Кръговото тръгва от понеделник, окончателно – в края на месеца

* В момента се доизгражда т. нар. централен остров, предстои асфалтиране на 1020 кв. м, монтаж на знаци и полагане на хоризонталната маркировка, поставяне на нова тротоарна настилка, озеленяване на „островчетата“
Ремонти
Строителните дейности вървят с пълна сила, петък, 18 ноември 2016 г.
В КРАЯ НА М. ОКТОМВРИ, след приключването на всички процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), започна работата по един от възловите обекти в капиталовата програма за 2016 г. в Троян – цялостната реконструкция и трансформацията в кръгово на проблемното кръстовище при Вила „Ванна“ (на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Симеон Велики“) в централната градска част. Идеята за кръгова организация на движението в този невралгичен участък се наложи след дълги умувания и спорове, обществено допитване и поръчаната експертна оценка и залегна в приетия в края на 2015 г. актуализиран Генерален план за организация на движението в Троян.

Поглед към новото кръгово кръстовище откъм ул. "Симеон Велики"
КАКТО ВЕЧЕ ви информирахме (виж „Започва изграждането на кръговото при Вила „Ванна“), строителните дейности се извършват от троянското подразделение на „Пътприбор“ ООД (София), проектант и изпълнител на авторския надзор е „Виа Инженеринг“ ООД (София), а строителният надзор е поверен на „Инвестстрой“ ЕООД (Ловеч). Строителните дейности са на стойност 64 хил. лв., като в момента се доизгражда т. нар. централен остров (той ще бъде озеленен, а в средата му ще бъде поставено ефектно осветително тяло), предстои асфалтиране на 1020 кв. м, монтаж на знаци от вертикалната сигнализация и полагане на хоризонталната маркировка, поставяне на нова тротоарна настилка от 250 кв. м., озеленяване на „островчетата“. 

На преден план - разделително "островче" преди влизане в кръговото по ул. "Христо Ботев"
КРЪГОВАТА организация на движението ще влезе в действие още от понеделник (21 ноември), а новото кръстовище ще бъде окончателно завършено до края на месеца. Заради строителните дейности в сряда и петък (16 и 18 ноември) участъкът бе затворен, а движението бе отбито по съседните улички „Ангел Кънчев“ и „Феликс Каниц“ и по ул. „Любен Каравелов“, същото бе и днес, събота (19 ноември), което създаде известни неудобства. За реда се грижеха контрольори от общинската администрация и полицаи и не се размина без разправии с недисциплинирани водачи, отказващи да „видят“ временните знаци (офисът на Т21 е наблизо и бяхме свидетели на доста подобни идиотии от типа „хубава работа, ама троянска“), но както се казва - всичко е добре, когато свършва добре.

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Преобърнах мазана и не мога да си намеря шпер диференциала

Анонимен каза...

Къде ще бъдат тези над 1000кв.м. асфалт?
това поне 50х20м????
Чудесно. Започва нова епоха в ПТП-тата.
Ще има по няколко на ден.

Анонимен каза...

5-6 пъти четох статията, но така
и не разбрах накъде ще тръгва кръговото?

Анонимен каза...

Къде ли са сега троловете, които месеци наред оплюваха кръговото на пазара?

Анонимен каза...

Браво на Донка!!!

Анонимен каза...

Само светофари и камери, могат да вкарат ред в Троян.Глупавият човек само контрол и глоби биха научили на ред!

Анонимен каза...

По-добре да няма осветително тяло в средата,защото ако отиде някой на "посещение" в градинката, да не го убие тока.

Анонимен каза...

Община Троян обявава конкурс за възлагане управлението за срок от 3 години на "ВиК-Стенето" - ЕООД, гр. Троян, при следните условия...

Анонимен каза...

8-ми, ти нещо бъзикаш ли се :)

Анонимен каза...

Тц, има обява в джобс.бг...

Анонимен каза...

А там в изискванията написали ли са как трябва да се казва кандидата?

Анонимен каза...

абе има ли нормални хора в тоя град бе? Кръгови сфетофари всичко е не донаправено.
На пазара на равното се блъскат по бордюрите,ся спускащите ще минават през озеленената част когато е заснежено......

Анонимен каза...

И на мен ми е много интересно зимата, като не е хубаво почистено спускащите се какво правят...

Анонимен каза...

Знам, че е безмислено да пиша това, което ще направя сега, НО за последно ще се опитам да кажа, че нещо в този народ е тотално сбъркано!!!

В събота няколко пъти ми се наложи да мина през кръстовището на болницата, на която е монтирана светофарна уредба, която е особенно нашумяла тема напоследък в троянското обществено пространство. Движа се посока центъра идвайки от долната част на града. Спирам на светлинен сигнал червено и зачаквам. Нещо от сорта на 50 секунди мисля, е червеното. Аз спирам, зад мен спират още няколко коли. Посока обаче от центъра долната част на града идват няколко коли, които едната спира. Изчаква 10-тина секунди и преминава на червено без да се огледа и премина. Подадох му звуков сигнал и го попитах защо? Той проста махна с ръка и продължи. Непросредствено след него друг автомобил Рено Сценик сив на цвят премина без изобщо дори да спира на същия този червен светлинен сигнал. Отново подадох звуков сигнал докато чаках и забелязах, че той само ме погледна и продължи. Знам, кой е човекъ, който го управлява и бях удивен от нагластта му.
По- късно отново преминах по същия маршрут и се наложи отново да чазакам на червено. Отново от горната част на града заидваха няколко коли. Нито една не спря!!! Като дори едното такси си направи завой към ул. Любен Каравелов все едно беше със специален режим на движение.

ТОВА Е БЕЗУМИЕ !!! ТОВА КРЪСТОВИЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО- ОПАСНО И ОТ ПРЕДИ! Чух от доста вече троянци, че дори отбягват вече този маршрут, защото се страхуват от катастрофи. На това кръстовище няма видеонаблюдение, което според мен е задължително. Представете си как минавам на зелено, но някой от тези, които изброих минават на червено и ме блъскат. Как после ще се докаже кой лъже, и кой казва истината? Особенно ако аз съм сам, а в другата кола нарушител за 3-ма пътниц- свидетели?

Шокиран съм от това, което видях и едновременно с това отчаян. Написах Ви го и преди време. Червеното там е прекалено дълго в посока ул. Христо Ботев! Зеленото за пешеходците прекалено кратко! Възрастна жена едва беше стигнала средата на платното и вече тръгнаха колите!
БЕЗУМИЕ! В Троян за тази събота и неделя, в които управлявах автомобила не видях нито един патрул!!!
НЕ знам какво става в гр. Троян, но за мен това нещо не е правилно и е крайно опасно за всички граждани на Троян. Виновните газят закони и никой не им държи сметка за това!

Анонимен каза...

Кръговото на Вила Вана и светофарът под болницата бяха задължителни!!!!!Добре е че тази администрация го направи!!!!!

Анонимен каза...

14 когато ти се движиш по ботев и си на червено 50сек. тези срещу теб имат около 15 секунди зелено а ти още си на червено , за това те минават. А на тези който се качват към болницата и спускат от болницата зеленото е едновременно.

Анонимен каза...

Да добавя , че това е направено с цел да няма тапи от тези които завиват на ляво и тези които карат направо , защото тези с левия завой трябва да изчакат тези направо , и за това по по натоварената улица в случаят Ботев пускат първо едните и после другите. Така,че ти когато си на червено , те имат зелено и обратното. Така,че те не са минали на червено. А по Радецки трябва да се изчаква там зеленото и червеното е едновременно.

Анонимен каза...

16 и 17 , ето как пак излезе една тъпотия.
При такова разпределение на времената на червеното и зеленото не е ли редно да има зелена стрелка за ляв завой.
Иначе аз от къде да видя,че на отсрещният светофар свети червено,още повече ако съм от друг град и за първи път минавам от тук?

Анонимен каза...

Да допълня.
дори не е необходимо допълнителна светлина , само на стъклото на зеленото да има стрелка за направо и на ляво.

Анонимен каза...

Тясно е кръстовището само за лява секция, а теб какво те интересува отсреща какво свети ,като тръгне направо , а ти завиваш на ляво ще го чакаш ,като не тръгва минаваш. По другите градове има много такива светофари.

Анонимен каза...

Много си е добре светофара. Винаги ще има недоволни.

Анонимен каза...

14-ти много думи за нищо

Анонимен каза...

20-ти,мен нищо не ме интересува.
Знам как да карам и в Троян в България и в други държави.
Тук говорим за удобство и яснота.
То и от светофар няма нужда,ама нали заради аборигените се налага?

Анонимен каза...

Какво не ясно има??? Тук както и навсякъде важи закона за движение по пътищата , това че в Троян не се спазва , и трябва специални разяснения за един прост светофар е друга тема. Какво е неудобството на светофара ,че не се сещам???

Анонимен каза...

д0 24 светофара е в позицията на светулката Пречиш ми .как ти преча СВЕТИШ МИ !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |