На Спасовден – изложба на Спас Балев

* „Спас Балев на 75” е озаглавено юбилейното представяне на земляка ни в галерия „Серяковата къща” * Ще открие председателят на СБХ Любен Генов - 21 май, четвъртък, 18:00 ч.
Предстоящо 
Спас Балев
НА СПАСОВДЕН, 21 май (четвъртък), своя изложба в троянската галерия „Серяковата къща” открива именникът Спас Балев, член на Дружеството на троянските художници (ТДХ). „Спас Балев на 75” е озаглавено юбилейното представяне на земляка ни, който в момента живее в София, но творчеството му изцяло е свързано с родния Троянски край. Вернисажът е от 18:00 ч., а авторът и творбите му ще представи председателят на Съюза на българските художници (СБХ) Любен Генов, възпитаник на троянската Художествена гимназия (сега НГПИ „Проф. Венко Колев”) и ученик на г-н Балев.

СПАС БАЛЕВ е роден през 1940 г. в с. Бели Осъм, Троянско. През 1972 г. завършва Художествената академия в София, специалност керамика с промишлена насоченост и втора специалност живопис. От 1982 г. до пенсионирането си през 2001 г. е преподавател в троянската Художествена гимназия, в периода 1990/92 г. е и директор на училището. Майстор в изобразяването на знаковите ни архитектурно-исторически обекти - Марковските къщи и Троянския манастир, а негов портрет на Иван Хаджийски е в колекцията на троянския Музей на занаятите.   

Галерия „Серяковата къща”

2 коментара:

Анонимен каза...

Някой ще ми обесни ли това встрани от автора на изложбата някаква творба ли е и ако е какво представлява...

Балев каза...

Портрет на Иван Хаджийски автор Спас Балев

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |