Троянският европейски ден

* 9 май започна с цялостна подмяна на общинската управа * В 12:00 ч. кметът Донка Михайлова и „дубльорът” й Веско Василев издигнаха знамето на Обединена Европа * „Честит рожден ден, Обединена Европа”, бе мотото на празненствата

КМЕТЪТ Донка Михайлова и младият й „дубльор”, 11-класникът Веско Василев (СОУ „Васил Левски”), точно в 12:00 ч. днес - 9 май, Деня на Обединена Европа - издигнаха знамето на Обединена Европа на пилона пред Община Троян, редом с националния трикольор и жълтото троянско знаме с герба на града ни. Церемонията бе под звуците на европейския химн („Ода на радостта” на Бетовен), а сред присъстващите имаше и една ВИП гостенка – аташето по институционалните проекти към посолството на Франция у нас Вероник Минка. По инициатива на сп. „Мениджър” по същото време сходна церемония се провеждаше в 27 града в страната.

„ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Обединена Европа”, е мотото на троянския европейски празник. Той стартира предиобед с „подмяна” на общинското ръководство – първи ден от изпълнението на проекта „Млад кмет за един ден”, реализиран от местния център за работа с доброволци. Освен кметския младежите окупираха и останалите възлови постове в местната управа – председател на Общинския съвет стана 10-класничката Десислава Енчевска, а зам.-кметове – Мария Петкова (10. кл.), Стефания Калева (9. кл.) и Петър Лалев (12 кл.).

ПРЕДИ МАЛКО (в 17:00 ч.) започна заключителният концерт и награждаването на призьорите в детските „Дни на талантите и интересите”; по същото време в Китайския ресторант среща имаше общинската структура на Съюза на ветераните от войните, а техен гост бе „ловешкият Булат Окуджава” (известният бард Милен Тотев).

В 18:30 Ч. НА ЦЕНТРАЛНИЯ троянски площад започна Парад на знамената на страните членки на ЕС – дефиле на троянските мажоретки, съпровождани от Представителния младежки духов оркестър. Следват изпълнения на фолклорен ансамбъл „Здравец”; а празникът ще завърши с концерт на „Тримата тенори” (B.M.W. Trio Grandi Tenori) – от 19:00 ч. в читалищния салон. Вечерта в елитния ресторант „България” троянското гражданско сдружение „Комитет за побратимяване” дава празничен коктейл за подбрани гости и приятели.

Т21
Начало

Още снимки - виж ТУК

29 коментара:

Анонимен каза...

Аааа,на коктейла ше има доста повче търбуси,за разлика от присъствашите на плошада...

Анонимен каза...

"Вечерта в елитния ресторант „България” троянското гражданско сдружение „Комитет за побратимяване” и Община Троян дава празничен коктейл за подбрани гости и приятели."

Има ли смисъл да се коментира повече :)

Анонимен каза...

Оооо,голяму празнинство,гуляму чуду.Шест манифистанти и седим музикантиии и споминатити европейци разбиръ съъ..Ха,ха хааа!

Анонимен каза...

Участници в Европейския ден- 10 бр
Публика по площада и кафенетата - 20 бр
Пияни кютюци и на официалната вечеря - 100 бр

Наздраве Европейци!

Анонимен каза...

Снимка номер 3 , отразява всичко (:

Анонимен каза...

4ти,5ти много точен коментар,мислех да пиша нещо подобно!!

Анонимен каза...

Веско изобщо не "гъзарее" много ми е интересно как се избират така тези заместници за 1 ден ? Нищо лично ...

Анонимен каза...

Инженер, счетоводител, химик и държавен служител започнали спор чий котарак е най-умен. Инженерът повикал своя котарак:
- Хикс на квадрат, демонстрирай!.
Хикс на квадрат се качил на масата, взел хартия и молив и нарисувал кръг, квадрат и триъгълник. Всички се съгласили, че котаракът е много як. Счетоводителят казал на своя котарак:
- ДДС, демонстрирай!.
ДДС отишъл в кухнята и се върнал с 12 кюфтета, които подредил в 4 купички по 3 кюфтета в купа. На другите им харесал номерът. Химикът се обърнал към своя любимец:
- Епруветка, давай!.
Епруветка донесъл кутия мляко от хладилника и отсипал точно 150 милилитра в една чаша. И другите се впечатлили от тази точна лапа. Накрая дошъл ред на държавния служител. Попитали го:
- А твоят котарак какво умее?.
Държавният служител казал:
- Хрантутник, демонстрация!.
Хрантутник изял кюфтетата, изпил млякото, препикал чертежа, изнасилил другите три котарака, оплакал се, че го боли гърба, написал жалба срещу лошите условия на труд, изпратил я в службата за предотвратяване на епидемии и си взел болнични за един месец.

Анонимен каза...

Искам да попитам какво прави цитирания ресторант елитен и общината къде намери европейски признаци в своите действия и управление?

Анонимен каза...

На снимка №3 да не би да е новия елит на града ни?! Може би са новият кандидат кмет и общински съветници?!:(

Анонимен каза...

Толкова ли няма какво да се снима та баш мангалите турихте за лице на Европа.

Анонимен каза...

Като го погледнеш отвън,накичен с постери на всичката елитна чалга помия ,а овътре отрупан с елитно меню с продукти на ЦБА, и да ти е драго да си европеец (:

Анонимен каза...

Така е бате,ромите са новото лице на еФропата,близкото бъдеще са елита на село Троянче

Анонимен каза...

11, кое по-точно е лице на Европа, да не визираш Троян, той в момента за лице на Камбоджа не става.

Анонимен каза...

13-ти, къде видя роми бе човек.Там си има четирима чиста проба мангали.

Анонимен каза...

Питайте Генадий защо ги е снимал!!!
Снимал ги е заради Вас, да Ви прави вятър покрай ушите!!!

Анонимен каза...

А на теб дават ли ти още прах за носът?

Анонимен каза...

А на теб?

Анонимен каза...

Краят наближава! Децата ви ще живеят в Страната на циганите!
Смъртта на българите иде, краят е близо! След няма и 40 години от българската жилка ще е само екзотичен спомен. Вашите деца ще живеят в Страната на циганите – там, където ромите ще са мнозинство, турците ще ги догонват по численост, а българите ще бъдат безгласна буква в лицето на едва 800 000 души. Да, през 2050 година България ще се състои от близо 4 млн. роми, милион и половина турци и 800 000 българи със съмнителна кръв и народни ценности. Искате ли децата ви да живеят тук след 40 години? Ще позволите ли наследниците ви да растат в Страната на ромите – с ром за президент, с ром за премиер и, може би, ром за съпруг?


А това... си е част от настоящето
Това е реалността в България след по-малко от половин век. По думите на проф. Иванов от Центъра за демографска политика вече нищо не може да се промени. Защо се получава така? Причините са няколко и всъщност са много прости.

… Защото сме си цигани!

А не сме ли? Циганията вече не ходи само по циганите. Тя е по дискотеките, лепи се на днешната младеж, която мята гюбеци в чалга клубовете. Гледайки ги отстрани, не можеш да не си помислиш, че в тях има ромска жилка. А те са си българки!
След 40 години Столипиново ще завладее цяла България
И малкото останала култура у нас се заличава, правителството сякаш цели акултурация на българското население. Обсъждат ликвидация
на БАН, на театрите, на оперите… на патриотизма?! Остава ни само телевизията, която обаче предлага само турски сериали и… ТВ Планета. Дори децата си кръщаваме на Инджи! Изромчили сме се! И ние, като циганите, започнахме да послъгваме, да покрадваме, да се правим на големи тарикати. Истинската ни, българската, идентичност отдавна вече е заличена.
Вече в 48 общини в България не познават българското
Бъдещите ученици...
От общо 264 общини, в цели 48 българите са малцинство. Тази статистика е потресаваща, но по-страшното е, че цифрата расте с всяка изминала година. Ромската инвазия не се отнася само за малките общини, за селцата. Те се нанасят в центъра на София, мигрират в китни квартали. Циганите вече не си стоят само в гетата. Богатият ром се изроди и вече се изживява като градската мутра. Помислете – колко от дебеловратите мафиоти във вашия град са с ромски произход? Е, точно те скоро ще завладеят не само общините, но цели области.
Ромите се множат като плевел, а българите – като защитен вид цвете
Циганията не ходи само по ромите...
Факт е, че на всеки двайсет години ромите се увеличават двойно, а българите… те се топят. Една средностатистическа ромка у нас ражда
по минимум 4 деца, а българката – едва едно. Ако питате последната, ще ви каже, че няма с какво да си гледа детето и е права. Логично е да се запитаме циганката как ги гледа?! Лесно – не плаща ток, живее винаги на вересия, краде, ражда деца, за да крадат и те. Не плаща данъци, вода и парно.
Една юнашка майка циганка
За циганката в България е рай! Тя има подсигурено бъдеще за своите деца до девето коля и затова ще продължава да се множи. А българката ще роди едно дете и ще го прати в чужбина – далеч от циганията в България!

Патриот?
Но да не будим етническо напрежение. Пък и нали все пак сме патриоти и трябва да останем
в тук, в България, от любов към родината. От любов към народа… пък бил той и цигански… А вие патриоти ли сте? Ще отгледате ли децата си в България от любов към циганите?

Анонимен каза...

19: Тъжно,но вярно:(((

Анонимен каза...

Сами сме си виновни и ако не вземем мерки КРАЙ. Точно казано от 19ти "Една средностатистическа ромка у нас ражда
по минимум 4 деца, а българката – едва едно. Ако питате последната, ще ви каже, че няма с какво да си гледа детето и е права. Логично е да се запитаме циганката как ги гледа?! Лесно – не плаща ток, живее винаги на вересия, краде, ражда деца, за да крадат и те. Не плаща данъци, вода и парно.
Една юнашка майка циганка
За циганката в България е рай! Тя има подсигурено бъдеще за своите деца до девето коля и затова ще продължава да се множи. А българката ще роди едно дете и ще го прати в чужбина – далеч от циганията в България!

Анонимен каза...

Кой ни е виновен, че не си търсим правата, или не ги знаем? Може би сме прекалено горди, за да си признаем, че това, с което се заплаща труда ни/ако работим/, е нищо в сравнение с цените. А какво ли правят безработните, как живеят, и растат децата в тези семейства, как се възпитават и хранят?
Чудя се, правителството ни, и избраните на отговорните постове, дали някога се замислят за бъдещето на страната ни?
Не деля хората на раси, цвят на кожата, вероизповедание и т.н, никой не избира какъв да се роди предварително, но тия отношения между хората в България, няма да ни донесе нищо добро.

Анонимен каза...

Има и няколко мита , които битуват твърде отдавна и обикновено се поставят извън всякакво съмнение. Но те съвсем не са безспорни и според мен въобще не са верни.
◦Първият мит е, че циганите са бедни. Не е вярно. Всеки циганин има злато. Циганските булки се купуват за десетки хиляди левове. Почти всяка циганска къща има телевизор, видео, сателитна антена. Не са малко и циганските леки автомобили. Богатите цигани като процент не са по-малко от богатите българи. Само този, който не е виждал циганска сватба, цигански празници (Васильовден, Гергьовден и др.) и цигански погребения, може да счита циганите за бедни.
◦Вторият мит е, че циганите се нуждаят от помощ и грижи. Не е вярно. Поради манталитета си те не ги искат. За тях помощта няма нравствени стойности. Те се интересуват само от безвъзмездното получаване на пари или други материални неща (продукти, дрехи и др.). Схващат помощта, която получават, като успешно състояла се кражба от самото общество и се гордеят с нея. За сравнение при един българин получаването на социална помощ е и нравствен въпрос, и обикновено повечето бедни българи се срамуват от този факт.
◦Третият мит гласи, че циганите имат същите личностни качества като българите. Не е вярно. Генетично и психологически циганският етнос е твърде различен от българите.
◦Според четвъртия мит циганите крадат, защото са принудени да крадат. “Крадем и ще крадем, защото сме гладни” - казват самите цигани. Този мит също не е верен. Кражбата при циганите произхожда от самата им природа и е заложена в тях като традиционна форма на битие. Поради циганството си и най-ситият и най-богатият циганин не би се посвенил да открадне.
◦Петият мит твърди, че циганите са непоправими. Не е вярно. Съвременното общество по принцип притежава средства да промени начина на живот на даден етнос и да го социализира, а от там да измени в положителна посока и неговите нравственост, психични особености и поведение. За това има достатъчно красноречиви примери, например в САЩ по отношение на негрите и индианците.

Анонимен каза...

“Революцията” от 1989 г. бавно и неизбежно се превърна в маскарад. Нови маски, нови жестове, нови политически идеи и платформи скриват отчайващи истини: за корупцията и мафията, за зашеметяващата престъпност, за болестите и високата смъртност, за бедността, за свирепия глад.

Но най-дълбоко е потулена, естествено, най-ужасната истина – истината за бъдещето на българите като нация.

По задачата за дебългаризирането на Балканите се работи от сто години. Изконни български територии се предадоха на всички съседни балкански държави и българското землище от 215 хил. кв. км. се смали първо до 170 хил. (Санстефанска България), а после – до сегашните 111 хил. кв. км. В отнетите земи спрямо българското население се провежда открита асимилаторска политика: затриват се българското самосъзнание, език, национална култура, нрави, обичаи, традиции.

Известно е отдавна, че българското общество на територията на България винаги е включвало основна маса българи плюс определен брой етнически малцинства (турци, цигани, евреи, арменци и др.) През 1932 г. според националното преброяване всички малцинства представляват общо 16,3%, като турците са 608 000 души, циганите – 83 000 души. През 1956 г. турското малцинство възлиза на 656 000 души (голяма част от него през 1951 – 1952 г. се изселва), а циганите са вече 198 000 души. Преди печалния “възродителен процес” турците са вече около 1 200 000 души, от които по данни на турската преса 140 000 остават след “екскурзията” в Турция, където са и до днес. Преброяването през декември 1992 година сочи 1 078 000 турци, а циганите са представени с изключително съмнителната цифра 257 000 души. Според експертни данни и демографски екстраполационни анализи истинският брой на циганското малцинство през 1992 г. би следвало да е бил около 650 – 700 000 души, тъй като е налице трайна демографска тенденция циганският етнос в България за двайсет години да се удвоява. В същото време общото население на България, което след Освобождението от турско робство през 1878 г. винаги се е увеличавало, през последните десетина години рязко намаля в резултат както на масивни емигрантски потоци, така и поради ниската раждаемост на българския етнос и високата смъртност на целокупното българско население.


Циганска каруца по път незнайно за къде

демографски и социалнопсихологически факти и хипотези за циганизирането на България

доц. д-р Петър Иванов

Анонимен каза...

Една шепа българи, крадат колкото всичките цигани взети заедно! Последни новини–Гриша Ганчев!!!???

Анонимен каза...

Изключително точно казано: "За тях помощта няма нравствени стойности. Те се интересуват само от безвъзмездното получаване на пари или други материални неща (продукти, дрехи и др.). Схващат помощта, която получават, като успешно състояла се кражба от самото общество и се гордеят с нея. За сравнение при един българин получаването на социална помощ е и нравствен въпрос, и обикновено повечето бедни българи се срамуват от този факт. "

Анонимен каза...

Интересно, каква вина имат циганорите за състоянието на Троян?
Никой не продумва дума срещу баш циганите дилян енкин и минко акимов?Оказа се,че трапчанските цигани крадели повече от желязненските!
Покрай тях щъкат и малки циганорчета,крадливи джебджийчета ,пенювци,ачовци ,милковци и всякаква циганска сган,която щом чуе шума на парички и почват да святкат очички (:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Я се виж на каква маймуница пишеш, и тогава използвай думата "срам"!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |