Разпродават кооперацията в Дебнево, гонят журналист от събранието

* Стефан Генков: „Сякаш присъствах на нелегално събрание, застрашаващо сигурността на държавата” * Началникът Байко Баев: „Не съм длъжен да си кажа името, няма да правим циркове,
 какво като си журналист!”
Виж любопитното видео
Стефан Генков
НАШИЯТ СЪТРУДНИК Стефан Генков бе изгонен от събранието на Потребителната кооперация в родното му с. Дебнево, Троянско, провело се на 30 януари 2013 г. Въпреки журналистическата си акредитация от Т21 (същата акредитация, която без проблеми бе уважена на Световното първенство по биатлон в Кенмоор и на много други важни места и събития в Канада, където г-н Генков пребивава няколко месеца през миналата година и направи серия репортажи; значи в Канада може, в Дебнево – не – бел. Т21). И въпреки че от присъстващите на събранието около 30 член-кооператори за изгонването на представителя на медиите гласуваха едва двама?!

А НАЙ-АКТИВЕН в изгонването на г-н Генков бе един… гост на събранието, председателят на Кооперативен съюз – Ловеч Байко Баев, подкрепян сервилно, но някак по-предпазливо от председателката на Потребителната кооперация Галя Димова, която бе и водещ на събранието (виж видеото по-долу). Г-н Баев даже отказва да се представи с името си и размахва пръст на журналиста с думите: „Не съм длъжен да си кажа името, няма да правим циркове, какво като си журналист!”. „Сякаш присъствах на нелегално събрание, застрашаващо сигурността на държавата”, коментира г-н Генков.

Байко Баев - седналият вдясно; председателката Галя Димова
ЗАЩО БЕ ТОЗИ СТРАХ от гласността? Накратко – защото настоящото ръководство на цветущата някога Потребителна кооперация в Дебнево, създадена с труда и ентусиазма на цялото село, иска да доопоска останалото от активите. По-точно – да продаде административната сграда на пъпа на селото (на разклона за Севлиево и Ловеч), в която се помещава голям и добре оборудван хранителен магазин и с прихванатото да се платят заплати, осигуровки и различни суми на приятели и роднини, дали заеми на кооперацията; случайно или не сумата, която се търси от продажбата на атрактивния имот, е 40 000 лв. и е почти равна на споменатите задължения.

С ДРУГИ ДУМИ - продаваме сградата и пито-платено; купувачът доволен (не е изключено той да е известен предварително и да е някой приближен – бел. Т21), нашите хора също, а останалите редови кооператори, наследници на предприемчивите и работливи дебневени, създали кооперацията, ще пият по една студена вода и ще останат кооператори само на книга, кооператори без кооперация и без собственост.

Сградата на Кооперацията (вдясно), срещу нея в жълто - оборотното хранително магазинче
А ЧЕ СПОМЕНАТОТО СЪБРАНИЕ на 30 януари преследва ликвидаторски, а не някакви други цели, си личи по доста неща. Да почнем оттам, че предложената продажба на административната сграда с магазина е в пълен синхрон с безогледната разпродажба на кооперативна собственост в предишните години, когато председател на кооперацията в Дебнево е Димо Вълков; продадени са недостроената сграда на самия център на селото (срещу Кметството), старият ресторант, фурната, дискотеката, товарен автомобил, микробус, казани за ракия, търговско и друго оборудване и т.н.

ЧЕ ЦЕЛТА НА СЕГАШНОТО ръководство на кооперацията начело с г-жа Димова и на шепата заинтересовани и приближени е да се доразпродаде каквото е останало, си личи и от ловкото преформулиране на точка от дневния ред на събранието – от „Сливане” на „Продаване”. А защо е напънът да се продава, не е трудно да се досетим – все ще падне някакъв келепирец; пък кооперацията - „втресло я”, както казват възрастните дебневени. Ще попитате защо редовите член-кооператори са гласували безропотно предложението, водещо към ликвидация на кооперацията им. Отговорът е лесен – повечето изобщо не са наясно какво се случва, което, разбира се, не ги оправдава и си е за тяхна сметка; останалите се надяват на някой лев и друго не ги интересува, а трети изобщо не дошли на събранието, за което помогнала и мижавата разгласа. 

Част от участниците в събранието, 30 януари 2013 г.
КООПЕРАТИВНОТО СЪБРАНИЕ в Дебнево вече е факт, ликвидаторското му решение – също. Но сред хората от селото продължават да стоят някои въпроси, повечето риторични. Като например: Защо се оказва, че големият хранителен магазин на кооперацията е правил много по-малки обороти от барачката за зеленчуци в съседство и от малкото хранително магазинче насреща?! Планирана ли е умишлено ликвидация на Потребителната кооперация в Дебнево, кои са виновниците за това съсипителско дело и кой има изгода от него? Защо през всичкото време дебневени наблюдават безучастно отстрани, а сега бръмчат като мухи на конско лайно?

Т21



96 коментара:

Рицар без доспехи каза...


Относно г-н Генков, напълно сте прав да сте обиден и да дигнете шум. Но защо само вдигнахте шум? Защо не предприехте действия, които да се противопоставят на случващото се ? Като си заминахте обиден нещо променихте или сега писукате като ощипана ученичка? И още нещо, хората още оно време са казали орташка работа не си е работа. Какво ви учудва от случващото се? Разпродадоха цяла България, та една колиба насред село ли ще им се опъне ?
П.П. Включването на видео материал е стъпка напред! Браво на Т21!

Анонимен каза...

За каква разгласа споменавате.Аз съм член кооператор,но не ме поканиха,защото знаеха,че съм против.дори датата и часа са били известни само на присъствалите. 67 членове сме , а там като ги броя на снимките са 30 със гостите. И фурната продадоа и дискотеката и колко още

Анонимен каза...

Интересна е съдбата на кооперациите в цялата страна. Преди соца, хората са се сдружавали за да създадат нещо, проявявали са невероятна предприемчивост и модерно за времето си мислене. Но сега сдружаването е обречена кауза. Това е логичния път както на кооперациите, така и на държавата- бавно самоунищожаване.

Анонимен каза...

Докато такива като тези некролози на снимката решават съдбата по избори и събрания на България,ни чака само упадък и разруха.Интересно не се вижда нито един млад член да има на това събрание.

Анонимен каза...

Цв.Петров
Сензационно!!!
Дано данните , които цитираш да са от сигурен източник, проверени и истински.Иначе ще те разкъсат.Ще пишеш опровержения и върви доказвай, че е "продаване", а не „сливане”.Играеш на ръба на бръснача с темата "свобода на медиите".
Изразявам скромното си мнение: Ползата от публикацията щеше да е много по-голяма, ако в материала да присъстваше повече анализ и неоспорими данни за икономическото състояние, дейността и управлението(мениджмънта) на кооперацията - защо съседните търговски обекти са печеливши.По този начин населението на с.Дебнево щеше да разбере истинските причини за това, което се случва с кооперацията.Тогагава всички щяха да те подкрепят и да не допуснат ликвидацията.
С други думи да не акцентуваш на изгонването ти, а на истинските причини довели до провеждане на конспиративно събрание, с цел вземане на незаконни решения, противоречащи на устава на кооперацията.Това решение може да се оспорва и пред Районния съд.Прочети Устава на кооперацията("конспирацията") и доразрови темата.

Анонимен каза...

Поздравления за Троян 21 и лично на Генади -точно в десятката е статията за Кооперацията в Дебнево. Браво и за смелостта на г-н Генков.

Анонимен каза...

Имало е и млади хора на събранието, дошли са по-късно и за радост единствени те са били в час и са гласували против ликвидацията.

Анонимен каза...

Добре бихте ли ми обяснили , ако не се продаде магазина от къде ще се вземат тези 40 000 лева които кооперацията дължи . Може би ще се внесът от член кооператорите /примерно 67 човека по 597 лева /. Не знам как са натрупани тези задължения /вероятно за заплати , вноски към ЦКС и различни местни данъци и такси / но щом кооперацията е губеща е логично да се закрие . Не ми става ясно какво прави този "журналист" на общо събрание на съсобствениците / член кооператори / освен явно да вдига скандали . Ако и тои е собственик би трябвало да участва във взиманията на решения , а не да парадира с журналистически акредитаций . По същата логика някоя нощ може да нахлуе в спалнята на някое семеиство и да започне да снима как правят любов позоваваики се на акредитацията си .
Колкото до кооперацийте въобще , най голяма роля за техния разгром изиграха психическите последствия от комунизма които обрече една добра идея на провал .

Анонимен каза...

№8 ти май си един от героите в клипа ? Ами ако бащата на журналиста е участвал в създаването на тази кооперация , няма ли право да знае кой я съсипа ? Поздрави за граждансксата му позиция

Анонимен каза...

Sajaliavam,che triabva da pisha na latinica i veroiatno komentara mi shte bade iztrit.Iskam i az da izrazia mnenieto si otnosno nekompetentnoto i nekadarno upravlenie na Galq Dimova,dovelo do totalen falit kooperaciata na selo Debnevo.Interesuvam se zashto neinite zadaljeniq e dlajen da plashta drug?Nima ne tq samata gi e natrupala?Zashto tq e bila i upravitel i shtevoditel na vaprosniq magazin,ta taka e zatanala?Sega kooperatorite nqmq da poluchat nishto,poneje s tazi prodajba tq shte izpere kirlivite si rizi.Sajalqvqm,che sam malko grubano kak da se nareche nekadarnosta osven s istinskoto i ime?

Анонимен каза...

9-ти аз съм 8-ми и нямам нищо общо със село Дебнево , нито с кооперацията им . Защо автора след като е наследник на баща си е изтеглил дяловия си капитал . След като няма дялов капитал в кооперацията няма никакво правно основание да присъства на събранията на съкооператорите . 10-ти кооператорите сами са си избрали председател на кооперацията и могат да се сърдят само на себе си за некомпетентното и некадърно според теб ръководство . Аз сърдя ли се на останалите граждани на Троян , че избраха некъдърна и некомпетентна кметица като донкА която не прави нищо за подобряването на условията на живот в града . Но така е при демокрацията стадото взима решение което не винаги е най-доброто .

Анонимен каза...

"Господин Журналист" да не забравите да отразите и събранието на нешковата кооперация в с.Дебнево и там има много въпроси, и там доста неща се продадоха и доста хора прибраха девиденти????!!!!

Анонимен каза...

"Господин Журналист " първо се усведомете за истинското име на председателката и за всичко което се случи на събранието и след това си преписвайте званието "журналист".

Анонимен каза...

Алоо, Генчо, още ли не си го пратил на " Господари на ефира" този видеоклип , че той е убиец бе ! И това се случва в 21 век ??? Ако не го гледах , нямаше да повярвам, че е истина. Статията ти е върховна , браво и на твоя човек.

Анонимен каза...

№8 ти сигурно си от родата дала пари на заем на госпожата без решение на УС на кооперацията и сега чакаш г-н байкОО да ти ги върне без да прави ревизия

Анонимен каза...

Да наистина автора на този репортаж ще получи наградата "Пулицър" за разследваща журналистика за разнищтването на този световен проблем с кооперацията в Дебнево .А изгонилите го членкооператори да се предадът на трибунала за воени трестъпления в Хага . Как може да не уважът журналистическата акредитация на известния "журналист" . Случая трябва да се разгледа в парламента и министерския съвет да подаде оставки заради това грубо погазване на свободата на словото .

Анонимен каза...

Какви ревизии?То е ясно 40 ооо лева недостиг,,,,

Анонимен каза...

Пълна ревизия за кооперацията в Дебнево за 10 години назад и начисляване на дивидентите на всички член кооператори,след като продажбата е вече факт.връщане и на дяловите капитали.виновните в съда.

Анонимен каза...

За жалост това е схемата за поредното заграбване на собствеността на обикновените хора. Същият скандал се заформя и в кооперация Троянска популярна банка. Мошенникът Спасовски и сие, със съмнителна диплома за висше образование, заиграва по същия начин. Хора, сверете си часовника, защото ще изнижат собствеността ви между пръстите.

Марин Дулев - Дебнево каза...

Кредитната кооперация “Напредък”
Веднага след разтурването на трите партийни кооперации, още на 16 ноември 1924 г. е създадено ново, четвъртото по ред кооперативно сдружение „Напредък”. Новата кооперация е създадена по инициатива на Стоян Христов Даскалов, Цвятко Йовчев, Минко Маринов Йовчев, Йовчо Маринов Йовчев, Петко Тончев Сираков, Михо Йонков Гъзеков, Ганко Найденов, Лалю Христов Радков, Стою Марков Даскалов и Пенко Стоянов Бляхов.
Първоначално тази кооперация си поставя само кредитни задачи, като всеки от нейните членове се надявал да ползва общ капитал за свои частни планове. Но впоследствие е открит и потребителен магазин в къщата на Димитър Иванов Дулев с магазинер Илия Генков. Впоследствие магазинът се премества в къщата на Иван Христов Попов с магазинер Стоян Василев, по-късно Васил Колев, а след него Къню Стоянов..
Първи председател е Стою Марков Даскалов, а първи касиер-деловодител е Димо Иванов Топалов. След 1930 г. кооперация “Напредък” разкрива втори свой магазин в къщата на Петко Пенев с магазинер Стоян Василев и трети - в къщата на Стойно Мичев с магазинер Станчо Гецов. Тази кооперация просъществува през годините и обхваща още редица дейности и в по-ново време.

Анонимен каза...

Ето един дебневенин знаещ и записал всеки исторически ред ,излезе с името си , за да ги оповестява. Сигурно ще има и други да споделят.

Марин Дулев - Дебнево каза...

След 1930 година в селото се понесло подозрението, че "Кооперацията я има бай Дима и за още двама трима...". Дали това е продължило и в по-късни години не зная - аз и редица други членове сме били "изключени" на някакво събрание "в интерес на кооперацията", а дяловите ни вноски присвоени от същия този "интерес"... А те не са били никак малко, защото само аз загубих дяловия капитал на четири човека... Всичко останало е в ръцете на безпристрастна Финансова ревизия, Прокурор и Съд, които да се произнесат има, или няма някой вина и трябва ли да отиде той на почивка.

Анонимен каза...

През последните 10 - 20 години в пълна сила важи това :, "Коопа го има за Дима,Галя и още двама , трима!!" Ама го опоскааа до шушка ,нема за поскане вече.

Анонимен каза...

Самите членкооператори са виновни.Маже ли прост шофьор с 4- ти клас да го избират за председател.хаха.Той е продавал и вземал комисионна, за да се стигне до ликвидация.

Анонимен каза...

bravo Dulev dobre 4e te ima 4e sled teb 6te zabravqt i imeto na seloto ....a otnosno G. Dimova mnogo alkohol i postoqnnoto kupuvane na novi koli , vodi do tova polojenie za sajelenie ....

Анонимен каза...

"Достойно" поведение на п-ля на ОКС Ловеч - Байко Баев.Не си дава сметка, че и той има вина кооперацията да стигне до ликвидация. Къде е бил контролния съвет на ОКС през тези години, а финансовия контрол на ЦКС. Какво е това поведение на ръководител. Не му прилича. Но пхората правилно казват че рибата се вмирисва от към главата. Не е чудно че и други кооперации от системата са пред ликвидация. А да не говорим за образование, квалификация и управленски качества на ръководствата на потребителните кооперации- несменяеми неграмотни председатели, счетоводители без необходимия ценз, членове на управителни и контролни съвети над 70 годишни, търговски работници които смятат че кооперациите са им бащиния, обноски минимум, РЗ максимум. Затова оборота на бараката е по голям в пъти от този на магазина.

Анонимен каза...

Защо мълчи кмета на село Дебнево,няма ли отношение или и той ползва комисионни.

Анонимен каза...

Идват избори , какво мислят лидерите на политическите сили в селото

Анонимен каза...

За съжаление е така по всички села в който има такива стари кумунистически номенклатури,разпродават "наследствени " сгради и активи на кооперациите!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Предлагам, на всяка публика;ия на 21 да отговаряме- Енкин и Акимов вън от Ощинския съвет. Белким някой разбере за какво иде реч. А, и кметицата ще е по-спокойна!

Анонимен каза...

Хора,как се оставихте тази с алкохолна зависимост и неврологични заболябания да взема решения вместо вас?Как доверихте средствата си?Потърсете й отговорност,съзираите съдът,направете нещо.За пресвояване на средства се полага ефективна присъда.

Анонимен каза...

ние се чудем тяхните деца как харчат какразполагат с пари атя каква е била работата крали през комунизма крадат исега а бедният и трудолюбив човек няма пари за хляб докато командва комунис щее така

Анонимен каза...

браво лимона в топ 3 на седмицата си продължавай в този дух дасе видят как крадат комунистите а не ромите

Анонимен каза...

д.в. г.ц.( защо да не продаваме имаме инструкции от горе нищо нередовно няма цялото ЦКС продава криза има от къде ще се зимат заплати работниците деца хранят Ето сега ще се отвори работа за 10човека в новиямагазин и кафето до края на месеца ще видите

Анонимен каза...

Вчера видях човекът от снимката с Галя иДимо

Анонимен каза...

Ус на коопа в Дебнево пита казаните за ракия и микробуса на кого са продадени

Анонимен каза...

Къде е бил този управителен съвет когато са се продавали не трябва ли с негово знание да става това? Или и те са взели някой лев под масата?

Анонимен каза...

дебнево дебнево тя ще ограби и този собственик този собственик слага вълка при овцете искаме галя да си понесе отговорноста за нашата кооперация и да няма допир до магазина

Анонимен каза...

Хей г.ц. наслушахме се на празни приказки от теб.Луд е чобек,за да ти повярва.Щеше да затваяш бутката,щеше да затварящ магазините-само в мечтите си.Сега сигурно искаш да затвориш Камен мост.Ппазнодумка.....ха,ха,ха

Анонимен каза...

бъкърените казани продадоо на Синито

Анонимен каза...

Първо, Дебнево винаги е било червено село. Така, че не се сърдете, само си мълчете и си траете. Защото през това време само това сте правили.Появи се различен човек и Вие откачихте. Това КООП, е една креатура на социалистическата партия,която губи като от търговска дейност, но продава кооперативна собственост, само и само за да запазим територията запазина от комунистите, разбирай БСП.

Анонимен каза...

Ама Гъ.Цъ възмутен съм от наглоста ти да пишеш коментари.На твое място бих се скрил в миша дупка.Продаде кооперацията,а сега се готвиш за нов удар.Учудвам се как могат да ти имат доверие.Онзи аЙО ли беше баЙО ли беше,ще има само главоболия с теб.Като фалираш и неговия бизнес,пак обяснявай,че кризата или комунизма са виновни.Спокойно,ние сме тук и пак ще ти гледаме сеира.

Анонимен каза...

колата е от бакърите осигоровките за сестраи са от коп екскурзиите са от ( коп но главният виновник е друг нее тя но щесе разбере по късно

Анонимен каза...

Една доблестна жена е гласувала единствено за защита интересите на дебневени при разпродажбата на кооп.коя е тя

Анонимен каза...

Дебневени скандалът с коопа е на първастраница в Троян21

Анонимен каза...

ще затворя всичкиви

Анонимен каза...

Пак заплахи,спри се малко,успокой се.Всички те видяхме що за стока си-доста залежала и с изтекал срок на годност.

Анонимен каза...

Pak za Debnevo . Ot chuzbina. Petja Kolewa e glasuwala protiv likvidacijata na koopa=. Pozdravlenija !

Анонимен каза...

49.Анонимен каза....
Поздравления за гражданските позиции на Петя Колева и Стефан Генков!Браво!!!

Анонимен каза...

за жалост една птичка пролет не прави не пишете тук а пишете до икономическа полиция и вървете на събранието на кмета там ще има хора от полицията и от общината браво за написаното от г-н Генков да продължава все така за да има промени към по добро

Анонимен каза...

Къде ли, беше досега председателят на Контролния съвет

Анонимен каза...

51-ви , ти заплашваш ли ?

Анонимен каза...

стига с този кооп,стига с тази с премрежения поглед и изгонения нафталин, вижте жената с дебневенске корен на 4-та страница с оголения бюст.

Анонимен каза...

Кой е председател на този Контролен съвет, да не е доблестната жена, която до скоро беше най голямата приятелка на настоящата председателка!

Анонимен каза...

Да се назначи експертна финансова ревизия,която да установи къде потънаха паричните средства,
придобити от продажбата на толкова сгради,
движимо и недвижимо имущество на кооперацията

Анонимен каза...

членовете на партийната организация в Дебнево на която Г.Ц.е секретар сестрахуват че е опукала и членския внос.

Анонимен каза...

вижте каква пияна физиономия има г.цанкова на снимката. Такава е и напредака на дебнево.

Анонимен каза...

Дебневени заповядайте на 13 - ти от 6 часа на събранието в читалището

Анонимен каза...

bqhme na sabranieto na kmetovete , no nikoi ne zadade i edin vapros po povod sastoqnieto na potrebitelskata kooperaciq .....a ina4e tuk v saita vadqt golemi komentari..............

Анонимен каза...

абе №59 ти не чули че кметицата каза че не може да отговаря на въпроси относно кооперациите а председателката да не е много спокойна защото нещата не са приключили още за нея

Анонимен каза...

az 4uh kakvo kaza kmeticata , ama ne 4uh drugi da se pointeresuvat malko pove4e....

Анонимен каза...


Te drugite se interesuvat tam kadeto trqbva,ne se uspokoqvqi oshte.Neshtata predstoqt.

Анонимен каза...

kam 62 az sam 61 ..... az ne sam nito ot upravitelniqt save , nito sam otgovorna po nqkakav na4in za koop , no me intewresuva kak otnovo 6te se potulqt ne6tata ....samo ikonomi4eska policiq trqbva a ne prazni prikazki .. no mai na nikoi ne mu stiska da gi sezira ....

Анонимен каза...

ama 6te ima baq zatvor mai i tam 6te boiliiiiiiiiiii ....za takiva deto cql jivot gi hrantutqt mamai tati .....oh mamooo samo slivenskiqt zatvor 6te gi opravi ....6te q raz4eknat tam stareite pandiz4iiki ....pa da vidim dali 6te se podigravat tova kakto obi4at tqhnoto semeistvo ...

Анонимен каза...

Ima advokati za tozi sluchai,dopitaite se i te shte vi obqsnqt kak da procedirate.

Анонимен каза...

Жалко господа и дами, много жалко!... 65 коментара и само един е написал името си, а всички други се крият зад "Анонимен каза" като пилета от невестулка... Чета и се дивя... Но именно заради вашето поведение Дебнево загива: Кооперацията свърши. Но не само Галя и Димо са виновни... Ами тези на първия ред? Та те са в управителния съвет и за чаша ракия и децата си продават. Ами Иван Мичев, нищо че не е бил на събранието; Нешковата кооперация и тя е на път...; Училището ще го делят с врабевени - значи отива си; Читалището е в ръцете на другарката Веселка Денчева от ДС. Къде и е дейноста... Къде спи "чичковият" председател и защо един некадърник е Председател там?... Та той и една книга не е прочел... А Секретарката прави грънци в работно време...; Недейте само писа глупости... Огледайте се из селото и вижте, че то цялото си заминава и докато дебневени не се хванете ръка за рака всичко ще замине след кооперацията... И нито "журналиста" Генков ще го спаси, нито историите на Дулев...

Анонимен каза...

Продажбата на сградата в Дебнево е факт. Стига шум , а може би това е най-доброто в случая. Дебневенин в Дебнево работа не може да свърши видя се. Новият собственик ще зареди супера както е редно за един такъв модерен магазин . Кафе - бара ще бъде супер , не като дупката на Наско, а интернет клуба на втория етаж ще приютява младежите от селото. какво по- хубаво.( Всяко зло - за добро.

Анонимен каза...

Golemi smeshki chetem otnovo,moje bi shte si dokarate ot nqkade i hora da pazaruvat v supera vi...i mladeji da stoqt v kluba vi?Uspeh v nachinanieto...no edva li.Dai da si pogovorim malko za prodajbata na restoranta i ot tam imalo lipsi na parichki,komisionnite i te kade li zaminaha?Ne se zablujdavai,che Debneveni sa tolkova zadrasteni,Moje bi sega shte dokajat kakvo e da se obedinqt.Malko ne ti podhojda epiteta za Kamen most,no kakvo se uchudvam ot tvoite usta samo tova moje da chue.Osht edin pat uspeh,che tozi gospodin kato go gledam golqm boi moje da ti metne ako opropastish i negoviq biznes.

Анонимен каза...

За 66. Така като чета и ти си се писал "анонимен",може би те е страх да застанеш след името си.Това си е лично твой проблем.Като си толкова отворен и много разбираш,защо се криеш като анонимен,защото така ти изнася нали? Ето от такива "разбирачи" страда селото ни! Казвам се Божидар Мичев и съм Председател на Читалищното Настоятелство на Читалище " Просвета-1905" с.Дебнево.А дали съм кадърен или не, членовете на Читалището са ми гласували доверие,така че аз съм длъжен да го оправдая. Ако не ти харесва как Настоятелството си върши работата,заповядай в Читалището на диалог по темата. Другите обиди по мой адрес ,ще ги подмина с пренебрежение, защото съм над тези неща!Пожелавам ти все така да си останеш страхливият "АНОНИМЕН -66"

Анонимен каза...

Ето това се казва да си комунист - Божидар Мичев наследник на героичен род загубил битката за кметския пост - шофьор със средно образование, да ама вишистта го изгаъбарка на края. Сега избива комплекси като Председател на Читалището в Ебнево. Големи постижения има пеят вчерковния хор нао селото. Алилуя!

Анонимен каза...

bravo 66 , tova e samata istina

Анонимен каза...

daite pove4e podrobnosti za prodajbata na sgradata na koop ....kam 67 e molbata

Анонимен каза...

72-ри,обърни се към кмета на село Дебнево,той знае със сигурност как стоят нещата и кой е новият собственик,а също и Галя.

Анонимен каза...

Уважаеми 66,казвам се Павлина Ковачева и защо ли не съм изненадана от коментарите ти относно читалището и мен?Тия приказки са ми добре познати и ги чувам в продължение на години.Не съм съгласна с твърдението,че читалището няма никаква дейност,защото няма проведено културно мероприятие в селото,в което читалището да не е взело участие.
Излез достойно с името си и кажи,кога ме потърси в читалището в работно време,а аз не бях там,а правех грънци?
Моят работен ден започва много рано сутрин и не виждам защо трябва да правя грънци през деня,когато работя в читалището/за грънците не
ми е нужно чак толкова много време/.За мен срамна работа няма!Да,аз работя допълнително
и не виждам нищо страшно в това.Работя,а не крада,не лъжа и не клеветя хората безпричинно!

Анонимен каза...

Май този 66,не се е облажил от Коопа,затова сега му е криво!

Анонимен каза...

Той се облажи от музея на татко си- Пей Дулини. останаа само експонати без никаква стойност.

Анонимен каза...

Като ви чета коментарите ми се струва че,се сещам за кого пишете.Ако се не лъжа това е другарят Марин Дулев, краевед и кравар по душа и т.н.Почивай в мир, приятелю?

Анонимен каза...

66. ти кат си толкова отворен що не си напишеш името,или и ти си некоя подлога

Анонимен каза...

Подкрепям 75 явно 66 несе еоблажил и сега му е криво

Анонимен каза...

Chuh,che sgradata na Koop izobshto ne bila prodadena?Kakvi bqha tiq prazni prikazki?

Анонимен каза...

tozi 66 egolqm mrasnik i podlec

Анонимен каза...

70 ti,zamislql li si se dali vissheto obrazovanie e merilo za kultura,vazpitanie i umstven bagaj?Ne e.Vij nagleden primer kak edna visshistka zatri cqla Kooperaciq. vij sashto kak za edin srednist glasuva polovinata selo na izborite za kmet.Nqmq nikakvo znachenie dali si komunist ili si s druga partiina prenadlejnost,vajnoto e da si chovek s dostoinstvo ,a ne kradec,lajec i intrigant!

Анонимен каза...

Точно в десятката 82-ри. Носи се слух в Дебнево че Г.Ц. е обещала да направи по една свирка на всички младежи и пенсионери ако посетят новият младежки клуб в новооткритият Кооп на вторият етаж. Много си мисля че и други са готови за това.?

Анонимен каза...

В това село има доста подли и завистливи хора, и все друг им е виновен като не могат да се облажат и плямпат

Анонимен каза...

Евала 83

Анонимен каза...

Моля престанете със всичките тези простотии!!!Това е социална мрежа и излагате името на селото ни!!!Името мие Георги Георгиев и се срамувам от това което прочетох.Защо търсите вина,а не търсите причината за фалита на магазина на КООП!?Защо не пазарувахте в този магазин,а ходите в съседните?И какво печелите от всичките тези ругатни и обиди!?

Анонимен каза...

Ей , Георги Георгиев ти какво си купуваше от КОПА в Дебнево последната година , сигурно тоалетна хартия и сапунчета, само това имаше. На 6-ти март ела на извънредното събрание и си кажи думата и съвета,щом милееш за селото и се срамуваш.Все още има изход на ситуацията.

Анонимен каза...

Не е важно какво си е купувал Г.Георгиев,ВАЖНОТО е че селото ни замира и е болно ,че под" мъдрото" ръководство на Кметицата и нейните кметски съветници/да не ги изброявам/,всички ги познавате що за стока са.?Докато няма пряко участие на хората в управлението на това село/нямам предвид хората които тя си е избрала по свой свободен начин ,без да се допита до населението на селото/ няма да има управия и ще става все по-зле!Желая успех на хората от Дебнево и дано си решат проблемите по-скоро!Успех!

Анонимен каза...

Az shte vi pomolq kogato pishete komentari i se podpisvate s imenata si,pone da sa tochnite imena.Trudno shte povqrvam,che tochno Goshko e pisal tozi komentar.Ta toi miliqt v edna duma pravi po dve ,tri pravopisni greshki.Mila Didke,preporachvam ti da ne vzemash greshnata strana v spora.Nqmash nujda ot tazi vsenarodna "liubov".

Анонимен каза...

Дебнево,Дебнево!Вие не разбрахте ли,че тази простичка и елиментарна селянка през цялото време Ви е лъгала и крала и ще продължава да го
прави.
Продавала е без търг и прозрачност на когото и за колкото си иска. За нейна изненада член от управителния съвет само от последните и няколко сделки е открил злоупотреби.
Продаден бус на една цена внесени почти половината.
Продадени казаните за варене на ракия не отчетена никаква сума понеже,,не се водят на никого''
От продажвата на ресторанта и от там се разнася някаква смрад.От всяка сделка комисионно.Много и хареса да продава,затова нищо не остана за продаване.Сега се поготвя за последния си удар.
Чрез продажбата на послидната сграда тя ще замаже нейните далавери и ще отмъкне много добра сума с няколко нули отзад.
ДЛЪЖНИ сте да изисквате пълна финансова ревизия.

п.с.Спестен Ви е и резултата от миналогодишната ревизия.Голимият недостик,който е установен тя го е внесла и всичко е приключено тихомълком.
Много е интересно след като е,, излязла'' ревизията как за по малко от 1 година липсата е станала 40000.
Не я оставяйте да се измъкне не наказана!

Анонимен каза...

da koperaciqta 6te ostane no 6te si otide u4ili6teto v DEBNEVO zatova se zamislete i tam lipsvat mnogo ne6ta do p1rva 6te izlqzat na qve no vremeto 6te pokaje, vav tova selo komandvat 4ujdi hora tova ne trqbva dago dopuskame. Te mislqt samo za tqhni blaga zamislete se za tova i togava glasuvaite.

Анонимен каза...

На извънредното събрание на копа в дебнево на 6 март Галя Димо и кукловода Байко ще пробутат нов номер. няма да има кворум и след час ще решат плродажбата сами както е по техния устав.купувачът е подготвен селяните пак преибани.

Анонимен каза...

Крадло,остави вече теэи твои мръсни трикове.Не видя ли,че цялото село те мраэи дори и ти.
Ти си едно нищожество и мислиш на кого да направиш нещо лошо.Погледни се в огледало,ако това не си го сторила до сега-не приличаш на човек.
Лекувай се докато е време.Ти унищожи кооперацията и сега се чудиш зад кого да се прикриеш,но хората ще те запомнят с,,твоето добро дело"

Анонимен каза...

Ще има ли събрание на коопа в Дебнево или няма да има. Галя свалила обявата за събранието,хората не знаят.

Анонимен каза...

vzemete se v race i ne ostavqite neshtata taka !!!

Анонимен каза...

Бе я че кажем тук-там че сестра ти е к.... па ти оди казувай че немаш сестра. Те така си е по комунистически и от царско време!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |