Пак сме с най-ниската безработица в областта

* Според официалните данни за м. февруари община Троян е с 8,5% безработни, до нас са Ловеч и Априлци – съответно 10,6% и 10,8%
 * Лошо е в областта като цяло – 17,9%, при средно за страната 12,2% 

ОБЩИНА ТРОЯН отново е с най-ниско ниво на безработицата в Ловешка област според официалните данни в бюлетина на Регионалната служба по заетостта (РСЗ) за м. февруари 2014 г. – 8,5% (1247 души). Отчетен е и спад с 2,1 пункта спрямо м. януари. Сравнително добър е и показателят на заявените към края на м. февруари от Бюрото по труда в Троян свободни работни места - 105. Близо до нас е община Ловеч с 10,6% безработица за м. февруари и малката община Априлци с 10,8%.

КАТО ЦЯЛО обаче безработицата в Ловешка област е твърде сериозна – 17,9%, и е с цели 5,7 пункта над средната за страната, която за февруари е 12,2%. В някои от общините в областта ситуацията със заетостта е много тежка и безработицата е 3-4 пъти над средната за страната – община Ябланица (43,8%), община Луковит (37,7%), община Летница (34%); а в община Угърчин е направо стряскащо – там според данните за м. февруари над половината от трудоспособното население е безработно (56%).

ОБЩО 9999 са регистрираните безработни в цялата област през м. февруари 2014 г. От тях 4879 (48,8%) са жени, а безработните младежи до 29 години са 1816 (18,2%). Безработицата сред възрастовата група над 50 години, когато най-трудно се намира работа и най-трудно се сменя професия, е много висока – 3814 (38,1%). Плаши и броят на безработните в областта с регистрация над една година – 3910 души (39,1%), като не е изненадващо, че над 60% от трайно безработните са с основно и по-ниско образование и без специалност и професия.

Т21

Бел. ред. Не оспорваме официалните данни за безработицата в Троян, Ловеч и областта, но трябва да си дадем сметка, че те отчитат само регистрираните в бюрата по труда безработни. А не е тайна, че има и такива, които са извън списъците и техният брой едва ли е пренебрежително малък.

22 коментара:

Анонимен каза...

Със сълзи на умиление проронвам : г-жо Михайлова, благодаря !Най- ниска безработица за февруари!

Анонимен каза...

Това е така защото повечето троянци стегнахме куфарите и си намерихме работа в чужбина.

Анонимен каза...

Ама сте бягали и от часовете по граматика...

Анонимен каза...

Благодаря за забележката,но мисля че имаш нужда от психотерапевт.

Анонимен каза...

Твоят явно се е отказал с опитите да те лекува. Моля те,направи добро,самоубий се и не досаждай с комплексите си!

Анонимен каза...

Знам,че дълбоко в себе си ти знаеш,че нещо не ти е наред.Това е последно от мен.

Анонимен каза...

Що последно, ще се гърмиш ли ?

Анонимен каза...

Последно е, защото не му се занимава с глупаци.

Анонимен каза...

Няма как,той самият е глупак,тежко комплексиран при това! Само един малоумник може да съчини "мисъл",че безработицата била намаляла,защото "това е така защото повечето троянци стегнахме куфарите и си намерихме работа в чужбина." Сещай се !

Анонимен каза...

Това че не си бягал от часовете по граматика, не означава че в главата ти има и грам логика. Намаляването броя на населението при постоянен капацитет от работни места, води до намаляване на безработицата. Това е факт.

Анонимен каза...

Хех,и откъде знаеш колко е постоянния капацитет от работни места?
Откъде знаеш числата на емигрирали и тези ,които се пенсионират?
Дълбоко се съмнявам,че тоя дето си е стегнал багажа(номер 2) има умственият капацитет да разбере,какво се пише тук.Просто иска да се изтъкне,че не живее в Троян.Просто е.

Анонимен каза...

В горната формулировка не е важно по каква причина се напуска трудовия пазар, а че се напуска. Емигриралите са голяма част от напусналите, това е очевидно. Че от години в Троян не е отварял завод или има бум на малки или средни предприятия, които биха увеличили предлагането на работни места, се знае. Какво още не ти е ясно ?

Анонимен каза...

На мен ми е ясно,не знам защо се пенявиш така ? Не търся конфронтация.

Анонимен каза...

Генади, на мен пък, не ми е ясно, дали ти си толкова смотан като журналист или просто угаждаш на управляващите - не е толкова сложно, нито умно, да попиташ, как ги изчисляват тези данни, на каква база - общо население, население в трудоспособна възраст, брой заети, данните от къде са и т.н ... честно казано, не знам дали проявяваш влечението си към по-възрастни жени облечени с власт или просто си такъв "журналист"?!

Анонимен каза...

Поздравления за зам. кмет г-н АНГЕЛ АНГЕЛОВ - Умното. С неуморна работа,безсънни нощи,тежки срещи и бизнес хватки, този икономически тигър - такъв шамар заби на безработицата в Троян,че сами виждаме резултата.И понеже безработен в Троян не остана - Донка Михайлова е принудена да назначава пенсионери в общината,както и учителки по български език на граждаски договор- за определени работи.щот няма ора.
Браво г-н Ангелов !

troyan21 каза...

До №14:
Респектиран съм от дълбочината на въпросите Ви! Пратете ми имейл или някакъв друг адрес и ще Ви препратя подробния бюлетин на ДРСЗ - Ловеч; явно сте разбирач по проблемите на заетостта и ще проникнете най-надълбоко в изнесените данни. Ако решите да ни споделите анализа си, няма проблеми - имате нашата трибуна. Но нали разбирате, за да стане цялата работа, трябва да излезете от анонимност, иначе няма как.
Сега за възрастните жени - разконспирирахте ме, от съвсем невръстните си ученическо-студентски години съм влюбен в Ким Бейсинджър, тя, разбира се, не знае, но това не смалява любовното ми чувство. Същото е и за жените с власт - страшно си падах по Маги Тачър, бог да я прости.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Това последното е израз на много интелигентно чувство за хумор - присъщо на наистина добрите журналисти :))))! Браво Генадий!

Анонимен каза...

Чувството за хумор на Генади наистина е интелигентно. Но бих искал да отговори най-накрая на тези провокации относно получаването на някакви пари от общината. Не знам за него ли става въпрос или за жена му. Както и да е, хубаво е да даде информация, защото е фактор и подобни гнусни клевети не бива да се оставят неопровергани.

Анонимен каза...

Точно така, хубаво е да се внесе яснота на някои въпроси,задавани последно време от читателите.А именно :
1.Колко пари от данъците и по чие нареждане, бяха платени за "прочуването" на оня "специалист" чиято фирма не знайно какво върши в Троян,но каза, че не ни трябват светофари?
2.Колко пари от нашите данъци бяха платени за да се мъдри снимката на манастира в село Орешак,на 69-та страница в месечното издание на ниско тарифната самолетна компания WizzAir?
Моля за изчерпателни отговори,съдържащи мотивация за действията,очаквани резултати,осъществени такива,избор на изпълнител(критерии),посредник(ако има такъв) и прочие. Благодаря предварително на г-жа Михайлова и ПР-ката,г-жа М. Генкова.

Иванко каза...

Гена, защо пускате анонимни във форума? Защо не знаят граматика? И още много "защо".

Анонимен каза...

Изводът: Злобни обиди, цинизми, инфантилни подигравки! И то от двама-трима субекта. Това означава едно - че госпожа кметицата се движи в правилната посока, знае какво иска и как да го постигне!

Анонимен каза...

Ми нали затова я направихме кмет, овчо главо слънчасала.А като ти гледам речника и фундаменталната глупост "знае какво иска и как да го постигне", ми става ясно,че си една от двете кукумявки,които Донка домъкна със себе си,за да ѝ захвалват!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |