Пеевски: „Кметът е ритнат в главата”

* Смях в залата на Общинския съвет: местният лидер на „Атака” брани кмета Акимов от групата на … ГЕРБ * Към герберите: „Вие не можете да се занимавате с политика, вие сте зеленчукопроизводители * Кметът си връща жеста, кани атакистката Ковачева на работа в Общината?

„КМЕТЪТ Е РИТНАТ В ГЛАВАТА ОТ ТЕЗИ ХОРА!”. Буквално това бяха думите на общинския трибун, местен лидер на „Атака” и ръководител на атакистката 3-членка в местния парламент инж. Илиян Пеевски (сесията на Общинския съвет на 29 април, четвъртък). Пеевски, в характерния си комично-патетичен стил – с отривисти потропвания, извисяващ се до кресчендо глас, бурни ръкомахания насам-натам и артистични мимики, достойни за сцената на селски театър – повтори и потрети, че кметът бил „ритнат в главата”.

НО ДА НЕ СИ СЪСТАВИТЕ ПОГРЕШНО МНЕНИЕ – хулите на Пеевски не бяха срещу градоначалника Акимов, напротив! Атакистът бранеше г-н Акимов. Бранеше го като същи Павлик Морозов. Бранеше го от „тези хора” – председателя на Общинския съвет Ангел Балев, съветника от дясната коалиция Даниел Сираков и двамата съветници от ГЕРБ инж. Минко Топалски и Петко Пенков, участвали във Временната комисия, съставена да проучи предложението на Пеевски и „Атака” за създаване на нова общинска фирма, която да помага на Общината в печеленето на европейски проекти. И която комисия единодушно отхвърли предложението – и по същество, но и защото за създаването на въпросната фирма от общинския бюджет трябва да се извадят 50 000 лв. (а в комисията стояха и подозрения, че цялата работа е не на полза роду, а да се намери платена работа за един човек, приближен до вносителя – бел. Г.М.).

НАКРАТКО ЗА СПОМЕНАТИТЕ АРГУМЕНТИ ПО СЪЩЕСТВО: подобна фирма не би могла да е бенефициент (кандидатстващ) по проектите, тя просто ще е една от стотиците консултантски фирми, от няколко години подобна има и в Троян – т. нар. МИГ (местна инициативна група), има и в Ловеч; за да консултира Общината, фирмата трябва да спечели конкурс наравно с всички други кандитати, а е съмнително дали новосъздадена структура без опит би могла да е конкурентноспособна; поканените по темата двама експерти обяснили, че идеята е несъстоятелна; отговорът на Националното сдружение на общините в Република България, ръководено от землячката ни Гинка Чавдарова, бил в същата посока – ходът е губещ; няма никакви бизнес разчети как ще се използват исканите 50 хил. лв. от бюджета; по-добре би било за се подсили общинското звено, занимаващо се с европроектите, а не да се прави нова общинска фирма; и т.н.

НО НЕКА СЕ ВЪРНЕМ НА „ТЕЗИ ХОРА”, които били ритнали кмета в главата. Към тях, наред с вече споменатите членове на Временната комисия, бяха прибавени и цялата съветническа група на ГЕРБ плюс коалиционните й партньори, които, според Пеевски, вкупом изоставили г-н Акимов да се блъска сам. Един вид – кметът е добър, ама неговите хора не струват. Общинският трибун обрисува ритачите така: „Вие не можете да се занимавате с политика, вие сте зеленчукопроизводители. Вас ви интересува – сееш картофи, поникват картофите, пониква лукът, береш ги в рамките на една година. Вас не ви интересува какво става след три години. Защото не можете! Политиката е нещо различно от зеленчукопроизводството”.

ВМЕСТО ПОСЛЕСЛОВ. В крайна сметка налудничавата защитна тирада на Пеевски хвана ред. И освен че развесели съветници и гости, доведе и до ответен, макар и неофициален кметски жест. По наша информация след приключването на сесията г-н Акимов е отишъл при групата на „Атака” и е предложил на съветничката Петя Ковачева – дясната ръка на лидера Пеевски, да говорят за евентуалната й работа в общинската администрация. И забележете – най-вероятно като трети зам.-кмет?! Както се казва – да се смееш ли, да плачеш ли. Или да теглиш една …

Генадий Маринов



Само звук от ЦЯЛОТО заседание можете да си пуснете ТУК!

16 коментара:

Анонимен каза...

Майко мила, и в ръцете на този зверилник сме поверили Троян! Как няма поне един с акъла си...Боже, боже - какви общински съветници и какъв кмет си имаме!

Анонимен каза...

Кмета че е ритнат в главата е повече от видно,но и дребния май се е срещал челно със същия крак ритнал кмета,и то не веднъж...

Анонимен каза...

БЕГАЙТЕ ОТ ТОЗИ ПРИЗРАЧЕН ГРАД ДОДЕ Е ВРЕМЕ!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Корабът потъва,спасявайте се мишоци!
На борда да останат само феодалите и крепостните селяни!
Така е най-добре,бягайте от Троян,бягайте от Ловеч,бягайте от България,бягайте от Земята!
В открития космос е спасението...

Анонимен каза...

Разбира се че въпросния човек за когото така смело се бори малкия лидер на голямата партия е Петя Ковачева.
Такова дране за да се уреди с власт някой никога не е имало в Троян.
Но не е ли по-добре да се спести целия цирк и да и се уреди службичка започваща с "началник","шеф","отговорник" и всякакви лидерски позиции.
Обръщам се към атвора(Генадий Маринов)с молба да проучи всички мераклии към днешна дата с амбиции за общинска служба и да се състави списък.
Приближени на оня и тоя,обещано на някой от еди кога си и да се вкарат и въпросните мераклии в общината та да мирястат най-накрая!

Анонимен каза...

Слуги му трябват на народа,не господари''-хубаво само да се случваше.Няма патриоти които да мислят за прогреса на тази страна,има само изключително желание за власт и мислене за собствения гъ....

Анонимен каза...

Видеозапис на заседанието от 29.04.2010:
http://www.troyan.bg/council/videozapisiobs/393-videozapis-na-35-to-zasedanie-na-obshtinski-savet-grad-troyan-29-april-2010-g.html

Анонимен каза...

Добре де,да дадат неква служба и на другарката Ковачева и на третия от АТАКА.
След няколко месеца да подкарат по азбучен ред членовете на другите партии в общинския съвет,та да е мирно селото накрая.
Нали затова се натискат.Инжинерчето де с реване де с обиди накрая е под крилото на кмета,давайте да уредим и останалите!

Анонимен каза...

НА ТАЯ ДА И ДАДАТ ПЪРВО ЕДНА МЕТЛА ДА ПРЕМЕТЕ МЕГДАНЯ И ПОСЛЕ ДА ВИДЯТ КВА СЛУЖБИЦА ДА И ИЗМИСЛЯТ

Анонимен каза...

Снощи,когато си позволих да Ви споделя моите среднощни идеи относно Интернет,просперитета троянски,троянските пърчове и ТАШАК-ПАВУРА аз все още не знаех за новите юнаклъци на шоуто ПЕЕВСКИ-АКИМОВ.Та затова си позволих да Ви призова за сега да пощадим дребните "маслинки" на гусин Пеевски.Но при така стеклите се обстоятелства ВДИГАМ ЗАБРАНАТА!Даже си мисля,на ползу роду,дали вместо един да направим два ТАШАК-ПАВУРА.Единият-най-големият на света КМЕТ-ТАШАК-ПАВУР и вторият-най-най-най-малкият на света ТАШАК-АТАК-ПАВУР.Па да поканим и бат Бойко и Болен ,да пият троянска отлежала от тракийски сливи "стенлей",а камерите да снимат,да снимат,да снимат.......Ай сиктир!

Фен каза...

хо-хо-хо-хо-хоооооо-хооооооооооооо.......чудесна идея........айде наздраве от ТАШАК-ПАВУРИТЕ

Анонимен каза...

Оставете подигравките настрана.
Ще ми се някой да го попита този голям юнак,какво е направил в професионален план че поне 5 човека да са разбрали от него?
Работни места ли е създал,фабрика ли е построил?
Аз освен простотиите му за Манчестър Юнайтед,нищо друго не видях....

Анонимен каза...

За професионален не знам ,но в личен май и един перон не е забил...

Анонимен каза...

другари и другарки честит ви първи май пълнете павурите и бързо на мегданя,кметът да напълни павурите на старата номенклатура с дойранска ракийца,ако има още останала от последната делегация.

Анонимен каза...

фен
хмм, имало още фенове, май цял клуб ще спретнем :))

Анонимен каза...

Боооже господи и това доживях да видя.Гледам и не вярвям на УШИТЕ си както викаше някой си.Ама аз затова не ходя по избори щото няма свестни хора че да правя някакъв избор.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |