Има добри хора!

* Кампанията в подкрепа на 4-месечната Симона, останала без майка, набира скорост; десетки от страната и чужбина предлагат помощ
 * Вече е обявена дарителска сметка
Тема с продължение

ОГРОМНА ПОДКРЕПА и съпричастност получиха двете млади наши съгражданки Северина Илиева и Мария Бакърджиева, които поеха грижите за останалата без майка 4-месечна Симона. След материала ни „Две троянски самарянки”, в който разказахме тъжната история, обявеният телефон на Северина (0887/471401) прегря от обаждания. Добри хора от цялата страна, а и от чужбина предлагат помощта си. В страницата на Т21 във Facebook пък разказът за Симона, Северина и Мария стана рекордьор по посещения (от 22 до 27 януари - 5744), харесвания (1010), споделяния (492).

ОТ НАЙ-НЕОБХОДИМОТО за малката – памперси и храни – вече има събрано сериозно количество; подарени са също зимна и лятна количка, множество дрешки и играчки. Свещениците от троянската църква „Св. Петка” отец Марин и отец Станимир са обявили, че ще кръстят детето без такса. От троянското читалище „Наука” имат готовност да организират голяма дарителска акция. Още много са предложенията и запитванията кое е най-нужното на този етап.

ИМА И ДЕСЕТКИ ЗАПИТВАНИЯ как и къде могат да се дарят средства за отглеждането на Симона. Кметският екип на Троян – кметът Донка Михайлова и тримата й заместници Поля Димова, Кольо Кацаров и Ангел Ангелов, вече обявиха, че всеки месец ще даряват известна сума лични средства; и това ще продължи до края на мандата през 2015 г. Служителите от още няколко институции са заявили подобни намерения. Всичко това наложи обявяването на банкова сметка за дарения.

ТАЗИ БАНКОВА СМЕТКА е единствено и само за нуждите на сирачето, а неин титуляр и гарант е Северина Илиева. И всеки, който желае да помогне, може да приведе в нея средства за малката Симона.

Банковата сметка е:
 
BIC код: STSABGSF
IBAN: BG31STSA93000007500930
Северина Илиева   
Банка ДСК – Троян


P.S. Т21 се ангажира периодично да дава информация какви средства са постъпили в сметката и как се използват.

2 коментара:

Анонимен каза...

Дори хора има. Няма държава. Или я има, но тя е бащиния на шепа хора. За другите е мащеха, от най-лошите. Въпроса е: Кога добрите хора ще се сетят да кажат-"стига" и да променят държавата си, така,че да стане за всички майка. После пак ще има добри хора, но те ще са повече и дано са по-умни.

Анонимен каза...

В Солун е блъснато, и починало дете на 11 години–Стефка. Вече дни не е потърсено от никой!
Български деца, са принуждавани да просят на улицата, и какво ли не още!!!
Българското дете се отглежда трудно и с помоща на най–малко две семейства. Когато става въпрос за лошо отношение към деца, или за живото на едно дете, чието оцеляване е под въпрос, какво повече да коментираме? Това трябва да е критерият за оценка на едно правителство, съвестта на всеки, застанал начело на една държава, един град и т.н.
В Троян има деца, които не си дояждат, или се хранят оскъдно, а това ще е пагубно както за самите деца, така и за работодателите, за които те ще са бъдещите изпълнителни кадри.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |