Първата сесия на местния парламент в Троян – на 14 ноември от 13:30 ч.

* Промоцията ще се ръководи от доайена сред местните народни избранници Минко Акимов (ГЕРБ) * Голямата задача - да се избере председател; шансовете на Кольо Кацаров – най-сериозни

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ на област Ловеч Ваня Събчева насрочи първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Троян на 14 ноември, понеделник, от 13:30 ч. (предварителната ни информация, че сесията ще е на 10-ти или 17 ноември, се оказа неточна – бел. Т21). Според Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) първото заседание на Общинския съвет „се провежда не по-късно от един месец след влизането в сила на решението на общинската избирателна комисия” (чл. 30, ал. 7).

ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕТО на сесията новите съветници и новият кмет на общината Донка Михайлова трябва да се закълнат, като текстът на клетвата е следният: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Троян и да работя за тяхното благоденствие” (ЗМСМА, чл. 32, ал. 1). По закон първата сесия се ръководи от най-възрастния общински съветник, в конкретния случай - Минко Акимов (ГЕРБ). А голямата й задача е да се избере председател на местния парламент - изборът се провежда с тайно гласуване и за избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой на съветниците (ЗМСМА, чл. 24, ал. 1); нашите прогнози са, че най-сериозни шансове за поста има Кольо Кацаров (БСП), който бе председател в два предишни мандата (1999/2003 г., 2003/2007 г.)

ПРИПОМНЯМЕ – в 29-членния Общински съвет на Троян влизат представителите на общо осем партии и разпределението на мандатите е следното. БСП има 10 съветници (Дилян Енкин, Кольо Кацаров, Розалина Русенова, инж. Росен Веселинов, Пламен Бойновски, Николай Малчев, Владимир Хаджийски, д-р Петьо Маринов, инж. Станислав Съев, Красимира Георгиева); ГЕРБ – 10 съветници (Минко Акимов, Йордан Данков, д-р Цветомила Дудевска, инж. Светослав Дочков, Иван Миховски, инж. Марин Радевски, Лалю Драголов, д-р Милко Минков, Петко Пенков, Илиян Тодоров); „ИЗБОР ЗА ТРОЯН” – 3 съветници (инж. Ангел Балев, адв. Петър Яшев, Николай Тодоров)***; „АТАКА” – 2 съветници (инж. Илиян Пеевски, Петя Ковачева); по 1 съветник имат ДСБ (инж. Милко Станчев), ДПС (Айнур Кехайова), РЗС (Трифон Трифонов) и ВМРО-БНД (Даниел Сираков).

Т21


*** Заб. Ако жалбата на „Избор за Троян”, гледана на 8 ноември в Административен съд – Ловеч, бъде уважена, коалицията ще вкара в Общинския съвет още един свой представител (Емил Цоневски) и ще има не трима, а четирима съветници. Което ще е за сметка на намаляване на групата на ГЕРБ с един съветник (Илиян Тодоров).

49 коментара:

Анонимен каза...

Ей Гена ,от къде извади таз снимка,от тогава са му крояли шапката на Минката ей:):):)

Анонимен каза...

Before|After?

http://1.bp.blogspot.com/-jxx929gFbmo/Tq25C2aqliI/AAAAAAAAM7U/9v4j4D2YQUQ/s1600/311337_10375536973135559_10307_n.jpg

Анонимен каза...

Пу, пу, пу, да не ти е уроки Доце,за един месец от както си тук с 20 години се подмлади.От въздухът и водата ще да е:):)

Анонимен каза...

А дано,нося й лично бутилка истинска ракия,ако е така свежа и в управлението :)

Анонимен каза...

Дали ще е отворено за граждани.

Анонимен каза...

Ако др.Енкин е политик ще предложи ДОЙАЕНА да си остане на мястото(за да вървят проекти,мнозиство,благодарност и т.н.)...няма да е кой знае какво и за благото на града,в Тетевен герб+бсп=коалиция
Колкото до аЧо кебапа и неговата коалиция "ИЗБОР ЗА ПАРИ" ---------опозиция в ъгъла

ловчалия каза...

Вярно ли ГЕРБ и БСП в Троян са били ръката....туй ще е върха на сладоледа:):)

Анонимен каза...

Черешката на тортата.....и на ? с ?:
1Кога са се карали освен на избори
2Кой краде повече Енкин или АКИМОВ
3Администрацията пожизнено и голям семеен кръг
4Един прави друг отчита,първо асфалт после водопровод и накрая мръсен канал,много хубаво кръгово (автобусите и са много доволни)
ПЪЛНА ЛУДНИЦА
6 НАЙ-ВИСОКИ ДАНЪЦИ понеже затвориха фабриките и т.н.

Анонимен каза...

ITod:
I tell you,like you told me, cash rules everything around us !
Some live for the bill,
some cheat for the bill.
some steal for the bill :)
Where are my money at ?

Анонимен каза...

money,money,money it make the people crazy :)

Анонимен каза...

Ех като гледам ,мили хора тази снимка ми се свива сърцето.Комунист до комуниста,мила моя майнольо! Боклук до боклука! Е има ли промяна 22 години? Гледат ли Европата за това,че комунистите още властват? Властта, братчета, не са давали никога и няма да я дадат. Властта трябва да им се вземе и ако няма кой, трябва да сте готови да им ядете попарата. А също така трябва да свикнете на вас да гледат като на леко малоумни или малко-нещо недорасли и политически закърнели, а също така бъзльовци и хапльовци.

Анонимен каза...

Днес на първото събрание/наричано сесия/ ще видите на живо, какво представляват едните и другите при избора си за председател на общински съвет.Днес ще разберете колко са единни и как ще управляват града ни. Да Ви е сладко!

Анонимен каза...

А къде е кандидатът на инжжжжжж.м.сТанчев, май при комунистите?

Анонимен каза...

Какво, бе Акимов правиш до "комсомолката на Жан Виденов", нали така я нарече??? Ама сега ще се пазариш за пост, нали!?!

Анонимен каза...

Погледнете внимателно снимката и вижте изражението на лицето на Минята,само злоба злоба и нищо друго не се чете в милиционерската му физиономия,а на заден план поднича и Бойко.Един съвсем приятелски съвет към Донка,карай мандата си така, че хората да са доволни от теб и след 4 години,ГЕРБ да започне да те натиска да се кандидатираш от тяхната партия, така както направиха във Варна със Кирил Йорданов,ако хванеш пътя на Минко просто ГУБИШ.

Анонимен каза...

Много си прав 15-ти,на ГЕРБ им трябва цялата власт не зависимо кой какъв е бил преди това.Трябва да разберат,че глупави хора вече няма и на много места както и тук в Троян се гласува за личност,а не за партя.Пример мога да дам за област Плевен където от всички общини ГЕРБ печели само на две места,това са Плевен и Червен Бряг,като за Плевен все още не е сигурно,защото може да има касиране на изборите.

Анонимен каза...

15ти хубаво каза ама с тоя твой "анализ" за Варна и Кирил Йорданов се издъни много...Тоа варненският е некадърник ама слуша господарите от ТИМ та затова го преизбраха,във Варна няма Бойко,няма ГЕРБ,няма БСП...има само ТИМ

Анонимен каза...

16-ти малкия ти комунистически мозък така се е смалил че вероятно мозъка на кумира ти Ленин от стъкленицата с формалдехид въпреки щетите от сифилиса изглежда гигански сравнение с твоя . Каква личност е Донка Михаилова - щял живот партиен кадър , които не е свършил нищо полезно за хората . Единствено омразата към трапчанския милиционер и даде власта , но това не означава че хората са гласували за личноста "консомолската секретарка Донка " .Вота беше даден против пребоядисания страж на БКП Миня Трапчански . Всеки друг кандидат на ГЕРБ би спечелил изборите .

Анонимен каза...

Респект към коментара на 18-ти :)

Анонимен каза...

До 1 година ще плюете по Донка, щот няма да има пари и приходи за Троян и ще се тюхкате, че кметът ни не е от ГЕРБ, бил той и М. Акимов.

Анонимен каза...

Ми няма какво да кажа,само минавам...20-ти, е тъпак!

Анонимен каза...

До 21 - Ей малоумник, не си ти човека, който ще ми казва какво да пиша и дали да изразя мнението си или не!!!

Анонимен каза...

В Понеделник ще видим коалиция между БСП, ДПС, ДСБ, РЗС, другаря Пеевски и хамелеона Сираков. Ето това вече е парадокс!!!

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

КОАЛИЦИЯТА ОПРЕДЕЛЕНИ СИ Я БИВА!

Анонимен каза...

В Понеделник ще видим коалиция между БСП и ГЕРБ,Ето това вече е парадокс!!!

Анонимен каза...

До Понеделник се препоръчва стоене предимно на топло.Да се избягват студени и открити места ,поради възможност за изпадане в алюзия и привиждане на странни явления...

Анонимен каза...

18-ти,аз съм 16-ти и ще ти кажа няколко истини.1.няма как да съм комунист защото съм на 27 години,2.Ленин НИКОГА не е бил ,и НЯМА и да ми бъде кумир,3.като не можеш да разбереш логиката на написаното от мен ,показва само едно,колко е /голям/ твоя мозък.4.аз лично теб със нищо не съм те обидил,за да обиждаш така просташки,но може би това ти е по природа,или толкова ти е умственния капацитет,5.преди да публикуваш коментара си,го прочети няколко пъти защото допускаш грешки УМНИКО

Анонимен каза...

БКП БКП БКП тъй викахме едно време ,а сега БСП бсп:български социални пенсионери

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

16-ти /28-ми, аз съм 18-ти. 1.Не знам защо щом не си комунист се радваш на успехите на БСП в Плевен може би си полендак и се радваш на падението на останалите по родните си места . Това че си на 27 години трудно може да обясни странните ти политически възгледи.Виж ако беше пенсионер със склероза това донякъде би ги обяснило И аз не съм от ГЕРБ но ги предпочитам пред БСП .
2.Е ленин явно не те е кумир но за Гоце и Сергей не можеш да кажеш същото . 3. Не търся логика в написаното от теб защото то е лишено от такава.
4. Извинявам се ,че си се обидил от написаното от мен , просто изказвам моето мнение.
5 Не мисля , че ако публикувам текст без грешки ще успея да убедя закостенелия ти 27 годишен мозък във каквото и да е .

Анонимен каза...

Оооо 30ти ,неграмотен досадник ти си можел да пишеш на кирилица:):)

Анонимен каза...

Спрете с тълкуванията. Просто няма смисъл. Каквото и да става, все ще е абсолютно безпринципно. Няма кой да подкрепи БСП без да си плюе на сурата /да свикваме с турцизмите/. Изключение прави единствено Сираков, за него винаги е било ясно, че е с тези, които са на власт. Всички останали се титуловат десни, но и те ще извадят вазелина. .То Милко Станчев още на балотажа подкрепи БСП, въпреки че се има за най-десен. Така че очаквайте включване в понеделник.... Ще е интересни следващите 40 дни!

Анонимен каза...

Милко не го знам какъв е (ЛЯф или десеН) ааааааааааааааа вие говорите партийно аз помислих друго.............Сираков е политик от класа ,и много правилно винаги с управляващото мнозинство

Анонимен каза...

"Сираков е политик от класа ,и много правилно винаги с управляващото мнозинство"
Прав си, 34. Политик от класа е. От класата на българските политици - каквото и да става, да са там, дето има келепир...... Ако ще да е за сметка на целия град/в случая/

Анонимен каза...

Скъпи съграждани, вървете да видите на първата сесия, тя е открита, какво се казва популизъм, лицемерие, взаимно незачитане, партизанщина, никаква толерантност, за доверие да не говорим. Вървете и ще ви се отще от политика, ще ви се отще да живеете в този град. Ще видите пълното противапоставяне един на друг, пъвенющина, надувки и перчене. Но преди това на клетвата ще засвидетелстват и ще се закълнат да работят в името на гр. Троян, в името на просперитета на града и повишавоне на благосъстоянието и благополучието на хората и малко след това при избора на председател ще лъснат като ......и ще си покажат истинския облик като хора, политици и държавници? Вървете, уверете се, но не унивайте, това сме самите ние! Нищо повече!!???!

Анонимен каза...

Никога не съм грешал става ли дума за политика. Преди четири години познах за Акимов, тази година още когато издигнаха Донка казах: Тя ще спечели обаче БСП ще имат проблем с мнозинството в ОС. И Донка ще бъде кмет на конци.

Ето и прогнозата ми:

ГЕРБ+Избор за Троян(балеви толупи)=13
Милко Станчев(няма да измени на'уж' синята кауза-1
Даню Сираков(или от ГЕРБ са го приклещили или сам се е дал) - 1
ОБЩО 15 ИЛИ ПО-ТОЧНО Г-Н АКИМОВ Е НОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ТРОЯН


ИЗБОРЕН ТАКТИК

Анонимен каза...

Моля не пишете глупости за коментара ми преди да мине понеделник.

Изборен тактик

Изборен лаик каза...

Аз винаги греша става ли дума за политика,но ще се пробвам пак и ако позная, Изборен тактик ще ме черпи една бира с пържени картофки.

Ето и прогнозата ми:

БСП - 10
Атака - 2
ДПС - 1
РЗС - 1
ВМРО-БНД - 1

Общо 15 или по-точно Г-Н КАЦАРОВ е новият председател на Общински съвет - Троян

ИЗБОРЕН ЛАИК

Анонимен каза...

37ми ние сме на едно мнение,с малки разлики:
БСП+ ГЕРБ= МНОЗИСТВО,може би не от 1та сесия,но съм обеден,дано не е тоз Куцароф
Ако има политици,мойта прогноза ще е вярна.
Защо Донка да се дупи на 5 съветника от 4 партий като герб са 10от 1,пък и са стари дружки по комсомолските организаций т.е. 20 и другите са само пълнеж

Анонимен каза...

Е, сега точно малките партийки или тези с по 1-2 съветници ще изиграят козовете, като на руски покер-ще цакат със сезмак пика. Много совалки, парички, овещания, овъртания и открити лъжи ще има. Не се наемам да давам прогнози. Всички са доказани лицемери, двуличници, устапбендеровци и популисти за да можете да кажете предварително и твърдо кой кого ще подкрепи. Вървете на сесията за да видите първо театър, после махленска свада и накрая пълен цирк. Е това е моето предположение.

Анонимен каза...

Имам огромната чест да се познавам лично с Колю Кацаров за разлика от вас. Вие го наричайте както си искате за мен обаче той е голям авторитет и той е човека, който спечели изборите на БСП в Троян. Много хитър и опитен човек. Но за съжаление ГЕРБЕрите са се разбрали с ВМРО, а Атакистчето се отметнал за БСП. И май Миню Трапчански ще е новия вожд на ОС.

Анонимен каза...

42-ри, ако скоропостижно се самоубиеш, ще ни избавиш от без това излишното ти присъствие!

Анонимен каза...

до 18-ти/31-ви,виждам ,че си много перчимен,тъй като си правиш някакви изводи без изобщо да ме познаваш,опитваш се да се правиш и на интересен какъвто обаче изобщо не си.Ще ти кажа само, че ИЗОБЩО не съм полендак какъвто може би си ти.Явно си търсиш някой във форума с които да се дракосваш ,да обиждаш или да влизаш в конфликт макар и анонимно,за което ще ти кажа само едно; имам основен принцип в живота и той е;УБИЙ ПРОСТАКА С МЪЛЧАНИЕ..........................................................................................................................................

Анонимен каза...

куЦароФ за ВОЖД-ДААААААААА,ама на пенсионерските кумунистически организаций

Анонимен каза...

Наговориха се и избраха Минко Акимов за председател. Колко ли струва това?

Анонимен каза...

26 В Понеделник ще видим коалиция между БСП и ГЕРБ,Ето това вече е парадокс!!!

Респект!!!!

Анонимен каза...

http://www.lovechtoday.eu/news.php?readmore=7924

Анонимен каза...

http://www.troyan.bg/council/videozapisiobs/722-videozapis-na-1-vo-zasedanie-na-obshtinski-savet-grad-troyan-14-noemvri-2011-g.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |