Алекс Салвини: миналата година втори в Троян, сега победител

* В събота и неделя (22 и 23 май) троянският мотополигон – трасе №1 в света за 2009 г., бе домакин на поредния кръг от Световния шампионат по мотокрос в клас МХ3

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА мотополигонът в Троян - обявен от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) за №1 в света в клас МХЗ за 2009 г. - бе домакин на кръг (четвъртия за годината) от Световния шампионат по мотокрос в клас МХ3 (500 куб. см) и съпътстващия го кръг от Европейския шампионат в клас ЕМХ2 (до 125 куб. см). Стартовете за Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян) бяха на 22 и 23 май, събота и неделя.

ВТОРИЯТ ВЪВ ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ за Световната купа в клас МХЗ – италианецът Александро (Алекс) Салвини с „Хускварна”, спечели Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян) и прибави 47 точки към актива си, но не успя да измести от лидерската позиция във временното комплексно класиране Карлос Кампано („Ямаха”). Испанецът Кампано остана втори с 43 т., което му даде възможност да задържи крехката си преднина в комплексното класиране, а трети на почетната стълбичка се качи словенецът Матевс Ирт с „Хускварна”. След троянския кръг Кампано продължава да е водач във временното класиране със 180 т., следван от Салвини - 178 т. Най-добре от българите се представи Николай Куманов (9 място). Победителят Алекс Салвини миналата година бе втори в Троян.

В КЛАС ЕМХ2 ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОНАТ победител стана Андреа Червелин („Хускварна”), заел две втори места в отделните маншове, което обаче се оказа достатъчно за крайната победа. С победата си италианският пилот стопи на 21 точки преднината на водача във временното класирането Йерней Ирт от Словения с „Хускварна”. Следващият кръг от Световния и Европейския шампионат е след седмица на трасето в Мегалополис (Гърция).

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |