Международен симпозиум по керамика в Троян

* Участват преподаватели, студенти и ученици от НХА, ВТУ, художествената гимназия в Троян и керамици от Сърбия и Румъния
 * Финансирането - от Община Троян и местния Ротари клуб

Галерията в НГПИ „Проф. Венко Колев“
ОТ 2 ДО 13 СЕПТЕМВРИ в НГПИ „Проф. Венко Колев“ (Троян) ще се проведе Първи международен симпозиум по керамика „Троян - сърцето на Балкана“. Проектът е  съвместна инициатива на Община Троян и художествената гимназия. 

 „НАШАТА ЦЕЛ е това да не е еднократен акт, а устойчиво във времето културно събитие”, сподели директорът на НГПИ Илиян Илиев. Партньори по проекта са Министерство на културата, Съюзът на българските художници (СБХ), Националната художествена академия (НХА) и Факултетът по изобразително изкуство на Великотърновския университет (ВТУ). Създадените по време на арт изявата керамични пластики ще бъдат експонирани в централната част на Троян, а част от тях ще отпътуват към курортните селища Чифлик и Априлци.

ОСНОВНОТО финансиране е от Община Троян, като значителна финансовата подкрепа оказа и Ротари клуб – Троян. В симпозиума участват преподаватели и студенти от специалностите „Керамика“ и „Стъкло и порцелан“ на НХА и специалност „Скулптура“ на ВТУ, както и преподаватели и ученици от домакина НГПИ. Международното участие е от художници керамици от Сърбия и Румъния.

ТОВА КУЛТУРНО събитие е нагледен пример за партньорство между различни институции - Община Троян, НГПИ „Проф. Венко Колев“ и Ротари клуб – Троян,обединени от идеята градът ни да става все по-добро и привлекателно място за своите жители и гости.

Бисерка Йовчевска, НГПИ „Проф. Венко Колев”

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Донка

Анонимен каза...

Аве първи , ти луд ли си или на луд дрехите носиш . Ква донкА кви пет лева вие от общината хептен се забъркахте .

Анонимен каза...

Те никогиш не са знайли на кои 'ора са...

Анонимен каза...

Много обичам да хода на симпозиуми, семинари, някакви курсове, работни срещи и други подобни административни гъдели. Все пак там се изтъпват някакви светила и ти дават акъл/дали грънчарското колело да се върти в посока на часовниковата стрелка или обратно, без изобщо да са виждали такова/, четат лекции има и дискусии... Другото което е много важно, че от тези симпозиуми нищо не произтича като задължение. Нямаш последващ ангажимент.Поканват те, слушаш, дискутираш, следва тържествена част/ по троенски-кьор софра/ и на другия ден отпътуване.Изобщо голям кеф са си тези мероприятия. Що лапане и що народ се изхрани покрай тези симпозиуми...

Анонимен каза...

4-ти, "кьор софра " е по турски, не по троенски, и се употребява в цяла България..ама ти си карай с черногледството, и нова кола да ти подарят, няма да е подходящия модел а ще е отбиване на номера ;)

Анонимен каза...

Затова са ни такива симпозиумите ! N4, моля те спри да ходиш !

Анонимен каза...

5и6: Вий май нещо завиждате?Вас не Ви ли канят? Не? Жалко. 5-ти прав си за новата кола, няма да я харесам ако не е служебна и да си има и шофьор.Нито ще я зареждам с гориво, нито ще я поддържам, но ще ме вози където си поискам. Такава ще приема но да е марка мерцедес, луксозно изпълнение, друга-не.Не че съм пристрастен към марката, но гледам всички сериозни мъже на такива се возят, а и ще ми прилича. 6-ти, няма как да спра да ходя на симпозиуми, такава ми е работата. Ако искаш и теб мога да взема за да ми носиш куфара.Това на първо време. Ако се справиш мога да ти поверя и лаптопа и него да носиш.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |