!Ай с-с-с-с-с

Полендачката каза...

Специално за АЙС-С-с:защо така бе друже?Защо не помислим малко преди да подписваме?И малко ли са ни грижите троянски ми референдум против комшиите ще правим.Я ми кажи сега колко наши граждани ходят в Турция на почивка.Искаш ли да ти кажа колко в този момент са там?И всички които се върнат казват,че са с най-прекрасни впечатления от тях!!!!Малко не се връзва.Използваме ги за хубаво:бизнес,почивака и т. н....Пък после не ги щем в Евросъюза.Ми нас кой искаше?Никой ,ама ни взеха.Специално турците/не нашите турци/,много ни уважават като комшии,па и като нация.Още по време оно,Ататюрк,/бащата на съвременната Турция/малко преди смърта си им беше казал,че ако има Турция приятел то е България и трябва истински да се уважават българите и да се държат за нас.Ама това малко се знае.Редно е с днешна дата българина да се отърси от всички исторически комплекси,да погледне в бъдещето и да види ,че турците не са ни врагове.И,че в 21 век,най-силно въоръжената страна в Европа въобще, е един истински приятел на България и може само да се възползваме от това.Ама не, ние сме се вторачили в миналото си и не мърдаме от там.Нашето мислене определено трябва да прогресира,но докато съществува Болен Лидеров и Янето ,не би...не би...за съжаление..Искам само да подчертая,че се касае само за една много малка част от Турция-европейската.И преди да прочета нападателните коментари на някои анонимковци,искам да ви уверя,че не съм някоя покръстена Бехидже,а чистокръвна българка,която много обича да чете историята ни,прекланям се пред всички наши българи извели страната ни напред,почитайки великата памет на Левски,но съм и реално гледаща към бъдещето.Приемането на Турция в ЕС е факт,каквото и да направим.Може да не е сега, а след 15 г.,но ще стане.Важното е вие сега как ще приемете нещаата.Поздрави!!!

Анонимен каза...

Питах в Оптиспринт "вътрешен" и обеща утре "изявата" да излезе на сайта им в "предавания"... Чакаме ... Инъче до неделя...

Аз каза...

Аз не разбирам какво ви засяга кой кого ... с кого... колко пъти ... в каква поза...

Това е пълна простотия СЕЛСКА! На Франция президента се разведе и ожени докато е президент и това на никого не направи впечатление и то онези са католици... Гледайте си под вашите юргани бе хора. И не се стягайте - гледайте широко на света, бъдете широко скроени! По-добре е да се прави СЕКС отколкото ВОЙНАТА, която се мъчите да водите с НИЩОТО. Тъпня е това велика.

Анонимен каза...

Естествено, че никой не го засяга, кой ского и колко пъти, но простотията е в това, че кмета си чука точно секретарката - нали знаете това до какво води?!
Ако не знаете, поинтересувайте се какво се случва в общината и ще разберете!

Анонимен каза...

Ехеееей къде отиде бе нашия брат?!??!
Сравняваш изкукурингела със Саркози,а раздърпаната му секретарка с онази актриса ,която на 40 роди и изглежда все по-красива.
Опомни се бе човек!
Ми тоя дрът козел,толкова се е вземал на сериозно че Троян съществува откакто той е кмет,че той създава заводи,че той дава работа,ами сега и малки секретарчета ще почне да прави...
Скоро време и Библията ще се пренапише наново...
И бе словото Миньово алилуиииииияяяяяя

Бай Бочо каза...

Към Полендачката:

Много силно казано за Турция и ЕС и силно аргументирано.Мисля малко по-различно но шапка ти свалям Поли за сериозния подход...И нещо по-весело-ако не бяха турските сериали и разните Фирхундета и Инджита дето ни заливат отвсякъде и аз нямаше да гласувам срещу Турция...

Анонимен каза...

За съжаление този форум се превърна на ЖЪЛТУРКА. Какви хора сме ние, простотия от врет.

Анонимен каза...

Да наистина нападките са на много ниско ниво. Личния живот на господата няма нищо общо с управлението или развитието на общината.

Младежа

Анонимен каза...

АЙсса към Пол.:Не гледам толкова в миналото,а в БЪДЕЩЕТО,приятелко.Има ли нещо по-демократично от това за жизнено важни въпроси да се направи РЕФЕРЕНДУМ.Освен това ние трябва да се научим да обговорим нещата,които ни въпнуват,това е и един вид ограмотяване на нацията,от което тя има според мен ВОПИЮЩА НУЖДА!И въобще тук не трябва да става дума за исторически спорове,Баташки кланета и три морета-трябва да се говори и мисли за БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ,а това е толкова сериозен въпрос,който в никой случай аз не бих оставил в ръцете на пожарникари,физкултурници,Цецки и всякакви други бивши коминтерновци,на които основният опит във външната политика е от мачлетата с отбора на посланиците и беседите с ТАТО и ЦАРА!А за Болен и Лудото ЯНЕ-тия живи ли са?Анадънмо? АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Излиза че ТАТО ако бе жив ,с юсуфите нямаше даима проблем,ни с ромите от цигански произход!
Но виж в НОВАТА история на ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ,всичките НЕБЪЛГАРИ се оказаха по-важни от нас БЪЛГАРИТЕ ,особено дойде ли време за кебапе и бира и двайсетачки по избори.
И ако някой ме нарече расист или националист,то да си мисли дали внучетата му след време няма да се казват Мария Ферхунде или Иван Мюмун Метинов...

Полендачката каза...

Към горния:Честно да ти кажа,че всички които ме познават са ми казвали,че съм голям расист.Това е така,защото имам коренно мнение за етническите ни българи от това за Турция в ЕС.
Бай Бочо,много ти благодаря,че ме разбираш.Колкото до сериалите аз такова чудо не гледам,ама наистина свят ми се вие като почна да прехвърлям каналите и все на турски сериали се натъквам.Ама виновни сме си ние,не те.Те си правят бизнеса и ние нищо не правим.Айс,благодаря ти,че ми отговори и не ме прати на м..... си.Оставям си твоя приятелка въпреки различието в мнението ни. А всъщност аз чудесно те разбирам.

Анонимен каза...

Комунистите винаги са били расисти!
Грозното в твоя случай е че се и хвалиш!
Похвално....

Полендачката каза...

Грешиш ако ме мислиш за комунистка.Не се доизясних,не ми се пишеше повече,затова излезе,сякаш си признавам,че съм расистка.Не съм и никога няма да бъда,казах го и по горе.Но не това те интересува,нали?Мога да то обясня,но няма да го направя!Взехте много да цапате пространството,губя вече даже и интерес.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |