Екшън по ловешките улици, задържан умира, полицията мълчи

* Миналата нощ - полицаи гонят микробус с бракониерска дървесина, двама скачат и бягат, шофьорът е закопчан, но издъхва * Полицаите викат „Спешна помощ”, случаят се разследва 
Криминале
МИНАЛАТА нощ (16 срещу 17 септември) луда гонитба между крадци и полицаи по ловешките улици завършила със смърт, научихме от ловешкия кореспондент на БТА Даниела Балабанова. Новината бе тиражирана и от един-два новинарски сайта. Според тези източници след получен сигнал за кражба на дърва в района между Плевен и Ловеч плевенски полицаи погнали трима мъже с микробус, натоварен с бракониерска дървесина.

В ЛОВЕЧ бегълците били настигнати, но двамата скочили в движение и офейкали. Третият (шофьорът) спрял микробуса до жп прелеза при Механото (ПГМЕТ - Ловеч) и също побягнал, но при автомивка в кв. „Здравец” бил застигнат от униформените. При закопчаването на белезниците крадецът оказал съпротива и бил укротен; след което се оплакал пред полицаите, че му е зле и те се обадили в „Спешна помощ”. Но когато медицинският екип пристигнал на място, единственото, което могъл да направи, е да констатира смъртта на задържания. Трупът е изпратен за аутопсия, а по случая е образувано досъдебно производство. Двамата съучастници също били задържани и престояли в предварителния арест 24 часа.

ЕДИНСТВЕНОТО официално изявление досега по ловешкия екшън е на говорителя на Окръжна прокуратура – Ловеч и наш земляк троянец Валентин Вълков. Прокурор Вълков обясни, че 45-годишен мъж е починал при задържането му в Ловеч при полицейска акция и случаят се разследва.

ДАЛЕЧ СМЕ от мисълта да правим някакви внушения, но някак странно стои фактът, че полицията мълчи по случая – и нито думичка до този момент  в официалните сайтове на МВР в Ловеч и Плевен и в националния бюлетин на МВР. Възможно е „пропускът” да се дължи на някой немарлив пиар. Възможно е, но дори да е така, буди подозрения. Още повече че не за пръв път официалните полицейски източници мълчат при тежко произшествие в района – например при скорошната смърт на възрастна пешеходка в Троян, убита от автомобил на/при пешеходна пътека в кв. „Велчевски”, в сайта на МВР – Ловеч нямаше абсолютно никаква информация, в националния полицейски бюлетин също.

Т21    

Бележка на редакцията

Друг е въпросът, че районът ни е пропищял от секачи бракониери, а кражбите на дървесина добиват застрашителни размери. Както „на едро” – от фирми, с камиони и хиляди кубици, така и от ромски и други банди, вършеещи из горите. Което налага полицията и горската стража да действат с максимална строгост. Налага го и общественото мнение, изискващо по-твърди мерки и изцяло солидарно с тях. Затова изобщо не мислим да виним полицаите, преследвали до дупка споменатия микробус, натоварен с крадени дърва, и тримата крадци. Напротив, поздравяваме ги за изпълнения дълг. Но информационното затъмнение не можем да приемем и смятаме, че то не помага на каузата, вреди й.

Още по темата:

35 коментара:

Анонимен каза...

Мангалите да мрат, тря да разберат че като тръгват да крадат могат и да бъдат убити. Това си е тяхна отговорност. Според мен не би трябвало да се търси отговорност за такива отрепки.


На нещо друго не се дава гласност: След първи август сигнала на цифрово излъчване беше намален драстично и хората не могат да гледат телевизия. В Черни Осъм почти няма сигнал а в Троян само на някои места се улавя. Навсякъде вървят реклами за цифровизация а възрастните хора не знаят какво да правят. На дежурните телефони никой не дава компетентен отговор. Хубава работа ама българска....

Анонимен каза...

Дъщеря ми която живее в Ловеч в бл. 213/най високия/в ж.к. Здравец е била свидетел на случилото се. Гледала е от терасата на блока. Сподели ми, че полицаите са го гонили и като са го стигнали са го пребили включително и с ритници кой където свари. После са видели, че той не мърда, единия му е правил сърдечен масаж и уста в уста. Линейката като е дошла този вече е бил убит. Явно куките са се поизнервили нещо напоследък.Имаше преди време случай когато полицай уби младо момиче със служебния си пистолет и то пак в Ловеч.Да им дават повече отпуска на тия хора. Много са се поизнервили. Да убиват по 1-2 на година е повече от нормално, но тия ще преизпълнят плана....

Анонимен каза...

Нека който си мисли че полицаите са виновни да отиде и да поработи само два три дни. Да види със какви идиоти и дебили са принудени да работят Повярвайте не е възможно дебила да оказва съпротива и да иска да те убие а ти да гледаш да не го нараняваш. Не съм полицай но съм присъствал на задържане на подобни бандити и знам за какво иде реч. Закона е на страната на бандитите в нашата държава и за това такава ни е и престъпността. Ако закона пази живота на полицаите и на хората, бандитите няма да смеят да действат и престъпността ще намалее. Въпроса , който никой не задава е защо бандита е бягал и след като е оказал съпротива какво нередно има че са го били ???? Малко са го били, нека и останалите да гледат и да знаят че ще ги бият и тях когато крадат!!!! Моля изобличавайте бандитите а не служителите които си вършат работата. Не знам защо в България когато някой съвестно си върши работата го посочват с пръст и обвиняват сякаш извършва престъпление- много обичаме да осъждаме без да знаем истината.

Анонимен каза...

3-ти, за съм да се бият бандити и цигани. Проблема е, че тоя взел че поумрял.При това положение става малко сложно.Бития-бит, е****я-е**н, ама от умрял жив не става. Да си бият полицаите щом им се наложи и им е кеф, но дотолкова, че бития да не мре.Сега знаеш ли каква разправия ги чака и кво писане ще ударят.Най вероятно всичко ще се потули, ще го пишат инфаркт, но още по-вероятно е да имаме нов началник на ОД МВР.

Анонимен каза...

едно време за да станеш полицай една година те проверяваха,спомнете си че се навършва едно година от смъртта на момичето Ивелина,разстреляна като куче от униформен полицай,независимо,че месеци наред са постъпвали сигнали за психически тормоз,преди това е тормозил и друга жена от плевен но са го прикривали,докога тези назначени от герб недоразумения ще стоят начело на ловешката полиция

Анонимен каза...

до тук нищо верно нее написано.убиха човека като куче а циганетата ги освободиха след 8 часа.всичко ще се потули

анонимен каза...

3-ти,само да попитам човек с белезници колко съпротива да окаже,че чак да застраши живота на полицая? Дайте дребния крадец да го обезобразим и убием от бой,защото точно това е станало,а тези дето крадат на едро да си карат колите. Защо 2 дена след случая в бюлетина на МВР-Ловеч и МВР-Плевен не пише нищо...

Анонимен каза...

3-ти,Като име е тежко на тия полицай да вземат да си ходят на село и да садят домати.Ама то на село е по тежко,няма рушвети,подкупи.няма пред кой да се дуят.а пък забравят че такива като нас им плащаме осигуровките купоните за храна и др. Гледам ги по ловешките улици,разхождат се едни такива охранени,затлъстели,чудя се как си взимат физическите изпити???те сами са си избрали да упражняват тази професия.Човека крал,ок.хванали го.Ами да го съдят,ама не,то има ли закони в тази държава пълна полицейщина,особено в Ловеч,колко смъртни случая има там??Момичето което беше убито от полицай,какво стана с полицая???нищо.сега ще потулят този случай...инфаркт...да да ама не.Хората от погребението са видели за какво става на въпрос.Заслужава ли си за 3 кб дърва да убият човека???пък бил и той крадец.той от добро не е отишъл да краде.

Анонимен каза...

Питам-каква е разликата между мутри гонещи крадец и полицаите в този случай?Знам,че полицията има морален кодекс и там не е записано,че ако заподозрения бяга,щом го хванат трябва да го бият и ритат до смърт!

Анонимен каза...

9-ти ти не знаеш ли че в Ловеч,сега полицаите се изживяват като мутри.А пък хорицата там са мишки,стоят си и си мишкуват,ама то и не останаха много мишоци,та не знам тези полицай-убийци докога ще ги има там,те избиха народа в Ловеч.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Който псува, посяга или бяга на полицай, трябва предварително да си е направил сметката какво залага и дали му изнася ако го хванат и обработен. Щото после почва хленченето дали и с колко полицаите са превишили и кои точно права. А истината е, че повечето от нас не биха се оставили разни оптрепки да ги малтретират заради едната полицейска заплата. Уважението е двупосочна улица. В Германия наскоро една кифла се беше излюла в лицето на полизай и той и беше праснал един в носа, е кой не би го направил, а кажете ми сега?!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

12-ти,заплатите им са от 750лв нагоре,а другите необявени доходи?????и друго е да забиеш един в носа,друго е да убиеш човек.Аз се чудя тези полицай как ще живеят отсега нататък като знаят че са оставили едно дете без баща,как ще го погледат????

Анонимен каза...

Говоря по принцип да не се хулят всички на едро. А че има ченгета дето са за ... Като тези, дето пилотират с патрулка крадените коли в репортажа на Нова Телевизия. Ако в Ловеч тези са убили, нека да си теглят теглото. Но нали се сещате, че има малък проблем-нямаме правосъдна система. А дали 750 лева са пари да те псуват през ден на майка и да се разправяш с измета на обществото, всеки сам си преценява.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Анархия от страна и на полицията, ако е превишила правата си при задържането! Какво да очакваме от народа? Въпреки това никой няма право да отнеме човешки живот. Всеки е невинен докато не се докаже вината му! Както разбирам озлоблението и стреса са нанесли непоправими поражения на по–голяма част от хората. Хайде всички да убиваме–според повечето от пишещите! Жалки като народ и държава, неграмотни и озлобени–нищо по–лошо, което може да съществува! В основата на злото е държавното управление и политиката на геноцид! Всичко върви по план, но и това неможем да проумеем! Жалко!

Анонимен каза...

Анархия от страна и на полицията, ако е превишила правата си при задържането! Какво да очакваме от народа? Въпреки това никой няма право да отнеме човешки живот. Всеки е невинен докато не се докаже вината му! Както разбирам озлоблението и стреса са нанесли непоправими поражения на по–голяма част от хората. Хайде всички да убиваме–според повечето от пишещите! Жалки като народ и държава, неграмотни и озлобени–нищо по–лошо, което може да съществува! В основата на злото е държавното управление и политиката на геноцид! Всичко върви по план, но и това неможем да проумеем! Жалко!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

това си е жива МИЛИЦИОНЕРЩИНА

Анонимен каза...

това си е жива МИЛИЦИОНЕРЩИНА

Анонимен каза...

мишоциииии,трайте си.те затова ви избиват един по един,в този забравен от бога град,като дойде това и до вашата глава по един или друг начин и за вас няма да има свидетели,всеки ще си стой в панелките,и ще си трае.

Анонимен каза...

Народа Български е казал:
Да бе мирно седяло-неби чудо видяло!!!
Каквото дробиш-това ще сърбаш!!!
На каквото си постелеш-на това ще легнеш!!!
Мангалите и колегите им от български произход, знаят ли че в много държави по широкия свят още има Крумови закони? Откраднеш - режат ръка.
Убиеш-чака те бесило. Само с такива закони може да се оправи Булгаристан. А няма да има нужда и от толкова много съдий с неоснователно големи
заплати и непосилни в размери рушвети,които всеки не може да плати.

Анонимен каза...

Как са го укротили със ритници в стомаха и главата ли маика им да Е-а и боклуци за 1кубик дърва да убият човека.

Анонимен каза...

по мои наблюденийа . всички куки в ловеч са идиоти . случяино присчствах на една проверка на самоличност на младеж около 16 години заловен без лична карта преди около година и половина .и доведен в районното . стоях в предверието па пропуски , когато доведоха младежа . и с ритник го вкараха навтре и наляво по коридора и запчна едно крещене . къв си ти бе царвул . нещастник .казвай си егнто . а не го знаеш .ти наркоман ли си бе . така половин час . по едно време хлапето се изнерви искочи навн и заобиколи патрулките . вана некаков камак и строши деснийа фар на една патрулка .и избега . ето така деистват в ловеч .

Анонимен каза...

друго , повечето куки в ловеч нямат гражданска на автомобилите си . даже един от кварталните красимир - китаеца е толкова нахален че си окача на порутения форд ремарке сас жълтите номера и необезпокойаван си кара из града примъквайки незнайно от къде туби с нафта .и си ги складира в гаража. вяпреки обаждания на 112 .никой още не го е санкционирал и още си кара така .

Анонимен каза...

и трето .станимир пенчев .общински горски на ловеч, секи ден праща по два или три камиона с дървесина с един превозен билет . слага си по едно 500 лева в джоба чисти от един обект . а той ома доста обекти . . и до ден днешен никой не го е проверявал той не е крадец нали . а некой дето от зор е отрезал нйаколко дарвета е бракониер и дайте да го убием .

Анонимен каза...

24-ти една от тези държави е Сирия - заминавай там,ега те у неандерталеца!

Анонимен каза...

29-ти Татко ти е неандерталец а мама е ти е бабун.

Анонимен каза...

мой приятел от ловеч е бил на погребението на този така неречен " бракониер"Гледката е била страшна - човека е бил подут и обезобразен от бой,ако сега това нещастно гербаджииско ръководство на одп не си иде,не знам кога.Утре всяка кука може да реши,че аз или ти сме престъпници и да те пребие до смърт.

Анонимен каза...

Последна информация-убийството не е дело на ловешките полицаи, а на плевенските.Не че и едните и другите не са " един дол дренки".Що плевенските не са потърсили при задържането ловешките не се знае, може да са нямали комуникация или желание да делят славата с последните. Резултата е известен-умрял човек. Знайте едно-всичко ще се потули, виновни няма да има, както и уволнени.

Анонимен каза...

30-ти,ясно е че си фуражка и толкова ти е капацитета,ама "татко" не е име че да го пишеш с главна буква!

Анонимен каза...

официалната причина за смъртта /убиистовото / ще е сърдечна недостатъчност,Георги Иванов и Латинова тичат като пръдливи да спасяват кожите,спомнете си,че след убииството на Ивелина лично Бойко дойде да да се прави на мъж и да им спасява кожите,само че този път има снимки,правени с мобилен телефон,на които се вижда,че човека е смазан от бой,затова четири дни мълчет и се чудът какво да правят

Анонимен каза...

az sa6to bqh na pogrebenieto na na6iq obi4an priqtel DJONI i iskam da vi kaja 4e e bit do obezobrazqvane naistina be6e ujasna gledka . PO4IVAI V MIR

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |