Троянски майстори на обектива – сред най-добрите

* Снимки на Тони и Петър в изложби на открито в лятна София

В ДВЕ ФОТОГРАФСКИ изложби, разположени на открито в лятна София, намериха място снимки на троянски майстори на обектива. Допреди дни (до 31 юли) на Моста на влюбените при НДК можеше да се види изложбата „Българските празници и традиции”, чийто организатор е популярният български сайт за авторска фотография „Фото Форум” (www.photo-forum.net). Сред многото цвят и светлина, уловени от авторите, стоеше и една великолепна снимка на Тони Петров, председателя на фотоклуба към троянското читалище, който иначе работи в полицията, но сърцето му е при обектива; изобразен бе троянският Великден в двора на църквата „Св. Петка”, огненотържествен и някак мистичен (заглавието на снимката - „Великден в Троян”).

В ИЗЛОЖБАТА ИМАШЕ и друга нашенска връзка – снимки от ВИП сватбата в орешашката махала Баба Стана през лятото на 2010 г., която събра гости от осем страни и четири континента (Т21 писа за това събитие); авторът не е троянец – Васил Николов, но запечатаното носи уникалната атмосфера на Троянско и Балкана.

ОТ 15 ДО 31 АВГУСТ пък в градината пред Народния театър „Иван Вазов” друг сайт за майсторска фотография - 4CoolPics.com - ще представи фотоизложбата „Туризъм и пътувания 2011”. И е любопитно, че за плаката е избрана снимка на троянеца Петър Петров – „Алпийският траверс Амбарица (2166 м.н.в.) - връх Ботев (2376 м.н.в.)”. Петър също има по-друга, неартистична професия – служител е в троянската Пожарна, даже е трето поколение огнеборец, но и неговото сърце е при обектива, а пейзажната му, както и портретната фотография са впечатляващи.

ОТ НАС – поздравления към двамата троянски фотографи, които не губят момчешкото си любопитство и не се уморяват да търсят (и откриват) красивото около нас.

Т21

9 коментара:

@YordanDim каза...

Поздравления и на двамата!

Анонимен каза...

Благодаря ѝ!!!
Т.Петров

Анонимен каза...

поадрви и за двамата!!виждала съм снимките само на П.Петров- много са добри:))...успех и за напред!!!

Анонимен каза...

Браво момци! Давайте все така.

Кирил Илиев

Анонимен каза...

Браво!!!

Анонимен каза...

всъщност снимката на Петров е спечелила първо място в конкурса

Анонимен каза...

6ти -на кой Петров и вкой конкурс?

Анонимен каза...

http://4coolpics.com/photo-forum/2/55133.html
П. Петров

Анонимен каза...

награда на публиката

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |