Преизбраха д-р Гунешки за областен шеф на царистите

* Новият стар председател „умее да гради мостове, а не да ги руши”
* В отчетния доклад: не липсата на пари, а други неща доведоха до провала на парламентарните избори * Илия Лингорски: Всички сили към местните избори догодина! * НДСВ със самостоятелна кметска кандидатура в Троян?


ОБЛАСТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НДСВ за Ловешка област – съгражданинът ни и общински съветник на царистите в Троян д-р Красимир Гунешки, бе преизбран на поста. Отчетно-изборното събрание се състоя миналата сряда (26 май) в клуба на „жълтите” в Троян (механа „Старата къща”), като гости на съпартийците си от Ловешко бяха зам.-председателят на партията и наш земляк Илия Лингорски (баща му е троянец – от големия Лингорски род) и членът на националното ръководство и отговорник за нашата област Владимир Даскалов. Представители на повечето общински структури с изключение на две (едната е ловешката), където положението е по-сложно и още не са проведени общинските събрания, присъстваха на събранието. Делегатите бяха излъчени на принципа един представител на десет членове на съответната организация, което обясняваше сериозното мнозинство на домакините от най-голямата организация на НДСВ в Ловешка област – троянската.

„АКО ИМА ДРУГ КАНДИДАТ ЗА ПОСТА С КАЧЕСТВА и желание за работа, бих се отказал в негова полза и бих го подкрепил. И в политиката конкуренцията е полезно нещо”, каза преди да представи отчетния си доклад лидерът д-р Гунешки. Самият доклад пък бе по-скоро маркиране на един всеизвестен факт – провалът на НДСВ на миналогодишните парламентарни избори. Д-р Гунешки потърси причините в няколко посоки – слаба работа на местните структури, липсващи структури по селата, слаба работа с медиите и не особено качествен политически PR. Председателят обаче бе категоричен – не липсата на пари е довела до провала, парите са били достатъчно, но не са изразходвани правилно (намекнато бе и за злоупотреби с партийни средства на някои места).


ЕДНА ЕДИНСТВЕНА БЕ ПРЕДЛОЖЕНАТА КАНДИДАТУРА
– на досегашния председател, направена от делегата от троянската група Стоян Колев. Основният мотив за предложението му – д-р Гунешки е доказал, че умее да ръководи областната структура, което в последните година-две съвсем не било лека работа. Силна подкрепа за кандидатурата на д-р Гунешки направи и друг от троянските делегати – Ценка Дочева. Тя изтъкна няколко безспорни качества на кандидата: преданост на идеите на НДСВ и на Негово Величество; умението да гради мостове, а не да ги руши; неговата изисканост, толерантност, търпеливост. Аргументацията на г-жа Дочева бе наградена с бурни аплодисменти от цялата зала. След което последва логичното – д-р Гунешки бе преизбран за областен председател на НДСВ с пълно единодушие.

ДУМАТА НА СЪБРАНИЕТО ВЗЕ И ВТОРИЯТ ЧОВЕК В ПАРТИЯТА и дясна ръка на лидерката Христина Христова – Илия Лингорски. Той подчерта, че остава едва година и нещо до местните избори и всички сили трябва да се насочат в тази посока (в разговор с журналисти преди събранието г-н Лингорски, заяви, че местните структури ще имат пълна свобода за коалиционен или друг вариант на предстоящите избори, но това означава и сериозна отговорност). Зам.-председателят на НДСВ не пропусна да акцентува върху големия успех (и заслуга) на партията – създаването на прогнозируема и стабилна среда за правене на бизнес в България. Владимир Даскалов пък говори по технологията на предстоящите избори и направи конкретни оценки и препоръки за всяка една общинска структура; любопитното бе, че според г-н Даскалов в Троян НДСВ би могло да издигне самостоятелна кметска кандидатура.

Т21

35 коментара:

Анонимен каза...

Тоя Гунешки май е общински съветник-някой да го е чул да каже каквото и да е. Ще стане кмет от него ,а може и областен ......

Анонимен каза...

Верно бе някой да му е чул гласеца на Гунешки в общинския съвет?

Анонимен каза...

Как добре звучи....Клуба на жълтите в Троян-механа "старата къща".Тия не са ли от Тройната коалиция,дето ни .....майката,бе?Ми дайте им и Коп.

Анонимен каза...

А случайно да знаете,че д-р Гунешки е в коалиция със няколко партии /Избор за Троян/и си имат говорител в лицето на М.Шошкова.Не си мислете,че бездейства.Въпросите,които повдигат Избор за Троян и рещенията които взимат,ги взимат всички заедно,включително и той.Какво искате,да стане за посмешище като блъска по микрофона като Пеевски ли?

Анонимен каза...

Самия факт,че има такива,като горните трима,е показателен,колко хора си нямат хабер от това какво става и какво се прави.Такива мрънкала дал бог много в Троян.
Ц.М.

Анонимен каза...

И ВМРО и ССД си имаха кръчми ама никой нищо не казва.Дайте да плшем сега по него че ни е кеф а и пред очите

Анонимен каза...

Питайте доктора покрай царя,рязания и серго,колко държавни пари раздадоха на техни последователи и сега го играят бизнесмени!
В Троян са няколко,като на единия баща му също беше замесен в местното НДСВ и чичо доктор му дал и на него...

Анонимен каза...

Те ССД и ВМРО май ги порязаха- взеха им кръчмите,обаче царските хора си поркат без пари и сигурно и наем вземат сигурно да си допиват.Ами комунистите колко години държат Китайския ресторант,отвън раздават кебапчета на циганите за ивборите. Н.В.

Фифти-фифти каза...

Пуснете едно търсене в гугъл, пък проверете дали наистина имат кръчми партиите в Троян. Ще ви улесня: http://www.troyan.bg/news/news1/307-news135.html

Анонимен каза...

Няма кръчми на партии,няма будали кръчмари да поят безплатно партийни членове,така че,проверете в линка който ви е изпратил "фифти-фифти" и престанете с тези глупости.Не си чешете езиците с това

Генадий Маринов каза...

Вижте и този материал - "Партиите в Троян: Сбогом на ресторантите"; линкът е:

http://troyan21-statii.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html

Анонимен каза...

Дано вече си е взела общината кръчмите и да прибира наема,обаче на снимката горе обстановката си е определено кръчмарска.А какво решават -само те си знаят.....Де го Цара?Възможно е тук и некоя глупост да се каже,но той ги върши,а тия му помагат.

Анонимен каза...

Д-р Гунешки е единствения от общ.съветници,който не си взима заплатата като такъв,поради факта,че още от встъпването си в длъжност я дари на едно соц.слабо момче,което имаше голямо желание а и капацитет да учи, но нямаше финансовата възможност.От ГЕРБ предизборно обещаха да се откажат от съветническата си заплата,първата година дадоха някакви пари на талантливи дечица и до там.Попитайте ги дали си взимат парите.Отговорът е ДА.

Анонимен каза...

Без да бъда като Пеевски, докстор Гунешки все пак трябва да се прояви с нещо като общински съветник.Какво демонстрира като мълчи? Безразличие към проблемите на града.Добре, печели много /затова си дарява заплатата/, но не мисли ли, че утре бедните троянци няма да посещават кабинета му/поради бедност/, а богатите ще ходят в елитни зъболечебници.Затова, докторе, активирай се до като не е късно.

Анонимен каза...

Да, уместен въпрос на предходния коментатор - някой има ли информация НДСВ, в частност доктора, какво са предложили и НАПРАВИЛИ за този град? Същото питане е и за Избор за Троян като цялостно обединение.
Балканджийката

Анонимен каза...

От Избор за Троян май само Мариела Шошкова поема инициатива и се изказва по проблемите.Сигурно за това Пеевски я плюе толкова-иска само той да се изказва,да се опива от гласа си.Дайте му некаква службица да миряса-я виж началника му Сидеров как се кротна,откакто прекара другарчетата си и тия баламурници,дето гласуваха за него......

Анонимен каза...

За Мариела Шошкова не мога да кажа лоша дума, тя наистина поставя проблеми, предлага решения, друг е въпроса дали се приемат или не. Ами останалите? Даниел Сираков също има доста предложения, но тъй като статията е за НДСВ, в частност въпроса е за д-р Гунешки. Ако той е техния бъдещ кандидат за кмет, редно е да знаем какво е направил за този град. Дали взима заплата или не /в случая прави едно добро дело за едно дете/, тъй все пак е общински съветник и има ЗАКОНОДАТЕЛНАТА сила да прокарва решения, от полза за нас.
Балканджийката

Анонимен каза...

До Балканджийката:Най-отгоре бях много ясен като поясних,че М.Шошкова е говорител на Коалиция за Троян.И когато има предложение или решение от самата коалиция,независимо дали е от НДСВ,ССД,ВМРО,ДСБ излиза тя на трибуната.За Даниел мигар никой не му е ясно,че го интересува единствено неща,които пряко го засягат,него и бизнеса му.Така,че нека не го плюем/доктора/,без да знаем какво е сторил там.Все пак е човек с положение в обществото,доста хора знаят,че на всеки ,който е поискал му е протегнал ръка.НЕКОРЕКТНО е така да се говори.Това е към всички,които недоволстват.Човек каквото и да прави не може да угоди на всички,това не го прави некадърен.Ако народа ни е беден и не може да иде на зъболекар,не е той виновен,а много знаят,че и там е помагал.

Анонимен каза...

До горния - не съм си позволила да "плюя" по д-р Гунешки, нито пък коментара относно професията му е мой - прочети внимателно. Единствено помолих ако някой има информация, да я каже, нищо повече. Уважавам хората, които работят - казвам го за пореден път, не си позволявам да черня и критикувам, просто споделям някои ЛИЧНИ мисли и понякога моля за информация. Нека бъдем коректни, когато критикуваме.
Балканджийката

Анонимен каза...

Подчертах,че е към всички,не към теб персонално,аз виждам,че ти не плюеш за разлика от други

Анонимен каза...

И само за сведение,той никога не е имал амбицията да стане кмет.

Анонимен каза...

Доктор Гунешки е добър човек, добър зъболекар, но това не го прави автоматично добър общински съветник. За това говорим.Няма позиция "говорител" в общ съвет и М Шошкова не е говорител.Тя винаги изказва свое мнение.Прави го компетентно и с голяма загриженост за Троян.Тя е от малцината стойностни общ съветници. А доктора може да прави пломби и добрини без да е в Общ съвет.Ако той е умен, с мнение за града ни трябва да чуем гласа му.

Анонимен каза...

Точно за това става дума!Подкрепям напълно горното мнение.Ние тук не обсъждаме зъболекари,доктори и т.н.,а хората,които по силата на Обществения Договор,който те имат с Обществото,трябва да му служат.И ДАЛИ И КАК ГО ПРАВЯТ?Според мен повечето не го правят въобще.Първото им задължение е всичко да бъде публично достояние на хората,които са ги избрали.А това става с ГОВОРЕНЕ,а не с МЪЛЧАНИЕ в Ощинсккия съвет,а защо не и пред медиите.Щото иначе си мисля,че са станали общински съветници,депутати,кметове заради нещо друго - на един жена му не го търпи да лежи цял ден на дивана,на друг му се ходи по коктейли и кьорсофри,на трети пра-пра дядо му бил общественик..... А някои имам чувството,че просто искат "да са сред ората",па ако и по "телевизора" ги дадат.....берекетверсин!Въобще не давам за пример Пеевски,но завчера на последната сесия само той попита това, което във форума аз попитах Мама Дуни,но отговор не получих-защо Кмета купува на неправителствена организация/Съве по туризъм-Троян/чисто нова компютърна конфигурация,колко струва и за какво ще се ползва?Та това са,все пак НАШИТЕ ПАРИ,които напоследък за нищо не стигат!Но съветниците мълчат,Кмета мълчи,Даньо Сирака мълчи,Мама Дуни също!!!Не сме ви избрали да мълчите-това искам да кажа.Мълчанието е характерно за други организации.Щото,га ядофте кифтетата,не мълчахте,нали!!!АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Айс и всички анонимни приятели,
благодаря, че подкрепихте тезата ми от вчера. Жалко е обаче, че все още има хора в този град, които гледат какъв е човека в личния си живот без да си дават сметка, че той е избран от нас, за да ни служи и управлява нашите пари така, че да са в полза на обществото.
Балканджийката

Генадий Маринов каза...

До Айс-а:
Питането ти по-горе принципно е справедливо, аз също обичам да задавам сходни въпроси. Но споменаваш народния трибун Пеевски - той бил попитал същото в Общинския съвет; да, той попита, но в негов си стил (явно пак не си ги беше пил) изопачи всичко, казвайки, че компютрите се дават на "частна фирма"; и после иронично вметна към Даниел Сираков, че "частен бизнес може да се прави и без да си общински съветник". Груби спекулации и натъкмявания на фактите, за да се "докаже" Пеевската теза (и представяте ли се - за частен бизнес извън Общината говори човек, който се пенявеше на трибуната до посиняване, защото съветниците не му уйдисаха да се извадят 50 000 лв. от общинския бюджет, за да се създаде една мъртвородена фирмичка, която уж щяла да консултира всички ни по писането на европроекти; глупости и фантасмагории на търкалета, а може би и нещо друго, по-користно, а?!). И тъй - нали е ясно, че Бюрото по туризъм не е фирма, а сдружение с нестопанска цел и в обществена полза. Надявам се все пак мама Дуни да даде нужните разяснения. И още - аз не съм чувал г-н Сираков да е получавал някакви обществени поръчки. Спирам дотук, поздрави на Айс-а и на всички форумци! Венсеремос!

Генадий Маринов каза...

Пак към Айс-а:
Тук направо си железен, попадение в десетката! Не виждам как по-точно би могло да се каже, цитирам те буквално и с удоволствие:

"Щото иначе си мисля, че са станали общински съветници, депутати, кметове заради нещо друго - на един жена му не го търпи да лежи цял ден на дивана, на друг му се ходи по коктейли и кьорсофри, на трети пра-пра дядо му бил общественик... А някои имам чувството, че просто искат "да са сред ората", па ако и по "телевизора" ги дадат...берекетверсин!"

Анонимен каза...

Не ми се говори за Пеевски,ама въобще,затова само го споменавам от време за време,Генади.При заболяването ЛОГОРЕЯ,доколкото знам,колкото повече му обръщаш внимание-по -зле става,накрая се запенва и хвърля лиги и млящи като разпасана магарица......Мислил съм си-при неговия случай само Хвърковатата чета Бонковци с моторетки и Групата за отвличания на Даньо Сирака могат да помогнат на Троян като ГО отвлекат от заседание на общинския съвет,както си говори.В такъв момент ТОЙ Е като глухар по време на токуване-ни чува,ни вижда и няма въобще да окаже съпротива!Та докато ГО откарат до Стенето той ще си продължи да се изказва и там ще го оставят в една местност/избрал съм я/ с много високи скали и страхотно ехо.Там ТОЙ ще продължи изказването си и тъй като АНЧО БАЛЕВ ще си остане в Троян и няма да има кой да го прекъсва, а ехото ще му отвръща с неговия любим глас,така ще си изкара там ДО ПЕНСИЯ !!!!! И тогава.......на горския вече ще му писне,ще МУ нарита задника демократично и ще го предаде на съответните служби.Но междувременно на центъра отдавна на мястото на х.....а ще се издига бюста на Иван Хаджийски,а Сидерката също отдавна ще се е върнал към любимата сиактова фотография.....АЙ с-с-с-с-с.....

Троянец каза...

ха-ха-ха-а-а-а-а

Анонимен каза...

Днес много се разписах,но като сме заговорили за ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР,ми дойде наум да ви обърна внимание,че най-важната част от него и май една от 10-те божи заповеди е -НЕ ЛЪЖИ!За какво става думали-за президента гоце първанов.Не е грешка-пиша го с малки букви в знак на НЕУВАЖЕНИЕ и призовавам и вас да сторите същото!Спомняте ли си питането на нашият съгражданин Сашо Диков на пресконференцията преди 2-3 месеца-ще си подаде ли президента гоце оставката,ако се окаже че е излъгал за лова на архар от Червената книга,извършен в резерват при посещението му 2008-ма в Узбекистан?А сега отворете SVOBODATA.COM и прочетете статията "Българският президент стана гордост за узбекското село Хаят".Ще ми бъде приятно да споделим впечатленията си във форума-все пак Троян е част от България,а тя има нещастието този авджия да и е и.д. президент.......АЙ с-с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Понеже познавам Мама Дуни(г-жа Карамфилска) а и донякъде сме колеги ще Ви споделя нещо.
Туристическото бюро в Троян е единственото което хем е общинско хем не е .
Всички подобни центрове в страната са общински и служителите там съответно общински на договор и на заплата.
Е това в Троян не е и въпросната жена нито е общински служител нито получава заплата.
Много спекулации съм чувал за нея,но все пак живеем некъде да е а в Троян.
То не бе агенции,то не бяха туроператори.
Сърдити хотелиери ревяха че Карамфилска не им пращала хора,или че пък пращала на едни а на други не.
Подобно е и положението с техниката.
Бюрата са отнякъде си,компютъра и бил от еди кои си избори,общината плаща ток,вода и телефон,щото все пак е ТИЦ към Общин Троян.
Колкото пъти съм бил при нея телефона и звънеше редовно и тя даваше като един диспечер къде какво се намира в нашия край и телефон за връзка.
Попитах я как си отчита работата и не и ли се заплаща за това,щото явно все пак информацията която подава има резултат?
Само се засмя и махна с ръка.
Винаги съм се чудел защо един човек като нея остава в сянка,а тя е жена с огромен опит,а на първа линия лъсват всевъзможни самохвалци.
По-лошото е че дори става обект на някакви злобни напатки и съмнения относно дейността и!
Срамно наистина ,но разбираемо за мястото в което живеем...

Анонимен каза...

Сетих се и нещо друго!
Някой досега искал ли е отчет на Нико Заричинов за дейността която извършва и парите които получава от общината,нашите пари,като свършена работа и реално последствие от дейността му?
Видях в сайта статия за някакво бутафорно откриване на сезон,с невероятно циркаджийски плакат,пак от нашите данъци измайсторен...

Полендачката каза...

До горния г-н или г-жа!Абсолютно си прав и те подкрепям.Радвам се,че един подкрепи мама Дуни,Наблюдавала съм я отстрани и прави наистина тези неща така както ги описа.За Заричинов под статията хората си дадоха мнението и всички май мислят еднакво.Само се чудя защо мама Дуни си мълчи.Може би си има достатъчно работа и е заета?

Анонимен каза...

Чакайте,чакайте.Тук въобще не става въпрос за подкрепа или не.Става въпрос да се каже Истината.Нека да я каже някой,който я знае.А такова нещо "хем общинско,хем не е" просто няма!Повервайте ми!Ай с-с-с-с......

Анонимен каза...

За М.Шошкова не сте прави,че изказва само собствени позиции.Позициите са и на Коалиция за Троян.Не я изкарвайте светица.Знам за някои неща,които са били в ущърб на гражданите,които тя е искала да направи и много се е сърдила на Коалицията,че не искат да се съгласят с нея.За съжаление повече не мога да ви кажа,но самия факт,че само нея чувате не значи,че всичко е от нея.Някои може да нямат дар слово,но действат по друг начин.Изобщо Коалиция за Троян е по дейна и по критикуваща от милите ни Гербрчета.Ама да си трая,щото нали знаете,че вече интернет е тяхна собственост и се следи.....

Анонимен каза...

Ходи я питай като не вярваш...И не знам въобще какъв ти е зора да лаеш наляво и надясно...
Но гледам че бягяш по тъча...Попитай тази жена получава ли заплата и в последните 15 години какви пари е получила въобще.
ПОпитай също общинарите по разниет там проекти къде включиха Троянския ТИЦ и какво по дяволите е онова в Чифлик,дето стои празно и пише Полиция на него?!?!?!
Интересно ми е каква истина търсиш,явно има нещо което не споделяш с нас?!?!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |