Хирургът проф. Иван Гаврилов с щедро дарение в Троян

* Столичният професор дари картина, икона, книги и 5000 лв. за 100-годишнината на троянското гимназиално образование
Дарители
Проф. Иван Гаврилов (вляво) връчва дарението на Розалина Русенова, Троян, 12 март 2016 г.
СВЕТИЛОТО в онкохирургията проф. Иван Гаврилов, завеждащ клиниката по гръдна хирургия в Онкологичната болницата в София, днес (12 март) е направил сериозно дарение по случай 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян, която се чества през тази година. Това научихме от сайта на троянското СОУ „Васил Левски”, наследник на прочутата Троянска гимназия и основен организатор на юбилейните събития.

ПРОФЕСОРЪТ дарил картина – портрет на патрона на училището Васил Левски, икона на първоучителите св. св. Кирил и Методий, книги – негови авторски и други, исторически, посветени на велики за България събития, плюс немалката сума от 5000 лв. Дарителската воля е парите да се използват за награди за изявени ученици през следващите пет години.

„ТОЗИ юбилей е наистина важен и аз държа да съм първият, който ще направи дарение за него”, заявил проф. Гаврилов при връчването на подаръците. „Човек може да бъде учител и будител през целия си живот“, добавил още големият български медик. От името на СОУ „Васил Левски” директорката Розалина Русенова благодарила за щедростта и в знак на признателност връчила на професора плакет с лика на патрона на училището Васил Левски.

ПРОФ. ИВАН ГАВРИЛОВ е известен с дарителските си жестове и се знае, че е особено щедър към храмове на православната ни вяра. Скъп подарък от него има и в троянската църква „Св. Петка” - икона на светицата, закриляща града ни. Именитият хирург е свързан с Троян и професионално – от години той има приемен ден в троянската болница и е помогнал на десетки троянски пациентки. Купил си е и вила в манастирското село Орешак и има немалко приятели в нашия край.

По информация на Ралица Бенчева

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Розалина да не забрави да иска прошка,че има за какво не само служебно?????????

Анонимен каза...

Има много за какво да иска, но едва ли го е направила?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |