Европейско сребро за Добромир Калистерски в Загреб

* Нашето момче достигна до среброто в най-многолюдната категория (55 кг) – единствения медал за България от
 Европейската купа за кадети
Джудо
"Сребърният" Добромир Калистерски с треньора си Николай Матев
КЪСНО снощи, 13 март, неделя, се прибрах в Троян след 11-часово пътуване от Загреб, Хърватия, където националният ни отбор по джудо за кадети взе участие в Европейската купа за тази възрастова група. А аз отидох в петък през нощта, за да съм с моите състезатели Анна-Мария Манушева и Добромир Калистерски по време на схватките им.

БЪЛГАРИЯ беше представена от 7 момичета и 8 момчета, които завоюваха две седми и едно пето място, но само един медал, който за наша голяма радост е с троянски адрес. Добромир Калистерски за пореден път доказа класата си и достигна до среброто при изключителната конкуренция в най-многолюдната категория (55 кг), където за медалите спориха 54 състезатели от цяла Европа. Ще припомня, че през миналата 2015 г. единственият българин с две отличия от подобен ранг надпревари бе пак нашият Добромир.

ТОЗИ европейски медал не дойде никак лесно, като се има предвид, че бе съпровождан от много тежко сваляне на килограми (нещо което, както винаги съм подчертавал, допълнително утежнява нашия спорт), липсата на нужните средства, база и възможности за възстановяване, необходими за това ниво на подготовка. И тук му е мястото от името на нашия клуб по джудо и самбо „Чавдар” и ръководството му да изкаже своята огромна благодарност на Христо Йовчевски, собственик на фирма „Рико Стил”, който подпомага развитието на нашето момче от началото на състезателната година.

Медалистите в категория 55 кг, вляво - нашият Добромир Калистерски
ДРУГАТА ни представителка Анна-Мария, абсолютна дебютантка в подобен род състезания, за наше съжаление след допуснати две загуби отпадна от надпреварата. Националният отбор на България остана на тренировъчен лагер в Загреб до сряда (16 март), където съвместно с повечето участници в отминалата Европейска купа ще трупа допълнително международен опит, провеждайки тренировъчни схватки.

Николай Матев,
треньор и председател на СК по джудо и самбо „Чавдар”, Троян

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Страхотия! Браво но Додо и Матев! Само те си знаят как се постигат такива успехи при това безпаричие и неглежиране от страна на общинската администрация. После ми говорете за баскетбол, в който може да спечелим реално някоя среща на Национално ниво без троянци в отбора. Дано общинската администрация вече узрее и разбере, че трябва да се инвестира в троянските деца, а не във втория отбор по баскетбол на Ботевград, който по неясни причини наричаме троянски! Още веднъж - БРАВО на бойците на Матев!

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

Прав си 1-ви. Трябва да се развиват като спортисти троянски деца. Браво на Матев и Додо! А за баскетбола , ходя в залата ,гледам, ама я няма онази тръпка,непознати разни печелят победи,а троенчеата се появяватза една,две минути немога да им запомня физиономите. Хванали са старата муцуна Лимонито за пиар,не мога да си кривя душата докарва ги нещата все хвалби ама за кои бе лимончо, за нашти ли или за ония от майната му. Разбрах , че пък с дебневенските циганчета бил гимназиите като шкембе у дувар.Ако е истина ега ти му троенските треньори.Троянци тренирайте троенци

Анонимен каза...

Защо ДЪРЖАВАТА си мрази децата и народа!!!!

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

За един човек са похарчени пари като за един футболен отбор не е ли срамота. Омръзна ми от матев и матевисти...

Анонимен каза...

до6:Това ,драги ми смехурко не са похарчени пари,а инвестиция ,която дава видим резултат.Усещам мъката ти за футбола в града ни,ама то освен пари,трябва талант,желание и много труд.И относно срамотата-срам ме е от такива като тебе? Валентин Петков 19.03.2016г.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |